Şimdi Ara

MSI EX610 Laptop Kullananlar Kulubü [Detaylı İnceleme] (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
978
Cevap
3
Favori
124.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gerçekten ısı değerlerin çok iyi :) benim en az 80 en çok 90 gördüğüm oluyor 90 nın üstünde ise zaten laptop kendini kapatıyor.

Resimler için teşşekkurler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: micromalik

@desende_asi ;

Gerçekten ısı değerlerin çok iyi :) benim en az 80 en çok 90 gördüğüm oluyor 90 nın üstünde ise zaten laptop kendini kapatıyor.

Resimler için teşşekkurler...

Kardeşim ben bi kere 82 yi gördüm o zaman da işlemciyi 2.5 in üstüne ramlari 800ün üstüne fsb yi de 1000e yaklaştırmıştım o zaman işlemciyi %100 zorlamada gördüm...Onun dışında menunum ne fan sesi ne ısıdan kapanma... Allah nazardan saklasın:))... Bu arada rica ederim kardeş resimler yeterli olmuştur inşallah....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desende_asi -- 18 Şubat 2009; 15:34:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaiserclown

feci sinirim bozuldu yolum istanbula düştü açılışta aletten feci SES geliyor traktör gibi ve filmlerdeoyunlarda takılmalar yaşanıyor YİNE FAN problemi dedim gittim bimtes'e eh Taksim Harbiyede olduğundan yolumunda üstüydü bana Artık MSI türkiye ile alaşmaları olmadığını söylediler MSI 'ı aradım sadece Maltepedeki ANKO ile iş yaptıklarını söylediklerinde delirdim.Maltepe şehrin dışında GEBZE'de neredeyse dahası orada dahi değil daha da dışında! Kargolayayım dedim orjinal kutusu fıstığı dediklerinde daha üzüldüm MSI'nın acilen teknik servis sayısını arttırması lazım ..

Arkadaşlar Laptopumu tamir ettirip geri aldım birçok kişi gibi TRAKTÖR gibi ses çıakrıyor ve ısıdan performansı yerlerdeydi.Zaten aynı sorun ilk 5.ci ayında da olmuş Bimtes'e gitmişti.Şimdi ANKO'ya götürdüm.Öncelikle ANKO'daki muamele çok daha iyi.Ancak elden götürmek isteyenlere belirteyim şirketin ofisi İSTANBUL'da değil resmen!!! Maltepe'nin dahi dışında yerleri..Hafif bir kavga ettim içerde hepimiz adına! Fandan bıktığımı ve gözlerimle ne yapılacağını görmek istediğimi söyledim hafif kavga sonrası teknik bölüme girdim açılınca ŞOKE oldum.Hava kanalları o kadar kalitesiz ki ÇOK fazla tozlanıyor alet doğal oalrakta ısınıyor ve bir süre sonra fan yetersiz kalıyor.Arka bölümü baştan değiştirdim.Fan içler acısı kalitesiz bir mal.Arka planda tek hava kanalı olması da yanlış olmuş resmen.

Bende aynı gün önümde düzeltilen aletim için hepsiburada'dan XENA2 adlı soğutucuyu sipariş ettim.2 güne elimde oldu.15 derecelik açıda kullanıyorum artık.ÇOK daha rahat yazıyorum klavyede ve altta hava alanı yaratıyor yerden daha yüksek olduğundan ve ısıda BARİZ düşüş var.Ama bakalım ilk ay daha eğer 3-5 aya hata verirse artık satacağım öyle böyle paraya ve acilen iyi para koyup SONY alacağım öğrendim ki 256 MB harici ekran kartı 2 GB ram veiyi oyun performansını 1 Milyara almak istemek saçmaymış.Ucuz malın yahnisi acı olur.daha önce de HP makinam vardı onda da bir sürü sorunum omutu etrafımda SONY kullanan arkadaşlarım var. Benden 650TL daha fazla verdiler ve belki ekran kartları bu denli yüksek puan almıyor ama performansı harika ısınmıyor ve servisi müthiş.Bu aletten feci soğudum :(

