< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Monster Laptop Almadan Önce Mutlaka Okuyun (6. sayfa)
-
-
Ben de monster ı sorunsuzca kullandım sayılır 6 yıldır, kolayca açıp temizleniyor. Bir kaç ufak tefek arıza oldu onun dışında bu fiyata bir laptop yok MSI ben de isterdim ama bir kaç bin TL Fazla veremiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunu sadece monster için değil, tüm laptoplar için söyleyeceğim:
Zorunluluk yoksa, güç için laptop almayın derim. Çok basit sebepleri var:
1) laptop doğası gereği all in one bir alet. İçindeki bir parça arızalansa komplesinden oluyorsunuz. Tüm deneyimi olumsuz etkiliyor ve tüm aletten oluyorsunuz. Garantiye yolluyorsun vs...
Elektronik üretim sürecinde kalite çok düşük gençler. Allah'tan grup halinde üretim söz konusu ve bir grupta hata varsa fark ediyorlar. Buna rağmen hata oranı binde 8 civarında. Üstelik her ürün için ayrı ayrı. Yani, monitörünüzün arızalı çıkma ihtimali de binde sekiz. Raminizin arızalı çıkma ihtimali de binde sekiz.
Şimdi bütün binde sekizleri topla bakalım. Sıkıntılı bir laptopa sahip olma ihtimalin neymiş gör. Bu sıkıntıların bir kısmı anında, bir kısmı zamanla ortaya çıkacak bu arada. Onu da hatırlatalım.
2) Isı problemi ve ısı problemini çözememek. Bu da ciddi bir sorundur. Etkisini kısmen uzun vadede görürsünüz.
3) Maliyet minimizasyonu amaçlı yapılmış işler. En büyük belanız bu. Tasarımsal çok fazla engelin olduğu bir ortamda (laptopun şekli, kalınlığı, ağırlığı vs.) bir de maliyet minimizasyonu çalışması yapılıyor. Çok doğal. Elindeki laptopun türevlerinden dünyada 2 milyon tane var. Adam 3 dolar maliyeti kıssa, 6 milyon dolar kaldırıyor.
Hal bu iken, taşınabilir güce ihtiyacı olmayan kimseye baba laptop tavsiye etmem. Gidin kendinize iş görecek ekran kartı zayıf, vasat laptop alın. Risk çok düşük bu aletlerde. Öncelikle vasat malda adamın risk alma ihtimali az. Bir sorun yüzbinlerce olumsuz geri dönüş ile sonuçlanıyor. Kâr marjı düşük. Bir de üstüne değişim ile uğraşırsa kâr falan kalmıyor. Dolayısıyla vasat makinelerde hiç risk alınmadığını göreceksiniz. Kendini kanıtlamış tasarımlar. Kendini kanıtlamış parça kullanımı. Sonuçta da kullanıcının başını ağrıtma ihtimali zayıf oluyor.
Ekran kartı baba olan, baba işlemcili laptopların çok büyük kısmını, o laptopun taşınabilir olmasına ihtiyacı olmayan insanlar kullanıyor. Bu gereksiz abi. Gereksiz bir para harcıyorsunuz. Gereksiz bir risk alıyorsunuz.
-------
Aranızda bir pc'de güce en çok ihtiyaç duyan insanlardan biri benim. Desktop kullanıyorum ve taşınabilirlik için vasat laptop veya tablet kullanıyorum. Çünkü taşınabilir güce İhtiyacım yok.
Toplamda iki ürün kullanmış oluyorum. Ama toplamda hem daha güçlü, hem çok daha dertsiz, hem de daha ucuz oluyor.
-------
Bu bir laptop kötülemesi değildir. İhtiyaçlarınızı çok iyi belirlemeli ve ona göre hareket etmelisiniz. Sadece bunu anlatıyorum. İhtiyaçlarınız sizi taşınabilir güce mahkum etmiyorsa ve orta gelir batağına saplanmış bir yurdum insanı iseniz, cebinizdeki her bir kuruş sizin için önemli olduğu için, baba laptoplardan genel olarak uzak durun derim. Taşınabilir güce ihtiyacınız varsa, yapacak bir şey yok. Tabii ki baba laptop alacaksınız.
