Şimdi Ara

MSI EX610 Laptop Kullananlar Kulubü [Detaylı İnceleme] (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
978
Cevap
3
Favori
124.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlarbende 6 aydır bu laptopu kullanmaktayım.Bir ara aşırı ısınma yaşadım fan'a üfledim sanırım tozlanma vardı ve düzeldi.Ancak snopy gamepad aldım 1 ay önce ilk başlarda hiçbir sorun yokken yaklaşık 1 haftadır durduk yere pc kitleniyor gamepad takılı iken..Usb olarak bir de mouse kullanıyorum.Mouse takılı iken bir sorun yok ancak gamepadi hangi usbye takarsam takayım bi süre sonra pc kitleniyor..Bu sorunu nasıl aşabilirim.Başka pc de sorun çıakrtmıyor gamepad.
  • SLM arkadaşlar bende yaklaşık 1 yıldır ex610 kullanıcısıyım cihazın genel özellikleri fiyat/performans açısından çok ii olsada bazı özellikleri gerçekten insanı çıldırtabiliyor. ilk aldığım makineni hard diskinde sorun war diye değiştirdim bu ikinci makine ve 2 ay gibi bi zamandır masanın üstünde olan laptopa tek bi hareketle(yerinin oynamasıyla diim)fanından çıkan ses arasına bişey girmiş gibi çok aşırı miktarda ses çıkıyor we sanırım laptopdan çıkan hava miktarında bi azalma oluyor we kapatıp açtığımda düzeliyor.yani laptopu şuan bi masaüstü bilg. mış gibi kullanıyorum weya kullanmaya çalışıyorum.......zaten herkesin bi fan sorunu war galiba burda ama benimki çok aşırı miktarda bi yere sürtünüyormuş gibi ses çıkıyor..... arkadaşlar bunda yapacak bişey war mı yoksa yolu servis mi???????

• quote:

Orjinalden alıntı: NIGHTWISH

SLM arkadaşlar bende yaklaşık 1 yıldır ex610 kullanıcısıyım cihazın genel özellikleri fiyat/performans açısından çok ii olsada bazı özellikleri gerçekten insanı çıldırtabiliyor. ilk aldığım makineni hard diskinde sorun war diye değiştirdim bu ikinci makine ve 2 ay gibi bi zamandır masanın üstünde olan laptopa tek bi hareketle(yerinin oynamasıyla diim)fanından çıkan ses arasına bişey girmiş gibi çok aşırı miktarda ses çıkıyor we sanırım laptopdan çıkan hava miktarında bi azalma oluyor we kapatıp açtığımda düzeliyor.yani laptopu şuan bi masaüstü bilg. mış gibi kullanıyorum weya kullanmaya çalışıyorum.......zaten herkesin bi fan sorunu war galiba burda ama benimki çok aşırı miktarda bi yere sürtünüyormuş gibi ses çıkıyor..... arkadaşlar bunda yapacak bişey war mı yoksa yolu servis mi???????

kardeşim bende 1 sene oldu bu lanet markayı alalı.Allah belasını versin .Fandaki ses problemi bendede oldu aynı sebepten.servise gönderdim.3.hafta oldu bakalım gelince ne olacak.Laptop alacak arkadaşlara tavsiyem Msi gördüğünüz zaman bedava verseler almayın.Teknik servisi 1 tane,oda servisliği bırakırsa napacaz belli değil.Zaten msi resmi sitesindede muhattap olacağımız telefon numarası bile yok.Şuandaki aklım olsa almazdım msi.Türkiyedeki en berbat marka.(bu arada laptop ex 610 ).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bortecine81 -- 16 Ocak 2009; 16:24:39 >

• bende servise gönderecem ozaman yapacak bişey yok tabi her şehirde weya her bölgede servisi yok msi ın sanki ex600 daha ii gibi şimdi biraz pişmanım açıkçası ex600 almadığım için ama öyle böyle çoğu şeyi götürüyor ex610 bakalım nereye kadar....
  • quote:

