Şimdi Ara

zayıf insanlar kas yapabilirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
34.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ben zayıfım 16-17 yaşlarımdayım ve kas yapmak istiyorum etrafımdaki insanlar sen zayıfsın nasıl kas yapıcaksın biraz yağ olcakki kasa dönüşücek diyorlar ama ben yağ hiçbirzaman kasa dönüşmüyor diye okudum internette sizce bende spor yapsam yani dumbell felan kas yapabilirmiym bu konuda uzman kişlerin cevabını bekliyorum şimdiden saolun

• Yapay Zekanın Yanıtı

Zayıf İnsanlar Kas Yapabilir mi?

Zayıf biri kas yapabilir mi? Hiç şüphesiz evet! Kas gelişimi, öncelikle beslenme ve egzersiz gibi faktörlerden etkilenir. Zayıfken kas yapmak mümkündür ve bu kişiler, uygun bir programla önemli kas kütlesi kazanabilirler.

Zayıf insanlar spor yapmalı mı? Kesinlikle! Egzersiz, kasların uyarılmasına ve büyümesine yardımcı olur. Zayıf biri nasıl kas yapar sorusunun cevabını özetleyecek olursak:

• Yeterli Protein Alımı: Kas gelişimi için protein hayati öneme sahiptir. Zayıfken kas yapmak için, vücut ağırlığınızın kilogramı başına 1,6-2,2 gram protein tüketmeniz önerilir.
    • Ağırlık Kaldırma Egzersizleri: Ağırlık kaldırma, kas kütlesi kazanmak için en etkili egzersiz türüdür. Bileşik egzersizler (squat, bench press, deadlift) birden fazla kas grubunu çalıştırarak verimliliği artırır.
    • İlerleyici Ağırlık Yükü: Kaslar, zamanla uyaranlara uyum sağlar. Bu nedenle, kas gelişimi için ağırlıkları kademeli olarak artırmanız gerekir.
    • Dinlenme ve İyileşme: Egzersiz sırasında kaslar yırtılır. İyileşme ve büyüme için yeterli dinlenme ve uyku gerekir.
    • Sabır ve Süreklilik: Kas gelişimi zaman alır ve tutarlılık gerektirir. Hızlı sonuçlar beklemeyin ve programa düzenli olarak uyun.

Zayıf insanların kas yapabileceğini unutmayın. Uygun bir beslenme ve egzersiz programı ile, kas kütlesi kazanabilir ve genel sağlığınızı ve zindeliğinizi iyileştirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sizce bildiğim doğrumu yoksa yağ kasa dönüşür mü ?
  • Yağ KESİNLİKLE kasa dönüşmez bildiğin doğru. Beslenmene çok dikkat etmen gerekli ve ayda 300gr civarı kilo alman lazım. Yalnız protein ağırlıklı beslenip bu kiloyu abur-cubur, fast-food gibi çöp besinlerden değil sağlıklı besinlerden almalısın.
  • yani pilav makarna yumurta vb. gibimi
  • 865ramo 8 kullanıcısına yanıt
    Evet aynen et, süt, yumurta, pilav vs vs...
  • 865ramo 8 kullanıcısına yanıt
    allah aşkına yağlar kasa dönüşse dünyada aşırı yağlı insan mı kalırdı.bilime totoyla yaklaşma buna deniyor.bizde yağlı insan cüsseli sayılıyor ancak aynı hacme kas ile ulaşınca şişirme deniyor.vücudun yağsız olabilir,kas kütlesi de azdır.iki türlüde alman gerekir.ancak yağı illaki alacaksın diye bi kaide yok.sporunu ve beslenmeni başlat.gerisi gelir.dambılla bu iş olmaz kanımca.eve küçük bi set düzmeli yada salona gitmelisin.çalışma istasyonu vb de alaiblirsin.
  • Kaç kilosun?Eğer çok zayıfsan yapamazsın tabii kas kütlen zayıf olur ideal kiloda olman gerek ve her ay düzenli kilo alman gerek.Ben başladığımda ideal kilodaydım düzenli kiloda aldım fakat fazlada kilo iyi değil.Kas kütlende kilo olarak sayılıyor ama sen önce ideal kilona ulaş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben şuan 48-50 arasıyım sizce idealmi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: 865ramo

ben şuan 48-50 arasıyım sizce idealmi :D

boy?
  • Valla ben 13 yaşındayım yaptım 6 ay kursa gittim döndüğümde tığ gibi oldum ama basbayağı kas yaptım bir de kızım yağın kasa dönüştüğü doğru değil yeterince protein ve kalsiyum alımına bağlı... Kursa gidemeyeceksen arkadaşınla veya tek yapabilirsin.
  • Çok zayıfsada yapar, spor yapan insan zaten kilo alır ideal kilona ulaşmayı vesayreyi bekleme sen başla zaten zamanla idealinede ulaşırsın idealinide aşarsın.
  • yapamaması için bir sebep varmı ?
  • yani boyum 1.70/1.80 arası bi boyum var sizce yapmaya başliyimmi
  • ben başladım 2 gündür çalışıyorum ve farkettimki çalışınca yemekleri daha rahat yiyebiliyorum çalışmaya başlamadan önce nerdeyse hiç yemiyodum ama şmdi yemeye başladım kendimi zorlamama gerek kalmıyo zaten rahatlıkya yiyorum
  • 1.70+ boy ve 50 kilomu
    cok zayif oldugunu dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben 2 senedir vg yapıyorum başladığımda 173 boyum 54 kilom vardı şimdi 65 kiloyum . daha ideal kiloma ulaşamadım ama :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: speederly

ben 2 senedir vg yapıyorum başladığımda 173 boyum 54 kilom vardı şimdi 65 kiloyum . daha ideal kiloma ulaşamadım ama :)

2 senede az gıbı geldi bana
  • ^beetlejuice kullanıcısına yanıt
    olmayınca olmuyor :) herşeyi yedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.