• Ben aleti ilk çıktığında bu yaz almıştım.. Laptopun orta kısmı en çokda üst kenarındaki fan çıkış yeri ısınıyor. Oraya yumurta kırsanız pişirip yersiniz. Burada değerli laptopumuzun yumurta pişirme fonksiyonunuda atlamadan geçmemek lazım. Soğuk günlerde dizimizide ısıtıyor üşütmüyor bizi. Yazın yaklaştığını ve laptoplarımızın hava kanallarınında toz öbekleriyle tıkanmak üzere olduğunu düşünürsek garanti sebebiyle içinide temizleyemeyeceğimize göre laptop soğutucu almak farz olmuş durumda. Yoksa servislerde koşturup bol bol küfredecez arkadaşlari Büyük ihtimal yataklarında yorganın üzerinde oyun oynayan ve laptopun hava kanallarını tıkayan arkadaşlar laptoplarının işlemcilerini yada ekran kartlarına zarar vermişler. Ben bu ürünü aldığımda havalandırma kanallarının altta olduğunu görünce kıllanmıştım zaten. Isınma sorunu yaşamadım diyenlerde bilsinlerki bu onlarında başına gelecek zarar görmeden alın soğutucuyu. Şimdi soru şu. Ne model bir laptop soğutucusu alsakki laptopun ortasını ve üst kenarının ısınmasını engellesin.. Bir arkadaş VIZO XENA II demiş ama oda sadece orta kısmı ısıtıyor. bizim asıl ısı sorunumuz üst kenarda oluyor. REXPO FD708 NOTEBOOK COOLER
    http://www.hepsiburada.com/rexpo-fd708-notebook-cooler-/productDetails.aspx?categoryid=106859&productid=bs4191 ucuz ve uyumlu gibi geldi. Laptobu alıp gidip araştırmak lazım aslında.. Kullanan arkadaşlar varsa lütfen fikirlerini belirtsinler.

• quote:

Orjinalden alıntı: sistemamelesi

Ben aleti ilk çıktığında bu yaz almıştım.. Laptopun orta kısmı en çokda üst kenarındaki fan çıkış yeri ısınıyor. Oraya yumurta kırsanız pişirip yersiniz. Burada değerli laptopumuzun yumurta pişirme fonksiyonunuda atlamadan geçmemek lazım. Soğuk günlerde dizimizide ısıtıyor üşütmüyor bizi. Yazın yaklaştığını ve laptoplarımızın hava kanallarınında toz öbekleriyle tıkanmak üzere olduğunu düşünürsek garanti sebebiyle içinide temizleyemeyeceğimize göre laptop soğutucu almak farz olmuş durumda. Yoksa servislerde koşturup bol bol küfredecez arkadaşlari Büyük ihtimal yataklarında yorganın üzerinde oyun oynayan ve laptopun hava kanallarını tıkayan arkadaşlar laptoplarının işlemcilerini yada ekran kartlarına zarar vermişler. Ben bu ürünü aldığımda havalandırma kanallarının altta olduğunu görünce kıllanmıştım zaten. Isınma sorunu yaşamadım diyenlerde bilsinlerki bu onlarında başına gelecek zarar görmeden alın soğutucuyu. Şimdi soru şu. Ne model bir laptop soğutucusu alsakki laptopun ortasını ve üst kenarının ısınmasını engellesin.. Bir arkadaş VIZO XENA II demiş ama oda sadece orta kısmı ısıtıyor. bizim asıl ısı sorunumuz üst kenarda oluyor. REXPO FD708 NOTEBOOK COOLER
    http://www.hepsiburada.com/rexpo-fd708-notebook-cooler-/productDetails.aspx?categoryid=106859&productid=bs4191 ucuz ve uyumlu gibi geldi. Laptobu alıp gidip araştırmak lazım aslında.. Kullanan arkadaşlar varsa lütfen fikirlerini belirtsinler.

