Şimdi Ara

Antifiriz ve su karışımı yerine içinde su bulunmayan alternatif soğutma sıvısı kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
2.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dmax de yayınlanan tamirat tadilat programında gördüm, Edd abimiz antifiriz ve su karışımı kullandığımız zaman içinde su bulunduğu için antifiriz özelliğini kaybettiğinde aracın hararet yapabileceğini hemde daha kısa bir sıcak soğuk koruma aralığı olduğundan bahsetti.Sonrada değişik bir soğutma sıvısı koydu araca, antifrizden daha pahalıymış ama içinde su bulunmadığı için eksi kırk elli dereceye kadar dayanıklıymış ayrıca bu sıvıyla hararet yapmayacağını çünkü içinde su bulunmadığını söyledi.Bu sıvılar hakkında bilgisi olan yada kullanan var mıdır ? Gerçekten bu daha iyiyse neden hala servisler antifiriz koyuyor araçlara?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hararet yapmayacağı doğru değil. Kaynama noktasını yukarı çekiyor, antifrizde de bu böyle zaten.

Bu arada oranı ayarlanırsa antifrizlerde donma noktası
    - 64°C.

Bir başka konuda yağdan tasarruf etmeye çalışan siz nedense bu ürüne kafa yormuşsunuz, sanırım tasarruf edeceğinizi düşündünüz.

https://www.evanscoolant.com/how-it-works/why-evans/

Ürün bu, bakın fiyatına 1 bidonu 50 dolar. Yani 341 lira.
    Bilindik markaların antifrizleri ise 1 bidonu 100 lira.

Ayrıca bu tür ürünler kafaya göre kullanılmaz. Motor yapısını bilmek gerekir. Otomobil üreticisinin önerisi haricinde bir soğutma sıvısı kullanmak için mevcut motoru ve soğutma sistemini iyi bilen biri olmak gerekir. Yoksa sorunlar ortaya çıkar. Üretici onayı dışına çıkmayın.
  • Hararet yapmayacağı doğru değil. Kaynama noktasını yukarı çekiyor, antifrizde de bu böyle zaten.

- 64°C.

Bir başka konuda yağdan tasarruf etmeye çalışan siz nedense bu ürüne kafa yormuşsunuz, sanırım tasarruf edeceğinizi düşündünüz.

Ayrıca bu tür ürünler kafaya göre kullanılmaz. Motor yapısını bilmek gerekir. Otomobil üreticisinin önerisi haricinde bir soğutma sıvısı kullanmak için mevcut motoru ve soğutma sistemini iyi bilen biri olmak gerekir. Yoksa sorunlar ortaya çıkar. Üretici onayı dışına çıkmayın.

• bence o kadar pahalı değil . benim clioya koymuşlardı pembe şeklinde organik birşeyler yazıyordu üstünde. -50 yazıyordu. 100 lira bişeydi galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

Hararet yapmayacağı doğru değil. Kaynama noktasını yukarı çekiyor, antifrizde de bu böyle zaten.

- 64°C.

Ya sabır

• Antifriz koyacaklara bir iki hatırlatma yapayım:
    Aracın kılavuzundaki antifrizi kullanın. Antifrizi radyatöre koyup üzerine su eklemeyin, saf antifriz sisteme zarar verebilir. Toplamda kaç litre soğutma suyu alıyorsa bir bidonda karışımı hazırlayıp bu karışımı radyatöre koyun. Örneğin 5 litre kapasite için 2-3 litre antifriz üzerine 2-3 akü suyunu karıştırın.
    Yenisini eklemeden önce sistemi su ile temizletirseniz daha iyi olur.
  • Demek ki gerçekten daha iyi değil Daha şurada araç kullanıcılarının belki %80'ini zamanında antifrizini değiştirmiyor, saf su karışımı koyan yok gibi birşey, bir uçak ve yarış otomobilleri için geliştirilen susuz antifrizimiz eksikti. Onu da koyarsak araçlara tam olacak herşey.
  • Bir zamanlar motosiklet de kullandığım için Evans ı çok öncelerden bilirim. Rahmetli Barkın Bayoğlu’nun konu ile ilgili bir çok videosu vardır. “Altın elbiseli adam Evans”diye arama yaparsanız bilgileri alabilirsiniz.

Soğutma sisteminde kaçak olmadığı sürece ömürlük kullanılabilecek bir üründür. Kaynama derecesi donma dereceleri çok ekstrem değerlerdendir.

Yalnız Evans doldururken dikkat edilmesi gereken noktalar var. Araç soğutma suyunun tamamen boşaltılması gerekiyor. Evans ın İşini doğru yapabilmesi için sistemde 1 damla dahi su kalmaması gerekiyor. Yoksa hiç bir özelliği kalmıyor. Döviz kuru ile maliyetleri iyice uçmuş gitmiş. Bir de aracınızda su kaçağı olursa ürün çöp olacak.

