Otomobil garantiden çıktı. Diyelim ki yıllık bakımını dışarıda bir servisden yaptıracağım. Motor yağını internetten alsam çok uygun fiyatlar ama belli ki çakma ürün. Yıllık bakımda en önemli şey motor yağı, diğer filtre vs şeyleri servis temin etsin diyebilirim ama motor yağında içimizin rahat etmesi ve orjinal olanın alınması için en garantili yol benzin istasyonlarından almak gibi görünüyor değil mi ? |
Motor yağını (orjinal/garantili) benzin istasyonundan mı satın almak gerekiyor ?
-
-
Ya da mobil, castrol, liqui moly nin kendi distribütörleri online satış yapıyor, oralardan alabilirsiniz. Ben şahsen satıcılardan almıyorum, arada afaki fiyat farkı var 2 katına yakın, yılda bir 200tl fazla olsun kendi online satış platformundan alıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caspento -- 7 Mayıs 2022; 12:45:53 > -
Mobil, motul, lq gibi kendi online satış sitelerinden alabilirsiniz ya da size yakın olan yetkili satıcılardan alabilirsiniz. Ben motul’un yetkili satıcısından alıyorum. Sadece motul yağları mevcut ve orjinal bir biçimde. Filtreleri ise online yedek parçadan alıyorum onlar da orjinal.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ken Block43 -- 7 Mayıs 2022; 13:30:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşte ucuz diye oralardan alış yapılıyor ama sahte çıkıyor. Neden yarı yarıya ucuz olsun ?
Atık yağları toplayıp satıyorlarmış. Motor yağının bidonunun üzerinde hologramlı anahtar işareti olmayınca ve bidon etiketini kaldırınca (çift kat oluyormuş) iş ortaya çıktı. Ve barkod okutuyorsun ayrı bir saçmalık çıkıyor.
Distribütör dediğiniz online satış yapanlar aynı orjinal ürünü yarı yarıya fiyata satıyorsa resmi servisler, benzin istasyonları filan isyan etmez mi ? Hatta gider yarı fiyatına oradan alır daha çok para kazanır.
-
Yetkili servislere çok güvenmeyin. Hele ki yağ konusunda...
Eski bir yetkili servis mühendisi olarak söylüyorum
-
Sanırım yanlış anlaşıldı. Distribütörlerin resmi online satış platformlarındaki fiyatlar piyasadan daha pahalı. Ben de arkadaşın dediği gibi yılda bir kere değiştirdiğim üründe 100 tl kâr edicem diye strese girmiyorum.
Bu site Mobil yağlarının resmi satış sitesi. Fiyatları incelediğinizde genel olarak piyasanın üstünde olduğunu görürsünüz.
Castrol, lukoil, motul, mobil1 benim bildiğim kendileri de satış yapan markalar. Kendi sitelerinden alırsanız sahte derdi olmaz.
arkadaşlar,
peki yağ filtresini götürsem, Shell tarzı petrolde ücretsiz değiştirebilir miyim?
-
sıfır arabanın bekaretini yetkili servisler bozuyor zaten yanlış bakım yaparak.
-
Shell benzin istasyonundan bu sabah helix 5w-30 hx8 alarak olayı bitirdim. Kafa rahat.
-
kaça aldınız parçacılarda en son 270idi
-
300 tl. Dört litre. Üretim yılı 2022.
Ve çok ilginç bir şey. Bir başka shell benzin istasyonunda aynı yağ 415 tl idi. Geri döndüm ilk sorduğum istasyondan aldım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 8 Mayıs 2022; 14:34:21 >
iyiymiş ücretsiz yağ değişimide vardır orda
-
Şimdi aklını karıştırmak gibi olmasın ama shellin bazı istasyonları genel merkezi işletiyor bazı istasyonları özel kişiler tarafından yönetiliyor
Belki fiyat farkı bu sebepten dolayıdır
-
Zaten başka türlü izahı yok galiba. İkisi de shell istasyonu. Aynı yağ. Aynı sistemden fiyatlama olması lazım gibi ama sonuçta korkunç fiyat farkı var.
Merhaba,
CASTROL olarak öncelikle hassasiyetiniz ve paylaşımınız için teşekkür ederiz. Üzerine yoğun çaba harcadığımız konulardan biri, nadir olarak karşımıza çıksa da iş ortaklarımızla mücadele ettiğimiz sahte ürünle mücadeledir. Sık karşılaştığımız sorun ürün ambalajlarının piyasadan toplanılarak kullanılması ve içerisine sahte ürün konularak satılmasıdır. Ambalajlar halihazırda fabrikamızdan orijinal haliyle çıktığı için üzerindeki kodlarda ürün orijinalliğini sorgulamak çözüm olmamaktadır.
Dijital platformlar üzerinden satın alma yapmak adına tavsiye edebileceğimiz en güvenilir yol, Castrol’ün Türkiye’de ürünlerini satmak adına yetkilendirdiği ve en yetkin şekilde sizlere ürünlerimizi ulaştırmak adına www.lastikcim.com.tr sayfası, N11 ve Hepsiburada platformu içerisindeki “Castrol Distribütör” dükkanı vasıtasıyla hizmet veren iş ortaklarımız, yani distribütörlerimizdir. Bu mecralarda “Yekili Satış Platformu” logosu konumlandırılmıştır ve bu logo Castrol markalı ürünlerin orijinal şekilde sizlere ulaştıracağını kanıtlamaktadır. Bu platformlardan Castrol ürünlerini güvenle sipariş edebilirsiniz.
İlginiz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bir de şu var; aynı yağın farklı şartnameleri karşılayan farklı versiyonları var onlar arasında da fiyat farkı oluyor,
gibi
-
Her shell istasyonu da olmaz, shellin kendi islettigi istasyondan almalisiniz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Nereden bileceğim shell in kendi istasyonu olup olmadığını?
Sonuçta shell markalı, tabelalı istasyonunda çakma yağ mı satacaklar?
Ne zormuş şu orjinal yağ almak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Yetkili servislere çok güvenmeyin. Hele ki yağ konusunda... Eski bir yetkili servis mühendisi olarak söylüyorum |
Benzer içerikler
- ankara plaka sırası hangi harfte 2024
- silecek suyuna ne konur
- ince yanak lastik zararları
- yüksek devirde kurum atma
- 1.4 tdci motor
- mg marvel r fiyat
- kia sportage en dolu paketi hangisi
- peugeot e-208 fiyat
- peugeot 2008 allure 2024
- mustang mach-e fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X