Veya paranız çoktur. Tek aletle iş görmek iyi tabi. Riskini alır, riski bile bile malı alırsın. Gene lafım yok.
-------
Bir Dell workstation ile, biri ABD'de, biri İtalya'da iki kuzenimin mimarlıktan mezun etmiş adamım ben. Biri işe girdi, bu laptopu kardeşine verdi. Kardeş de aynı laptopla okudu. Mezun oldu. Dönemin en baba laptopu. 10 yıl hizmet etti. Hala da etmeye devam ediyor. Çift ekran kartlı, ikinci HDD yuvası soketli ve sim kart takar gibi alete sürebiliyorsun cart curt. Hayatta kalması için ne taklalar attım bir de bana sorun. Yani, ömrünüzde görmediğiniz kalitede laptoplarla da uğraştım ben. Bilerek konuşuyorum. Bir laptop kötülemesi asla yapmıyorum. Tek dediğim, ihtiyaçlarınızı çok doğru tespit etmeniz gerektiğidir.
Hele ki ülke ekonomisi hızla boka sararken ve çok daha kötü günlerin bizi beklediği aşikar iken. Belki 7 yıl, 8 yıl alamayacaksın. O yüzden çok çok daha dikkatli olmalısın güzel kardeşim.
-------
Monster'a gelince: hiç şaşırmadım ne yalan söyleyeyim. babalar niye reklam yapmıyor? Gerek yok çünkü. şöyle düşünün: özel üniversiteler kampanya yapıyor, her yere reklam veriyor. Niye? Dandik abi çünkü. Sen Bilkent'in reklam yaptığını gördün mü?
Kolejler, her yere reklam basıyor. Sen TED Ankara'nın reklam yaptığını gördün mü? Yapmaz abi. Kintenjan hep doludur. Sen uğraşırsın çocuk orada okusun diye. O senin çocuğun orada okusun diye uğraşmaz.
Bu kadar yıl geçti. Monster'ın ciddi bir marka bilinirliği var. Hala bu kadar reklama ihtiyaç duyuyorsa vardır bir dandiklik yani.
Allah size kolaylık versin. Ben olsam üçüncüden sonra uğraşmaz, tüketici hakem heyetine verirdim aga. Orada çözemedim diyelim, mahkemeye de götürürdüm. Onunla mı uğraşacağım? O benim peşimden koşsun. Ben niye koşuyorum müşteri olarak.
Yaşadığınız durumu her yerde de anlatın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 6 Ekim 2021; 10:45:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Önceden hep masaüstü kullanırdım. İşim gereği bi ara laptop almaya başladım. Birçok marka kullandım. En memnun kaldığım marka msi ve monster oldu. Asus ve dell de kullandım fakat çok beğenmedim. Tabi bunların da kendi aralarında bir çok modeli var. Ben giriş seviye gaming laptoplardan bahsediyorum. En son dell kullanırken macun değişimi için yer bulamamıştım. En azından monster ömür boyu ücretsiz bakım yapıyor bununla uğraşmıyorum. Ayrıca kullandığım en soğuk cihaz ise kesinlikle monster. Msi güzeldi fakat ince olduğu için yanıyordu makine. Çoğunun servisine bile ulaşamıyordum öyle diyeyim. Sonuç olarak şuan abra a5 kullanıyorum ve gayet memnunum. Tek problem yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bu aletlerle malesef oyun falan oynanmıyor. Oynasan da pek zevk alamıyorsun. Bu nedenle masaüstü candır. Onu da bitcoin denen illet yaktı. Gtx 1650 ye 4 bin lira para istiyorlar. Ben komple laptobu 7 bine aldım ve içinde gtx 1650 var. İşte böyle bok bir piyasa.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bunlarla uğraşacağınıza direkt yurtdışındaki Monster Genel Merkezi'yle iletişime geçin, adamlar 24 saatte cevap vermezse ben de bir şey bilmiyorum. Yerli esnafla uğraşılmaz.
