Şimdi Ara

motor böyle yağ yakma durumu nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2007 model clio nun bu video daki gibi yağ yakma durumu olmaktadır. Birkaç yere sordum kimi kötü kimi normal dedi ama sizce bu video daki durum nedir?

http://www.izlesene.com/video/14-tdci-ford-fiesta-motor-uflemesi/2622387

• aracınızda yağ eksitleme durumu var mı ? ne kadar eksiltiyor
  • Sağlıklı bir motor o kapak ve çubuk açılınca bunları yapmaz aracınızda üfleme var yağ yakma durumunu bilemem birde dizel motor kafam karıştı o.O
  • Benim bildiğim yeni araçlarda karter havalandırma sistemi falan varmış. O yüzden kapak açılınca bir miktar hava üflemesi normal ama abartırsa veya kapak açılınca bu videodaki gibi gaz çıkıyorsa araba yağ yakıyor demişlerdi bana. Bir bilen var mıdır bu konuyla ilgili ?
  • üfleme oluyor her araçta benim bildiğim kendi aracım daha 15 binde motor tamamen yapıldı yani yine üfleme var aşırı olmamakla beraber. duman oluşması yok fakat sizde ki durum yağın durumu ile alakalı olabilir elf markası mesela duman yapmakta bir sefer kullanmıştım sıcak motordan yağ kokuyordu sevmedim değiştirdim bu yüzden. gücü performansı yerinde mi arabanın? Yağ yakma var mı?
  • benim bildiğim dizel araçlarda ufaktan yağ yakma durumu sabittir bende kia cerato 1.5 crdi vardı ordan biliyorum fakat linkteki araçta yağ yakma yuksek seviyede çünkü motor kapağından fazlaca beyaz hava çıkıyor
    dizel araçlarda ortalama 10.000 km de 500-600 mlt arası yağ konulurmus
  • arkdaşlar öncelikle yorumlar için tşk ederim. benm araçta da öyle aşırı yok ama aklıma takıldığı için sormak istedim birkaç tamirciye gösterdim kimi yağ yakıyor dedi kimide bu normal dedi. Ama aracım 1.200 km de 1 lt yağ eksiltmiş. Normal mi bu? veya motor yağ yaktığını anlamak için başka nasıl anlaşılır. nelerin olması gerekiyor aracım 1.5 dci dizel motordur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: caylak_ogrenci

arkdaşlar öncelikle yorumlar için tşk ederim. benm araçta da öyle aşırı yok ama aklıma takıldığı için sormak istedim birkaç tamirciye gösterdim kimi yağ yakıyor dedi kimide bu normal dedi. Ama aracım 1.200 km de 1 lt yağ eksiltmiş. Normal mi bu? veya motor yağ yaktığını anlamak için başka nasıl anlaşılır. nelerin olması gerekiyor aracım 1.5 dci dizel motordur.

1200 km'de 1 litre çok ciddi bir rakam.

Bence aracınızı kontrol ettirin. 3000-4000 km'de 1 litre yaksa anlarımda, eğer kaçak yoksa ve bu kadar yağ yakıyorsa bir problem var demektir
  • aşırı yakmış bence derhal mservise git
  • quote:

Orijinalden alıntı: caylak_ogrenci

arkdaşlar öncelikle yorumlar için tşk ederim. benm araçta da öyle aşırı yok ama aklıma takıldığı için sormak istedim birkaç tamirciye gösterdim kimi yağ yakıyor dedi kimide bu normal dedi. Ama aracım 1.200 km de 1 lt yağ eksiltmiş. Normal mi bu? veya motor yağ yaktığını anlamak için başka nasıl anlaşılır. nelerin olması gerekiyor aracım 1.5 dci dizel motordur.

kaçak yoksa aracınızın motor bitmiş durumda
  • TDCI ve HDI motorlar bu şekilde çalışıyor çünkü c3 sattım iki hafta önce ustaya götürdüler aynı bu şekilde üfleyerek çalışıyordu , aracın yağ yakma gibi bir sorunu yoktu normal standartlarda yağ eksiltiyordu. Hiç bir gün yağ sensörü göstergesi en alta inmemişti ilk çalıştırmada en düşük gördüğüm seviye yarımdı oda bakım yaklaştığında.

Bu araca bakarak DCI motorlarla ilgili yorum yapılamaz, fakat 1.200 km de 1 lt çok fazla bir değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 19 Kasım 2013; 22:24:12 >
  • arkadaşlar öncelikle hepinize çok teşekkür ederim. Yorumlarınızdan yola çıkarak aracımı servise ve çok iyi anlayan bir yakınıma gösterme gereği duydum. Durumu anlattım servis kontrol etti motorda asla sorun yok dediler bana tamirci aracın yağ eksiltmiş ve 1. lt yağ koydum dediğinde ben ona güvenerek incelemedim ancak sonra anlaşıldı ki tamirci aracı çalışır halde motor yağına bakmış ( adam 40 yıllık tamirci ustası olduğunu ve işinde çok iyi olduğunu iddaa ediyordu ve araç çalışır halde iken yağ kontrolü yapmış) daha sonra yağ durumu normal olarak düşük olunca aracın yağı eksik dedi 1. lt yağ ekledi şuan aracın yağ göstergesi serviste baktık max. çizgisinin 1 cm üzerinde çıktı işlerim gereği çok yoğun olduğundan ve geç saatte işten çıktığımdan dolayı aracımla ben ilgilenemedim ancak anladım ki işinizi kendiniz yapacaksınız... Motorun yağını geri boşalttım artık şimdilik sorunsuz olarak kullanıyorum anlamadığım şey bu adamlar sanayide nasıl ustayım diye dolaşıyor anlamadım ama iyiki onun lafına güvenerek motoru bakıma vermemişim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.