Şimdi Ara

MSI GTX 1060 GAMING X RAM KONUSU ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar yeni bir kasa yaptım, ekran kartım gtx 1060 gaming x 3 GB, bunu alırken ram konusu aklıma takıldı, 1060 gibi güçlü bir kart'ta 3 gb ram sorun olurmu diye. Yaptığım oyun testlerinde herhangi bir sorun görmedim ama uzun zamanda sorun yaparmı bilmiyorum inşallah yapmaz.

sizinde fikirlerinizi almak istedim gtx 1060 için 3 GB mı 6 GB mı ?

• Ne zaman aldın kartı bilmiyorum da eğer yenilerde aldıysan,Gaming x 3gb vereceğin paraya 6gb gtx 1060 modelleri var onlardan alsaymışsın keşke.

6gb ideal o kart için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimaniel -- 3 Ocak 2017; 23:33:33 >
  • nese seneyede bu kartını çöpe atar yeni bir 3.5 cigolayt kart alırsın yaşasın nvidia misi
  • Grimaniel kullanıcısına yanıt
    kasanın toplam bütçesinden dolayı 6 gb alamadım, toplam 3600 tl tuttu. Kasayı alalı 4-5 gün oldu. 6 gb versiyonu ideal dediğin gibi ama bütçemi çok aştığından alamadım.
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Seneye değil gittiği kadar gitsin, bundan önce 550 ti lı sistemim vardı 2016 nın sonuna kadar bütün oyunları açtı sorunsuz. Bunuda en az 4 sene kullanacağımı düşünüyorum.
  • 1080p için 4GB altı rem devri artık kapandı, gidip 1060 3gb para vermenin parayı sokağat atmakdan farkı yok, ekran kartı kendi kendini darboğaz yapar. Fiyatı uygun birşey istiyorsan RX 470 4GB şu an piyasdaaki f/p olarak en alınabilesi ekran kartı. Daha fazla performans istiyorsan RX 480 8GB almalsıın, 6gb 1060'dan dx 11 perofrmansı aynı dx 12 de ise daha iyi ve giderek 480 lehine fark açılıyor ayrıca daha ucuz, +2gb, freesync, crossfire.
  • pckoloji41 kullanıcısına yanıt
    Gidip gaming x 6gb almayacaksın ki.

Zotac amp 6gb , evga sc 6gb varken gaming x 3gb ile aynı fiyata , gidip niye onları almadın diye sordum sadece.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Hocam rx 470 ve 480 düşündüm fakat baktığım test sonuçlarında gtx 1060 daha iyi çıktı bu kartı almasaydım rx 480 alıcaktım, ama intel ve nvidia nın daha stabil çalıştığını bildiğimden gtx 1060 tercih ettim. Ha intel işlemciye amd ekran kartı takılmaz mı takılır ama ben nvidia tercih ettim. Şu an oynadığım Asetto corsa, The Long Dark, NBA 2K17 oyunlarında herhangi bir sorun yaşamadım ram den dolayı ama ilerisi için benimde çekincem var. Ram'i böyle bir karta göre düşük bunu kabul ediyorum, ama bence bu kart beni rahat 4 sene götürür ki bunuda şuna dayanarak söylüyorum gtx 550 ti 1 gb 192 bit ekran kartım vardı, Rise of the tomb raider'a kadar ki bütün oyunları çok rahat bi şekilde oynadım. GTA 5 te dahil buna low da 100 fps alıyordum medium'da açıyordu, high'da 25-30 fps civarı alıyordu bu kart böyle değerler alabiliyorsa, bence bu gtx 1060'ta alabilir, ki gayet güçlü bir kart

• Grimaniel kullanıcısına yanıt
    Hocam onlar hiç aklıma gelmedi ama ne biliyim çevremden olsun, internet sonuçları vs olsun msi'a baktım, şu an iade etmeye kalksam büyük ihtimalle almazlar. (aldığım firma Exa Bilgisayar).
    İlk olarak ''ama intel ve nvidia nın daha stabil çalıştığını bildiğimden başda kesinlikle'' böyle birşey kesinlikle yok.

Ayrıca baktığın testler eski tarihli olduğu için 1060'ın 480'den daha önde olduğunu görmen normal, al asıl bakman gereken güncel sürücler ile güncel oyunlar ile bu ay yapılmış testler;

Hadi yinede 1060 daha performanslı diyelim, arada maximum performans farkı %5 fakat fiyat farkı;

MSI RX 480 GAMING X 8G 8 GB Ekran Kartı; 1264 TL

MSI GTX 1060 GAMING X 6G 6 GB Ekran Kartı 1531 TL

(Ülkede ki en ucuz fiyatlar baz alınmıştır)

%5 Fark nedeniyle +250 TL mi verecen?(ki öyle birşeyde yok DX11 de aynılar, DX12'de 480 ortlama %7 daha güçlü ve fark 480 lehine giderek açılıyor tıpkı 780ti vs 290X gibi, 780ti ilk çıktığında 290X'de %12 filan daha güçlüydü şu an rereview yapıldığında görülüyorki 290X %10-15 daha güçlü) +2GB, crossfire ve en önemlisi free sync monitor için gsync gibi ekstra para ödememn gerektiğne filan hiç girmiyorum.

