Evet arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi oyunlarda ciddi bir mouse lag problemim var. Buna input lag da diyebilirsiniz çünkü mantık hemen hemen aynı. Mouse lag ne diye soracak olursanız, oyun sırasında, örneğin bir FPS oyununda mouse'u sağa çevirdikten yaklaşık yarım saniye sonra tepki verdiğini düşünün. Ne kadar sinir bozucu olduğunu az da olsa anlarsınız belki. İnanın oyun oynamaktan soğudum bu problem yüzünden. İşin ilginç yanı bazı oyunlarda oluyorken bazılarında olmuyor. En son Splinter Cell: Conviction'da oldu. Bırakın adamları kafadan vurmayı çoğu zaman tutturamıyorum bile neredeyse. Oyunu açmıyorum sırf bu yüzden. Sinir stres oluyorum. Sorunun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı olduğunu bilmiyorum o yüzden nereye açacağımı bilemedim. Ama bana donanımsal gibi geldi. Daha önce külüstür PC'imde sorunsuz oynadığım bir oyunu bu PC'de mouse lag'lı bir şekilde oynuyorum.
V-Sync'i kapat diyen arkadaşlar olacak. Bazı oyunlarda cidden işe yarıyorken bazılarında neyi kapatırsam kapatayım kurtulamıyorum. Benim sistemimden çok daha düşük sisteme sahip arkadaşlarım benim sorun yaşadığım oyunları çok rahat bir şekilde oynuyorlar.
Herhangi bir program mı sebep oluyor diye soracak olursanız, Game Booster adlı bir programla bütün programları kapatıp öyle denedim yine sonuç değişmedi. Yaklaşık 2 yıldır çekiyorum bu problemi. Araştırmadığım kaynak kalmadı.
Ayrıca herhangi bir özelliği olmayan sıradan bir mouse, A4tech SWOP-48 mouse. Yaklaşık 5 yıllık. :D Bu konuda herhangi bir bilgisi veya tecrübesi olan var mı acaba?
anlattığın olayı masaüstünde yaşıyorum. ben ne yapayım logitech vx revolution kablosuz mouse.
Sorun windows 7 kullanıcıları araasında ve vista 64 bit kullanıcıları arasında yaşanan bir olay. Benimde başıma geldi, biraz araştırma yaptım. Tam nedeni bilinmiyormuş, ama bence realtek ses sürücüleri veya bunun gibi bir şeyden kaynaklanıyor. Örneğin gördüğüm kadarı ile ikimizde gigabyte anakart kullanıyoruz, belki sorun budur bilemiyorum.
Neyse çözümü varmış, biraz ilkel bir çözüm tabi. PS2 mouse bağladığın zaman bu sorun ortadan kalkıyomuş. Henüz takıp denemedim açıkcası, ama düzeleceğine inanıyorum bu şekilde. Yalnız benim sorunum bununla kalmıyor. Bende microsoft klavye mouse wireless seti var. Usb den ps2 ye dönüştürücüler gördüğüm kadarı ile tek çıkış olarak bulunuyor. Oysa bana usb girişi, ps2 klaye ve mouse olarak ikili bir şekilde dönüştüren bir aparat lazım. Bilemiyorum ki bulabilir miyim :(
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme