Şimdi Ara

Monster Laptop Almadan Önce Mutlaka Okuyun (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
11
Favori
21.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
230 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam ekran kartı fiyatlarından haberiniz yok sanırım ? O bütçeye şuan için sadece 3070'i alır o da bulabilirse..

• Yahu kızıma Monster alacaktım. Şimdi konuya baktım tırtt vazcaydım.

Bilen birileri şöyle bize yol göstersinler.

Üni de video işleme ve photoshop vs programlar kullanacaklar.

Bilen arkadaşlar tavsiye yazsınlar ordan takip yapalım.

• 1 sene önce rtx 3060 lı bir monster aldım hala kullanıyorum çok memnunum. Elektronik şans işi

• pbmax P kullanıcısına yanıt

Sorun yaşanınca ortaya çıkar. Çok kaliteli bir otomobil düşünelim. Mercedes. Turbosu bozulana kadar turbosunun tamir kitinin olmadığını bilmezsiniz. Turbosu bozulduğunda, 15.000tl olduğunu öğrenirsiniz. Turbo hiç bozulmazsa, öğrenmezsiniz.

Şimdiye kadar bindiğim en sorunsuz araç: Subaru legacy. 225.000km'de pert oldu. O güne kadar hiçbir arıza olmadı. Üstelik 190.000km boyunca LPG ile bindim. Süper değil mi? Değil. Cvt şanzımanın tamir kiti yok. Tamir edilemiyor. 70.000tl kendisi. Bozulursa ne yapıyorsunuz? Aracı titrek titrek Gürcistan'a götürüyorsunuz. Bir çıkma şanzıman takıp geri geliyorsunuz. Niye? Şerefsizlik olsun diye.

Bende yaşanmadı bu sorun. Nadiren yaşanan bir sorun. Ama birileri yaşadı ve aynen dediğimi yaptı. Ya Kıbrıs'a gittiler, Kıbrıs'taki tanıdığa Rum kesimine çıkma şanzıman yollatıp, onu teslim aldırıp, türk tarafına kaçak sokup, aracı Kıbrıs'a götürüp şanzıman değiştirip geldiler (çifte kaçakçılık) ya da Gürcistan'a gittiler.

Elektronik aleminin tamir edilememesi için özel çaba sarfetmede ödüllü firması Apple'dır. Çok kaliteli mal. İyi tasarım. Ama yaptıkları adilik.

-------

Benzer bir durumu fakir'in bir şarjlı süpürgesinde yaşadım. Herifler süpürgenin kasasını presli yapmış. Aletin pili ölmüş. Pili değiştireceğim. Bunun için kasayı dremelle kesip kapak açtım mesela. Bu da bir şerefsizliktir.

-------

Alınmayın yani. Ben durumu anlatıyorum. Apple'ın malları kaliteli. Yazılım ve tasarım da süper. Ama böyle bir firma. Tamir hakkı konusunda şerefsizin önde koşanı bir şirkettir. Ve hatta ABD'de tamir hakkını engellemek için türlü aşağılık hareketler içindedir. Bir grup insanla durmadan didişmektedir. Yerel yönetimleri manipüle etmeye çalışmaktadır. Merak ederseniz bir Apple tamircisi olan Louis rossmann'ı youtube'dan takip edebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eric Theodore Cartman. kullanıcısına yanıt

Evet gerçekten veriyor. Hatta 10 senelik mac de tek bir donma sorunu bile yok. Ancak önceki seri mac lerin kronik ekran soyulması malesef oldu. Bu sorunu 2017 sonrası maclerde kaldırdılar.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

Bu dediğiniz durum malesef tüm kaliteli lüks segmentteki tüm cihazlar için geçerlidir. Banada polo almadan önce turbo motor arıza yapar şöyledir böyledir. Yahu turbosuz araba kalmadı piyasada neyin derdi bu.. gittim aldım paşa paşa kullandım 50 bin km. Hiç bir sorunda yaşamadım. Yaşanmayacak anlamına gelmiyor ama bazı şeylerde şans işi olmakla beraber ürünü doğru kullanmakta önemli.

Daha acı deneyimlerimde oldu. 2011 mac in üzerine çay döküldü. Track pad çalışamaz hale geldi. Klavye komple çay olmuştu düşünün. Tek yapabildiğim ters çevirip suyu dökmek oldu.. ancak bu damı şans dersiniz.. ertesi gün sorunsuz çalışmaya devam etti.