yukarda da yazdığım gibi ben XENA 2 aldım ve gayet memnunum ancak XENA 2 de dizine koyma durumun yok sabit kalması gerek aletin ama 360 derece dönebilir bir kasası var ve 15 derece eğimde çalışıyor alet buda altta hava boşluğunun daha da olması demek.Öneririm ama dediğim gibi dizine koyacağın soğutuculardan değil ve tek fanı var buna rağmen oyunlarda 82 den bende 69 a kadar indi ısı!! ben 4 fan almadım zira aslında bu kadar soğutması bana yeterliydi 4 fanlılarda ses çok fazla oluyor diye bu seçimi yaptım tercih meselesi

• Makineye macos x yükleyebilen var mı? Torrentten ideneb macosx86 10.5.6 versiyonunu indirdim. Kurulum oluyor ama açılışta elma resmi çıktıktan sonra ekran kararıyor. Açabilen varsa hangi ayarlarla kurulacağını söylerse sevinirim.
  • Birakç aydır foruma bakmamıştım baya aynı şikayetten yakınan arkadaş gordum bnde keni yaşadıgım sorunları anlatıyım...1 yıllık msi kullnıcısıyım aldıgımda performansı superdi 4 ay sonra fan sesi problemi cikti bimtese yolladm fan bakmı yapıp yolladılar.Sonra format atarken dvdrom bozuldu istanbula ailemn yanına gititmgde maltepeye yakın diye elden goturdum ankoya dvdromu degistrdiler.bilgisayari masa ustunde kullnıyorum hatta klavyesini ve touchpetini bile kullnmiyoum tamamen harici klvye ve mause kullniyorum okdar temiz kullndgm halde tekrar fan sesi cikmaya basldi bu fan sesi ilk bilgisayarn acildginda kaynaklanan traktor calisir gibi bi ses 2 dakika o şekilde calistrip kapatp tekrar acinca o sesin kesildlgini gorceksizi neyse tekrar anko yolunu tuttum yine fan bakimi yaptilar elden aldgm icin kontrollerni yaptm umarm bidaha olmaz diyerek ciktm . ha bu arada wepcam sorununu unutmm ^^ her seferde tekrar driver yuklemek gerekiydu wepcami kullnmk icin bn bunu donanmsal bi sorun olarak gormedm driverlar hatali saniyodum taki arastirip donanmlsal bi sorun oldugnu ogrenene kadar ..anko yolu tabi yine tanıştık resmen ordaki sorumlularla msi sorumlusuyla da birebir konusutm oda haklsiniz vs diyerek laptopu elimden aldi iceri goturdu .wepcami degistirmisler ve 2 tanede kablo degismis simdi allaha sukur bi problem yok ama eminimki yakin bi zmanda tekrar fan dan ses gelicek. .her ne kadar burdaki arkdaslarn msi kotulemesi hakszlık olarak goruyorum benım aldıgımda bu performansa okdar ucuza sahıp olunamazdı alırken zaten bole ufak sorunların cıkacagını tahmın etmıstım sızde lutfen bunun farkında olmadıgnızı solemeyın bana neyse ........ haa gelelım bole sorunlar sadece msi de mi var merak etmeyin universte ogrencisiyim arkdaslarım arasında masallh her marka laptop var hardiski yanan mi iisnma sorunu yasayanmi ses cikartan mi bi suru sorunla karsılan arkdasım var. bunları gordukten sonra msi hala1 numara diyorum fan sorunua rtk yeni surumlerde yok ıcınız rahat olsun yada daha karsılasılmadı . ısınma sorununa gelınce oncekı sayfalarda rightmark cpu clock utility diye bi program olmasi lazm onunla zaten ısınma problemını tamamen kaldırıyosunuz 1 yıldır o programı kullnıyorum ınanılmaz memnunum. cok uzattım yasadıklarımı ve dusuncelerımı yazdm herkeze kolay gelsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dejavuhomeclub -- 4 Mart 2009; 15:55:39 >