-
Bunlardan yaklaşık 7-8 sene önce döneminde fiyatı muadillerine göre neredeyse yarı yarıya olan bir laptop sipariş etmiştim, fatura kesmeyi bile beceremeyen üstüne laubali konuşan çalışanlara sahip bir firma. Hatadan hızlı dönüp teslim almadan geri yollamıştım o zaman. Sonra gidip daha fazla verip düzgün bir laptop aldım, 3 kere garantiye gitti basit şeylerden, tamir ettiler ve hala tık demeden çalışıyor kullanıyorum. Aynı dönem monster alan arkadaş laptopu kaldırıp kenara atalı çok oldu.
Bizim bebelerin çin malı dandik ürüne bir tık güçlü kart/işlemci fantezisi yüzünden köşe oldular. Ülkede alım gücü bir tık yüksek olsa aç kalırlar.
Monster ilk çıktığı zaman servis konusunda iyidir satış rakamları arttıkça bozdular,benim pc garantisi bittikten sonra klavyesi bozuldu elimizde yok diye değiştirmediler 2. seferinde bir anda kapandı açılmadı gönderdim 5 yıl geçtiği için parçası yok firma politakası gereği tamirde etmiyoruz diye geri yolladılar bilgisayar eski ama çöpe atılacak bir pcde değildi gtx680m vs.Geri yolladıkları bilgisiyarı 200 tlye tamir ettirdim içini açıp baksalar belki 5 dkda halledebilecekleri bir arızayı yapmadılar.
-
Bu tarz bir sorunu LG ile yaşamıştım. Bir dönem V20 cihaz almıştım. Ekranda hayalet ekran sorunu çıkınca servise yolladım.Ekranı değiştirip yolladılar tekrar oldu bende tekrar yolladım.
Cihaz totalde 7-8 kez istanbuldan ankaraya gidip gidip geldi :)
En sonunda firma v20 nin ücretini iade edeceklerini söyledi bende aradan uzun bir zaman geçtiğini şuan cihazın sıfır fiyatının fatura bedelinden daha yüksek olduğunu bu yüzden bana bir üst modelini yollamalarını söyledim. Onlarda ısrarlarıma baskılarıma dayanamayıp V30 modelini göndermek zorunda kaldılar. Ondan sonra LG marka bir cihaz kullanmadım.
Monster olayı ile de şunu söyleyim. En iyisi hiç almamak. Zamanında 4 sene msi marka f/p bir cihaz kullanmıştım 4 sene ne bir hayalet ekran nede başka bir sorun verdi, adamlar taş gibi cihaz yapmışlar.
Sırf ucuz diye Monster almayın pişmanlıktır :)
-
Alienware, Asus ve MSI gaming
Ultrabook Apple
Teşekkürler
Monster hiç kullanmadım. Kullanan arkadaşlarım çok oldu. Bana anlatılan şeyler: ''Abi hem ucuz hem de müşteri hizmetleri çok iyi; diğer Türk markaları gibi müşteriyi ürünü sattıktan sonra sallamamazlık yapmıyorlar'' vs. idi. İlk çıktıkları yıllarda sorunları çok olmasına rağmen mağdur ettikleri bir kullanıcıda görmedim. Hep olumlu şeyler yazılıyordu. Sonra ne olduysa her yerde reklamlarını görmeye başladım. Youtuberlar markayı itekliyor, fenomenler bas bas reklamını yapıyor. Bunlar olurken bir anda mağdurlar türemeye başladı. Gerisi mağlum, büyüyen bir kullanıcı grubu, gerekli yere yatırım yapılmaması ve mağdur olan bir sürü insan.
