Öncelikle geçmiş olsun. Sorununuz çözüme ulaşır umarım. Laptop denen şeyi PC dünyasına adım attığımdan beri sevemedim. Ne teknik olarak, ne yazılımsal olarak laptoplarla uğraşmaktan nefret ederim. Genel bir öneri olarak, işiniz, okulunuz kısacası taşımanıza lüzum olmadığı sürece, laptop denen cihazdan uzak durulmalı. Bir sorun çıktığı zaman sırf külfet. Alacaksanız da Monster, Casper gibi montajcı Türk markalarından her daim uzak durun. |
Monster Laptop Almadan Önce Mutlaka Okuyun (7. sayfa)

-
-
vay be düşünüyordum harbi harbi alsammı diye demekki 8 yıllık lenovodan sonra tekrar lenovo
-
Direk iade yapsan ?
-
Bu konuda haklı olabilirsiniz işte. MSI GL75 40 dakikalık internetten video izleme sonrasında bataryasını bitiriyor ve şarja takmak gerekiyor. GP76 'da biraz daha iyiymiş sanırım. Ancak bu makinalar pek bataryada kullanılacak makinalar değil, bu yüzden çok önemsemiyorum. Bide şu Rog 'un 3070 'li 5900 'lu versiyonu bir türlü gelmedi ülkeye.
-
7 yildir tulpar t7 i7 4710mq ve gtx970 kullaniyorum. Allaha şükür hic teklemedi daha
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Geçmiş olsun, para varsa kaliteli laptop alacaksın yoksa ya ultrabook ya da masaüstü, aksi halde böyle uğraşır durursunuz. Ne yazık ki ülkemizde laptoplar ateş pahası ve kaliteli bir model almadığınız sürece "işlemci ve ekran kartından bahsetmiyorum" bu tarz sorunlarla uğraşmak zorunda kalmanız olası. Yerinizde olsam en hızlı çözümle mümkünse iade ile bu dertten kurtulurdum. Ayrıca hayalet ekran sorunu her LCD ekranda çok yüksek oranda mevcut olabiliyor. Bu konuya fazla takılmamanızı ve mümkünse oled ekranlı bir model almanızı tavsiye ederim. Geçmiş olsun.
-
Macbook Pro'da da bu boyle. Ekran mentesesine Sicak Hava Uflemesinin ne gibi sorunu var ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 6 Ekim 2021; 19:25:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hava çıkışıno daraltıyor, hemde ekran paneli ısınıyor. Not. Macbook ta panel ısınıyor mu bilmiyorum daha önce acer 5738g laptopbum vardı ve panel ciddi ısınıyordu.
Bunlari herhalde hepimiz dusunuyoruz, bunun zarari nedir ? Hava elbet bir yerden cikacak degil mi ? Hava cikisi daraliyor, ama en azindan havanin cikabilecegi bir yer. Ayrica Yuzey alani olarak bakilirsa hava cikisi daralmiyor, oldukca genis bir alan.
Hem tasarim ince olsun, hem hava cikisi ekrana dogru olmasin ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 6 Ekim 2021; 19:50:7 >
Sıcak havanın yükseldiğini baz alarak düşünürsek, havanın arkaya verilmesi bu havanın kuzey (laptopun arkasına doğru), doğu, batı ve yukarı yönlerinde yayılması oluyor. Bu nedenle her ne kadar ekran panelinin arkasına sıcak hava deyiyor olsa da oldukça küçük miktarda olduğu için ve panelin arkası alaşım veya metal olduğundan bir zararı olmuyor.
Fakat sıcak hava direkt olarak panele çarpıp da yükselirse. Bu havanın doğu, batı, güney (yani direkt size doğru) ve yukarı yönlerinde yayılması demek oluyor. Havanın güneye yayılması zaten klavye aralarından da sıcaklık yayıldığını düşünürsek soğutma açısından bakıldığında sıcak havanın sıcak havayla yeniden temas etmesi demek oluyor, bundan dolayı soğutmanın etkisini azaltıyor. Yukarı yönde yayılması da direkt olarak panelin önüne geldiğinden dolayı normal kullanımda fazla etkisi olmasa da yüksek performans kullanım sırasında laptop içerisinin 80-85 dereceye çıktığını düşünürsek bu sıcak havanın paneli fazla ısıtmasından dolayı panelin içerisindeki kartına zarar verebilme riski var.
Yani sıcaklığın aslında en etkili soğutma durumu laptop kasasıyla tekrar temas etmeden ya da en az şekilde teması sağlanarak hem kasadaki doğu ve batı hava borularından yani yanlarından, hem kuzey yani arkasındaki hava borularından, hem de laptop'un altındaki boşluktan çıkması oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trustright -- 6 Ekim 2021; 20:54:4 >
-
10 yılı aşkındır mac kullanıcısı olarak yazdıklarınızı gülerek okudum..
2017 de aldığım mac pro cihazımın halen ilk günkü gibi çalıştığı.. hatta big sur güncellemesi ile dahada hızlandığını söylesem..
Neyse..
Arkadaşın bahsettiği zaten o tarz laptoplar değiller, oyunculara yönelik kasadan, tasarımdan ve malzemeden kısılmış ürünlerden bahsediyor.
