kardeşim işletim sistemi farklı windows çevir bakayım ne oluyor |
Monster Laptop Almadan Önce Mutlaka Okuyun (8. sayfa)
-
-
dünya, Tiamat-66 isimli, bizden daha gelişmiş uzaylıların yaşadığı büyük bir gezegenin uydusudur ve biz o uzaylıların denekleriyiz
-
Bende de Asus laptop var. Ama benimki mal laptop. Orta seviye laptoptu aldığımda. Birleşik kötü bir ekran kartı var. SSD'ye geçtim. 7 yıllık. Pili sağlam. Menteşe sorun olmadı. Taş gibi. İlk günkü gibi çalışıyor. Sadece wi-fi bunalttı. USB 3.0'dan 5ghz mikro wifi zımbırtısı taktım. Kendisinden güç beklentim olmadığı için 4-5 yıl daha rahatlıkla işimi görür. Hatta şu anda ondan yazıyorum. K55V modeli.
Laptop boş demiyorum ben. Yanlış anlamayın. Hareket halinde güce ihtiyacınız yoksa gereksiz bir risk ve maliyetli diyorum. O kadar. Yoksa laptop tabii ki çok iyi bir şey.
Desktopta şöyle bir yol izliyorum: Ankart, işlemci, ram alıyorum. Kasam 20 yıllık. Cooler Master CM Stacker. İçinde çift kale maç yaparım. PSU 10 yıllık. 850watt FSP. Bunları değiştirmiyorum. Ekranım 3 yıllık. 2k 144hz 27" bir monitör. Rahatlıkla 7 yıl daha kullanırım.
Anakart, ram, işlemci alırken hiç ekran kartı da almadım. Ekran kartını hep ara dönemde alırım. 1.5 yıl sonra falan...
Çıkan donanım büroya gider. Büronun ana bilgisayarına takılır. Ondan çıkan büronun ikinci bilgisayarına, ondan çıkan üçüncü bilgisayara... Bende eve giren donanımın 15-16 yıl sonra bürodan ölüsü çıkar. Öyle diyeyim.
Desktop aşırı esnek. Bu esneklik ciddi bir ekonomi sağlıyor. Maliyeti zamana yayma avantajı veriyor. Ve hatta birden fazla pc ihtiyacınız varsa maliyeti çok düşürüyor. Bu esneklikten vazgeçmek için hareket ettirilebilen güce ihtiyaç duyuyor olmak lazım. Bu sizin için bir ihtiyaçsa tabii ki sizin çözümünüz laptop.
-
Uuuu... 2017... Ben 2011'de aldığım anakart-işlemci-rami ofiste server olarak kullanmaktayım. Son iki yıldır 7/24 açık kendisi. Gerçi öncesinde de öyle idi... Elektrik kesiliyor, kapanıyor. Elektrik geliyor, geri açılıyor. O derece de aşağılık biriyim. Alete UPS bağlamadım. Değmiyor. UPS pahalı. Anakart daha ucuz. PSU sağlam olduğu sürece düşük ihtimal zaten. Bu arada o sistemin PSU'su da 2008 model.
2003'de aldığım core2quad ofiste cnc makinesinin pc'si olarak çalışıyor. Üstünde Aopen 350w psu var. Öyle diyeyim. Aopen PSU'ların kaliteli oem olduğu zamanlardan kalma PC. Çünkü CNC makinesi programı Windows XP ile çalışıyor. Ne yapayım yani? 2015 model pc'ye XP mi kurayım? Niye ki yani? Alet sadece CNC makinesine hükmediyor. İşlevi bu. Core2Quad çalışıyorsa, mesele yok. Bu PC'ye monitör bile bağlı değil. Telefondan kontrol ediyorum. Bu arada niye böyle leş bir düzen kullanıyorum? Çünkü ofisimde çakma yazılım yok. CNC makinesinin kontrol kartı da nuhnebiden kalma. Prototip için kullandığım CNC makinesinin kontrol kartını niye değiştireyim şimdi ben? Çalışıyor.
Kaldı ki, yazdıklarımı bir daha okuyun derim. "Risk" diyorum. Gerçekleşir, gerçekleşmez. Orası ayrı. Ayrıca, piyasadaki fiyat/performans açısından en pahalı aleti kullanıyorsunuz. Bir zahmet zerre sorun çıkarmasın.
Bu arada Mac Pro'da da şarj entegrenize dikkat etmenizi tavsiye ederim. Apple o kadar ŞEREFSİZ bir firmadır ki, sizin kullanmakta olduğunuz üründe özel olarak bir şarj entegresi ürettirmiştir. TÜM LAPTOPLARDA KULANILAN şarj entegrelerinden HİÇBİR farkı yoktur. Ancak kutulaması (entegrenin bacakları) farklıdır. Dolayısı ile o entegreyi bulamazsanız, anakartı tamir edemezsiniz (edersiniz de, anakarttan kablolar çekerek falan edersiniz, rezil bir iş olur). APPLE'ın şerefsizliği de budur: üreticiye ürettirirken sadece kendisine ürettirmiştir. Ve apple o entegreyi SATMAMAKTADIR. Anakart değişimi yapmaktadır. Mevcut ürününüzün anakart fiyatına bir bakınız. Neredeyse elinizdeki ürünün ikinci el fiyatını isterler. Ama aslen bozulan 50 centlik bir entegredir.
Apple kaliteli ve çok iyi tasarlanmış olmakla birlikte, sanıyorum elektronik aleminin en şerefsiz firmalarından biridir. Özellikle tamir hakkı meselesinde sinir bozucu derecede ahlaksız bir firmadır. Ama mal kaliteli. Ona zerre lafım yok. Ödediğin paraya karşılık aldığın güç konusunda zayıftır. Ama mal kaliteli ve çok iyi tasarlanmış oluyor. Bunlara hiç lafım yok.
---------------
Bu da hayatın acı bir gerçeği olarak burada dursun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 7 Ekim 2021; 0:3:44 >
-
Dediğiniz gibi lehimli heralde Bende inat ettim yenilemedim Kaç aydır ekran klavyesi kullanıyorum xd
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam geçmiş olsun inşallah mutlu sona erişirsiniz bende takip edicem konunuzu...
-
Bende mavi ekran hatası alınca yeni aldığım monsteri servise gönderdim ssd değiştirdiler hatta daha yüksek GB taktılar memnuniyet adına fakat mavi ekran hatası hala devam edince iade ettim ve kabul oldu .Müşteri hizmetleri güzeldi fakat bir daha yanaşmadım monsteri toplama PC gibi geldi bana
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şarj entegre sorunu ? :)
10 senelik maclerimizde neden olmadı böyle bir sorun. Tüm firma mac kullanıyor. Hayret
10 senelik iş mac im ve 5 senelik kendi mac ime bir kez dahi reset atmadım.. ne ısınma ne donma.. ve her iki pc ninde pili ilk pil olmasına rağmen 8 er saat çıkartıyorlar :)
Ne şerefsiz firmaymış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pbmax -- 7 Ekim 2021; 5:13:12 >
Bırak Kuzey Güney'i falan. Yok 80C de hava ufleyecek de o da ekran çerçevesinden geçip LDS kontrolcüsüne zarar verecekte, o da ekranı bozacak da falan...
Böyle varsayimla iş olmaz. Hesap kitap işi bunlar, dur şuraya kuzey güney doğu batı yazayım da dediklerin doğru olsun mu diyorsun ?
İnce tasarım istiyorum diyorsan,
Maliyeti düşük olsun istiyorsan,
Hava çıkışı garanti olsun, kucakta ya da yumuşak yüzey de tıkanma minimum (yatak vs) olmalı diyorsan.
Hava çıkışı için doğru yer orası, sırf bunun için oldukça genişblower fan tasarlaniyor. O kadar geniş yüzeyden egzoz yapmak, hem fan devrini hem de senin iddia etmeye calistigin thermal (heat)dissipation konusunu telef ediyor.
Bu nedenle hava oradan çıkacak, klavye arasından sıcak hava çıkmaz hayatında 1 defa laptop ayirsan anlarsın bunu.
Kolay gelsin.
denk geldiğimiz iyi oldu hiç bulaşmayalım
-
10 senedir kullanılan pil 8 saat süre mi veriyor gerçekten?
2012 yılında MONSTER® Q61QAL511 15.6" aldım, 6 yıl kullandım
2018 yılında VICTOR G701 aldım 3 yıl kullandım.
2021 3. ayda Monster Tulpar T5 V19.2 aldım 7 ay kullandım.
2021 10. ayda Monster Tulpar T7 V25.1 aldım şu an kullanıyorum.
2012 de aldığım monster hem kasa hemde donanım olarak o döneme göre efsaneydi. Monster'a olan saygım o zaman başladı.
2018 yılında artık monster 6 yıllık olduğundan ve meraktan !! victor almaya karar verdim berbat + berbat ötesiydi ram ve ssd upgrade ile 3 sene ite kalka zorla kullandım. Kasa malzeme kalitesi, soğutma performansı rezildi.
2021 3. ayda aldığım monster kasa kalitesi olarak beni hiç tatmin etmedi, soğutma performansı fena değildi, makinenin genel performansı da güzeldi ama 2012 de ki monsterin kasa kalitesi yoktu maalesef.
2021 10. ayda aldığım monster ise gerçek bir canavar. Kasa kalitesi, soğutma performansı mükemmel diyebilirim. Sonradan öğrendiğim üzere MSI GP76 LEOPARD ile 1:1 aynı.
Bundan sonra tecrübe ettiğim üzere, ilerde yolum tekrar monster'a düşerse MSI tasarımı olan modelleri yada bilindik diğer markalar ile ortak kullanılan kasaları tercih edeceğim. Size de acizane tavsiyem budur.
MSI GP76 Leopard 10UE-662TR Intel Core i7 10870H 16GB 512GB SSD RTX3060 Windows 10 Home 17.3" FHD Taşınabilir Bilgisayar = 23.468,88 TL
Monster Tulpar T7 V25.1 Intel Core I7 11800H 16GB 512GB SSD RTX3060 Freedos 17.3'' Fhd Taşınabilir Bilgisayar = 15.499,00 TL
-
Destekleyici bir örnek atayım: Bu sene 13 yaşına girecek olan Sony Vaio bilgisayarımda yaşına bağlı olarak ısınma ve ekran kartı performansında hafif seviye düşme dışında problem yok. (Bir de Ssd takviyesi)
Bir yerde okumuştum sanırsam; iş bilgisayarı olduğu için uzun ömürlü olsun amacıyla ısı yapmasını düşük seviyede tutup parçaların gücünü en fazla %85-90da tutuyorlarmış.
O sebeple paranız yoksa MSI kalitesinde bir iş bilgisayarı alıp 8 sene rahat+5 sene limitli kullanmak uzun vadede daha avantajlı.
Param var diyorsan da Monster, Casper gibi güçlü iş bilgisayarı alırsın; 3. Senede gider yeni modelini alırsın. Zaten para derdin yok; gider üst modelini alırsın. (Biraz da dövizin ülke içerisinde kalmasını sağlar)
Benim planım bu şekilde olacak.
monster eskilerin baba markalarındandı ama yolun sonuna geliniyor. tüm yerli ithalatçılar için geçerli bu durum. dolar yıl sonu 10, enflasyon 20. bu şartlarda kimse büyük yabancı firmalarla baş edemez. asus, msi, lenovo, acer, vs...
-
yau haklısın bro da, monsterda belirli derecede donanımsal gücü en ucuza sunan firmalardan bi tanesi. benimde pc monster, var olan sorunda yeni pc vermişlerdi. yani. sonuçta aynı donanımlara ait bir asus msi vs en az 2k daha pahalı. napacan türkiyede böle
-
Valla ben 1.5 yil once monster yerine excalibur aldim memnunum hic bir sorun yasamadim halen, iyi ki de almamisim
Prensip olarak, özellikle teknoloji ürünlerinde Türk markalarından uzak duruyorum. Tercihimi ürünü satmak için reklamı fazla verenlerden yana değil, satış sonrası desteğini esirmeyen markalardan yana kullanıyorum.
-
10 yıl önce aldığım monster laptop'u sorunsuz kullanıyorum hala, biraz şans işi galiba.garantisi devam ederken ekranında sorun olmuştu, 2-3 günde değiştirip yollamışlardı geri.o zamanlar servisi iyiydi, şimdi nasıl bilmiyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X