Şimdi Ara

Motorsilk Kırmızı Antifriz ve diger kırmızı antifrizler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kış için bakım yapmak istedim ve antifriz için araştırma yaptım. Kırmızı mavi v.s ayrımına da bu forumdan öğrendiğimi soyleyebilirim. Şimdi konuya gelirsek ben kırmızı organik antifriz kullanmaya karar vermiştim.Motorsilk daha öncede tercih ettiğim bir markaydı ve kırmızı antifriz fiyatıda uygun geldi bana. Benim radyatör de maşallah 7.2 litre alıyor yedek depoyla birlikte.Hepsiburada dan uzun süredir alışveriş yaparım bunu da ordan alayım dedim.Baktım urun detayinda saf konulursa -55 dereceye kadar yarı oranda konulursa -37 dereceye kadar koruyacağını yazıyor. Bende -30 a kadar beni idare eder mantığıyla aldım. Ama ürün geldiginde kutusunda hiçte öyle birşey yazmiyordu.-55 derwce ibaresi gormedim saf konulasa -37 kadar koruyacağını yazıyordu ve kutusu yanimda degil tam hatırlayamadım ama her %10 su eklemede yaklaşık 6 -7 derece daha artıyor sıcaklik -30 , -27 diye yükseliyor ve koruma azalıyor. Ve tüm sitelere gezdim hepsinin ürün açıklaması aynı. Resmen açık açık kandiriliyoruz maalesef.
    Sırf bu yüzden 3 lt daha aldım ama hizlial dan bu sefer Neyse radyatoru bosalttik antifrizi koyduk 6 lt 3 4 gün sonra lpg nin T kısmından ve radyatör den kaçırma yapmış ve depodaki antifriz ve cebimdeki 65 tl aktı gitti . Bende en son çare radyatoru değiştirmeye karar verdim. Biliyorun tamir etsen bi işe yaramayacak ve yarın başka bi yerden akitacak.
    Neyse konu çok uzun oldu biliyorum ama buradan ben şunu çıkardım.
    -Uzun süre antifrizi ihmal ettiyseniz koymadan önce radyatoru uzu ve boruları kontrol ettirin.
    -Hangi tip antifriz kullanilacaginı ogrenmek icin araç kataloguna bakin.
    Bu konuda fikir belirtmek isteyen ve benim gibi düşünen kaç tane arkadaşımız var merak ettim şimdi.

• 1-kırmızı yeşil antifirizler öyle tercihinize göre konulmuyor, radyatör ve motor alüminyum ise kırmızı(organik) değilse yeşil(inorganik) antifiriz konulması lazım, ek:sanırım 2000 sonrası hepsi alüminyum oldu.
    2-tam emin olmamakla beraber %100 saf antifiriz max -12c, %50 saf su %50 antifiriz max -37 filan olmalı,cok soguk bi yerde yaşamıyorsanız en ideal karışım %33antifiriz,%67saf su

ekleme2:mutlaka saf su kullanın,çeşme suyu antifirizin özelliğini bozuyor.
  • antifriz satan yerlere sarı reno antfirizi sorunca uzaylı görmüş gibi bakıyorlarsarı antfirizmi olurmu beaaa diyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    oda sanirim organik antifiriz ancak icine renk katilmis, fordlarin turuncu kullanip sadece opet marka olmasi gibi,onun icin kirmizi anrifiriz isinizi gorur

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

antifriz satan yerlere sarı reno antfirizi sorunca uzaylı görmüş gibi bakıyorlarsarı antfirizmi olurmu beaaa diyorlar

bursa'da bende geçen hafta araçtırdım.
    kuzenin clio 4'üne LPG montajından sonra bir miktar soğutma sıvısında azalma olmuş bana antifiriz alsana dedi.
    gittim sarı renk antifiriz sordum. sarı antifiriz mi olur dediler
    antifiriz yeşil mavi ve pembe varmış

• Anrifriz rengi gerçekten önemli.Geçen hafta A101 e antifriz gelmişti.Fiyatı uygun olduğundan 2 tane aldım.Sonra akşam bir resmine baktığımda yeşil olduğunu gördüm antifrizin.Sonra gittim antifrizi geri iade ettim.Kırmızı zannederken yeşil çıktı.Alacak kişiler mutlaka rengine dikkat etsinler.Sonuçta biri organik diğeri inorganik.Kimyasal yapıları farklı.

• Ben mavi antifiriz kullanıyorum 2000 model palio mavi antifiriz nasıldır ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anifiriz ve silecek suyu
    7 yıl önce açıldı
    Antifiriz sonrası su eksiltme
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1 Benim radyatör alüminyum ve üretici kırmızı antifriz kullanın diyor.Bunu biliyorum zaten.
    2 Vermiş olduğunuz bu su ve antifriz karışım değerlerini yıllardır bende öyle biliyrdum.Fakat üretici firmanın yazdığını aktardim size full antifriz konulursa -37 diyor.
    3 Saf su 1 defa aldım. 5 lt saf su 10 tl ydi. 19 lt Damacana 5 tl iken ne diye 10 katı para vereyim dedim. Ve kireçlenme olmasın yeter diyerek içme suyu kullanmaya karar vermistim ve araç her su eksilttiginde içme suyu ile tamamliyordum
    Bu arada çoook soğuk yerde yaşıyorum. -30 dereceleri gorebiliyor .Bu yüzden antifrizin her halukarda daha fazla olması gerekiyor.
    Bu arada yeni radyatör aldım valeo marka. Orjinal tedarikçi zaten. İnşaallah bir sıkıntı yaşamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evo_41 -- 28 Kasım 2015; 0:25:21 >
  • Son gelismeler;
    200 tl ye valeo radyatör aldım orjinal tedarikçi olduğu için sıkıntı yok.
    Ustama götürdüm montajdan önce antifriz ne kadar dedim bendix marka ve 3 lt 45 tl dedi. Bende yine motorsilke yoneldim Tabi bu sefer Sanayiden almak zorunda kaldim. Fiya ayniydi tanesi 30 tl den 2 tane aldım ve 1 lt de aynısını an açık aldim. Toplam 7 lt 70 tl. Yalnız bu seferki aldigim aynı marka aynı ürünün arkasında hepsiburadaki aciklama yazordu cok sasirdim saf konulduğunda -55 dereceye kadar yarıya kadar su konulursa -37 dereceye kadar koruyacağını yazıyordu. Bu motorsilk benle kafamı buluyor
    Neyse diğer sefer 6 ltden fazla alan araba bu sefer 5 küsür litre aldi arabada benle kafa buluyor.
    Fazladan 2 lt antifiriz kaldı. Bu arada lpg sistemi olan arkadaşlar t dediğimiz borulara da batirsinlar ordan da akitabiliyor. Sonuç itibariyle herhangibir sıkıntı yok bu aksam antifriz damlatmazsa tabi

Edit:Herhangibir damlatma v.s olmamasına rağmen antifriz 1 lt ye yakın eksildi ve tamamladım. Ilk antifriz konulduğunda az aldığı için kıllanmıştım zaten :) inşaallah bir sıkıntı yoktur. Bu araba denen şey külli masraf ya :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evo_41 -- 29 Aralık 2015; 2:16:26 >

• metinTasci M kullanıcısına yanıt
    hocam çok doğru yazmışsın +1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.