Orjinalden alıntı: NIGHTWISH

bende servise gönderecem ozaman yapacak bişey yok tabi her şehirde weya her bölgede servisi yok msi ın sanki ex600 daha ii gibi şimdi biraz pişmanım açıkçası ex600 almadığım için ama öyle böyle çoğu şeyi götürüyor ex610 bakalım nereye kadar....

kardeş ex610 veya ex600 farketmez sonuçta msi değilmi.benimki servisten yarın gelince satışa çıkaracağım.1 senelik garantisi duruyo.ancak soğudum msi dan.hayırlısı.(bortecine81@hotmail.com)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bortecine81 -- 13 Ocak 2009; 18:33:47 >
  • laptop servisten geldi ve fan sesi hallolmuş.saolsunlar optik sürücüm arızalıymış onuda değiştirmişler.(yazma ve okumada problemi yoktu.ancak optik sürücüm açma düğmesine bastıktan 1-2 saniye sonra açılıyordu.şuan basar basmaz açılıyor.tşk ankobilgisayar)
    Ancak garantisi dolunca yine aynı hatayı verirse napacaz.Anko bilgisayarda yetkili servisliği bırakırsa napacaz.(bimtes bıraktı).msi yetkilileri servis ağınızı genişletin artık.Acer markasının türkiyenin her ilinde servisi var ya hu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bortecine81 -- 14 Ocak 2009; 15:08:42 >
  • kardeş öncelikle hayırlı olsunn yeni optik sürücü. anlamadığım okdar sesi nasıl çıkartıyor we benim cihazdan gelen ses daha çok işlemci tarafından geliyor sanırım farkedebildiğim ölçüde we bildiğim kadarıyla hemen hemen btün optik sürücüler 1-2 an sonrA açılır bu bi sorun değil bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: .:: NEJ@T ::.

quote:

Orjinalden alıntı: kbarisk

quote:

kbarisk@ bu resimlerini eklediğin mavi şey mp3 çalar video oynatıcı gibi bir şeymi görüntüsü çok hoşuma gitti internetten indirebilirmiyim bunu indirebilirsem link verirmisin birde benim m670 e uyar demi

Öyle birşey değil bu kardeş mp3 playera benziyor ama değil hehe...

MSI dan EX610 sayfasına girin oradan utility yazan sekmeden System Control Manager 'ı indirin ve kurun daha sonra C:/ Program Files/System Control Manager klasöründeki MGPwrshm.exe yi çalıştırın sizin notebookunuz da da aynı görüntü olsun:):):)Hem de notebookunuzu control edin biraz...

dediğin yerlere girdim server 1 server 2 falan diyo server 5 e kadar var ben ilk server 1 i indiriyorum doğrumudur teşekkürler bu arada

Arkadaşım ben xp kurdum ama ex620 var bende laptop fakat dedıgın gıbı bir dosya yükLenmedi. Sadece MGSysCtrl.exe var . Onuda acınca saatin yanında simge şeklinde duruyor. Dokunmatik tuşlara basınca , açıldı kapandı olayını gösteriyor. Xp den kaynaklanıyor olabilir mi?

• arkadaşlarrrr ne yazık 2 gün oldu laptop servisten geleli ancak yine fan bir yere sürtüyormuş gibi ses çıkarttı.anlayacağınız bu laptopta üretim sorunu var anlaşılan..çoğunluk fan sesinden şikayetci.lanet olsun yine servis yolu gözüküyor.iyi de bu hep böyle mi devam edecek.servise gönder gelsin,2 gün sonra yine aynı hatayı versin.Msi resmi sitesinde telefonla iletişimi durdurmuşlar,yani müşteri hizmetleri yok.Bakalım sonumuz nolacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bortecine81 -- 16 Ocak 2009; 16:23:51 >
  • Bende laptopum ilk arızalandığında (ilk arızalandığında diyorum şu anda da problem var hiç açılmıyor. :( )
    klasik fan sorunuydu. Uzun mail trafiği sonucunda ankoya elimle götürdüm. Herhangi bir belgeye garanti belgesi vs ye gerek görmeden ürünü alıp sorunu çözüp 30 dk içinde geri verdiler. Aldığım en hızlı garanti hizmeti idi. Ama şunu söylemeliyim ürünü alalı 1 yıl oldu 6.ayında (aslında 4. ay da denilebilir. traktör sesi çıkana kadar götürmedim.) fan problemi çıktı.Şimdi 1. yılına girerken yine fan problemi + ısınma problemi ( öyleki çok ısındığı için kendini kapatıyordu son 1 haftada) çıktı. Şimdi Hiç açılmıyor sadece power ışığı yanıyor açmaya çalıştığımda. Yine garanti yolu gözüktü anlayacağınız ama bu sefer baya uzun sürecek bence.

