Şimdi Ara

moralim çok bozuldu artık!!yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir hafta önce dolandırıldım ve anlamama rağmen ses çıkartamadım ve bunları yazarken neden ses çıkartmadım diye gercekten cok cok üzülüyorum 150 tl dolandırıldım ve ve 1 haftadır resmen kendime gelemiyorum duşa girsem olmuyor geçmiyor ne oyun oynayabiliyorum ne evi boş bırakabiliyorum ne de nerede dolandırıldıgım malzamelerin emsaline görsem içim karalıyor,herhangi birşey deseniz o an neden bişey diyemediğim aklıma geliyor neyapim arkadaşlar nolur cevaplayın.yardım edin nolur.

edi: mevzu bitmez hayatta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciko33 -- 25 Ocak 2020; 23:39:16 >

• 150tl için ağlamak. Kusura bakma ama yaşama sen...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum para bu para çalışır tekrar kazanırsın umursama bu kadar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kaç yaşındasın len kerata

• tecrübe hayatta yediğin kazıklardan ibarettir.

150 tl ile büyük bi tecrübe kazanmışsın.Bu tecrübe seni ileride daha büyük hatalar kazıklanmalar yapmana engel olucaktır.

Bu yuzden iyi tarafından bak.200 de olabilirdi :)
  • ciddiysen üzülme 150tl çok büyük bir meblağ değil yaşadığın tecrübeye say ileride araban olur evin olur dolandırılmazsın şayet akıllıysan kendine bundan bir ders çıkarttıysan. eğer csb yapıyorsanda git işine gücüne millet seni şurada ciddiye alıpta yazıyor kendine başka eğlence bul

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaybettiğin 150 tl olsun o gelir yerine ama önemli değerleri kaybetme onlar yerine gelmez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun,150 tl büyük bir meblağ değil en azından.Tecrübe kazandınız en azından.

• Bence 150 tlye böyle bir ders aldığınıza sevinin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki hayatın boyunca kaybedeceğin 1500, 15000ler kazandın, elde ettiğin tecrübeyle.

• Kardeşim bak sana bir anımı anlatayım.

Tam bir sene önce.. Sağlık problemlerimden bitmişim. Hastanelere doktorlara verdiğim para iyi bir sıfır araba parasını geçmiş. Borç yok ama sıfıra sıfır gidiyorum.

6000 tl kredi kartı borcu gelmiş. Bir cebimde 4000 diğer cebimde 2000 lira gece 12 de bahçeşehirde bir atm den borcu yatıracağım. Bölgede düzgün aydınlatma yok. Arabamı arkaya çekmişim farlar yanıyor ne olur ne olmaz diye... Ben atm de işlem yaparken arkamdan biri geçti yan atm de tuşlara basmaya başladı.

Neyse birden bana dönüp abi öğrenciyim. 100 tl yatırıcam ama bütün 200 tl param var. Atm 100 liramı geri vermezse parasız kalırım. Şu parayı bana 2 tane 100 lük yapar mısın ya dedi.

Bir an acıdım. Tamam ver dedim. 200 tl sini alıp 2 adet 100 tl yi verdim. Ortam da hafif karanlık adamın yüzünü bile tam görmüyorum.

Neyse bu adam parayı aldı yanımda işleme devam ediyor tuşlara falan basıyor. Bu sırada ben de bir cepten diğer parayı da alıp atm ye attım ve atm parayı saymaya başladı. Bu sırada eleman iyi akşamlar abi çok sağol dedi arkamdan doğru yürüyerek gitti. Aradan 10 saniye geçmedi atm geçersiz paranızı alın dedi 1 adet 200 tl yi geri verdi.

Parayı aldım söyle bir sağına soluna baktım. Ulan dedim bu sahte.

Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Neyse apar topar işlemi onayladım. Borcu 200 tl eksik yatırmış oldum. Kartımı aldım.

Adamın gittiği yöne doğru koştum... Kimse yok abi... Bomboş yol... Kimse yok.

Bi alındım... Bir gücendim... Öyle bir koydu ki bana...

Arabaya atladım. Başladım o sokakta aşağı yukarı gezmeye... 4 veya 5 tur attım kimse yok... Neyse polisi aradım. Durumu anlattım... Biz ekip gönderemeyiz, göndersekte zaten adam çoktan gizlenmiştir gelin karakola şikayetinizi anlatın dediler.

Sürdüm karakola. Ulan içerisi cehennem gibi. Bir tarafta iki fahişe diğer tarafta bir ..zevenk. Birbirlerine küfrediyor. Poliste küfretmeyin ulan diye onlara küfrediyor. Bir tarafta dolandırıcı tipli kaşı gözü ayrı oynayan garip adamlar oturuyor eller kelepçeli.

Bi polis geldi. Senin derdin nedir birader dedi. Anlattım. İçerde masada oturan bir adama Ahmet abi gene atm işi var arkadaşı çarpmışlar dedi. Adam da içeri gel kardeşim dedi. Neyse girdim içeri. Anlat dedi. Olayı anlattım. Ne zaman oldu dedi. Gece 12 civarı dedim. Cebimden atm nin verdiği ödeme kağıdını çıkarttım. Elimden aldı baktı 5800 tl ödeme gözüküyor. 200 lira mı çarpmışlardı dedi. Evet dedim. Ucuz altatmışşın seni bile kaldırır götürürlerdi dedi.

Neyse bu amir telefonunu çıkarttı başladı fotoğraf göstermeye.

Bu mu? Değil.

Bu mu? Değil.

Bu? Olabilir ama değil gibi.

Bu? Bilmiyorum.

Ulan dedi adamın suratına bakmadın mı? Dedim orası karanlık zaten arabamın farlarını da bana doğru yakmıştım ama adamın suratına tam olarak bakmadım.

20 ye yakın zanlı resmi gösterdi bana... Sonuç yok hiçbirini benzetemedim.

Şimdi dedi şikayetçi misin? Evet dedim.

Dedi eşgal vereceksen bekle ki o işten sonuç çıksın. Bu sana gösterdiklerimden birini de seçersen, adam o değise ve ıspatlarsa sen başına bela alırsın. Ne yapalım dedi.

Dedim tamam şikayetçi falan değilim. Uğraşamam.

Ne yapalım dedi.

Şu parayı benden alın da ben gideyim dedim. Yanlışlıkla başkasına falan veririz bide başımıza bela almayalım dedim.

Güldü.

Tutanak getirdiler. Parayı tutanak ile onlara teslim ettim.

Neyse çıkarken polis amirine boş yere uğraştım bana hiç yardımcı olmadınız be amirim dedim. Ben şimdi bu elemanı yakalasam cezasını kendim kessem haktır dedim.

Amir beni kenara çekti. Dedi ki adım soyadım bu. Sen bunu yakala. Ağzını burnunu kır. At arabaya buraya getir. Benim adımı ver. Sana söz ben dosyasını ayarlicam biz ifade alırken arkadaş kendini sağa sola vurdu diye tutanağını da tutucam. Sen de gönül rahatlığıyla adın bir kağıda bile yazılmadan buradan çıkıp evine gideceksin merak etme dedi. Sağol amirim ama yaparım bal dedim. Sen yap abin burada dedi.

Neyse gece 1: 30 gibi eve gittim. Sinirden uyuyamadım. Rahatsızım da.. Piskolojim iyice kaydı... Neden diyorum ben? Her kötü şey bana mı gelir? Neden ben lan?

Derken biraz uyumuşum.

Sabah işe geç kaldım. Yardımcım toplantıyı yapmış çocuklarla, sonra yanıma geldi nasılsın dedi. Hiç iyi değilim dedim mevzuyu anlattım.

Abi dedi o şerefsiz orayı mesken tutmuş. Sen de amiri iyi bağlamışsın. Gel dedi elemanı indirelim. Hadi ordan dedim konuyu kapattım.

