Şimdi Ara

Motosiklet cc olayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
10.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Motosikletlerde bildiğiniz gibi motor hacmi önemli bir konudur. Benim öğrenmek istediğim, her hacimdeki motor herkesi taşır mı? Örneğin 50 cc lik bir motor beni şehir içinde rahat götürebilir mi, (60-70) km hıza çıkabilir mi? Yokuşta rahat kaldırır mı? Bir de 50 cc lerin yakıt deposu genelde 5 lt oluyor.Full depo ne kadar gidebilirim. Bilen biriniz yardımcı olursa sevinirim.

• 150 km gidersin
  • -bende yamaha nouvo var scooter olarak 115cc 9 hp ve 110 km hız yapabiliyor 2 kişiyi rahat taşıyor yokuş felan dinlemiyor.........3 milyar civarında fiyatı

-benim 115 lik motorumun deposu 4.9 lt ve bir tepo ile şehir içinde 200km şehir dışında 270 km yol yapabiliyorum

-50cc lik 2 zamanlı motolar var biraz fazla yakarlar ama çabuk kaçarlar.....malum 2 zamanlı patlama anında yaşanıyor ve tam gaz vınnnn......ama üretimlerine son verildi ve avrupanın birçok ülkesinde kullanımı egsoz emisyon kurallarına uymuyor diye yasak......

-bu zamandan sonra 4 zamanlı birşey bak örn:honda beat,kanuni hussar,yamaha nouvo(şuan piyasada yok),ve diğerleri aklıma gelenler bunlar

-buarada çok yüzeysel yazdım ama daha fazla şeyler için msn veya ıcq dayım saygılar

Motosiklet cc olayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infinite -- 16 Eylül 2004, 22:23:26 >

• hocam 50cc bi motoru kesinlikle almanı tavsiye etmem.
    bayırda zorlanır ve randımanlı olmaz .
    100cc den aşağısını alma . oda şehir içi için.
    şehir dışı düşünüyosan 100cc de az.
  • bende ikitane 125cc lik honda wardı biri cross(manuel) biride scooter (otm)

scooter daha hafifti ama bayırda (40-50derece civarı) kaldırmadı torku duusuk tabe ama Cross da 40kmh(yokustya kalktım) le cıktım aynı yeri vucut agırlıgım (105kg)

BİDE SCOOTERLAR da denge kaybı cok kolay...

iki zmnlı motor şişer kısacası... ayrıca bi yere kacamaz hic bi 50cc 125cc le kıyaslanamaz. sehir içi 125 ve ustu diorum bir 1300cclik kullandım gecen gun artık benm motorları nasıl satsam die dusunuorum :D walla binesim gelmior...

1300luk iidir sehir dısı için altında homurdanan bir alet olunca farklı oluuor tabi...

• naptın hocam adam 50cc alıyım mı diye sormuş sen 1300den bahsetmişsin adama.

bide şu fark var iki zamanlı nın 125i dört zamanlının 250si gibidir hemen hemen.
  • 50 cclik bi motort seni şehir içinde rahat rahat götürür tabi 200 kilo falan diilsen. Ama pek bi performans bekleme derim. 50-60tan fazla yapabileceğini zannetmiyorum. Ben bi arkadaşın scooterına binmiştim. Kaç cc di hatırlamıyorum ama o motorların üstünde 30 bile çok hızlı gelmişti bana araba gibi diil tabi hızı iliklerinde hissediyosun...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    50 cc motor tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: aLLyC

bende ikitane 125cc lik honda wardı biri cross(manuel) biride scooter (otm)

scooter daha hafifti ama bayırda (40-50derece civarı) kaldırmadı torku duusuk tabe ama Cross da 40kmh(yokustya kalktım) le cıktım aynı yeri vucut agırlıgım (105kg)

BİDE SCOOTERLAR da denge kaybı cok kolay...

iki zmnlı motor şişer kısacası... ayrıca bi yere kacamaz hic bi 50cc 125cc le kıyaslanamaz. sehir içi 125 ve ustu diorum bir 1300cclik kullandım gecen gun artık benm motorları nasıl satsam die dusunuorum :D walla binesim gelmior...

1300luk iidir sehir dısı için altında homurdanan bir alet olunca farklı oluuor tabi...

40-50 derecelik bayırı zaten ya jipler çıkar yada cross motorlar. O kadar dik bayırda her motor bayılır. Scooter ne kadar güçlü olursa olsun 50 derecelik bi bayırı çıkmaya çalışmayın derim...

• quote:

Orjinalden alıntı: nemesis

50 cclik bi motort seni şehir içinde rahat rahat götürür tabi 200 kilo falan diilsen. Ama pek bi performans bekleme derim. 50-60tan fazla yapabileceğini zannetmiyorum. Ben bi arkadaşın scooterına binmiştim. Kaç cc di hatırlamıyorum ama o motorların üstünde 30 bile çok hızlı gelmişti bana araba gibi diil tabi hızı iliklerinde hissediyosun...

Yok abi 200 kg deilim, 80 filan alet beni rahaat çekmeli öncelikle, nouvo modeli güzele benziyor, para olsa da her istediğimizi alabilsek keşke...

