öncelikler s.a hayırlı akşamlar. bende yamaha crypton 110'luk var. motoruma 600 km önce yeni motor yaptırdım. özenle orjinal parçalardan yapıldı. motor kısmı komple değişti. silindir hariç. silindir rektefiye oldu. debriyaj balataları değişti. sübablar falan değişti. 425 lira masraf cıkardı. motorun rodajını düzgün tamamlamam için 600 km oldugunda yagı değişmesi için tekrar servise cagırdılar. yarın gidecegim. yağı değişecek . arka dişli 36 lık olacak. sübablar ayarlanacak. her neyse. motoru denemek için biraz önce bi bindim. düz bir yola cıktım asıldım. yine aynı. 100 km yi gecmiyor. ne yapmalıyım? lütfen yardım. paradan bi sıkıntım yok. ama sesi değişmemeli motorun. saygılar...
koskoca dh'de hiç mi motordan anlayan yok :) lütfen bir yardım :)
anlaşılan bana kimse yardımcı olmayacak...
aklıma bişey gelmedi
her motorun kendince gücü var, seninkinin muadilleri 100ü geçiyor mu? Geçiyor diyenler yatınca mı geçiyor? Onunla yapabileceğin maksimum hız zaten 120yi geçeceğini sanmam. Çok beklenti içinde gördüm onun için söylüyorum. Ayrıca rodaj bitmeyince çok asılmanın iyi bir sonuç vereceğini sanmıyorum. Rodaj bittikten sonra zamanla diğerleri geçiyorsa bu da geçer. Biraz uzun gidip motor ısınınca açılır da derler.
quote:
Orijinalden alıntı: terbüyesüzcanavar
her motorun kendince gücü var, seninkinin muadilleri 100ü geçiyor mu? Geçiyor diyenler yatınca mı geçiyor? Onunla yapabileceğin maksimum hız zaten 120yi geçeceğini sanmam. Çok beklenti içinde gördüm onun için söylüyorum. Ayrıca rodaj bitmeyince çok asılmanın iyi bir sonuç vereceğini sanmıyorum. Rodaj bittikten sonra zamanla diğerleri geçiyorsa bu da geçer. Biraz uzun gidip motor ısınınca açılır da derler.
bence 110 luk motor 120 yi görürse yeterde artar bile helede cuplarda o hızda hangi marka olursa olsun zangır zangır titrer bence gerek yok yani o kadara
100 kmh çok iyi değilmi motorun için?kullanmadım daha önce cup ama 100-110 cc için çok iyi gibi geldi bana.cbf150 ler bile 120 diyolar
quote:
Orijinalden alıntı: digicemba
100 kmh çok iyi değilmi motorun için?kullanmadım daha önce cup ama 100-110 cc için çok iyi gibi geldi bana.cbf150 ler bile 120 diyolar
cbf in iyi rodajlanmışı 130-140 görüyor dostum naptın
quote:
Orijinalden alıntı: BayernM
quote:
bılmıyorum kullanmadım ama cok merak edıyorum.herkez hakkında bişey diyor motorun.komşumda var 90 100 görüyo dedi.yokuş aşşagı 110 gördüm dedi.adam 50 li yaşlarda .25 binde motoru
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: BayernM
quote:
bılmıyorum kullanmadım ama cok merak edıyorum.herkez hakkında bişey diyor motorun.komşumda var 90 100 görüyo dedi.yokuş aşşagı 110 gördüm dedi.adam 50 li yaşlarda .25 binde motoru
dostum bak bende geçici bir durum olarak 100 cc scooter var ve çok rahat 90-95 görüyor(düz yolda)
rodajı iyi yapılmış herhangi bir motor(100cc olan)90 km yi rahat görür. ama rodajı iyi yapılmamış 150 cc güzelim cbfler bile 100 görebiliyor en fazla.
yani dediğim gibi laf değişikliği bundan kaynaklanıyor bu rodaj biraz sabır işidir düzgün yaparsan meyvesini yersin yoksa 100 ü geçemezsin :)
Ben geçenlerde duydum edirne otobanında cup motorla +299 da 14 binde kesiciye girmiş biri. Acaba rodajımı düzgün yapamadın sen?
Kardeşim akıllıca sorular sorun cevaplayanlarda verdikleri cevapları biraz düşünsünler.
Sen 100 lük cup motordan ne bekliyorsan acaba?
Bravo cbf nin rodajında 40 km oynuyor yani öyle mi?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme