Şimdi Ara

MSI EX610 Laptop Kullananlar Kulubü [Detaylı İnceleme] (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
978
Cevap
3
Favori
124.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: firstemperor

quote:

Orijinalden alıntı: ramozotti

merhabalar arkadaşlar konuyu halen takip eden var mı bilmiyorum ama inşallah birisi bana yardımcı olur.benim sorunum win7 de ekran kartımı güncelleyememek.pc ye format atıp win7 kuruyorum daha sonra ati nin sitesinden en son ati driver ının win7 32 bite uyumlu olanını indiriyorum ama bir türlü güncelleyemiyorum.win7 kullanan ve ati nin en son driverı 10.3 ü yükleyebilen varsa nasıl yapacağımı anlatabilirse çok sevinirim.bu arada aygıt yöneticisinden manuel olarak yüklerken digital imzası yok diyor.güncellemeyi buldu ama yükleyemedi diyor.bu .inf dosyası geçersiz diyor.lütfen yardım edin kafayı yicem

uyumsuz bir sürücü yüklemeye çalışıyorsun. o nedenle imzasız olduğu için kabul etmiyor. mobility radeon olanını yükleyeceksin. en son sürüm olan 10.5 burada:http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-32.aspx

kardeşim ne yaptıysam olmuyor.önce mevcut ati catalysti kaldırıyorum sonra en son olanın full ünü indiriyorum sonra yüklüyorum ama daha sonra aygıt yöneticisinden baktığım zaman tarihi hala 17.08.2009 olarak görülüyor.hatta puanları tekrar derecelendirdiğimde eskiden 4.1 olan grafikler bunu yükledikten sonra 3.6 ya düştü çok şaşılacak birşey gerçekten.acaba nerede hata yapıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramozotti -- 13 Ağustos 2010; 19:53:20 >

• Arkadaşlar bende 2,5 senedir bu bilgisayarı kullanıyorum ve benimde çoğu arkadaş gibi ekran kasası sol menteşe tarafından kırıldı. Ankarada aramadığım bilgisayarcı kalmadı hiçbirinin elinde ekran kasası yok. Ebay'de baktım ordada yok. Anko bilgisayar ise 100 $ + kdv fiyat verdi. Ne yapmam gerekiyor? Anko bilgisayar dışında bi yerde yaptıran olmadı mı hiç? Öneride bulunursanız sevinirim. Saygılarımla...
  • merhaba arkadaşlar,
    ben de 2 seneden fazla bir süredir msi ex610 kullaniyorum. aldığım günden beri de bu başlığı takip ederim. çoğunlukla görülen problemlerin hepsini (fan gürültüsü, ısınma, batarya ile yavaş çalışma, menteşelerin kırılması, vs.) hepsini bizzat yaşadım, yaşıyorum. ama yine de çok beğendiğim bir notebook msi ex610, bence malzemesi çok yi olmasa da mühendisliği güzel bir alet. geçenlerde, fan gürültüsü ve ısınmadan bunalınca (atasım geldi cihazı), pek bu işleri bilmememe rağmen ne olursa olsun fanı söküp incelemeye karar verdim; zaten garantisi dolduğu gibi çoktaan ram yükseltmesi yapmak suretiyle garantiyi yemiştim:)
    fan bazı arkadaşların da belirttiği gibi acayip dandik. amaaa, esas sorun fan değilmiş meğerse pek. kompresürle ve pamuklu çubuk yardımıyla iyice temizledim. ama esas sorun fanın üzerindeki termal padlermiş! hepsini söktüm, asetonla temizledim, heatsink kontaktlarını, cpunun üzerini temizledikten sonra termal macunla geçtim. çıkardığım termal padlerin yerlerine de yine termal macun sürdüm.
    inanmıcaksınız ama ısı probleminden eser kalmadı, o uçak gürültüsü gibi ses çıkaran fan sesi normal bir seviyeye indi. ben de gaza gelip harddiski de arttırdım, 7200 rpmlik bir seagate ile değiştirdim. normalde xp64 kullanıyordum, windows 7 64 bit denemeye karar verdim. forumda yazılanlara bakıyorum, çoğu kişi memnun win7den.
    ama yeni sorun da burada başlıyor: windows 7 64 bit kuramıyorum!! aklıma gelen herşeyi denedim, internete baktım filan ama yok, bir türlü kuramıyorum. "required cd/dvd driver not found" gibi bir cd/dvd sürücüsü bulunamadı hatası veriyor, bir türlü kuramıyorum. bu hata ile karşılaşanlar var, özellikle yabancı forumlarda ama onerilenler benim işime yaramadı.
    - cd drive'ı çıkardım
    - usb'den kurmayı denedim
    - dvd'ye en düşük hızda yazdırıp dvdden kurmayı denedim
    - usb'den kurarken bilgisayarla birlikte gelen driver cdsinden driverları göstermeyi de denedim
    - hem usb hem dvd takılıyken her ikisinden ayrı ayrı boot ettirerek kurmayı denedim
    - ...
    ne yaptıysam olmadı. ubuntu 10.04 kurdum sorunsuz çalıştı (zaten niyetim dual boot yapmak) ama windows 7nin güzel olmasi bir yana mecburen kullanmak durumundayim. kurmuşken de win7 olsun istiyorum.
    özetle, windows 7 kurabilen arkadaşlar nasıl kurdunuz, bir akıl verir misiniz çok reca etsem:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2A3AA4C33 -- 18 Eylül 2010; 4:02:34 >

• not: bir de yazmayı unuttum ama bazı arkadaşlar mac os x işletim sistemi kurulabilir mi diye sormuşlar. bunun için bayağı uğraşmıştım vaktiyle, sorun şu: mac os x için ati "mobility" radeon ekran kartı driverı bulunmuyor (henüz hacklenemedi de malesef). o nedenle de amd uyumlu bir osx86 sürümünü kurmayı başarabilseniz bile görüntü alınamıyor şimdilik, ancak vga'dan bir başka monitöre bağlarsanız görüntü alabiliyorsunuz (çünkü ati radeon -mobility olmayan, sek "radeon"- driverları var mac os x sistemlerinin). yani bu nedenle şimdilik yalnız harici monitörle çalışıyor mac os x.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2A3AA4C33 -- 18 Eylül 2010; 4:04:33 >
  • quote:

ama yeni sorun da burada başlıyor: windows 7 64 bit kuramıyorum!! aklıma gelen herşeyi denedim, internete baktım filan ama yok, bir türlü kuramıyorum. "required cd/dvd driver not found" gibi bir cd/dvd sürücüsü bulunamadı hatası veriyor, bir türlü kuramıyorum. bu hata ile karşılaşanlar var, özellikle yabancı forumlarda ama onerilenler benim işime yaramadı.
    - cd drive'ı çıkardım
    - usb'den kurmayı denedim
    - dvd'ye en düşük hızda yazdırıp dvdden kurmayı denedim
    - usb'den kurarken bilgisayarla birlikte gelen driver cdsinden driverları göstermeyi de denedim
    - hem usb hem dvd takılıyken her ikisinden ayrı ayrı boot ettirerek kurmayı denedim
    - ...
    ne yaptıysam olmadı. ubuntu 10.04 kurdum sorunsuz çalıştı (zaten niyetim dual boot yapmak) ama windows 7nin güzel olmasi bir yana mecburen kullanmak durumundayim. kurmuşken de win7 olsun istiyorum.
    özetle, windows 7 kurabilen arkadaşlar nasıl kurdunuz, bir akıl verir misiniz çok reca etsem:)

mesajım bir onceki sayfanın son mesajı olmuş, o yuzden, belki daha iyi gorulur diye yardım istedigim kısmı yeniden gonderiyorum kusura bakmayin.

Arkadaslar sorun hala devam ediyor. MSI EX610 bilgisayarıma Windows 7 64 bit kuramıyorum.
    - BIOS flash yapmış idim, şu anda v. 3.09 (en son BIOS)
    - ram'i 2x2GB'lik kingston ramler ile degistirip 4 gb yapmistim; bazı forumlarda windows 7nin 2gb üzerindeki ramlerde kurulum aşamasında sorun çıkarabileceğini yazıyor, pek aklıma yatmadı ama 2'likleri cıkarıp 2x1 gb'lık ramleri takarak da denedim. gene olmadı.
    - sırf windows 7 kurmanin hayaliyle ve ses problemini azaltmış olmanın gazıyla gittim seagate 7200 rpm 500 gb harddisk taktim. diski test ettim, sorun görülmüyor, ama yine de kuramadım
    - bazı forumlarda windows 7 kurulumunun bilgisayar AHCI mode ile çalışırken sorun çıkarabildiğini yazıyor. ama BIOSta AHCI modunu kapatma seçeneği yok malesef, deneyemedim.
    - safe mode kurulumu yapmaya çalıştım, ComptMgmt komutuyla görülemeyen sürücüleri (yanında ünlem işareti olanları - pekçok vardı) kapattım - disable ettim. gene kuramadım. ama burada görülemeyen araçlar arasında "PCI to ISA bridge" ibaresi de vardı, tam ne olduğunu anlamasam da önemli birşey sanırım.

