Şimdi Ara

Motul yağ seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
18.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracın bakımı geldi. Motul marka yağlar çok tavsiye ediliyor. Bende denemek istiyorum. Aracım Astra j 1.6 cdti.

Model ve motoru girince aynı vizkozitede 3 farklı yağ çıkıyor.

https://www.motul.com/tr/tr/lubricants/recommendations/278a8d4d0c0f881f6b87ffbff94b4d0e?type_name=Astra+J+1.6+CDTI+%28100+kW%29+%282014-2016%29

Xclean efe
    Xclean fe
    Spesific dexox

Yağların hepsi araca uygun görünüyor. Hangisi en iyisidir hangisini tercih etmeliyim?

Xclean fe ile Xclean efe arasında ne fark var acaba? İnternette hiç bir bilgi bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24. -- 30 Ekim 2017; 2:17:46 >

• Xclean Fe dizel partikül filtresi olan araçlara uygun bir yağ gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
  • Aynı viskozite değil 5w30 olarak 2 seçenek var.

Xclean EFE ve specific dexos2

Bunların arasından ikisi de aynı gibi gözükse de madem dexos2 diye bir specified yağ var ben onu alırım.

Bir de Konu dışı olacak ama Mobil1 5w30 ESP var.

Mobil1 5w30 ESP ile Xclean EFE 5w30 arasında m1 alyehine fark yok teknik özellik olarak. Hatta kurum yapmama konusunda m1 daha avantajli

Bu nedenle piyasada 3 yağ içerisinden hangisi en uyguna bulunuyorsa onu alabilirsiniz.
  • +olarak mobilin flash point (parlama noktası) 254c iken motul 230larda aracda yağ eksiltme varsa mobil1
  • Hocam aynı vizkositede 3 yağ var. 4. sü başka. Yanlış bakmışsınız. Ben bundan önce mobil 1 0-40 koymuştum araca. Aslında memnun kaldım. 5-30 mobil kullanıcılarının bir kaç olumsuz yorumunu okuyunca motul kullanmaya niyetlendim. Bakalım nasıl olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24. -- 30 Ekim 2017; 16:20:3 >
  • boşnak17 B kullanıcısına yanıt
    Hocam EFE modeli yeni çıkmış diyorlar. Ona baktım daha pahalı. FE ile EFE arasındaki farkı bilsem ona göre tercih edeceğim.
  • liqui moly de bakabilirsiniz, testlerde motuldan daha iyi görünüyor.
  • Beetle Juice kullanıcısına yanıt
    Hocam bi motulu deneyeyim. Olmadı bir dahakinede liqui moly i denerim.
  • yusuf24. Y kullanıcısına yanıt
    hocam bende de astra k 1.4 turbo benzinli araç var, açıkçası ben de arada kaldım. Değiştirince yorumlarınızı da bekleriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beetle Juice

hocam bende de astra k 1.4 turbo benzinli araç var, açıkçası ben de arada kaldım. Değiştirince yorumlarınızı da bekleriz.

Hocam sizin araç için dexos 1 gen2 yağlar kullanılmalı. Bu motullar da o onay var mı bilmiyorum. Ona dikkat etmek lazım.
    Açıkçası GM nin (Lukoil) 30 liralık yağına güvenmiyorum. Gerekirse spec sheet karşılaştırması yapıp ona göre kullanacağım. Bu yağların hepsi dexos 2 onaylı bu arada.
  • Beetle Juice kullanıcısına yanıt
    Ben gm den mobil 0 40 a geçtim. Araç ciddi şekilde sessizleşti ve ara hızlanmalar ve çekiş arttı. Hız sabitleyiciyi ile yavaşladığı rampalarda artık araç yavaslamıyor. Bakalım motul nasıl bir sonuç verecek.

En son çıkmış olan efe modelini sipariş vereceğim.
  • yağın üzerinde yazıyor extra fuel economy "efe" diye.fiyat farkına değer mi bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beetle Juice

Açıkçası GM nin (Lukoil) 30 liralık yağına güvenmiyorum. Gerekirse spec sheet karşılaştırması yapıp ona göre kullanacağım. Bu yağların hepsi dexos 2 onaylı bu arada.

Hocam sizin araç için yeni çıkan dexos 1 gen 2 koyulması gerekiyor. Dexos 2 ler tavsiye edilmiyor LPSI problemi nedeniyle. Astra j turbolara dexos 2 konuyor. Sıkıntı yok onda.
    Efe fe nin yeni nesli diye biliyorum. Arasında muazzam farklar yoktur diye tahmin ediyorum.
  • Bende yakın zamanda yağ konusunu çok araştırdım, sonunda mobil 1 fs 0w40 (eski new life) siparişi verip değişim yaptım, motul kafamı çok kurcalamıştı, ben x-max olan yağ ile mobil 1 arasında kalmıştım. Araca uygunluk sertifikası olduktan sonra iki marka da üzmez.
  • Mobil alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalok

Mobil alın.

Aksine MOTUL alın, şiddetle tavsiye ederim.
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    Motula niyetlendim. Kısmetse motul alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24.

Motula niyetlendim. Kısmetse motul alacağım.

Bizzat MOTUL yağ kullanan birisi olarak arkadaşım sana nacizane bir tavsiye vereyim. Aracın yağını değiştirmeden önce mümkünse yanına bir arkadaşını alarak(Tarafsız biri daha olsun diye) aracın rölantide ki sesini, yolda giderken 2000-3500 devir aralığındaki sesini ve motor çalışırken kaportayı açıp, rölantide ki titreme durumunu dikkatle dinleyin ve gözleyin. Daha sonra MOTUL yağı koyduktan sonra aynı gözlemleri tekrar yapın ve aradaki farkı görün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tefennili -- 2 Kasım 2017; 10:20:24 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.