Şimdi Ara

Morbid obez birisi spor yaparken yağ yakıp kas yapabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba başlıktada belirttiğim gibi morbid obez'im boyum 180 ve kilom spora başladığım zaman 152kg idi biraz su atınca 149.2kg a düştüm o yüzden bu kiloyu baz alıyorum.

Yaklaşık 80 gündür diyet + fitness yapıyorum normal bir vücut geliştiriciden farksız her hareketi yapabildiğim en ağır kiloda 3x15 veya 3x20 şeklinde yapıyorum ve spordan sonra 45dk yüzüyorum şuan 130.7 kiloyum.

Diyet ise genel anlamda düşük karbonhidrat ve yüksek protein diyeti günde aldığım kalori 2000 civarlarında ve aldığım protein ise 150-200 gram günde karbonhidrat olarak kepek veya tam buğday ekmeği tüketiyorum günde 2-3 dilim yağ olaraksa zeytinyağını salata üzerinde çiğ olarak tüketiyorum.

Günlük su tüketimim ise 4 litre civarlarında şuan gidişattan memnun sayılırım ama yukarda yazdığım gibi ayda 6.5 - 7 kg dan fazla veremiyorum aklıma sadece kas yakmadığım için en fazla bu kadar yağ yakabileceğimden başka birşey gelmiyor üstelik kas kazandım bu bariz belli özellikle bacaklarım ve kollarımda gözle görülür kas gelişimi oldu ve bu diyetten önce 40kg verdiğim ve tüm kaslarımı erittiğim yanlış bir diyet denememde olmuştu ve hızlıca 152 kiloya geri yükseldim bu sefer daha doğru yaptığıma inanıyorum.

Çok uzun ve karışık bir yazı oldu ama yorumlarınızı bekliyorum sizce bu yaptığım spor doğrumu yanlış yaptığım bir şey var mı?

Not: Birde supplement karşıtlığı bir takıntım yok zayıflarken işime yaramaz diyerek almayı düşünmüyordum ama bir tanıdık doktor tavsiyesiyle protein tozu aldım ve onu kullanıyorum bunuda ekleyeyim buraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MorbidObez -- 2 Ekim 2018; 19:40:48 >

• Yapılır kesinlikle o kiloda zaten bulk yapılmaz. Bana göre özellikle yeni başlayan ve belli bir yağ oranının üstündeki kişiler recomposition yapabiliyor rahatlıkla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah şuan büyük keyifle yapıyorum sporu günlük yaşantıma ömür boyu eklemek istiyorum vücut geliştirmeyi, bu performansla gidersem nisan mayıs gibi istediğim kiloya düşmüş olurum şu anlık bu kadar cevabın için teşekkür ederim.
  • Çok iyi programlamışsın böyle devam et. Ayda 6 7 kilo şu an için güzel ilerde azalır bile yılmadan hedefe devam.

• semavi7 kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam aynen devam ediyorum inşallah nisan a kadar kilodan eser kalmayacak.
  • zaten kısa sürede yüksek kilo vermek sağlık açısından tehlikeli.

sen her şeyi oturtmuşsun tek eksik zaman.
  • Düzenli doktora kontrole gitmeyi unutma. Düzenin gayet iyi umarım istediğini yaparsın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben 100 kiloyken kontrol amaçlı kardiyolojiye gitmiştim. Sana da tavsiye ederim. Kilo fazlamız varken kalp sağlığının yerinde olduğunu bilmemiz gerekir. Yağ yakıcı supplementlere para kaptırma. Cla, karnitin, termijonik hepsini kullandım. Gözle görülür etkisi olmuyor. Kilo vermenin tek sırrı: alınan kalori<yakılan kalori. Bu açıklık aşırı fazla değilse kas da yaparsın. Özellikle protein tozunun içerdiği bcaa, kastan kilo kaybını engellemeye yardımcı olur.
  • Uzun zaman oldu konuyu güncellemek istedim ayda 6.5 kg dan fazla veremiyorum diye yakınmışım ama diyete spora aynen devam ettiğim halde ayda 4 kg versem temiz biz oh çekiyorum şuan 105 kiloya düştüm artık normal bedenlerde giysiler olmaya başladığı için o kadar hızlı kilo vermeye çalışmıyorum daha rahatım eskisine göre inşallah bu konuyu 75-80kg aralığında güncellediğim zamanlarda gelecek

@SYSMX : Evet hocam şuan ayda 4 kilo veriyorum halimden memnunum mesajda dediğim gibi artık aşırı kilolu değilim eski giysilerim ve mağazalardaki normal bedenler artık rahat oluyor o yüzden rahatım böyle devam

@ClassımDeğilsin , @karsevenadam : Doktor kontrollerimi aksatmıyorum en kötü ayda bir kan değerlerime baktırıyorum, kalp için özel hastaneye kardiyolojiye gittim 2 ay kadar önce yürüyüş bandında yürüttüler doktor ultrason la kalbime baktı birde sesini vs. dinledi çok şükür sıkıntı falan çıkmadı aynen devam ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MorbidObez -- 21 Mart 2019; 2:20:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MorbidObez

Uzun zaman oldu konuyu güncellemek istedim ayda 6.5 kg dan fazla veremiyorum diye yakınmışım ama diyete spora aynen devam ettiğim halde ayda 4 kg versem temiz biz oh çekiyorum şuan 105 kiloya düştüm artık normal bedenlerde giysiler olmaya başladığı için o kadar hızlı kilo vermeye çalışmıyorum daha rahatım eskisine göre inşallah bu konuyu 75-80kg aralığında güncellediğim zamanlarda gelecek

@SYSMX : Evet hocam şuan ayda 4 kilo veriyorum halimden memnunum mesajda dediğim gibi artık aşırı kilolu değilim eski giysilerim ve mağazalardaki normal bedenler artık rahat oluyor o yüzden rahatım böyle devam

@ClassımDeğilsin , @karsevenadam : Doktor kontrollerimi aksatmıyorum en kötü ayda bir kan değerlerime baktırıyorum, kalp için özel hastaneye kardiyolojiye gittim 2 ay kadar önce yürüyüş bandında yürüttüler doktor ultrason la kalbime baktı birde sesini vs. dinledi çok şükür sıkıntı falan çıkmadı aynen devam ediyorum
    helal olsun be

• quote:

Orijinalden alıntı: MorbidObez

Uzun zaman oldu konuyu güncellemek istedim ayda 6.5 kg dan fazla veremiyorum diye yakınmışım ama diyete spora aynen devam ettiğim halde ayda 4 kg versem temiz biz oh çekiyorum şuan 105 kiloya düştüm artık normal bedenlerde giysiler olmaya başladığı için o kadar hızlı kilo vermeye çalışmıyorum daha rahatım eskisine göre inşallah bu konuyu 75-80kg aralığında güncellediğim zamanlarda gelecek

Adınıza sevindim hocam. Ben de 137 kilodan 115 kiloya düştüm. Ayda 4 kilo verdiğim zaman ben de şükredecek duruma geldim. Taktik varsa beklerim.

• Ağırlık çalışması ve Yiyerek diyet en iyisi. Aşırı hızlı kilo kaybı hem kas kaybına hemde vücutta çöküntüye sebeb veriyor. Sonra hızla geri alınıyor kilo. Kendine işkence etmeden, Yüksek protein, Hafif Kalori açığı ve Ağırlık çalışması ile yavaş yavaş yağ yakmak en iyisi. Ayrıca Kiloya hiç kafayı takma. Kas oranı artıp yağ oranı düştükçe gerisi kolay olur.

• nasıl gidiyor devam ediyor musun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.