UZUN LAFIN KISASI
    BİDAHA MSI NOTEBOOK ALANIN....

KUSURA BAKMAYIN BAYA DERTLENDİM BU SON HALİNİ GÖRÜNCE NOTEBOOK'UN

quote:

Orjinalden alıntı: hacivat01

Msi.com.tr de servis bölümünde şu yazıyor:

ANKO Bilgisayar ve Elektronik Sistemleri Tic. A.Ş

Ben bimtes diye biliyordum..Bilgisi olan?

Bir de servise gönderirken orjinal kutusu,fatura,granti belgesi demişler..Orjinal kutusu olmasa sorun olur mu sizce?

• Makineyi alalı 7 ay falan oldu sanırım ve ilk olarak aşırı fan sesi sorunu, ardından da 5 gün önce aşırı ısınma yüzünden kapanma sorunu başladı. İşlemci sıcaklığı-her iki çekirekte de- makineye yüklenildiği zaman 100 sanitigrat dereceyi geçiyordu. Normal kullanımda ise 80-90 derecelerde geziyordu! Kısacası makine yanıyordu. Makinenin garantisini gözden çıkararak açmaya karar verdim, zaten içini merak ediyordum :)

Öncelikle makinenin yalnızca arka kısmını açarak soğutucuya erişebiliyoruz. Vidalarını söküp, fan kablosunu soketinden çıkardıktan sonra soğutucu yerinden biraz gayretle çıkartılabiliyor. Soğutucunun -tam laptopun arka kısmına gelen- mazgalları 4-5 cm uzunluğunda. Fanı soğutucudan söktükten sonra mazgallı kısma sertçe üfleyip ardından fırça ile biriken tozu temizleyebilirsiniz. Benimkinde acayip toz birikmiş ve mazgalları tıkamış, görünce cidden şaşırdım. Temizledikten sonra direk termal macun sürmeden tekrar monte ettim. Fan pöfür pöfür üfürüyordu ama ısıda acayip dalgalanmalar oluyordu. Termal macun alıp, makineyi tekrar açtıktan sonra kolonya ve pamuklu kulak çöpü ile işlemcinin üzerini bir güzel sildim, ayna gibi oldu Tabi soğutucu kısmını da aynı şekilde sildim. Macunu da yaydıktan sonra tekrar monte ettim. Termal macunun gücünü anlamış oldum, şu anda ısıda ani değişimler yok ve işlemci hızı 2ghz, 1.çekirdek 50, 2. çekirdek 37 dereceyi gösteriyor, fan da macun sürmeden önce 800 mhz hızında çalışıyormuş gibi. Yalnız o tiz ses hala var.Sıcaklık değerlerini cpuid hardware monitor ile ölçtüm. Sonuç olarak sorun çözüldü, garanti gitti Başka bir yerinden cortlarsa hapı yuttum yani. Neyse ben bunu göze aldım, merakımı giderdim. Siz de kendiniz birşeyler yapmaya çalışırsanız umarım yardımı dokunur.

