Şimdi Ara

Motor yapılmış araç alınırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şanzıman yeni yapılmış ve motor da aynı
    şekilde 80 bin km de şimdi sizce bu araba alınır mı 15 bin TL
    Randıman verirmi bi 5 sene sonra satabilirim daha çok eşim için otomatik istiyorum. Önerilerini varmı

• motor yapılma mevzusunda çok fazla araçla tecrübem oldu, ne kadar iyi ustaların elinden de çıksa çoğunluğu sıkıntılı olur, parça iyi çıkmaz, rektefiyeci düzgün yapmaz, montaj bile fabrikasyon kalitesinde olmadığından hiçbir şekilde yeteri seviyede sağlıklı olmaz, ha düşük ihtimale karşılık aracı iyice kontrol ettirerek alınabilir

diğer yandan şöyle de bir durum var, bazılarının araçtan soğudum daha kullanamam tribi bir yana, 15 bin liralık bir arabadan bahsediyoruz, bu aracın hiçbir yerine el sürülmemiş olsun zaten ederi bu civarlarda, sen bu araca hem otomatik şanzıman ki 3 bin liradan aşağı olmaz, hem de motor yaptıracaksın ki en iyi ihtimalle 3-4 bin de o, yani minimum 7 bin lira para harcayacaksın, bu parayı daha yeni harcayıp o parayı havaya atıp arabayı daha işlem yeni yapıldıktan sonra satacaksın, sence hiç akla mantığa sığıyor mu bu?

ha aracı satan eğer aracı motor şanzıman arızalı ucuza alıp yapıp satıyorsa iş değişir tabi ama genelde bunlar bu tarz yeni motor şanzıman yapılmış araç sahiplerinde çok düşük bir orandır
  • Motorun nasıl yapıldığı önemli, satabilmek maksadıyla tüm parçalar yan sanayi kullanılarak yapıldıysa sıkıntı.
  • motor yapılma mevzusunda çok fazla araçla tecrübem oldu, ne kadar iyi ustaların elinden de çıksa çoğunluğu sıkıntılı olur, parça iyi çıkmaz, rektefiyeci düzgün yapmaz, montaj bile fabrikasyon kalitesinde olmadığından hiçbir şekilde yeteri seviyede sağlıklı olmaz, ha düşük ihtimale karşılık aracı iyice kontrol ettirerek alınabilir

diğer yandan şöyle de bir durum var, bazılarının araçtan soğudum daha kullanamam tribi bir yana, 15 bin liralık bir arabadan bahsediyoruz, bu aracın hiçbir yerine el sürülmemiş olsun zaten ederi bu civarlarda, sen bu araca hem otomatik şanzıman ki 3 bin liradan aşağı olmaz, hem de motor yaptıracaksın ki en iyi ihtimalle 3-4 bin de o, yani minimum 7 bin lira para harcayacaksın, bu parayı daha yeni harcayıp o parayı havaya atıp arabayı daha işlem yeni yapıldıktan sonra satacaksın, sence hiç akla mantığa sığıyor mu bu?

ha aracı satan eğer aracı motor şanzıman arızalı ucuza alıp yapıp satıyorsa iş değişir tabi ama genelde bunlar bu tarz yeni motor şanzıman yapılmış araç sahiplerinde çok düşük bir orandır

• 80binde değildir o unut onu, öyle bile olsa o kmde motor şanzıman yaptırılmış araç hiç düzgün kullanılmamıştır.
  • O araç emin ol 5. 80binin yapmıştır.
  • 80'de motor yapıldı dese hadi hararet falan der belki inanma ihtimali var da, şanzıman yapılır mı ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

motor yapılma mevzusunda çok fazla araçla tecrübem oldu, ne kadar iyi ustaların elinden de çıksa çoğunluğu sıkıntılı olur, parça iyi çıkmaz, rektefiyeci düzgün yapmaz, montaj bile fabrikasyon kalitesinde olmadığından hiçbir şekilde yeteri seviyede sağlıklı olmaz, ha düşük ihtimale karşılık aracı iyice kontrol ettirerek alınabilir

Peki arabam var, motoru yağ yakıyor bitik. Şanzıman desen alarm veriyor. Arabanın ederi 15 bin zaten. Satmaya kalksam bu arabayı kime nasıl satarım? Onun yerine zararı kabullenip yaptırıp rahat rahat satarım mesela?