He ama sen AMD ile intel işlemci kullanılmaz, 560 bana zaten yetiyor kafasında biriysel 3gb 1060 alsanda zaten mutlu olursun, ben doğruyu yönlendireyim sen ne alırsan al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 4 Ocak 2017; 0:9:39 >

• Taa Gtx 780'ler çıktığında bile Bf 4'ler 2.3 GB VRAM kullanımı ile sınırlara yakındı. Şu an DOOM'da 2 tane ayar var ki en az 5 GB VRAM yoksa açmam bile diyor. Rise of Tomb Raider'da texturenin very high olması bile 4 GB'tan fazla tüketiyor. Günümüzde 6 GB bile sınırlardayken diğer parçalardan feragat edip Rx 470-480 veya 6 GB olanı almak varken.... neden....

Ama sistem RAM'in en az 16 GB olsun ki WDDM 2.0'dan yararlan bari. Fps drop olayını yaşama en azından.
  • Hocam hayırlısı olsun öncelik ile. Hevesinizi kırmak gibi olmasın tabi ama madem böyle güçlü bir kart alıyorsunuz 3Gb bu karta göre bence de az. İllâ ki Msi marka almayabilirdiniz. Arkadaşların dedikleri doğru. Fiyatlara tam oalrak bakmadım ama eğer ki Zotac Gtx 1060 6Gb ile Msi Gtx 1060 3Gb aynı fiyat ise tabi ki 6Gb olan Zotac alınmalıydı. Bu kart ile tüm oyunları Ultra ayarlarda diğer sistem bileşenlerin uyumuyla da hiçbir darboğaz yapmadan çok rahat oynayabilirsiniz. Örneğin; Gta V'te tüm ayarlar ultra Mssave fxaa sonuna kadar açık olacak şekilde 1080p'de yaklaşık neredeyse 4Gb Vram istiyor ekran kartından. Tabi bazı oyunlar daha var Gta V gibi olan. Bu sizin oynayacağınız oyunlara göre değişir. Aam uzun süreli kullanım düşünüyorsanız ve "0" oalrak güçlü bir kart alıyorsanız tercih 6Gb tan yana olmalıydı. değişim imkânınız varsa ve yukarıda yazılı markaların 6Gb modelleri var ise aldığınız yerde fiyat karşılaştırması yaparak değiştirebilirsiniz. Diğer yandan, önceden takip ettiğim kadarı ile bazı oyunlarda ekran kartının Vram'i yetmediği zaman normal yani sistem Ram'inden bellek çektiğini okumuştum. Tabi bu ne kadar süre kullanılır o şekilde onu da bilemem.

Edit: bu arada bunun yerine Rx 480 8Gb biraz daha mantıklı olabilirdi. Onu alsaymışsınız bence iyi olurmuş .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 4 Ocak 2017; 0:07:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    Ben kesinlikle tabuları olan biri değilim, kendimi yanlış yansıtmış olabilirim.Tabiki amd ve intel kullanılabilir, rx 480 in dx 12 de gtx 1060 tan daha iyi olduğunu'da görmüştüm.İşte işin kötü yanı kasayı yapmış olmam keşke bu konuyu almadan açsaydım daha iyi olurdu. Şu an aklımda var iade edebilirsem veya değiştireblirsem ya gtx 1060 6 gb zotac alıcam yada dedigin gibi rx 480 8 gb düşünüyorum.
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğinizde çok haklısınız. Şu an bende ciddi ciddi değişim olayını düşünüyorum, bunu bu hafta veya haftasonu bir soracağım. İnşallah değişme imkanı olur. Eğer olursa rx 480 8gb gaming x veya strix farketmez, veya zotac'ın 6 gb lık 1060 ı var aynı fiyataymış dedikleri gibi oda olur. inşallah değişim olayı olur.
  • Sistemim şu şekilde:

Intel Core I5 6500 3.2 GHz 1151p
    8 gb corsair vengance lpx 2666 mhz (2133'de çalışıyor)
    MSI B150M MORTAR ARCTIC DDR4 2133 MHZ ANAKART
    MSI GTX 1060 GAMING X 3 GB 192 BİT EKRAN KARTI
    ZALMAN R1 BEYAZ KASA
    500W XİGMATEK PSU
    Eğer internet üzerinden aldıysanız sanırım iade etme hakkınız var "Cayma Hakkı Kullanım Şartları" kapsamında. Exa Bilgisayarda durumlar eskisi gibi ise mağazadan aldıysanız eğer 3 gün içerisinde eş değer ve yaüzerini verip alacağınız başka bir ürün ile değişim yapılma hakkı oluyordu. Yalnız ürün tüm aksesuarları eksiksiz ve yıpranmamış olmak kaydıyla. Kullanılmış olması sorun değildi. İnternet üzerinden ya 7 gündür ya 14 gündür iade ve ya değişim süreci. Siz zaten, iade değil değişim yapacağınız için biraz daha rahat gerçekleştirebileceğiniz umuyorum bu tür işlemleri.

• techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Hocam allah sizden razı olsun ne muradınız varsa versin şu an beni o kadar rahatlattınız ki, bir tanıdık bilgisayarcı aracılığıyla internet üzerinden aldım. Yarın hemen söyliyim iade yapalım, rx 480 8 gb strix edition uygunmudur sizce 1060 6 gb a göre daha uygun hemde dx 12 de daha iyi fps veriyor
  • Şimdi eski sisteminde buzamana kadar idare etmesi normal oyunlar 2gb nin üzerini geçmiyordu taki özellikle 2016 ya kadar şimdi 4gb bile yetmemekde.
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, değişim hakkım varmış, yeni öğrendim bende rx 480 8 gb strix edition veya zotac 1060 6gb la değiştirmeyi düşünüyorum.
    Hocam zaten Exa internet üzerinden bayikanalı ile satış yapıyor. Yani bayi olan bir firma olmadan netten siz bireysel oalrak ürün alamazsınız. Bu da demek oluyor ki gönül rahatlığı ile iade edebilir ve ya değişim yapabilirsiniz demek oluyor. Yalnız ürünün faturası size aracılık eden kişi adına ise o kişi yani bayi iade ve ya değişim talebinde bulunmalı. Yani önce ön talepte bulunmalı kendi bayi kanalı girişinden.

Bu da Exa Bilgisayarın İade Şartları; (Sizin ürün iade şartlarına uyuyor. Bir sıkıntı çıkacağını sanmam. Kaldı ki siz sadece değişim yapacaksınız. Hiçbir problem olmaz.)

Ürün İade Koşulları
    1. Satın aldığınız ürün ya da ürünlerinizi teslimat tarihinden itibaren 7 gün içerisinde firmamıza iade edebilirsiniz.

2. Ürünü orijinal ambalajı ile başka bir kutu içersinde eksiksiz, hasarsız ve problemsiz olarak göndermeniz gerekmektedir.

3. Eksiği, çiziği, hasarı, problemi olan ürünleri lütfen iadeye göndermeyiniz.

4. İade talebinizi B2B sitemizden iade talep ekranından oluşturmalısınız. İade sayfasına ulaşmak için tıklayınız

- İade talebinizi oluşturduktan sonra tarafınıza ön onay bilgi e-maili gelecektir.

- İade ön onay maili geldiğinde ürün yada ürünlerinizi tarafımıza gönderebilirsiniz.

- Ön onayı verilmeyen iade taleplerinize ait ürünler tarafımıza gönderilirse, ürünler kargo teslimatları sırasında kabul edilmeyerek kargo ücreti firmamız tarafından ödenmeyecektir.

6. Kargo firmasından kaynaklı hasarlar için ürün teslim alınmadan kontrol edilerek kargo görevlisine tutanak tutturulmalıdır. Hasarlı ürünün bedeli kargo firmasından tahsil edilir.

7. İade edilecek ürünlerin sarf malzemeleri (şerit, mürekkep kartuşu, toner, kağıt, v.b.) orijinal ambalajında ve kullanılmamış olarak iade edilmelidir.

8. Ürünlerin kesin iade kabulü, Eksa Elektronik personelinin kontrolünden sonra gerçekleşecektir. İadesi uygun görülmeyen ürünler geri gönderilecektir.

İadesi Olmayan Ürünler;
    Cep Telefonları
    Sarf malzemeleri (toner, kartuş, şerit v.b)
    DVD, VCD, CD media'lar
    Her türlü yazılım ve programlar

İade Faturası Keserken Dikkat Edilmesi Gerekenler;
    Eksa Elektronik Bilgi işlem Satış Faturasındaki ürüne ait tutarla aynı olmasına dikkat ediniz.
    İade faturası üzerine mutlaka kur bilgisi yazınız.
    Ayrı faturalara ait ürünleri aynı faturada iade kesmeyiniz.

Firma ünvanımız ve vergi değişmiştir. İade faturalarınızı düzenlerken yeni firma ünvanımıza göre düzenlemelisiniz. Aksi taktirde işlemleriniz yapılmayacaktır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.