Kendi 2017 macimde klavye ve şarj portları tarafına su döktüm yanlışlıkla.. baktım klavye çalışıyor. Ancak suya batan şarj portu artık çalışmıyordu. 2 gün sonra o da kendine geldi.. demem o ki evet çok nazikler. Ama su yiyen iki mac te çalışmaya devam ediyor tam takır. Bu demek değilki mav su geçirmez ama şu demek olabilir ki. Dayanıklılar.

Dediğiniz kadar şerefsiz olsalardı, en ufak su temasında iki macinde çöp olması lazımdı. Ama olmadı.

1800 $ verdiğim laptopun su temasında çöp olması bana birdaha mac aldırmazdı sanırım. Emin değilim.

• monstar eskiden iyi idi ilk başlarda kaliteli bileşenler kullanıyorlardı, sonra parayı bulunca her zamanki zihniyet gibi dandik bileşenler kullanmaya başladılar ve sonuç bu oldu.

• SLAHS kullanıcısına yanıt

Belirttiğiniz işlemler için önelikle iyi bir işlemci ve sonrasında da ekran kartına ihtiyaç var. Özellikle video işleme dediğimiz şey çoklu çekirdekli işlemciler gerektiriyor. Yani en az i7 veya Ryzen eşdeğeri olan bir laptop olması gerekiyor. Aynı işi ekran kartı ile de yapabilirsiniz tabii ki fakat bu durumda hızlı olması için de en az 2000 serisinden bir ekran kartı gerekli. Mümkünse aldığınız laptopa da NVMe slotuna bir ssd alırsanız bu (özellikle NVMe olması gerekiyor, Sata SSDler NVMe SSDlerine göre neredeyse 5-10 kat daha yavaş), bu tür programların açılış ve kullanımını oldukça hızlandırabilir.

Diğer arkadaşın dediği gibi ayrıca Macbook da olabilir, Macbook'lar bu gibi işlemler için çoğu zaman özellikle optimize ediliyorlar. Kızınız daha önceden Android veya Windows kullanmadıysa Macbook daha iyi bir seçim olabilir. Fakat bunları kullandıysa ve teknolojiyle veya bilgisayar ile biraz olsun ilgisi var ise Macbook fazla kısıtlayıcı gelebilir. Macbook'lar genellikle sadece iş amaçlı taşınabilir bilgisayara ihtiyacı olan kullanıcılara yönelik pazarlanıyorlar. İşlevleri de bu yönden kısıtlı olsa da kendi amaçları doğrultusunda iyi performansa sahipler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trustright -- 7 Ekim 2021; 14:4:33 >

Macbook, Mumkunse Macbook Pro.

Universitede bunu yapacak insanlar, MacOS bilmeli, Cunku bu isin standardi Mac. Pahali belki ama 10 seneye kadar goturur.

2.el bile olabilir, ya da hackintosh uygullanabilir bir laptop

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 7 Ekim 2021; 14:18:40 >

Bakmayın bir kaç kişinin yaşadıklarına bütçeniz el veriyorsa tulpar t7 v25.1 alın msı üretim kasa %100 sRGB vs çok kaliteli ürün aynı kasayı msı gp76 da kullanıyor

servis kalitesi Monsterın çok çok iyi en ufak sorunda muhattap bulabiliyorsun

• Midnightmrt M kullanıcısına yanıt

Tulpar kasalarının kaliteli olduğunu ben de söyleyebilirim. Zaten Abra'dan Tulpar serisine geçerken oluşan ani fiyat artışında da bu belli oluyor zaten. Kasaları yine diğer markalara göre aynı özellikteki laptoplardaki kaliteye her özellikte sahip olmasa da oldukça kaliteliler.

