Şimdi Ara

Mosfet Sürme İşlemi Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 12v 21w gücündeki oto sinyal lambasındn 2 adet elimde mevcut.Bunun arduino ile pwm vererek mosfet aracılığıyla parlaklık kontrolü yapmak istyrum. Gerektiğindde tamparlak yanacak bazendelamba kapalı kalacak. Resimdeki devreyi yaptım güzel çalışıyor. Ancak2-3dk çalıştıktan sonra mosfet çok ısınıyor. Değerleri gördüğümkadaryla uygun. İrf4905 ve irf9530 kullandım ancak ısınma ikisindede var. Sizce yanlış olan nedir. Mosfet sürücü tavsiye ettiler. Sürücü kullandığımda bu sorun ortadan kalkarmı yani güvenilir olması lazım gerektiğinde 5-6saatlamba yanma işlemini sürdürecektir. Önerilen sürücü tc44327. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

• Merhaba @lostromoss,

Mosfetin ısınma nedeni, üzerinde çok güç harcanmasından kaynaklanıyor. Genel olarak maksimum iletimdeki direncinin kullandığınız yere uygun olmamasından ya da tam olarak sürülememesinden kaynaklanır.

Saygılar.
  • peki tam olarak ne yapmam gerek. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Merhaba @lostromoss,

Resimdeki devreyi uygulamanızı tavsiye ederim. Vcc kısmına 7 volt civarı verebilirsiniz. Elinizdeki mosfetlerin kataloglarına bakma fırsatım olmadı. Olsaydı daha nokta atışı bir şey söyleyebilirdim.

Saygılar.

• yalnız benim pnp mosfet kullanmam lazım çünkü lambayı pozitif kısmıyla kontrol edeceğim şase hattı direk gidiyr mosfetleri direkdeğiştrsem sorun olurmu
  • Merhaba @lostromoss,

O zaman tek değişiklik olarak yükün bir ucunu şaseye, diğer ucunu mosfetin drain bacağına, source bacağını da pozitife bağlayın.

Saygılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.