• Bu arada infinite, sen motosiklet.net te motorunu satışa çıkarmış sanırım, neden ?
  • Kanka motor alcaksan en az 150 felan alki yokuşta nal toplama bugün gezideydim benim X9 200le toplam ağırlık 330kg ile meşhur hacıosman yokuşunu 3/4 gazla 90km ile çıktım..
    bence bi AN150 felan bak belki düşeş gelir
  • 50 cc ha bence çok az mahallede dolaşacaksan iyi.
    Çünkü ist. trafiğinde güçlü motor altında olacakki rahat kaçabileceksin. 2 kişi binersen bide bence zorlanırsın.
    En az 125 cc öneririm. Bana kalsa oda az ama işini görür.
    Benim 535 cc yamaha viragom var ama bana yetmiyor daha doğrusu kullanıma göre diyeyim.
    Şehir içinde mükemmel ama uzun yolda otobana girince torku beni hoşnut etmiyor. Uzun yol fazla yapıncada değiştirmeyi düşünüyorum.
    1100 cc lik bişey almayı düşünüyorum. Sanırım Yamaha DragStar alırım.
    Yakıt olayına gelince ne kadar yakar hiç bilmiyorum benimkide kıyas olmaz ama genede söyliyim 11-12 lt 95 oktan koyuyorum yedek depoyla beraber 200 km civarında yapıyorum.
    Güzellikmi denir bilmem ama şehir içi-dışı neredeyse hiç farketmiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: rabesantrata

naptın hocam adam 50cc alıyım mı diye sormuş sen 1300den bahsetmişsin adama.

bide şu fark var iki zamanlı nın 125i dört zamanlının 250si gibidir hemen hemen.

ewet haklı olabilrisin ama 125cc lik iki zmnlı şişerse tasımak için bi 125cc 4 zamanlıya ihtiyacın olabilir :D

ya Honda XR 650 warda şimdilik gozum kavasaki ve ya suzuki 1300luklerde

• ben mayısta aldım honda beat bayağı memnunum 100 cc ama ben 110 küloyum çıkamadığı bayır yok abimde aynı kiloda motor 104 kilo ben 110 abim 100 toplam 314 kilo karaköy yüksek kaldırımda bana demeden çıkyor örnek olarak verdim sakın kızlara gidiyorum sanmayın :) taksime çıkıyordum bir ara taksimde tramvay yolunda gidiyordum ilk alanlar hemen oraya gitsin ben motoru sağa doğru çeviriken motor düz gitmekte inatlaştı tabii ben de yere kapaklandım. yani motor rayları izlemekte çok kararlıymış.tek kusuru disk fren olmaması kampana oldugu için biraz sakat.5lt benzinle 175 km yapiyor sehir içi mayıstan bu yana 7000 km yapmısım.biraz uzun oldu ama 50 cc de tuturuyorsan hondanın 50 cc olanını al ama 60 km. bayağı bi zor oda yokuş aşağı çünkü benimki taş patlasa 100 yapıyor yokuş aşağı normalde 80 km.seninki 50-55km arası sakın e-5 e çıkma çıkarsanda sadan sağdan yagışlı zamanlarda çok dikkatli ol yuvarlak telefon mazgallarında direkt kayar ve sakın ön lastiği tek sıkma daima ikisi birden küçük motorlarda buna çok dikkat et.saygılar.ilk aldığında tam gaz sakın gitme ilerde sorun yasarsın rodaj meselesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barış -- 24 Eylül 2004, 22:22:59 >

• yok barıs 50 cc düşünmüyorum, burda yazılanlardan sonra, en az 100 cc bir şey olcak, ve büyük tekerlekli olması daha iyi, örneğin infinite'nin nouvosu o konuda oldukça iyi, tekerleri normal scooter'a oranla daha büyük, ayrıca ön fren disk. Bakalım paramız olsun da ondan sonra
  • motor satılık bu yaz üzerinde iyice öğrenmeye çalıştım ve artık motoru büyütmenin zamanı geldi 2.5 milyara gıcırgıcır 3 aylık motor satılık....şöle kuvvetli bişeyler bakıyorum
  • quote:

ewet haklı olabilrisin ama 125cc lik iki zmnlı şişerse tasımak için bi 125cc 4 zamanlıya ihtiyacın olabilir :D

muhahaha eski anılarım canlandı biran gözümün önünde. neler çektik şu iki zamanlılardan be.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rabesantrata

quote:

muhahaha eski anılarım canlandı biran gözümün önünde. neler çektik şu iki zamanlılardan be.

aman aman allah bi daha cektirmesin....
  • öle deme hocam yinede iyiydi be

zaten iki zamanlı motorun verimi 4 zamanlıya göre oldukça yüksektir fakat uzun ömürlü değildir.
    sen hiç rd500 gördün mü?

konu başlığından da faydalanarak bi iki zamanlı hayranı olduğumu belirtirim.
     Motosiklet cc olayı

Motosiklet cc olayı

Motosiklet cc olayı

bu alet iki zamanlı 500cc ama 1000lik 4 zamanlıları yerdi (dikkat edin yerdi.) ama nesli tükendi.

• cunku motordan bişi kalmadı ya ustteki resimde adamın kafa yokmus ( harbiden kafasız adam)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.