Şimdi Ara

motor oto diyagnostik gösterge lambası uyarısı - ekdeki resimde isaretli

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
68.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • motor oto diyagnostik gösterge lambası uyarısı ışığı arac çalıştıktan sonra sonra sönmüyor ve sesli uyarı veriyor.
    arac 206 SW 2003 benzinli.
    -benzini 10 gun önce aldım depo çeyrek dolu.
    -bugun 1 saate yakın kullanadım hiçbir problem yoktu.
    ilk defa boyle bi uyarı alıyorum fikri olan varsa yardımcı olursaniz sevinirim.

tesekkurler.

ekdeki resimde uyari veren lamba kırmızı daire içinde 10 nolu lamba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzmanBilgisayarci -- 11 Aralık 2008; 21:04:47 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motor Oto Diyagnostik Gösterge Lambası Uyarısı

Motor oto diyagnostik gösterge lambası, aracınızın önemli bir bileşenin arızalı veya sorunlu olduğunu bildiren bir uyarı ışığıdır. Bu ışık, aracınızın normal çalışmasını etkileyebilecek potansiyel sorunları erken tespit etmenize ve bunları düzeltmenize yardımcı olur.

Motor Oto Diyagnostik Gösterge Lambası Nedir?

Motor oto diyagnostik gösterge lambası, genellikle sarı veya turuncu renkli bir motora veya anahtar simgesiyle gösterilir. Gösterge panelinizde yer alabilir ve aracınızı çalıştırdığınızda yanar. Eğer lamba sürekli yanıyorsa veya yanıp sönüyorsa, bu aracınızda bir sorun olduğunu gösterir.

Motor Otodiyagnostik Nedir?

Motor otodiyagnostik, aracınızın çeşitli bileşenlerini izleyen ve sorunları tespit eden bir sistemdir. Bu sistem, motor, şanzıman, frenler ve emisyon kontrol sistemi gibi bileşenleri izler. Bir sorun tespit edildiğinde, sistem motor oto diyagnostik gösterge lambasını yakar.

Diag Arıza İkazı Ne Demek?

"Diag arıza ikazı", motor oto diyagnostik gösterge lambasının yandığını ve aracınızda bir sorun olduğunu gösteren bir uyarıdır. Bu uyarı, aracınızın bilgisayarında bir sorun kodu kaydedildiğini ve bu kodun teşhis edilmesi gerektiğini belirtir.

Motor Oto Diyagnostik Gösterge Lambası Neden Yanar?

Motor oto diyagnostik gösterge lambası, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle yanabilir:

• Motor arızaları
    • Şanzıman sorunları
    • Fren sorunları
    • Emisyon kontrol sistemi sorunları
    • Elektriksel sorunlar
    • Sıvı seviyelerinin düşük olması

Peugeot 206 Arıza Göstergeleri

Yukarıda belirtilen ana göstergelere ek olarak, Peugeot 206 modellerinde aşağıdaki ek arıza göstergeleri de görülebilir:

• Motor soğutma suyu sıcaklığı göstergesi
    • Akü şarj göstergesi
    • Fren balata aşınması göstergesi
    • Hava yastığı arıza göstergesi

Aracınızda motor oto diyagnostik gösterge lambası yanıyorsa, sorunu en kısa sürede teşhis edip düzelttirmeniz önemlidir. Bu, daha ciddi sorunların gelişmesini ve aracınızın güvenli bir şekilde çalışmasını önlemeye yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hocam bu gösterge ışığı lambası değilmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucanhoroz

hocam bu gösterge ışığı lambası değilmi
    aracın arıza ışığı yanıyor aracınızda arıza olduğunu gösterir
  • quote:

Orijinalden alıntı: inprise

aracın arıza ışığı yanıyor aracınızda arıza olduğunu gösterir

Alıntıları Göster
    Egzos ile ilgili bir uyarı. Bizim arabada da çıkıyodu. Servis benzini her zaman aynı yerden almaya özen gösterin dedi. Tabi ki her zaman aynı yerden falan alamıyosun ama bizim ışık yanmıyor çoooookkk uzun bir süredir. Servise gösterin ya da kullanma kılavuzuna bakın derim. Bizimkinde bu uyarı yanıyorsa bir an önce servise götürün diyordu ama serviste pek önemli bişe olmadığını söylediler. Yardımcı olmaya çalıştım, teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Alpi_Turk

Egzos ile ilgili bir uyarı. Bizim arabada da çıkıyodu. Servis benzini her zaman aynı yerden almaya özen gösterin dedi. Tabi ki her zaman aynı yerden falan alamıyosun ama bizim ışık yanmıyor çoooookkk uzun bir süredir. Servise gösterin ya da kullanma kılavuzuna bakın derim. Bizimkinde bu uyarı yanıyorsa bir an önce servise götürün diyordu ama serviste pek önemli bişe olmadığını söylediler. Yardımcı olmaya çalıştım, teşekkürler

Alıntıları Göster
    Aracınızı kısa sürede servise götürmenizi öneririm. Motorla ilgili genel bir uyarıdır. Egsoz veya başka bir yer diyemeyiz. Ancak serviste Diagnostik'e bağlandığında size net cevap verilebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: OmerG

Aracınızı kısa sürede servise götürmenizi öneririm. Motorla ilgili genel bir uyarıdır. Egsoz veya başka bir yer diyemeyiz. Ancak serviste Diagnostik'e bağlandığında size net cevap verilebilir.

Alıntıları Göster
    motor arıza ışıgı uyarısı bende hep antipullotion fault diye yazar ama yinede servise git neden yanmış baksınlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: LordMayros

motor arıza ışıgı uyarısı bende hep antipullotion fault diye yazar ama yinede servise git neden yanmış baksınlar

Alıntıları Göster
    benim 207 dede yanıyo kontaga basıp arac 20 sn rolantide calıstıkdan sonra sönüyo normal miki acaba benimkiside.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyprusJazZ

benim 207 dede yanıyo kontaga basıp arac 20 sn rolantide calıstıkdan sonra sönüyo normal miki acaba benimkiside.

Alıntıları Göster
    bu uyarının anlamı şudur

''Çevreyi Kirletiyorum''

ya katalizör arızalı / tıkanmış
    ya benzin ya da mazot filtresi kirlendi
    ya lambda sensörü bozuldu
    ya da anlık alınan kirli benzin

benzini ya da mazotu kalitesine güvendiğiniz benzinciden alın.
    depoyu doldurun.
    dolumdan sonra uyarı gitti ise benzinden
    hala duruyor ise ilk 3 madde olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0C8FEE75E

bu uyarının anlamı şudur

''Çevreyi Kirletiyorum''

ya katalizör arızalı / tıkanmış
    ya benzin ya da mazot filtresi kirlendi
    ya lambda sensörü bozuldu
    ya da anlık alınan kirli benzin

benzini ya da mazotu kalitesine güvendiğiniz benzinciden alın.
    depoyu doldurun.
    dolumdan sonra uyarı gitti ise benzinden
    hala duruyor ise ilk 3 madde olabilir

Alıntıları Göster
    selam arkadaşlar benimde aynı şekilde motor oto diyagnostik lambam yanıyor az önce çok fazla yağmur yağdığı için suların içinden geçmek zorunda kaldım yağmur suyuyla alakalı geçici bir problemmidir yoksa servise götürmem gerekirmi acaba ?araç peugeot 206 hdi

• quote:

Orijinalden alıntı: murtycan

selam arkadaşlar benimde aynı şekilde motor oto diyagnostik lambam yanıyor az önce çok fazla yağmur yağdığı için suların içinden geçmek zorunda kaldım yağmur suyuyla alakalı geçici bir problemmidir yoksa servise götürmem gerekirmi acaba ?araç peugeot 206 hdi

