Şimdi Ara

Motul Yağ Çeşitleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Motor yağı alacağım.Motul istiyorum.Ama 5-40 için xcess x-clean,Eco Energy,E-Clean + gibi çeşitleri var.Bu özellikler ne anlam ifade ediyor ?

• Sorunun cevabını bilmiyorum ama motul için birkaç şey söylemek isterim

Ben bakımdan önce çok araştırdım herkes motul ile luqui yağ öneriyordu ; yok motorun sesi , çekiş çok değişiyor diye neyse motul aldım 5-30 efe ancak hiçbir fark göremedim araçta .

Araç astra k dizel otomatik ( istanbul şehiriçi 7.98 litre yakıyor )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sünnetçi34 -- 6 Ocak 2019; 1:40:33 >
  • Bu motul yaglarını cok bahsediyorlar internet ortamında

Gercekten cok mu farkettiriyor

Ben orjinalden şaşmak istemiyorum

Motor sessizleşti falan diyorlar
  • Reklam kurbanı olmayın. Ben her türlü 5-30 yağ kullandım hiç birindede fark görmedim. Aracın kullanım klavuzunda verilen yağ sertifikalarına uygun ucuz bir yağ al yeterli boşa masraf yapmayın hele ki bu devirde
  • quote:

Orijinalden alıntı: cana-cana

Reklam kurbanı olmayın. Ben her türlü 5-30 yağ kullandım hiç birindede fark görmedim. Aracın kullanım klavuzunda verilen yağ sertifikalarına uygun ucuz bir yağ al yeterli boşa masraf yapmayın hele ki bu devirde
    Benim bildiğim şu örneğin mobil 1 5w30 tam sentetik yazıyor başka bi örnek motul 5w30 xclean %100 sentetik yazıyor aslında sentetik olan yağ motulmüş bidonda %100 sentetik yazması gerekiyormuş
  • Literaryy L kullanıcısına yanıt
    O duyduğunuz doğru, tam sentetik ile %100 sentetik arasında kelime oyunu var.

Arabanız eskiyse x-cess kullanmanız gerek.
  • Eskiden Castrol Magnatec popülerdi hem de o zamanlar sentetik bile değildi. Şimdi ise varsa yoksa Motul, Liqui Moly vb. Kim neden çok para kazanırsa onu önerir, onu satar. Bu kadar basit. Motul'ü otomobil piyasasına girmeden çok daha önceleri motosikletlerimizde kullanırdık çünkü başka düzgün yağı piyasada bulamazdık çünkü arz çok azdı.

Yağdan anlamıyorsanız açın aracınızı kullanım kitabını, orada yazan spec'lere uygun yağ alın. Olsun bitsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    motul yağ hepsiburada.
    6 yıl önce açıldı
    Castrol orijinal yağ
    2 yıl önce açıldı
    Lubex tam sentetik motor yağı
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

O duyduğunuz doğru, tam sentetik ile %100 sentetik arasında kelime oyunu var.

Arabanız eskiyse x-cess kullanmanız gerek.
    Aracım 2000 model 169.000 de xclean farkı ne peki?
  • Literaryy L kullanıcısına yanıt
    X-clean daha yeni düşük emisyonlara sahip motorlar için, o yüzden içindeki mineral katkıların oranı daha düşük, bu da eski motorlara uzun vadede zarar verebilir.

Sizin en araç için en uygunu x-cess'dir. Yine de kullanma kılavuzuna bakın belki özel bir spesifikasyon istiyordur.
  • Motulun sitesine girip yağ seçiciden aracınıza uygun bütün sıvıları görebilirsiniz.
  • En büyük etken viskozite(kendi SAE klasmanında) gibi oranları fark ediyor DPF'li/DPF'siz olmasına göre.

Motul'un sitesinde aracınızın motor yağı sertifikasına uygun yağ çeşitlerini görebilirsiniz.

Yağ markası önemlidir çünkü Motul, Pennzoil gibi markalar kendinden temizleyici katkılı yağ üretirler. Uzun süre kullanımda farkı hissedersiniz mutlaka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 6 Ocak 2019; 17:17:0 >
  • önceden reklamın gücüyle castrol şişirildi şimdi sıra motule geldi sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sünnetçi34

Sorunun cevabını bilmiyorum ama motul için birkaç şey söylemek isterim

Ben bakımdan önce çok araştırdım herkes motul ile luqui yağ öneriyordu ; yok motorun sesi , çekiş çok değişiyor diye neyse motul aldım 5-30 efe ancak hiçbir fark göremedim araçta .

Araç astra k dizel otomatik ( istanbul şehiriçi 7.98 litre yakıyor )
    aynı şeyi bende duydum. aynı araca sahibiz bu arada. ben ama mobil 1 esp formula kullandım. bundan önce serviste gm kullanıyolardı sanırım. araba traktör gibiydi. şimdi oldukça rahatladı. yakıtta da azalma oldu.

bundan sonra da mobil 1 den şaşmam. kullanmanızı tavsiye ederim ( hepsiburada da gayet orjinal ve uygun bulunabiliyor )
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykut12344

aynı şeyi bende duydum. aynı araca sahibiz bu arada. ben ama mobil 1 esp formula kullandım. bundan önce serviste gm kullanıyolardı sanırım. araba traktör gibiydi. şimdi oldukça rahatladı. yakıtta da azalma oldu.

bundan sonra da mobil 1 den şaşmam. kullanmanızı tavsiye ederim ( hepsiburada da gayet orjinal ve uygun bulunabiliyor )

Alıntıları Göster
    Motul 8100'ü de denemenizi tavsiye ederim ESP hoşunuza gittiyse
  • Yazın indirim kodlarıyla 2 tane biri 5 lt(95 tl) biri 4 lt (105 tl) eco-nergy motul almıştım. 2000 km sonra bakımda kullanacam bakalım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.