Olayı baştan sona anlatıyorum. Ne yapmam gerektigi konusunda bilgim yok. Bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.
Motorumun ozellikleri : Honda cbr 125r, 37bin, daha once kazası yok hasarsız ve bakımlı temiz bir motor.
15 kasım 2012 tarihinde kız arkadaşımla motorla seyir halindeyken Kırmızı ısıkta gecmeye kalkan bi peugeot partner marka aracın carpması sonucu yaralanmalı trafik kazası oluştu.
Kaza esnasında ben ve arkadaşım hastanelik olduk motorumu trafik cekiciyle bi otoparka cektirmiş.
Hastanede karsı taraftan şikayetci olmadık. Benim ayagımda darbeden dolayı oluşan eziklik va balon gibi şişlik vardı kız arkadaşımın da belinde sıkıntısı vardı. Yasıyoruz ya sukr edelim, karsı tarafta bilerek carpmamıştır şikayetci olmaya gerek yok diye dusunduk o gece.
Kız arkadaşım yaklaşık 1 hafta belinde agrılarla dolaşıp ayaklandı. Suan sıkıntısı yok. Benım sol ayagım darbeden dolayı ezilmeler morluklar oluştu. 11 gunluk iş goremezlik doktor raporum var. Halen sol ayagımın uzerine tam anlamıyla basamıyorum. Topallıyorum. Doktor raporumu uzatacaktı fakat tekrar doktora gitmedim. Gidecek olursam MR cektirip oyle gitmemi istemişti. Rontgenlerden kırık-cıkık olmadıgını soyledi. Ama daha detaylı bakabilmek için MR cekmem gerekiyomuş. Benım ayagımda gun gectikce duzeliyor diyerek ayrıca extra MR masrafının altına girmemek adına (burda yanlış yapmış olabilirim)
Olay da karsı taraf %100 kusurlu bulundu. Mobese kayıtları mevcutmuş. Olay raporunda yazıyo.
Olayda bizim motor hasara ugradı. (Motor honda servisinde ve 4bin tl hasar cıkartılmış. Motorun 2012 kasaları sıfır 7bin tl. Benım motorun sahibiden.com referansıyla ortalama 3500tl civarında 2.el fiyatı)
Olayda uzerimizde olan 2 adet laptop parcalandı. (Uzerimizde olan laptopların parcalandıgına dair polisde ifademiz ve polis tutanagı mevcut)
Kasklar ve ust baştan hiç bahsetmiyorum bile. Kasklar ve ust baş da hasarlanmış durumdaydı. Bunu ozellikle belirtiyorum cunku kaskım da laptoptan aşagı kalır yanı yok.
1) Sigorta experi motoru perte cıkarma yoluna gitmiş ve bu haliyle 1250 tl teklif almış. Ornek piyasa fiyatıyla da motorun ederinin 2750tl oldugunu belirlemiş. Bana teklifleri 1500+motorun bu hali oldu. Benım suanda o ozellikte bir motoru 3500 den aşagıya almam imkansız. Bu durumda ne yapmam gerekiyor? 1500 + motoru kabul edersem ben o 1500 le eski haline dondurmem imkansız gorunuyor.
Benım sigortayla gorusup talebim olarak motoru tamir ettirip bana geri versinler yada 3500tl motorun fiyatı sayıp bana ucreti odesinler seklinde olacak. Eger sigorta talebimi onaylamazsa ki buyuk ihtimalle onaylamaz ne yapmam gerekiyor ? Durduk yere magdur duruma duşmuş olacagımdan dolayı bunu sindiremiyorum. Nereye nasıl bi şekilde dava acmam gerekir ?
2) Parcalanan laptopların hasarını kimden talep etmeliyim. Sigorta sirketinden mi yoksa bana carpan arac sahibinden mi? Bu konu hakkında hiçbir bilgim yok. Elimizde ifadeler ve poliste tutanak mevcut. Ben sofor oldugum için hastanede verdigim ifadeye ek bir ifade veremedim 1 hafta sonra polisin yanına tekrar gittigimde. Fakat kız arkadaşım ek ifade verdi ve hasarların giderilmesi durumunda karsı tarafla anlaşacagımızı aksi halde şikayette bulunacagını bildirdi. Durum boyleyken herhanbigir yerden yerbişey talep edebilirmiyiz? Ne yapmamız gerekir. Laptoplardan biri bana digeri kız ardakaşıma ait.
3) Hasar goren kask ve ust başlar için herhangi birşey talep edebilirmiyim. Elimizde onlara ait kayıtlı tutanaklar yok ama kaza esnasında mobese goruntuleri varmış. Mobese goruntuleri işe yararmı ?
4) Olay sonrasında cekiciye odedigim ucret, kaza esnasında devlet hastanesine goturulduk cepten bişey cıkmadı ama kontrole ozel hastaneye gitmiştik orda cepten cıkan ucret ayrıca ayagım haln duzelmedi 1 hafta içinde basacak duruma gelemesem MR cektirmek zorunda kalacam orda cepten cıkacak ucretleri bi yerden talep edebiliyormuyum ?
5) 11 gunluk iş goremezlik raporum var fakat patronum odedigi maaşta herhangibir eksiklik gostermedi. Eger karsı tarafa dava acma durumum oluşursa bu rapor işime herhangibir sekilde yararmı ?
Not: Aslında herşeyi sineye ceker halimize sukr edecektik fakat aradan 20 gun gecmesine ragmen karsı tarafın daha bi kere bile arayıp gecmiş olsun dememesi, ustelik zararımızı karsılamaları için ulaşmaya calıştıgımızda muhattap olmamaları cok canımızı sıktı. Hiç bir sucumuz yokken ve herşey delillerle ortadayken ne yapabilirsek karsı tarafı ne kadar incitebilirsek ama maddi ama manevi ugraşmak istiyoruz.
Oncelikli sorunum karsı tarafın sigortasından motorum için talep ettiklerimi nasıl alabilirim, yada ne yapmam gerekir. Bu suan için oncelikli konu. Sigortayı degilde carpan kişiyi ilgilendiren konuları bir avukat tutarak mahkeme yoluna gitmeyi dusunuyorum.
Arkadaşlar, bilgisi olanlardan bildikleri konular hakkında yardımlarını rica ediyorum.
Geçmiş oLsun öncelikle. Zaman kaybetmeden şikayeci olup mahkemeye verin elinizde tutanak var ettiğiniz masraflarında faturası olduğu sürece sorun olmaz. Ama şikayetci olmakta geç kalmayın beklerseniz kaybınız olur belli bir süresi var hiç karşı taraf ile uğraşmayın...
Çok geçmiş olsun. Sigortacı tam bir ş***sizmiş 4000 tl hasar çıkmış 1500 ünü öderim diyor. Ne yapılacağı hakkında bir bilgim yok ama bence biran önce bir avukatla görüşün
Mobese görüntüleri işine yarıyabilir durma birşeyler yap derim
Öncelikle çok geçmiş olsun. Motosiklet zevkli ama tehlikeli alet işte malesef. Konuya gelirsek;
bence vakit kaybetmeden bi avukata git.
Forumda bu işin kanuni yönünü tam olarak bilen kişi sayısı az onlar da görecek de yazacak...
Şunu söyleyeyim tazminat davalarında avukat ve mahkeme ücreti karşı taraftan çıkar(kazanırsan)
öncelikle geçmiş olsun...
sigorta şirketinin sorumlu araçlarla ilgilidir. bedele itiraz hakkınız var, verilen teklifi kabul etmeyebilirsiniz. eğer zararınızı karşılamıyor ise bunu ispat etmek durumundasınız. eksperin araştırmasına göre arada yarı yarıya fark var. ancak şirket motoru sıfırlamaz dolayısı ile tamir yoluna giderek zararı minimize etmeye çalışacaktır. tamir olurmu bilgim yok ama eğer olursa işlem bu yönde,
kask ve pc ler için sigorta şirketiyle boşa uğraşmayınız, çünkü dediğim gibi sigorta şirketinin sorumluluğuna girmiyor. çarpan araç şoförüne maddi/manevi tazminat davası açmanız gerek, buda hukuka gireceğinden yanlış bir bilgi paylaşımı yapmayayım. ama şikayetçi olmasanızda dava hakkınız var. neticede olay raporlarla belgelenmiş. bu konuda hasar ile alakalı bir hukuk müşavirliğinden yardım alınız. forumda hasanyy bey vardı. bu işleri bilen. ona ulaşınız. tekrardan geçmiş olsun.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme