Şimdi Ara

MP3 PLAYER+BLUETOOTH===UZMAN SORUSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir maceraya atılayım dedim.Aklıma mp3 çalar cihazına bir şeyler eklemek geldi.Akla ilk gelen bluetooth.Tabi ki mp3 çalara sıfırdan yazılım yazmak gerekiyor bunu halledebilirim.Bluetooth un mp3 çalara entegrasyonu kolay bir iş görünüyor.Fakat çok zor.Bu konuda yardım edebilecek arkadaşlar varsa bekliyorum....

• Anlayan yok sanırım
  • aklıma gelen ilk şeyi yazıyorum.

Mp3 Çalarının kulaklık çıkışından sesi mono olarak al.
    Aldığın sesi bir Analog/ Dijital çevirici ile dijital e çevir.
    Daha sonra bu veriyi bir mikrodenetliyici ile (Atmel olabilir yada PIC) Seri hale çevir.
    Seri veriyi USB ye çeviriren entegreler var onlar la usb ye çevirebilirsin.
    Daha sonrada piyasadan bulabileceğin bir USB Bluetooth ile aktarım yapabilirsin sanırım

quote:

Orjinalden alıntı: csonmez

Arkadaşlar bir maceraya atılayım dedim.Aklıma mp3 çalar cihazına bir şeyler eklemek geldi.Akla ilk gelen bluetooth.Tabi ki mp3 çalara sıfırdan yazılım yazmak gerekiyor bunu halledebilirim.Bluetooth un mp3 çalara entegrasyonu kolay bir iş görünüyor.Fakat çok zor.Bu konuda yardım edebilecek arkadaşlar varsa bekliyorum....

• arkadaşım aslıdan basit ... bluethoot kulaklıklardan al mikrofon girişine ses sinyali gir.

mp3 paleya kayıt için cogu mp3 palyer ses kaydını destekliyor . line in yani orayada kulaklık hoparlörünü bagla.

http://www.swedetrack.com/images/bluet00.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 23 Eylül 2006; 19:36:25 >
  • Selam.
    Sana pm attım ama cevap vermedin. ???

quote:

Orjinalden alıntı: selma.akyurek

aklıma gelen ilk şeyi yazıyorum.

Mp3 Çalarının kulaklık çıkışından sesi mono olarak al.
    Aldığın sesi bir Analog/ Dijital çevirici ile dijital e çevir.
    Daha sonra bu veriyi bir mikrodenetliyici ile (Atmel olabilir yada PIC) Seri hale çevir.
    Seri veriyi USB ye çeviriren entegreler var onlar la usb ye çevirebilirsin.
    Daha sonrada piyasadan bulabileceğin bir USB Bluetooth ile aktarım yapabilirsin sanırım

Bu işi yaparken sesi sayısala çevirmeye gerek yok. Şu anda evde değilim bu nedenle kontrol edemiyorum ama PCM diye bir sinyal girişi oluyor bluetooth larda. Yani bluetooth modüller bütünleşik ses sayısallaştırıcısı + sıkıştırıcısı ihtiva eder.

Ben Ericsson rok101 modül kullandım, üzerinde analog ve sayısal giriş ve çıkış var.

Ama bu işle uğraşan birisi olarak söylüyorum bu işi yapmak için bilgi ve deneyim seviyeniz yeterli gelmeyebilir. Mesela rok101 aynı zamanda i2c kullanıyor. Yani cihazı bir MCU ya bağlayıp i2c ile komutlar vermelisiniz, sonra da seri haberleştirerek (rs232 @ 3.3v) data yollayıp alırsınız yada PCM ile ses alıp yollarsınız.

Saygılar

• Arkadaşlar pardon yanlış anlaşılma varBen sadece veri aktarımı yapmak için bluetooth entegre etmek istiyorum.
  • Olmaz be abi, ben denedim, 1 şarkı 5 dakkada gidiyo :(

USB1.1 bile çok yavaş mp3 çalar için.

Düşün ki bluetooth 1.2 700kbit max.

belki ileride bluetooth2.0 ile usb1.1 ayarında bişi yapılır.

Henüz erken, yerine wifi entegre etmeyi deneyebilirsin... :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Doğru 2.0 çıkmadan bişey yapılamaz.
    Wi-fi benim de aklıma geldi :))
  • abi ben de bluetooth ile ilgili bir projeyle uğraşıyorum bluetooth kullanarak pc den pice veri göndermek haca bize bunun çok kolay olduğunu söylüyor ben pek sanmıyorum elinizde döküman varsa atarmısınız lütfen
    mailim:erbayaskin@yahoo.com
  • Bu mantık cep telefonlarında var. Bir bluetooth yap devre mp3 çaların usb portuna baglansın . Bilgisayara bluetooth tak devreyi kablosus sürücüye (flas disk e) baglanmış gibi görsün... Sonrada dosya aktarımı yap ancak böyle böyle yol alarak direk bluetooth baglantısı pc deki mp3 leri çalma mantıgını çözersin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatka -- 24 Kasım 2006; 12:55:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.