• Motoru düzgün yapıldıysa gayet de alınır bence.Ama iyi kontrol edilmeli.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    15 bin liralik arabayi 7 masraf yapip yine 15 e satmaktansa arizali halini 10 a aninda satarsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

15 bin liralik arabayi 7 masraf yapip yine 15 e satmaktansa arizali halini 10 a aninda satarsin
    Hocam o, o şekilde olmuyor işte.

Şimdi bende bir S40 var mesela, diyelim ki bu arabanın motorunda ve şanzımanında masraf var.
    Ben bu arabayı 15 bin de desem satamam. Çünkü kimse başına bela olacak arabayı almak istemez. Ha alıp yaptıracak çıkar mı? Çıkar tabii ama masraflı hali kapalı kutu. Alınacak arabada motor masrafı var ama motor ne durumda? Belki kranka kadar her şey değişecek? Şanzıman arızalı deniliyor ama belki bütün dişliler yağsız kalıp kavrulmuş komple değişecek?
    Benim arabamda bir aralar az bir masraf vardı (3000 TL kadar, dört amortisörün değişmesi gerekiyordu bir de buna benzer bir sorun daha vardı, yani motor gibi kapalı kutu bir masraf değildi) galericilere sorduğumda 11 bin ile 14 bin lira arası fiyat aldım. Oysa o gün aracın piyasası 20-25 bin lira aralığındaydı. Şimdi şuraya gelmek istiyorum, galerici değil binicinin de almak isteyeceği fiyat bu aralıkta, dünyanın masrafı var çünkü.
    Onun yerine gider araca motor yaptırırım, tertemiz çalışan motoru olduktan sonra piyasa fiyatını yazarım 25 bin liraysa 25 bin lira mesela, göğsümü gere gere "Malıma güveniyorum" diye diye satarım.
    Belki de 15 liralık arabayı 7 liraya galeriye bırakmak da aynı yere gelebilir tabii. Ama ben mesela arabamın masrafı olsa satacak olsam, önce yaptırır öyle satarım. Millete laf anlatmaya uğraşmak istemiyorum.

Kaldı ki konudaki araç anladığım kadarıyla motor / şanzıman yapıldıktan sonra 80 bin kilometre yol yapmış. Ya da ben yanlış anladım bilemiyorum.

• Pejolarda kullanılan 4 ileri al4 şanzıman çok sıkıntılı. Aynı şanzımanı kullandım. Tavsiye etmiyorum.
  • 15 bine satılan araba kaçparayla toplanmıştır bi düşün. notere götürecek kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ağla Sevgili Yurdum Ağla

15 bine satılan araba kaçparayla toplanmıştır bi düşün. notere götürecek kadar.
    Motor yapıldıktan sonra 80 bin kilometre yol olmuş. Dünyanın etrafında 2 tur atarak uzatarak gitmek gerekiyor sanırım notere.
  • Döküm blok olsaydı sorun olmazdı ama yapılmış alüminyum bloğa sahip motor çok büyük problem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Hocam o, o şekilde olmuyor işte.

Şimdi bende bir S40 var mesela, diyelim ki bu arabanın motorunda ve şanzımanında masraf var.
    Ben bu arabayı 15 bin de desem satamam. Çünkü kimse başına bela olacak arabayı almak istemez. Ha alıp yaptıracak çıkar mı? Çıkar tabii ama masraflı hali kapalı kutu. Alınacak arabada motor masrafı var ama motor ne durumda? Belki kranka kadar her şey değişecek? Şanzıman arızalı deniliyor ama belki bütün dişliler yağsız kalıp kavrulmuş komple değişecek?
    Benim arabamda bir aralar az bir masraf vardı (3000 TL kadar, dört amortisörün değişmesi gerekiyordu bir de buna benzer bir sorun daha vardı, yani motor gibi kapalı kutu bir masraf değildi) galericilere sorduğumda 11 bin ile 14 bin lira arası fiyat aldım. Oysa o gün aracın piyasası 20-25 bin lira aralığındaydı. Şimdi şuraya gelmek istiyorum, galerici değil binicinin de almak isteyeceği fiyat bu aralıkta, dünyanın masrafı var çünkü.
    Onun yerine gider araca motor yaptırırım, tertemiz çalışan motoru olduktan sonra piyasa fiyatını yazarım 25 bin liraysa 25 bin lira mesela, göğsümü gere gere "Malıma güveniyorum" diye diye satarım.
    Belki de 15 liralık arabayı 7 liraya galeriye bırakmak da aynı yere gelebilir tabii. Ama ben mesela arabamın masrafı olsa satacak olsam, önce yaptırır öyle satarım. Millete laf anlatmaya uğraşmak istemiyorum.

Kaldı ki konudaki araç anladığım kadarıyla motor / şanzıman yapıldıktan sonra 80 bin kilometre yol yapmış. Ya da ben yanlış anladım bilemiyorum.

Alıntıları Göster
    aynen öyle oluyor aslında

arızalı arabayı son kullanıcı almayacak, tamirci veya bu işlerden anlayan alacak, tamirci için de o araba sadece parça maliyeti demek, yani son kullanıcı arabasına 7 bin lira harcayacaksa tamirci 2-3 bin lira sadece parça alacak ve işçiliği kendi yapacak, motor ustalarının birçoğu bunu yapıyor internette sürekli motor arızalı satılık ilanı arıyorlar, bu durumda da 15 bin liralık arabayı 10 bin liraya almak motor ustasının işine geliyor, üstelik elinde parça olanların daha da tercih etmesini hesaba katmıyorum bile, ben çok elinde yarım motor veya şanzımanı hazır mevcut olup uyacak arızalı araç arayan tamirci tanıyorum

galericiler bu işin kıyası değildir, zaten galerici de motor arızalı araç almaz, bahsettiğim olay canlı canlı örneklerini bizzat gördüğüm kendim de tecrübe ettiğim birşeydir, üstelik bu motor yapıldı şanzıman yapıldılar onların yapılmasıyla bitmez, masraf uzadıkça uzar

• Almam alana dikkat et derim.
  • Alırken servis ustası yerine rektifiye-motor ustasına gösterirseniz size net bilgi verir, o model ve fiyattaki motor için yenilenmiş olması avantajdır düzgün parça ve işçilikle. Önemli olan yaptıran satmak için mi yaptırmış kullanmak için mi, kullanmak için yaptırdıysa da düzgün usta bulabilmiş mi.
  • bilmediğim için soruyorum
    motor yapıldıgında km ekranı otomatikmi sıfırlanıyor yoksa motoru yapan ustamı sıfırlıyor manuel, eğer manuelse motoru yapılıp - yapılmalmış gibi satanlar olabilir çünkü
  • oda sorumu cevabını bılmeyen yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: staidmcgun

bilmediğim için soruyorum
    motor yapıldıgında km ekranı otomatikmi sıfırlanıyor yoksa motoru yapan ustamı sıfırlıyor manuel, eğer manuelse motoru yapılıp - yapılmalmış gibi satanlar olabilir çünkü
    KM'nin motor yapılmasıyla bir alakası yok.Motor yapılsa da km sabit kalabilir,yapılmasa da km sıfırlanabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.