Ayrıca konu altında laptop arayan arkadaşlara da denk geldim, bence en iyileri msi gp serisi ve lenovo legion 5. Asus rog da bi nebze iyi sayılır ama tuf kesinlikle kötü. Acer nitroymuş falan bunlara hiç bakmaya gerek bile yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pweck5 -- 6 Ekim 2021; 20:25:7 > -
AYRI DÜNYALAR
Biri cennette çalışıyor diğeri cehennemde
İntellin çöp işlemcisinden sonra adamlar telefon işlemcisini maclere koydular ısınmayan telefon işlemcisi dizüstünü mü ısıtacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 6 Ekim 2021; 20:29:36 > -
Bende de monster laptop var Bikaç tuş bozuldu basmıyor Değiştirmek istedim 500tl istediler Komple tuş takımı değişecekmişmiş Yine 500tl nedir ya bir klavye setine
intelin işlmecisinde de tasarım aynıydı bir kere
-
Eğer klavye switchleri düşük profil olduğundan lehimli ise birkaçı kırıldığından teker teker değişemeyeceği için tüm klavyenin değişmesi gerekmiş olabilir. Bu gibi durumlarda tek bir tuşun değişimini isteseniz de yapamıyorsunuz. Yine de 500tl abartılı bir fiyat olarak geliyor kabul ederseniz kendilerinden detaylı işlem faturasını ve klavyenin stoklardaki ismini öğrenmeyi isteyebilirsiniz.
Fakat açıkçası onun yerine o 300-400 arasında oldukça iyi bir harici klavye almanız daha ucuza gelecektir. Monster klavyelerine en yakın hissi "Membrane" dediğimiz "düşük profilli" klavyeler veriyor onu da not düşeyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trustright -- 6 Ekim 2021; 20:51:50 > -
Monster'da cidden kalite kusurları var,ben de Tulpar V22.2 aldım yakın zamanda ve oyun oynarken prizdeyken pil bitmesi sorunu yaşıyorum,ekranda ölü piksel var,kasanın vidaları bile düzgün takılmamıştı.Yakın zamanda bunlar için ben de garantiye göndermeyi düşünüyordum fakat bu şekilde uğraştırıyorsalar önümüzde ciddi yol var demektir,tüketicinin yanında olan bir firma olarak bilirdim ben Monster'i,umarım bu konularda kendilerine bir çeki düzen verirler.
-
Çok aydınlatıcı bir yorum olmuş, teşekkürler.
-
6 yıldır aynı aldığım ''Asus'' marka dizüstü bilgisayar kullanıyorum o kadar ahım şahım bir pc olmasada , özellik bakımından bundan 6 sene önce 2015-16-17 senelerinde çıkan çoğu oyunu high ultra da oynatabilcek kapasitede bir pc ydi kendisi şuan low lara kadar düştü ekran kartının eskimesinden dolayı hakkıdır.
Gel gelelim hala taş gibi kendisi 6 senede 2 kere menteşe dağıldı ki o süre zarfında bu sayı baya azdır.
Oyun esnasında birşey yaşamışımdır sinirlenip ekrana yumruk atmışımdır , klavyesine vurmuşumdur , Touch pad ine vurmuşumdur herhangi bir problem yaşatmadı hdd vurmamdan dolayı 2 kere hdd değiştirdim sadece.
Şuan SSD + HDD takılı herneyse.
Pili ölü makinenin ama şarjdan çektiğim gibi direk anında bitmiyor.
Isı konusuna gelirsek yaz günleri pc yanıyor ama gel gelelim sonbahar aylarındaki o hafif serinlik içeren ortam olsun o pc ısınmıyor yani genelleme olarak değindiğiniz noktalar her markada tutmuyor.
Dizüstünün dezavantajı benim için parçaları anakart a gömülü gelmesi masaüstündeki gibi yükseltme yapılmaması ekran kartları işlemciler gibi.
Normal orta seviye bir kartı olan pc 6 sene taş gibiyse direk gaming bir laptop alsan şuan 3070 li 3080 li falan çok uzun süre parça sıkıntısı çekmezsin donanım olarak.
Sıkıntı olucak şeyler pil , ekran menteşeleri falan olur onunda belli başlı çözümleri var zaten.
Ne kadar iyi bakarsan o kadar iyi bakar pc ki son zamanlarda çoğu firma bu soğutma üzerine baya çığır açtı bir sürü yöntem kullanılmaya başlandı.
Gaming için laptop masaüstü kadar zevk vermeyebilir ya da pili menteşesi dağılabilir ama bu da laptopların boş birşey olduğu anlamına gelmiyor.
En avantajlı noktalarından biri küçücük pc mühendislik işlerine yarıyor , o işi yapan pc oyunda oynatıyor daha sayabilcek şeyler var zaten ama daha ne yapsın bu laptop sana ?
Masaüstünde yaptığını küçücük şeyde de yapıyorsun değişen birşey yok belli başlı dezavantajları var masaüstünün de laptopların da.
Laptoplarda olanların da bazılarına değindim zaten onlarda kullanım şekline göre değişkenlik gösteriyor.
-
monsterdan sonrasini okumadim kendi dusen aglamaz fason laptopa marka basan firmadan laptop almissin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 6 Ekim 2021; 21:52:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X