• quote:

Orjinalden alıntı: galot

Makineyi alalı 7 ay falan oldu sanırım ve ilk olarak aşırı fan sesi sorunu, ardından da 5 gün önce aşırı ısınma yüzünden kapanma sorunu başladı. İşlemci sıcaklığı-her iki çekirekte de- makineye yüklenildiği zaman 100 sanitigrat dereceyi geçiyordu. Normal kullanımda ise 80-90 derecelerde geziyordu! Kısacası makine yanıyordu. Makinenin garantisini gözden çıkararak açmaya karar verdim, zaten içini merak ediyordum :)

Öncelikle makinenin yalnızca arka kısmını açarak soğutucuya erişebiliyoruz. Vidalarını söküp, fan kablosunu soketinden çıkardıktan sonra soğutucu yerinden biraz gayretle çıkartılabiliyor. Soğutucunun -tam laptopun arka kısmına gelen- mazgalları 4-5 cm uzunluğunda. Fanı soğutucudan söktükten sonra mazgallı kısma sertçe üfleyip ardından fırça ile biriken tozu temizleyebilirsiniz. Benimkinde acayip toz birikmiş ve mazgalları tıkamış, görünce cidden şaşırdım. Temizledikten sonra direk termal macun sürmeden tekrar monte ettim. Fan pöfür pöfür üfürüyordu ama ısıda acayip dalgalanmalar oluyordu. Termal macun alıp, makineyi tekrar açtıktan sonra kolonya ve pamuklu kulak çöpü ile işlemcinin üzerini bir güzel sildim, ayna gibi oldu Tabi soğutucu kısmını da aynı şekilde sildim. Macunu da yaydıktan sonra tekrar monte ettim. Termal macunun gücünü anlamış oldum, şu anda ısıda ani değişimler yok ve işlemci hızı 2ghz, 1.çekirdek 50, 2. çekirdek 37 dereceyi gösteriyor, fan da macun sürmeden önce 800 mhz hızında çalışıyormuş gibi. Yalnız o tiz ses hala var.Sıcaklık değerlerini cpuid hardware monitor ile ölçtüm. Sonuç olarak sorun çözüldü, garanti gitti Başka bir yerinden cortlarsa hapı yuttum yani. Neyse ben bunu göze aldım, merakımı giderdim. Siz de kendiniz birşeyler yapmaya çalışırsanız umarım yardımı dokunur.

kardeş cesaretinden dolayı tebrik ederim.

• Driver ya da performans sorunu yaşayanlara windows 7 beta yı önerebilirim. bu işletim sistemi beta olmasına rağmen oldukça stabil, yüksek performanslı ve kullanıcı dostu. ve tabii ki en önemli özelliği işletim sistemini bilgisayara kurduğunuzda tüm donanım driver larını (evet hepsini) kendisi otomatik olarak yüklemesi. siz hiçbir şeyle ekstradan uğraşmadan bilgisayarınızı kullanmaya başlıyorsunuz. denemenizi öneririm.

saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zafer_77

Arkadaşlar Bu laptopların fanlarını değiştirmek daha mantıklı ama yapıyolarmı bilmiyorum deiştiren varsa söylesin banada,ben 10 ay dan sonra sorun yaşadım oda tozlandığı için,nasibi kapınça daha düzelme olmuyo bunlarda ...

kardeş bende makinamı 3 kez bimtes e gönderenlerdenim ilk ikisinde fan bakımı yapmışlar bende üçüncüsünde arkasını aramaya karar verdim bimtesi aradım. 2.5 ay önce fan değişmiş olarak geldi ve şuana kadar bi sıkıntım yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hfc

Driver ya da performans sorunu yaşayanlara windows 7 beta yı önerebilirim. bu işletim sistemi beta olmasına rağmen oldukça stabil, yüksek performanslı ve kullanıcı dostu. ve tabii ki en önemli özelliği işletim sistemini bilgisayara kurduğunuzda tüm donanım driver larını (evet hepsini) kendisi otomatik olarak yüklemesi. siz hiçbir şeyle ekstradan uğraşmadan bilgisayarınızı kullanmaya başlıyorsunuz. denemenizi öneririm.

saygılar.

Kardeş ben hiç bir sorun yaşamadım şükür makinede. ama ben windows 7 yi denemek için kurdum gerceçkten çok güzel çalışıyor tanımadığı driver olursa da vista driverları uyuyor onu da denedim. gerçekten hız performans süper windows 7 yi tavsiye ederim en azından deneyim olur ben şu anda windows 7 kullanıyorum...

• Fan değişimi ve işlemci yüksek ısısından dolayı gönderdim...