yani ne yaparsam yapiyim kuramadım Windows 7yi. lutfen bi el atıverin, yardım edin. en azından windows 7 kurabilmiş olan bir arkadaş bana sürücülerin bir listesini gönderebilir mi? belarc veya speccy gibi bir programla alınmış bilgisayar özelliklerinin dökümü de işime yarayabilir, şu anda bilgisayar tamamen format atılmış vaziyette windows 7 kurmamı bekliyor; bana bilgisayarın özelliklerinin (chipsetin adı, sürücü versiyonu, vs) gibi bilgilerin bir dökümünü filan gonderebilirseniz kurulum aşamasında bulabildiğim sürücüleri yüklemeyi denerim.
    lütfen yardımm:)

• arkadaslar bu cihazin remi ekrankarti yukseltilebiliyormu.
  • ram yükseltilebiliyor ama ekran kartından emin degilim.
  • Arkadaslar, MI forum sitesinde EX610'a nasil Windows 7 kurabilirim diye aranirken EX610 sökme/takma videolarini buldum
    MSI EX610 Assemble and Dissassemble Guides

ne olur ne olmaz diye videolara direkt linkleri de yaziyim:
    http://forum-en.msi.com/moderator/assembly-guides/Disassemble-163D.mpg
    http://forum-en.msi.com/moderator/assembly-guides/CPU&DRAM&WLAN-163D.mpg
    http://forum-en.msi.com/moderator/assembly-guides/HDD-163D.mpg
    http://forum-en.msi.com/moderator/assembly-guides/LCD-163D.mpg
    http://forum-en.msi.com/moderator/assembly-guides/ODD-163D.mpg

bu videolardan MSIEX610 notebook'un nasil söküp tekrar monte edilebilecegi gosteriliyor. Ram ve/veya harddisk yukseltmek isteyen arakadaslarin isine yarayabilir.

Bu arada hala windows 7 kuramiyorum. BIOS flash yaptim tekrar. v.3.09'a yukselttim (daha once de ayni surum vardi ama Windows 7 forumlarinda filan BIOS update yapin dedikleri icin bi deniyim dedim). Hala kuramiyorum, aranizda bu makineye windows 7 (tercihan 64 bit) kurabilmis olan var mi? Varsa bana yardim edebilir mi? En azindan kurmayi basardigi windows (7600.16385.090713-1255_x64fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULXFRER_EN filan gibi numaralari var ya bunlarin) yazsa ben de o versiyonu kurmaya calissam, aklima son care bu geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2A3AA4C33 -- 20 Ekim 2010; 23:06:12 >

• hocam ben windows 7 cd ni taktım ve kurdum hiç bios update falanda yapmadım.
  • hocam cok sagol cevapladigin icin. 64 bit mi 32 bit mi kurdun acaba?
    ben dvdden kuramadim, tavsiye uzerine usb'den kurmayi deniyorum ama bi turlu kuramiyorum.. bios update yaptigim icin mi sorun yasiyorum acaba?? (v3.09 oldu BIOS, sorunsuz update ettim)
  • 32 bit kurdum cd den.
  • Windows 7 64 bit kullanıyorum. Bison Webcam Driver i bulamadım. Webcam çalıştırabildiniz mi Win7 de siz?
  • bu cıhazların ana problemi heralde benimkinin de sol menteşeden kırıldı.
  • arkadaşlar benim bilgisayarım web camı hiç görmüyor ne yapabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan375

arkadaşlar benim bilgisayarım web camı hiç görmüyor ne yapabilirim

Biraz daha açar mısın? Web cam i sürücü olarak ta mı görmüyor?

Hangi işletim sistemi kullanıyorsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkiremitci -- 11 Ocak 2011; 12:19:35 >
  • evet sürücü olarak ta görmüyor
  • Aynı sorunla bende karşı kaşıyayım. uyabilecek bison web cam driver aradım, onuda bulamadım yada uygun değil. Sanırım Win7 de msi bir güncel bison driveri çıkarana kadar bekliyeceğiz yada çözen varsa paylaşırsa sevinirim.
  • BEYLER BAYANLAR ALLAH RIZASI BANA BİRİSİ YARDIM ETSİN BEN BU MSI EX610 DRİVERLERİNİ FORMAT SIRASINDA SİLDİM YANLISLIKLA DRİVER CDSİDE GELMEMİŞTİ ZTN SUAN MSI RESMİ SİTESİN COĞU DRİVERİN KİNK KIRIK EĞER ELİNDE OLAN VARSA LÜTFEN BİRİ PAYLASSIN : ( : /
  • windows 7 yükle driver a falan gerek yok o zaman
  • selam arkadaşlar. bu msi ex 610'a 1 tb disk takan oldu mu acaba? yada 500 gb ile 1 tb arasında disk takan???
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.