Fakat son birkaç günde incelemiş olduğum Şikayetvar üzerindeki Monster şikayetlerine göre çoğu zaman Monster servisi müşterilerine yeterli bilgi vermeyip sahip oldukları gerçek haklardan bahsetmek yerine cihazı tamir ettirme seçeneğini onlara sunmuş. Bunlara gerekli şekillerde yorumlar yapıp yardımcı olmaya da çalıştım. Bu nedenle hizmet kalitelerinin iyi olduğu konusuna oldukça şüpheyle yaklaşılması gerekiyor. Hayalet ekran gibi basit bir sorunun dahi verdiğim talimatlar sonrasında gözlemlenebilmesi açıkçası teknik bir elemanın kolayca farkedebilmesi gereken bir durum. Yani bence hizmetlerinden yararlanmadan önce her zaman cihazınızın resmimlerini çekme, parçalarının numaralarını not etme gibi kendi önleminizi almanız gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trustright -- 7 Ekim 2021; 14:52:46 >

• Elektronik tamamen şans işi.

Asıl soru monster iade gelen ürünleri ne yapıyor hiç düşündünüz mü ?

• Do Bemol Kerim kullanıcısına yanıt

eyvallah kardeşim öyle yapalım bundan sonra :)

• Trustright kullanıcısına yanıt

Açık konuşalım Monster her ne kadar tam istediğimiz gibi olmasana en iyi servis hizmetini sunan şirket

asus ile lenovo ile yaşadıklarımı yazsam kitap olur kurtulana kadar çektiklerimiz ömrümüzden alıyor

ben ne monster çalışanıyım ne de savunucusu ama her şikayetimde pozitif yaklaşan çözene kadar da her seçeceği sunan bir servisi diğerlerinden ayırt etmek gerek..

abra serisi belli zaten mümkün olduğunca fiyat odaklı ulaşılabilir olması için başka çare mi var? Ekonomideki çaresizliği de monster a yüklemeyelim değil mi?

Hangi servise hangi tür cihazı verecekseniz hepsinde sorunu video haline getirmek ve öyle başvuru yapmak en mantıklı olanıdır yoksa tr de çözüm bulacak servis yok Apple da dahil artık buna..

• FistArrow F kullanıcısına yanıt

Yanılmıyorsam ilk 14 günde iade gelen ürünler yeniden satışa sunulabiliyor. Fakat daha uzun süreli iade olanları zaten satması gibi bir durum çoğu zaman mümkün değil. Bios, GPU, ve CPU anakarta lehimli olduğu için bunların yeniden satılması oldukça düşük bir ihtimal yine de bunu kontrol etmek için Bios seri numarasını CMD'yi açıp c:>wmic bios şeklinde yazarsanız karşınıza çıkan seri numarasında örneğin AT5134A#BKE yerine AT5134AR#BKE şeklinde R eklenmiş şekilde yazıyorsa veya bu seri numarası laptopun altını açtığınızda orada bulunan Bios ile uyuşmuyorsa bu yeniden kullanılıyor olduğunu gösterebilir.

Aynı zamanda SSD veya HDD gibi parçaların yeniden kullanılması çok riskli olduğundan onlar direk satılamaz duruma geliyorlar. Çünkü yeniden kullanılırsa bunların sağlık durumlarına ve kullanım sürelerine bakmak oldukça basit.

openhardwaremonitor.org
    Open Hardware Monitor - Core temp, fan speed and voltages in a free software gadget
    https://openhardwaremonitor.org
    Crystal Dew World [en]
    CrystalDiskInfo
    https://crystalmark.info/en/software/crystaldiskinfo/

Bu iki program ile bunların sağlık durumu ve kullanım sürelerini kontrol edebilirsiniz. Eğer 2-3 saatten uzun kullanım süreleri varsa (bu genelde teknis servis sırasında kontrol esnasında geçirdiği süre olabilir) ya da %98'in altında bir sağlık durumları varsa bu muhtemelen önceden kullanılmış ve yenilenmiş bir parçadır.

Ram yani belleklere gelince bunların yenilenmiş olup olmadığını anlamak oldukça zor. Bu parçalar zaman ile fazla eskimeyen veya performansında farkedilebileceğinden az düşüş olan parçalar olduğu için server veya mining amaçlı kullanılmadılar ise aradan yıllar geçse bile çoğu zaman aynı performansda kullanılabilirler. Yine de bunun kontrolünü yapmak için görev yöneticisindeki performans sekmesinden ramlerin güç değerlerini ve ne kadar düzenli devam ettikleri kontrol edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trustright -- 7 Ekim 2021; 15:25:29 >

• Ben laptopu da masaüstünü de kullandım. Şu an masaüstü kullanıyorum. Marka fark etmeksizin eğer sık sık gezen, başka şehirde üniversite okuyan ya da işten dolayı taşınabilir bir cihaz alma zorunluluğuz yoksa laptopa hiç bulaşmamanızı öneririm. Sebeplerine gelirsek:

1) Yukarıda bir üye bahsetmiş. Laptoplar all in one oluyor. Yani tüm parçaları tümleşik. En ufak bir parça arızasında zincirleme arıza başlama ihtimali yüksek.