Fren hidroliğini bile doğru dürüst becerip değiştiremeyen ustaların olduğu sanayi sitelerinde bu işlemi yaptırmak zulümden başka bir şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crssover -- 11 Haziran 2020; 23:28:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Saf suyla uğraşmaya gerek yok. Hazır karışım alır geçerim.

Antifiriz ve su karışımı yerine içinde su bulunmayan alternatif soğutma sıvısı kullanmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben Kemal Geliyorum -- 12 Haziran 2020; 14:50:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crssover

Bir zamanlar motosiklet de kullandığım için Evans ı çok öncelerden bilirim. Rahmetli Barkın Bayoğlu’nun konu ile ilgili bir çok videosu vardır. “Altın elbiseli adam Evans”diye arama yaparsanız bilgileri alabilirsiniz.

Soğutma sisteminde kaçak olmadığı sürece ömürlük kullanılabilecek bir üründür. Kaynama derecesi donma dereceleri çok ekstrem değerlerdendir.

Yalnız Evans doldururken dikkat edilmesi gereken noktalar var. Araç soğutma suyunun tamamen boşaltılması gerekiyor. Evans ın İşini doğru yapabilmesi için sistemde 1 damla dahi su kalmaması gerekiyor. Yoksa hiç bir özelliği kalmıyor. Döviz kuru ile maliyetleri iyice uçmuş gitmiş. Bir de aracınızda su kaçağı olursa ürün çöp olacak.

Fren hidroliğini bile doğru dürüst becerip değiştiremeyen ustaların olduğu sanayi sitelerinde bu işlemi yaptırmak zulümden başka bir şey değil.
    En güzel ve yeterli açıklamayı yapmışsınız.

Yüksek modelli üst sınıf bir araç varsa bu maliyete katlanmaya değebilir. Onun haricinde klasik antifrize devam edilmeli "bence"

• Bu sıvının kullanılması için hiçbir şekilde su ile teması olmaması gerek, sistemdeki sıvıyı komple temizlemek lazım biraz külfetli olur hem fiyatı hem uygulaması ile

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ben Kemal Geliyorum

Saf suyla uğraşmaya gerek yok. Hazır karışım alır geçerim.

Bu hazır karışım mı??? Bunu nereden çıkarttın??? Bu bildiğimiz organik kırmızı antifreeze.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DC01DF2E2

Bu mesaj silindi.
    🤝

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 13 Haziran 2020; 1:11:41 >
  • Evans bahsedilen Urun

• quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Evans bahsedilen Urun
    Evans evet ama yazmamıza rağmen hâlâ ürün nerde deyip ahkâm kesen olmuş 😀

• sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Acikcasi gormedim Alta yazilanlari kusura bakmayin,

• quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Acikcasi gormedim Alta yazilanlari kusura bakmayin,
    Lafım size değildi, estağfirullah 😀 İyi günler dilerim...

• quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

Bu hazır karışım mı??? Bunu nereden çıkarttın??? Bu bildiğimiz organik kırmızı antifreeze.

Alıntıları Göster
    Fotoğrafı düzelttim. Uyarınız için teşekkürler.👍

• sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Ben mesajimi yazdığımda ne senin mesajin vardi ne de baska bir sey. Adam urunu sormus altina 5 kisi de antifriz soyle kullanilir boyle kullanilmaz yazmis. Simdi buradaki baglami bana gosterir misiniz?

Ayrica sildikleri mesajimda bolumun ne oldgunu ya da urunun resmini atip atamayacagini da sormustum arastirma icin. Siz de belki okusaydiniz mesaji anlayabilirdiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DC01DF2E2

Ben mesajimi yazdığımda ne senin mesajin vardi ne de baska bir sey. Adam urunu sormus altina 5 kisi de antifriz soyle kullanilir boyle kullanilmaz yazmis. Simdi buradaki baglami bana gosterir misiniz?

Ayrica sildikleri mesajimda bolumun ne oldgunu ya da urunun resmini atip atamayacagini da sormustum arastirma icin. Siz de belki okusaydiniz mesaji anlayabilirdiniz.
    Benim mesajımın saati duruyor, senin mesajından daha önce olduğu kesin. Yanıtların alakalı olmaması konusunda haklı olabilirsin. Senin mesajını iyice ve birkaç defa okudum.

Ben kendi adıma uyumlu konuştuğun için ifadelerimden dolayı özür dilerim. Yorumu düzelteceğim. Ama sen de lütfen konuda kim ne yazmış, sarf ettiğim sözler nasıl anlaşılır diye düşünerek yazarsan sevinirim. Burda en değerli hazinemiz vaktimizden ayırıp bildiklerimizi, bilmesek de araştırıp öğrendiklerimizi yazıyoruz ve zeka ile alay edilen yorumlar olunca inan heves kalmıyor, birçok insan da bu yüzden burayı terketti zaten.

Kusuruma bakma 🤗 Yorum falan önemli değil kalpler kırılmasın, kalbin kırılmasın yeterki.🙂

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.