Neyse masamda oturuyorum gözümün önünden herifi yakalayıp ağız burun parçaladığım geçiyor. Öyle alınmışım ki dolandırıldığıma.

Akşam oldu atölyeden bi paket kablo bağı (cırt) aldım arabaya attım eve gittim. Kafaya kodum gece aynı atm ye gitmeye. Ama bu sefer sirket arabasıyla gideceğim. Gece 11 civarı kendi arabamın bagajından metal baston kilidi aldım. Bunu da şirket arabasına koydum bindim arabaya atm ye sürdüm.

Plan basit. Atm leri gören yere yakına park edip farlar kapalı bekliyorum. Bu eleman başka birine de aynı numarayı çekmeye çalışırsa duruma uyanıp arkadan kafaya baston kilidi geçiriyorum. Elleri ayakları bilekten cırtla bağlayıp şirket aracıma atıyorum elemanı doğru karakola...

Zaten hastalığım yüzünden ciddi miktarda ilaç, sakinleştirici vb ne bok varsa etkisi altındayım. Kafam sağlıklı çalışmıyor ama bu ilaçlar beni çok cesaretli ve sakin hissettiriyor. Önümde adam kesseler oluk oluk kan fışkırsa izlerim.

Ulan diyorum ya harbiden gelirse! İndiririm. Ulan ya yanlış adamı indirirsem? Yok lan olmaz öyle.

Neyse biri geldi atm de işlem yaptı gitti. Yanına kimse gelmedi. Biraz sonra biri daha geldi. Gitti. Sonra biri daha derken gece 1 i geçti. 2 saatte belki 10 kişi geldi gitti hiçbirinin yanına dolandırıcı gelmedi.

Lanet ettim eve gidip yattım.

Ertesi gün işte gene bu konuyu düşünüyorum. Ulan ya herif beyin kanaması geçirir ölürse? Ben de hapiste ölürüm heralde. Ne için? 200 lira için.

Neyse akşam atolyeden polyamid çekici attım arabaya. Metal baston kilitle vurmicam herif ölür falan hapislerde uğraşamam.

Gece oldu ben gene gittim. Arabanın içinde yatıyorum. Saat 1 oldu gene bişey yok... Birileri gelip gidiyor işlem yapıyor ama yanlarına kimse yanaşmıyor...

Ulan dedim bu dolandırıcı kim bilir birdaha ne zaman gelecek buraya. Herif uyanıkmış...

Gittim eve kendime küfrediyorum. O 200 lira değil sanki 200 bin lira gözümde... 32 yaşıma gelmişim hayatımda ilk defa dolandırılıyorum. Ama herkes bir gün bu olayı bir şekilde tadıyormuş demek ki...

Ah etttim bunca zamandır kredi kartı borcunu ödemeye hep o atm ye gece vaktı gidiyorum. Eleman yanıma gelsede indirsem diye .. Ama yok...

İki gün önce de baktım benim atm yi oradan kaldırmışlar... Anlamı da kalmadı artık. Herifin yanına kar kaldı

1 seneyi aştı... Benim sağlık durumu düzelmeye başladı. Hastanelere daha az gidince cepte para da kalmaya başladı. Bir de arkadaşlarımdan birinin başına çok büyük bir kaza geldi. Sağlığın önemini zaten biliyordum ama bu günü olmusuz bir şeyle kapatmayıp evde yatağımda uyuyabiliyorsam, bu günün en iyi gün olduğunu kabul etmeye başladım. Hayatın çok farklı yüzleri var. Bir hastanenin acil servisinin kapısında 1 gece geçir bunu anlarsın. Normal zamanda hiç düşünmüyoruz bunları ama... Hayatın çok acı yüzleri var...

He gerçi o eleman elime geçse şu an gene iki tane sağlı sollu kaptırırım süratına. Ama kafasına baston kilitle veya polyamid çekiçle falan vurmam... Hayat acı ve kısa... Bu kısalıkta daha fazla acıya ise yer yok...

• Zamanla unutursun
  • baltalı_ilah kullanıcısına yanıt
    Soluksuz okudum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.