Şimdi Ara

Motor bloğu yağ kaçakları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar aracımda yağ eksiltme ve yağ kaçağı mevcut ustaya götürdüm fakat çok yağ kaçağı var nerden olduğunu göremiyorum motoru ve aracın altını yıkatıp gel dedi aracım pug 206 malum peugeot'nun elektroniğide narindir bozulmaya yer arıyor o yüzdrn yıkatmaya korkuyorum şimdi benim sorum yıkatmadan bu yağ kaçağını tespit etmenin bi yolu yokmu eğer yoksa yıkatırsam sorun yaşarmıyım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler..

• Lifte çıkarırsanız balata spreyiyle kaçak olabilecek noktaları temizleyebilirsiniz. Bunlar nerelerdir? Bloğun birleşim hatları, civatalar ve yakınları, bloğa giren başka aksamlar varsa onların bulunduğu bölgeler vb.

Ya da altı üstü yıkatıp, elektrik hattına hava tabancası tutarsınız, çok tedirginseniz devre temizleyici sprey vs. uygularsınız.

• İlaçlı ( sanayi dili böyle) düzgün yıkatan bir yerde sorun yaşamazsınız. Motor tamamen yıkanmadan da kaçak tespiti doğru olmaz.

• alttan ise . karter tapası, krank keçesi , debriyaj üst merkezi .

yukarıdan ise , külbütor contası , üst kapak contası.

peugeot citroen benzin dizel farketmez zamanla bozulup ilk kaçak verdiği yerler bunlar.

• asperoks veya balata spreyi ile sen temizle . yıkatmanı tavsiye etmem bir yerine bir şey kaçar. ya lanet olsun yağ kaçağıyla binseydim dersin.

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Onuda düşündüm hocam fakat aracı nasıl kaldıracağım
  • İzmirli5361 İ kullanıcısına yanıt

basit .

1-emanet kriko bul iki yanı krikoyla kaldır. emniyet olsun diye ortadan uygun bir yere de kriko vur.

2-krikoyla kaldır altta uygun yere parke taşlarını diz krikoyu biraz sal onlar aracı tutsun emniyet olarak da krikoyu çıkarma

3-bulabilirsen aynı şeyi altına kütük koyarak yap .

4- 300 tl ye araç altı sehpalar var ondan alabilirsin.

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

Kriko ile kaldır tavsiye edilmiş ama 300 Liraya sepha al demek ihmal edilmemiş.

Sephaya para vereceğine bir kalas parçası veya mukavva bulsa neden işe yaramaz?

• En basit ve kolayı. 2 kriko ile ön sağ-sol kaldırın. Emniyet amaçlı yine aynı noktalara kaldırım taşı koyun. 2-3 kutu balata spreyi-koruyucu gözlük-bi de maske(her evde var artık). Bez ile tertemiz olur
  • ultraviyole yağ katkıları var motor yağına karıştırıyorsunuz mor ışıkta kabak gibi parlıyor kaçağın olduğu yer yada motor bloğu içerisinde duman veriyorlar sızıntının yeri yine belli oluyor.

• ne gerizekalı adamalr var şu forumda yeminediyorum anası babası bile sevmiyordur bu adamları. 4 öneri yazıyorsun adam peçete terk aklıyla gelip saçmalıyor altına.

• Mazotu yüksek basınçlı sprey olarak motora sıkan yıkamacılar var diye biliyorum. Bir kere benim usta yaptı mis gibi oldu.

K.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.