Fanı değiştirdiler işlemci ısısını kontrol bile etmeden geri gönderdiler... Fan iyiydi de güvenli modda tarama sabit disk taraması vs. yaptığımda pc kapanıyordu yine de... şimdi fandan tekrar ses geliyor ve kapanma sorunum hala var tekrar göndericem...

Sanırım artık Bimtes bakmıyor, zaten memnun kalınır gibi bi yanları yoktu. Telefonda dahi ters konuşmaları enterasandı...

Kısaca bu pc de ki tek kötü yan kasa yapısının biraz maliyetinin düşük malzemeden olması...
  • Arkadaşlar herkes fazla ısınmadan şikayet etmiş bende hiç sorun olmadı şükür. ama bu makine de over clock deneyen oldu mu?
  • @desende_asi

Birincisi sanırım lap top overclock özelliklerine sahip donanıma müsait değil...

İkincisi acaba everest yada kullanabileceğin farklı bir ısı göster programı ile işlemci ısı fotoğrafı ekleyebilirmisin ?

Eğer ısı sorunum yok diyorsan senin ısı değerin standart olarak kabul edilebilir...
  • Arkadaşım ben Overclock yaptım bu makinede işlemciyi şuanda ve sürekli 2.3 ün üstünde kullanıyorum ve buna rağmen sıcaklar gayet normal hatta baya düşük bile bana göre... buyrun resimlerle göstereyim... Sırayla ne kadar overclock var sıcaklık durumu ne kadar ve overclock ile Windows 7 sistem derecelendirmesini ekliyorum.....

Ama yine de tavsiye edemem çünkü Overclock riskli iş hele notebookta... Ben sadece bilgilendirmek amaçlı verdim...Resimde işlemci puanı 5.1 ama ama ben bunu 5.3 e de çıkarmıştım overclockla ama fazla zorlamamak gerek şuan sistem stabil çalışıyor......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desende_asi -- 18 Şubat 2009; 0:48:42 >

• Sonunda Laptop'um 3 haftalık bir bekleyişten sonra servisten geldi. İşlemcisi yanmış arkadaşlar. Değiştirdiler ama öyle sanıyorumki fazla geçmez yine fan sorunu başlar. Bende başlamadan bir laptop soğutucu almayı planlıyorum. Isınmadan dolayı bilgisayarı kapanan arkadaşlara tavsiyem ya sizde üstteki arkadaş gibi fanınızı söküp temizleyin yada işlemciniz yanmadan servise gönderin.

quote:

Orjinalden alıntı: mally

Bende laptopum ilk arızalandığında (ilk arızalandığında diyorum şu anda da problem var hiç açılmıyor. :( )
    klasik fan sorunuydu. Uzun mail trafiği sonucunda ankoya elimle götürdüm. Herhangi bir belgeye garanti belgesi vs ye gerek görmeden ürünü alıp sorunu çözüp 30 dk içinde geri verdiler. Aldığım en hızlı garanti hizmeti idi. Ama şunu söylemeliyim ürünü alalı 1 yıl oldu 6.ayında (aslında 4. ay da denilebilir. traktör sesi çıkana kadar götürmedim.) fan problemi çıktı.Şimdi 1. yılına girerken yine fan problemi + ısınma problemi ( öyleki çok ısındığı için kendini kapatıyordu son 1 haftada) çıktı. Şimdi Hiç açılmıyor sadece power ışığı yanıyor açmaya çalıştığımda. Yine garanti yolu gözüktü anlayacağınız ama bu sefer baya uzun sürecek bence.

UZUN LAFIN KISASI
    BİDAHA MSI NOTEBOOK ALANIN....

KUSURA BAKMAYIN BAYA DERTLENDİM BU SON HALİNİ GÖRÜNCE NOTEBOOK'UN

quote:

Orjinalden alıntı: hacivat01

Msi.com.tr de servis bölümünde şu yazıyor:

ANKO Bilgisayar ve Elektronik Sistemleri Tic. A.Ş

Ben bimtes diye biliyordum..Bilgisi olan?

Bir de servise gönderirken orjinal kutusu,fatura,granti belgesi demişler..Orjinal kutusu olmasa sorun olur mu sizce?

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.