Anladığım kadarıyla yatırımı müşteri hizmetlerine, argeye yöneltmek yerine bol bol PR'a yatırmayı tercih etmişler. Klasik Türk mantığı.
Bende bir ara almak istiyordum. Büyük ölçekte bir Türk markası kullanıcıya değer veriyor desteklenmeli şeklinde düşündüm. Ama tercihimi şans eseri ilk olarak lenovo ve daha sonra msidan yana kullandım. Şu an gayet mutluyum.
-
Yeni bir Ersan Şen hoca doğuyor :))
-
Az kalsın bende alıyordum Monster Laptop. Sırf ekranı büyük diye ciddi ciddi alıyordum. Son anda vazgeçtim. İnternette gördüğüm yorumlardan sonra bu riski alamam ben bu kadar şanslı değilim dedim. İnternette her yerde o kadar fazla şikayet var ki bunları görmeden almayın sakın. Kimse diğer markalar mükemmel demiyor. Teknolojik ürünlerde her şey olabilir ama Monster laptoplarda bu oran çok fazla. O yüzden riske girmeyin. Şuan adam akıllı bir laptop minimum 11-12 bin TL. Paranıza yazık edersiniz. Sonra uğraş dur iade alsınlar da paramı geri alayım diye kara kara düşünürsünüz.
-
2. El aldığım Legion 5’in termal macununu yenilememe rağmen işlemcisi aşırı ısınıyordu premium supportu aradım 1 hafta sonra eve teknisyen geldi macunu kendisi yeniledi sorun düzelmeyince yeni anakart ve soğutma sistemi sipariş ettiler. 1 hafta sonra onlarda evime ulaştı teknisyenin gelip takmasını bekliyorum. Şimdiye dek memnunum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Premium desteği olan Lenovo Legion serisi alın, evinize gelip tamir ediyorlar.
Bilgilendirme için teşekkürler arkadaşlar
-
Laptoplarda genelde oyun oynarken FPS kilidi koymazsan yada Vysnc Kapalı oynarsan (Maximum FPS) için işlemci ve gpu aşırı ısınma yapabiliyor. Masaüstü gibi deil yani.
O yüzden 60 fpsden yukarı verdirtmicen ve Her zaman Vysnc On açık sekilde oynucaksın laptopda.
Isınmayan legion 5 prolar var Yeni nesil intel 10750H işlemcili versiyonları dandik. Fakat rtx 3060 + Ryzen 5800H li versiyonları sıcaklık konusunda çok iyi.
RTX 2000 ve 10750H lı legionlardan uzak durmak lazım. Bunlar eski nsil ve ısınan legionlar.
-
O talaş dediğin şey senin klavyen pistir kargoda sallandığı için dökülmüştür. Şimdi klavyem temizdi deme 1 aylık pc de bile ters çevirip tuşlarına bastığımda kırıntılar dökülüyor.
Hocam biliyorum fakat Legion 5 in içerisindeki 4800H 30w güç çekerken 100 dereceye çıkmamalı :) termal macun soğutma sisteminin işlemci kısmına düzgün yayılmıyor büyük ihtimalle yamukluk var. Aynı sorunu yaşayan birsürü insan var yeni soğutma sistemi ile çözdü hepsi. Sağolsun Lenovo premium support benşm sçylememe gerek bile bırakmadan yenisini yolladı.
Global firmanın hali bir başka oluyor tabi Monster gibi Yerel ve Küçük işletmelerden uzak durmak lazım.
-
Sormayın hocam bir an Türkiye’de mi yaşıyorum dedim. Teknisyen geldi siz 5 kere macunlamışsınız düzelmemiş ben yapınca da düzelmeyecek büyük ihtimalle dedi ve öyle oldu. Hemen yeni anakart ve soğutma sistemi sipariş ettiler 1 hafta sonra elime ulaştı çok şaşırdım. İzin verseler ben değişicem ama teknisyeni bekliyorum :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X