• quote:

Arkadaşlar 8.inci sayfada dejavuhomeclub çok açık yazmış ancak bende detaylandırayım....
    http://www.driverheaven.net/modtool/ (<---- bu sitede çok açıkç n yapacağınız yazıyor türkçeleştirirsek)

1-http://www.driverheaven.net/modtool/MobilityDotNET4.zip Adrsinden madtoolu indiriyoruz..
    2-http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=24B7D141-6CDF-4FC4-A91B-6F18FE6921D4&displaylang=en adresinden MSXML4 ü indirip hemen kuruyoruz
    3-http://www.driverheavendownloads.net/ati.htm sayfasından istediğimiz ATI driverını indiriyoruz...
    4-İndidiğiiz drivera çift tıklıyoruz bu enada C:/Atı/Support bölümüne driverın ön yükleme dosyaları atığını görüouz akabinde kurlum başlıyor ancak biz kırmızı ekranı görüp korkuor cancel ediyoruz...Sonra gidip C ati supportta setup olduğunu gidip görüyoruz
    5-MAdtoolu açıyoruz dahaönce indirmiştik..Açıln ekrandan bu C/ati/Supportta bulunan setup exe doyasını madtool ile çekip pach liyoruz artık gidip bu c ati supporttaki setupexe yi çalıştırdığımızda yükleme ekranını hızlı değil özel yaptığımızda driverı görüp yükldiğii ve restart attığımızda ekran kartı driverımızın yenilniğini görüyoruz

Vista puanı hala 4 ancak Ekran puanımız 4.1 oluyor :D

kardeş butun dediklerini yapıyorum ama bir türlü olmuyor ve hep resimdeki hatayı alıyorum.nerede yanlış yapıyorum acaba kafayı yicem ya.bu arada xp kullanıyorum ben.

MSI EX610 Laptop Kullananlar Kulubü [Detaylı İnceleme]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramozotti -- 4 Mart 2009; 18:40:58 >

• @ramazotti ati catalyst 9.2 kurmaya çalıştıysanız sorun oluyor. Catalyst 9.1 sürümünü indirip öyle deneyin, sorun çıkartmıyor.
  • kardeş ati catalist 9.1 var mıki de kurayım.en son 8.12 surumu var
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramozotti

kardeş ati catalist 9.1 var mıki de kurayım.en son 8.12 surumu var

Buradan indirebilirsiniz.
  • arkadaşlar bios u en son sürümüne yani 3.09 a nasıl yükseltebiliriz.daha önce 5. sayfada boot cd olarak verilmişti oradan 3.04 e yukseltmiştik ama bu msi ın sitesindeki bios update ni bir türlü beceremedim.nasıl yapılacağını bilen bir arkadaş varsa yardımcı olabilir mi acaba
  • f/p olarak tam benım aradığım ürün şuanda satılmyor sanırsam bilen varmı?
  • quote:

arkadaşlar bios u en son sürümüne yani 3.09 a nasıl yükseltebiliriz.daha önce 5. sayfada boot cd olarak verilmişti oradan 3.04 e yukseltmiştik ama bu msi ın sitesindeki bios update ni bir türlü beceremedim.nasıl yapılacağını bilen bir arkadaş varsa yardımcı olabilir mi acaba

Kardeş MSI'nin sitesindeki live update ve diğerleri biosu update etmiyor en azından bizim laptopunkini etmiyor ben denedim... Ben son sürüme update ettim ama dostan update ettim. Usb bellekle. Usb belleğe windows 98 in dos unu kurdum ve bios dosyalarını da belleğe attım sonra pc yi Usbden boot edip yani başlatıp, komutu verdim... Update etmesen de pek birşey yok ama performans karşılaştırmalarında bazı farklılıklar oldu... Birebir hissettim desem yalan olur... Ama everestin karşılaştırmalı testinde değişim gördüm... Aslında çok gerekli değil.. Neyse lafı uzatmayım. Msi update ile yapamazsın ya bootable cd hazırlayıp yapacaksın yada dediğim gibi usb bellekle... Hadi kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desende_asi -- 13 Mart 2009; 12:49:19 >

