Şimdi Ara

Motosiklet temizleme yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sa öncelikle, motorumu temiZliyorum temizliyorum ama gene altı üstü çamur deryası oluyor o pis oldukça benim sinirim bozuluyor

Çok fazla çamur tutmasın falan bari bu gibi bi durum için nasıl temizlik uygulamalıyım pasta cila öneriniz varmı ve motor bloklarını nasıl parlatabilirim ?

Ve birde şase kısmı elektrik hatlarının geçtigi yer vs oralar nasıl yıkanmalı ?

gene çok soru sordum ama bilgi paylaştıkça büyür yolunuz açık olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Youtube da bir suru motovlogger var aç izle :)

• a.s.

öncelikle yağmur çamur sezonu bitmeden temizliğe girişme derim.

Motoru temizlemek için yumuşak, çizmeyecek bir sünger ve bir kova ılık su yeterli. Basınçlı su ile hortum ile o iş olmaz! Olsa da başına iş açar.

Suyla temizliği bitirdikten sonra yağ lekelerini çıkarmak için gazyağı, benzin, mazot vb bir çözücüye ihtiyacın var. Bu çözücüyü tedarik ettikten sonra yağlı kısımları (motor bloğu) temizliyorsun pırıl pırıl oluyor.

Tabii motoru yıkayınca 0km olmuyor ne yazık ki. Eski ise öyle eski eski kullanacaksın

Ya da paraya kıyıp boya, cila vs yaptıracaksın.

www.youtube.com/watch?v=TU-REgTrrUk
    [DHTUBE=www.youtube.com/watch?v=TU-REgTrrUk]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda4 -- 13 Nisan 2015; 17:01:12 >

• arda4 kullanıcısına yanıt
    Bir arkadaşımında yardımıyla pazar günü tarif ettiğin gibi bir temizlikte biz yaptık ustam tarifin için teşekkür ederim

sıfır gibi oldu bu zevk paha biçilemez :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drasfiti34 -- 13 Nisan 2015; 22:29:34 >
  • bir şey değil,

bu arada demeyi unutmuşum, boyalı kısımların üstüne ASLA çözücü sürme yoksa boya cila gider. Boyasız plastik için de geçerli. Çözücü sadece çıplak metal kısımlardaki yağ gres vs'i (suyun çözmediği şeyleri) çözmek için.

Çözücüye alternatif olarak bulaşık deterjanı da kullanabilirsin, o da yağları çözer.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.