2) Laptoplarda arıza çıkınca tamir edilse bile eski performansını vermekten uzaklaşmaya başlıyor.

3) Servislerin yetersizliğini geçtim tamiri çok pahalı.

4) Masaüstlerine göre daha pahalı ve performans olarak daha yetersiz. Örnek olarak 6-7 bin liralık masaüstü bilgisayarın verdiği performansı 10-12 bin liralık laptoplar fanla birlikte zoru zoruna veriyor.

Başka madde açıklama ihtiyacı duymuyorum zaten yukarıda diğer üyeler de açıklamış.

• Ice Platypus kullanıcısına yanıt

aslında tüm parçalar tümleşik olmuyor sadece işlemci ve ekran kartı tabi bazı üreticiler gömülü RAM yapabiliyor ama çok nadir oluyor

masaüstü de artık her yeni nesil işlemcide anakart değişmek zorunda bırakıyor üreticiler

peki fark nerde sorunun cevabı basit kocaman geniş kasayı soğutmak kolay dolayısı ile tüm bileşenler maksimum güçte kullanılabiliyor leptopta ise 300w I geçen bir şarj aletine rastlamıyoruz …işlemciyi 45-50w ekran kartını da 150w I geçmeyecek şekilde tasarlanıp yerleştiriliyor

yalnız rtx3060 leptop fullhd için fazlası ile yeterli aynı paraya maalesef günümüzde 3060lı kasa zor toplanıyor..

• nTaG kullanıcısına yanıt
    Forumda sürekli paylasimlar oluyor dostum takip ederseniz geçen 3070 li hazır sistem 15-16 bin tlden gitti.firsatlari takip ederseniz sizde bu sistemleri uyguna bulabilirsiniz.. Takip etmek lazım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Kesinlikle Macbook pro öneririm.. Hem doğru renk açısından hemde alışması açısından çünkü bu işlerle uğraşan kişiler Macbook kullanıyor.. M1 işlemci olan Macbook prolar gayet iyi tavsiye ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

Benim dizüstünün modeli K555LN CORE İ7.

O zamanlar aldığımda 2.400 tl bandında indirimde olan bir pc ydi ve en iyi pc lerden biriydi.

Tabi şuan bu dönemde olduğu gibi gaming pc ler yaygın değildi oyunlar belli programlar belliydi.

Almadan önce direk bunu önermişlerdi baya götürür bu seni 3-4 sene oyun oynamaktan yana ve ders işleri için dedikleri gibi de oldu.

Üni bitti dersler yapıldı oyunda oynandı hala da oynamaktayım.

He şuan masaüstü pc alırım çok oyun oynayan biri olduğumdan onunda sebebi dizüstünün belli zamandan sonra patlak vermesi , masaüstüyü donanım olarak yükseltebilmen gibi etkenlerden dolayı ekranda büyük laptoplarda da kablo ile ekrana yansıtabiliyorsun tabi de parça sıkıntısından dolayı artık laptop almayı sıcak bakmıyorum onun da dezavantaj olarak önceki mesajda da şimdikinde de söyledim.

Valla büro işlerinden anlamam ama masaüstü ile uğraşmaktansa laptoplarla daha rahat etmeniz lazım aslında her daim yanınızda çünkü.

Önemli birşey olur dışarıda cafe de ya da herhangi bir yerde anında işini halletme lüksü yaratıyor gene de dediğim gibi büro işlerinden anlamam o yüzden fikrim bu yönde hepsinin belli amacı var kime ne kolaylık vericekse onu almalı zaten.

Benim de yanıt olarak yazma sebeblerimden biri de laptopta yaşadığınız herhangi bir sorunu genelleme yoluyla hepsini kötüleme durumunda olduğunuzdan yazdım yani yoksa fikrinize düşüncenize saygımız sonsuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GlowZone -- 7 Ekim 2021; 18:51:43 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.