• kardeş aynen ben de live update den denedim ama güncellemiyor boot cd si oluşturmaya çalıştım ama onuda beceremedim.sen bu usb bellekten nasıl yaptın bana bi anlatabilir misin deteylı olarak.şimdiden teşekkürler
  • quote:

kardeş aynen ben de live update den denedim ama güncellemiyor boot cd si oluşturmaya çalıştım ama onuda beceremedim.sen bu usb bellekten nasıl yaptın bana bi anlatabilir misin deteylı olarak.şimdiden teşekkürler

Kardeş Usbye dosu nasıl kuracağın Burda anlatılmış... Önce usb ye dosu kur sonra Msi nin sitesinden indirdiğin bios update dosyalarını yani o 3 dosyayı da Usb bellek içine at....

Sonra bilgisayarı usb den başlat...

Pc başlayınca karşına gelen dos ekranında A:\>flash.bat komutunu veriyorsun... ve hızlı hızlı yazılar geçip pc kapanacak sonra pcyi tekrar açacaksın f2 ye bas diyecek basacaksın ve update tamamlanmış olacak... ama çok dikkatli olmalısın hadi kolay gelsin...

İnşallah yardımcı olabilmişimdir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desende_asi -- 15 Mart 2009; 5:29:20 >

• arkadaşlar bizim laptoplar MacOS işletim sisteminin herhangi bir sürümünü kurabilen var mı???
  • quote:

Orjinalden alıntı: engcmreng

arkadaşlar bizim laptoplar MacOS işletim sisteminin herhangi bir sürümünü kurabilen var mı???

Ben ideneb v1.4 10.5.6 sürümünü kurdum, açılmasına açılıyor ama ekran kartı, ses ve wireless aygıtlarını görmüyor. Ayrıca açılışta "-x" komutuyla güvenli açılış yapmak gerekiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kbarisk

quote:

Orjinalden alıntı: firstemperor

arkadaşlar bende bu laptop var. xp SORUNSUZ kurdum sadece bluetooth tanıtamadım. diğer driverları kendi sitesinden indirdim hiç sorun çıkarmadı bende. ekran kartı bence nvidia ya göre çok çok iyi. önceki laptoum dell di ve nvidia ekran kartı vardı inanın hiçbir farkı yok. crysis yükledim cod 4 ü yüklücem az sonra..
    ayrıca wireless Atheros chipsetli haberiniz olsun. aircrack kullanacaklar ve wireless hack ile uğraşacaklar için süper bişey.

Arkadaşım,

MSI sitesinden indirdiğin bluetooth driveri çalışıyor. Driveri düzgün kurduysan teks sorun cihazın sağ üst köşesinde üzerinde uydu anteni gibi bir simge olan tuş var ona basmamandır Bu tuşa bir kere basarsan wireless, bir kere daha basarsan bluetooth ve bir kere daha basarsan hem wireless hem de bluetooth devreye giriyor. Bu işlemleri yaparken de cihaın sağ altındaki ışıklı göstergelerdeki renk değişimlerine dikkat et lütfen. MYeşil, Mavi ve daha açık mavi olur. Cihazın manualini dikkatle okuyalım lütfen.

Driveri düzgün kurduysan teks sorun cihazın sağ üst köşesinde üzerinde uydu anteni gibi bir simge olan tuş var ona basmamandır.Bu tuşa bir kere basarsan wireless, bir kere daha basarsan bluetooth ve bir kere daha basarsan hem wireless hem de bluetooth devreye giriyor.

allah razı olsun yaw bi arkadaşım verdi format at diye iki kere basmışım sanırım bluetooth yüklendi fellik fellik wireless adaptörü nerden açıcam diye arıyorum bende aynı yer olacağı hiç aklıma gelmemişti:))

• quote:

quote:

Arkadaşlar 8.inci sayfada dejavuhomeclub çok açık yazmış ancak bende detaylandırayım....
    http://www.driverheaven.net/modtool/ (<---- bu sitede çok açıkç n yapacağınız yazıyor türkçeleştirirsek)

1-http://www.driverheaven.net/modtool/MobilityDotNET4.zip Adrsinden madtoolu indiriyoruz..
    2-http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=24B7D141-6CDF-4FC4-A91B-6F18FE6921D4&displaylang=en adresinden MSXML4 ü indirip hemen kuruyoruz
    3-http://www.driverheavendownloads.net/ati.htm sayfasından istediğimiz ATI driverını indiriyoruz...
    4-İndidiğiiz drivera çift tıklıyoruz bu enada C:/Atı/Support bölümüne driverın ön yükleme dosyaları atığını görüouz akabinde kurlum başlıyor ancak biz kırmızı ekranı görüp korkuor cancel ediyoruz...Sonra gidip C ati supportta setup olduğunu gidip görüyoruz
    5-MAdtoolu açıyoruz dahaönce indirmiştik..Açıln ekrandan bu C/ati/Supportta bulunan setup exe doyasını madtool ile çekip pach liyoruz artık gidip bu c ati supporttaki setupexe yi çalıştırdığımızda yükleme ekranını hızlı değil özel yaptığımızda driverı görüp yükldiğii ve restart attığımızda ekran kartı driverımızın yenilniğini görüyoruz

Vista puanı hala 4 ancak Ekran puanımız 4.1 oluyor :D

kardeş butun dediklerini yapıyorum ama bir türlü olmuyor ve hep resimdeki hatayı alıyorum.nerede yanlış yapıyorum acaba kafayı yicem ya.bu arada xp kullanıyorum ben.

Aslında bende anlatılanları yapınca sendeki ekran çıktı, biraz kurcaladıktan sonra çözdüm. XP SP3 kullanıyorum. 4 Nisan 2009 tarihinde uyguladıklarımı adım adım yazıyorum.

1.ATI Catalyst™ 9.3 ATI Radeon™ Video Card Drivers altındaki Full Catalyst Software Suite (Recommended) WindowsXP32bit indirdim.
    2.MSXML4 indirip yükledim.
    3.Mobility Modder 1.1.1.0 indirdim ve yükledim.
    4. Ati Catalyst 9.3 yüklemeye çalışınca varsayılan olarak C:/ATI/SUPPORT dizinine atıyor sürücüleri bu işlemi yaptım.
    5. Mobility Modder çalıştırdım ve Driver Location olarak C:/ATI/SUPPORT dizinini gösterdim ve modifiye ettim.
    6.Aygıt Yöneticisi>Ekran Bağdaştırıcıları >Sürücüyü güncelle > Hayır bu kez değil>Listeden ya da belli konumdan yükle>Arama, yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim> Disketi Var> Kopyalanacak üretici dosyaların yerine C:\ATI\SUPPORT\9_3_xp32_dd_ccc_wdm_enu\Driver\Driver\XP_INF klasörünü yazıyoruz veya göz atarak buluyoruz ve yüklüyoruz. bilgisayar yeniden başlatılıyor.
    7.Bilgisayar açılınca C:\ATI\SUPPORT\9_3_xp32_dd_ccc_wdm_enu\Driver\CCC klasöründeki Setup.exe yi çalıştırıyoruz ve Catalyst Control Center yükleniyor. (Önceki sürümü kaldırması biraz uzun sürdü bende 3-4dk daha sonra yeni sürümü yükledi, telaşa gerek yok). Bilgisayar yeniden başlatılıyor.
    Ve artık sürücüler ve CCC güncel.

Umarım yardımcı olabilmişimdir ve sorun yaşamazsınız.
    İyi çalışmalar
    Saygılar

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.