Alıntıları Göster
    bu servis ışığıdır motor aksamında bulunan bir sürü sensör var bu sensörlerden herhangi birinde sensörlerden kaynaklı bir arıza yada ölçüm değerlerinde bir anormallik olduğunda bu ışık yanar, planet 2000 yazılımı olan bir yere görütürüp bağlattığında bilgisayarda tam olarak nereden kaynaklandığını görürsünüz, çok basit birşey de olabilir çok sağlam bir progblemde olabilir acilen gidip göstermeniz lazım, 3 4 ayrı soruna indirilebilecek bir liste değil motorda egzozda katalitikte, hava girişlerinden bu sensörlerden var. ha ışık yandı ama arabanın çalışmasında herhangi bir gariplik yoksa muhtemelen büyük bir arıza çıkmaz.

arıza tespit cihazı olan bir yere götürmeyin piyasadaki arıza tespit cihazları ile bu arızaların ne olduğu tespit edilemiyor örneğin benim aracımda geçen hafta yandı bu ışık akabinde araba gaz yemedi stop etmeye başladı, arıza tespit cihazı performans değer hatası yazdı hatayı sildiler biraz düzeldi sonra geri nüksedince özel servise götürdüm planet 200 rölanti kelebiği 1 ve 2 nolu okuma değerleri yazıyordu. arızayı bu şekilde tespit edildi yine planet 2000 ile bu arıza giderildi.

araçlarımızda elektronik aksam çok fazla olduğu için bu aksamdaki sorunlar yada kalibrasyon değerlerinin düzeltilmesi işlemleri sadece planet 2000 programı ile gerçekleştirilebiliyor. unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 30 Haziran 2010; 8:50:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OnTEC

bu servis ışığıdır motor aksamında bulunan bir sürü sensör var bu sensörlerden herhangi birinde sensörlerden kaynaklı bir arıza yada ölçüm değerlerinde bir anormallik olduğunda bu ışık yanar, planet 2000 yazılımı olan bir yere görütürüp bağlattığında bilgisayarda tam olarak nereden kaynaklandığını görürsünüz, çok basit birşey de olabilir çok sağlam bir progblemde olabilir acilen gidip göstermeniz lazım, 3 4 ayrı soruna indirilebilecek bir liste değil motorda egzozda katalitikte, hava girişlerinden bu sensörlerden var. ha ışık yandı ama arabanın çalışmasında herhangi bir gariplik yoksa muhtemelen büyük bir arıza çıkmaz.

arıza tespit cihazı olan bir yere götürmeyin piyasadaki arıza tespit cihazları ile bu arızaların ne olduğu tespit edilemiyor örneğin benim aracımda geçen hafta yandı bu ışık akabinde araba gaz yemedi stop etmeye başladı, arıza tespit cihazı performans değer hatası yazdı hatayı sildiler biraz düzeldi sonra geri nüksedince özel servise götürdüm planet 200 rölanti kelebiği 1 ve 2 nolu okuma değerleri yazıyordu. arızayı bu şekilde tespit edildi yine planet 2000 ile bu arıza giderildi.

araçlarımızda elektronik aksam çok fazla olduğu için bu aksamdaki sorunlar yada kalibrasyon değerlerinin düzeltilmesi işlemleri sadece planet 2000 programı ile gerçekleştirilebiliyor. unutmayın.

Alıntıları Göster
    Çok büyük ihtimal katalizör.

• quote:

Orijinalden alıntı: edilhan

Çok büyük ihtimal katalizör.

Alıntıları Göster
    Dün aksam benim de basıma geldi ve cok korktum.. Motora birşey oldu sandım. Hatta yag kalmadı ve motor rektifiye edilmek zorunda kalacak diye korktum.

Buradaki yorumları okuyunca rahatladım. Galiba problem gercekten anlık alınan kirli benzin. Cunku cok alakasız adı sanı belli olmayan bir yerden 20 TL lik benzin almak zorunda kalmıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.R.E.S.

Dün aksam benim de basıma geldi ve cok korktum.. Motora birşey oldu sandım. Hatta yag kalmadı ve motor rektifiye edilmek zorunda kalacak diye korktum.

Buradaki yorumları okuyunca rahatladım. Galiba problem gercekten anlık alınan kirli benzin. Cunku cok alakasız adı sanı belli olmayan bir yerden 20 TL lik benzin almak zorunda kalmıştım.

Alıntıları Göster
    fap lambasi o devamli yanin ca araciniz gucten kaybediyorsa fap deyicek demek tir ama bir sey olmuyor sadece lamba yaniyorsa binin gitsin bisey olmaz aldiniz mazotta yada benzinde birsey vardir.

• quote:

Orijinalden alıntı: candan25

fap lambasi o devamli yanin ca araciniz gucten kaybediyorsa fap deyicek demek tir ama bir sey olmuyor sadece lamba yaniyorsa binin gitsin bisey olmaz aldiniz mazotta yada benzinde birsey vardir.

Alıntıları Göster
    dizelde hava kırlılıgı lambası dıye bılıyorum motor calıstıktan 5 sanıye sonra sonuyor bende ama benzınlıden anlamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: dbmaster

dizelde hava kırlılıgı lambası dıye bılıyorum motor calıstıktan 5 sanıye sonra sonuyor bende ama benzınlıden anlamıyorum

Alıntıları Göster
    yukarıda da yazdığım gibi o enzoz lambası filan değil arıza lambasıdır aracınızda hava girişinde motor içinde, egzozda 10 a yakın sensör vardır sensörler hava girişi gaz kelebeği kontrolü, yakıt girişi yakıt karışım oranı egzoz değerleri, abs v.s. bir çok bilgiyi okurlar okur, bu değerlerin herhangi birinde bir yanlışlık varsa bu ışığın yanmasına sebebiyet verir. o ışık yanıp aracınızın çekişinde birşey olmasa dahi o ışığın bilgisayar ile söndürülmesi gerekir, zira basit bir hatadan dolayı anlık olarak yanmış ışşık sabit yandığında ortaya çıkabilecek başka arızaları fark etmemenize neden olacaktır ki bu büyük masraflar çıkartabilir. Peugeot özel servislerininin hemen hepsinde planet 2000 yazılımı var gidin 10 tl ye hem bu ışığı söndürtün hemde aracınızın neden bu ışığı yaktığını bilgisayar üzerinden öğrenin, ihmal etmeyin derim.

bende lpg yi ilk taktırdığımda yandı çekişte bir sorun yoktu anlık birşeydi sanırım akabinde kendiliğinden söndü aradan 1 2 hafta geçti tekrar yandı pek sallamadım aynıdır diye uzun yolda sabit hızla gittiğimden birşey anlamadımda ışıklara bir geldim, araç stop ediyor hızlanmıyordu, gazdan diye düşündüm lpgci ile uğraştık ettik yok, sonra planet 200 olan bir yere gittim ki ne göreyim hava filtresi yerinden çıkmış kelebek tozlu hava yüzünden leş gibi olmuş bu noktadaki okumayı yapamadığından bu arızayı veriyormuş neticede bilgisayarda kalibrasyon yapıldı kelebek boğazı temizlendi hata silindi şu an düzgün olarak çalışıyor.

ihmal etmeyin diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: OnTEC

yukarıda da yazdığım gibi o enzoz lambası filan değil arıza lambasıdır aracınızda hava girişinde motor içinde, egzozda 10 a yakın sensör vardır sensörler hava girişi gaz kelebeği kontrolü, yakıt girişi yakıt karışım oranı egzoz değerleri, abs v.s. bir çok bilgiyi okurlar okur, bu değerlerin herhangi birinde bir yanlışlık varsa bu ışığın yanmasına sebebiyet verir. o ışık yanıp aracınızın çekişinde birşey olmasa dahi o ışığın bilgisayar ile söndürülmesi gerekir, zira basit bir hatadan dolayı anlık olarak yanmış ışşık sabit yandığında ortaya çıkabilecek başka arızaları fark etmemenize neden olacaktır ki bu büyük masraflar çıkartabilir. Peugeot özel servislerininin hemen hepsinde planet 2000 yazılımı var gidin 10 tl ye hem bu ışığı söndürtün hemde aracınızın neden bu ışığı yaktığını bilgisayar üzerinden öğrenin, ihmal etmeyin derim.

bende lpg yi ilk taktırdığımda yandı çekişte bir sorun yoktu anlık birşeydi sanırım akabinde kendiliğinden söndü aradan 1 2 hafta geçti tekrar yandı pek sallamadım aynıdır diye uzun yolda sabit hızla gittiğimden birşey anlamadımda ışıklara bir geldim, araç stop ediyor hızlanmıyordu, gazdan diye düşündüm lpgci ile uğraştık ettik yok, sonra planet 200 olan bir yere gittim ki ne göreyim hava filtresi yerinden çıkmış kelebek tozlu hava yüzünden leş gibi olmuş bu noktadaki okumayı yapamadığından bu arızayı veriyormuş neticede bilgisayarda kalibrasyon yapıldı kelebek boğazı temizlendi hata silindi şu an düzgün olarak çalışıyor.

ihmal etmeyin diyorum.

Alıntıları Göster
    bende de yandı yrn sabah yetkili servisten randevu aldım goturup baktirip sonucu yazacagim....cekişten dusuyor bu arada arac tahmin ettigim gibi motorlar alakali birseymis demekki bakalim..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mariachi@

bende de yandı yrn sabah yetkili servisten randevu aldım goturup baktirip sonucu yazacagim....cekişten dusuyor bu arada arac tahmin ettigim gibi motorlar alakali birseymis demekki bakalim..

Alıntıları Göster
    Sonu c?
  • quote:

Orijinalden alıntı: marlon2000

Sonu c?

Alıntıları Göster
    lambda sensoru hatası.manıfolttakı sensor ıle katalızordekı sensorun aynı degerde calısmamasın dan yanar.arabanın cekısınde bır problem yoksa kullan sorun yoktur..307 lerde sık sık bu arızayı verır.sebebı katalızordekı sensorun katalızore cok yakın olmasıdır..servıs katalızor degısecek sensorler degısecek der ama alaksı yoktur.20 tl verılıp katalızordekı sensore uzatma aparat alınır ve takılır aracı calıstırdıgınızda sorun kalmayacaktır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: arslan selim

lambda sensoru hatası.manıfolttakı sensor ıle katalızordekı sensorun aynı degerde calısmamasın dan yanar.arabanın cekısınde bır problem yoksa kullan sorun yoktur..307 lerde sık sık bu arızayı verır.sebebı katalızordekı sensorun katalızore cok yakın olmasıdır..servıs katalızor degısecek sensorler degısecek der ama alaksı yoktur.20 tl verılıp katalızordekı sensore uzatma aparat alınır ve takılır aracı calıstırdıgınızda sorun kalmayacaktır..

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bendede yanıyor aynı lambadan.geçen gün rolantiside bozuldu dur kalkda stop etti ara ara.oil pressure faulty gibi hatalar yazıyor ekranda.ve sıcak fanda çalışmıyorr şu soguk kış gününde donuyorum valla :D arızalardan pek anlamam 19 yaşında üni öğrencisiyim yanlış kelimeler kullandıysam mazur görüle :)

• quote:

Orijinalden alıntı: symbiote

arkadaşlar bendede yanıyor aynı lambadan.geçen gün rolantiside bozuldu dur kalkda stop etti ara ara.oil pressure faulty gibi hatalar yazıyor ekranda.ve sıcak fanda çalışmıyorr şu soguk kış gününde donuyorum valla :D arızalardan pek anlamam 19 yaşında üni öğrencisiyim yanlış kelimeler kullandıysam mazur görüle :)

Alıntıları Göster
    bende de aynı lamba yanmaya başladı.
    ama motor çalışınca değil, anahtar yarım çevrili iken.
    motor çalışır çalışmaz sönüyor.

bu ışığın kontak yarım çevrili olduğunda da yanmaması mı lazım?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.