Şimdi Ara

MTV Düşürme İşlemi Nasıl Gerçekleşiyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar atıyorum araç 2006 model ve 2000 motor. Kasko değeri 20.000TL düşme oluyor mu ? oluyorsa yaş mı düşüyor hacim mi aydınlatırsanız sevinirim.

• aracınız 2015 vergi yılı itibariyle 10 yaşında olduğundan 1.787-tl vergi tahakkuk edecek.
    20bin liralık kasko değerinin %5 i 1.000-tl yapar. bu durumda indirimden yararlanabilirsiniz. vergi dairesine dilekçe vereceksiniz. oradaki müdür dilekçenizde yazdığınız kasko değerini belgelendirin derse. en yakın yetkili sigortacıdan imzalı kaşeli "kasko sigorta değeri bildirim formu" temin edebilirsiniz. böylece 769-tl ödeyeceksiniz.
  • Extra bir ucret, veya insiyatif durumu var mi zorundalar mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

aracınız 2015 vergi yılı itibariyle 10 yaşında olduğundan 1.787-tl vergi tahakkuk edecek.
    20bin liralık kasko değerinin %5 i 1.000-tl yapar. bu durumda indirimden yararlanabilirsiniz. vergi dairesine dilekçe vereceksiniz. oradaki müdür dilekçenizde yazdığınız kasko değerini belgelendirin derse. en yakın yetkili sigortacıdan imzalı kaşeli "kasko sigorta değeri bildirim formu" temin edebilirsiniz. böylece 769-tl ödeyeceksiniz.

kısa ve öz

eyvallah
  • kompressorpower kullanıcısına yanıt
    tüm işlemler ücretsiz. mtv tebliğinde yer aldığından kanunen yapmak zorundalar. zaten vergi dairesi memurları alışkın. vatandaş bir yolunu bulup her zaman indirim talep eder.
  • Eski aracım için bu işlemi 3 sene yaptım, her sene yeniden yapılması gerekiyor maalesef (Ocak döneminde düşünce Temmuz dönemi de aynı fiyat gözüküyor, yıl değişince eski haline dönüyor). Öncelikle sigorta acentesinden kasko değer formu almanızı tavsiye ederim, ben bu form olmadan işlem yaptıramamıştım, iki kere gitmemiş olursunuz.
  • Allah razi olsun ustumuzden buyuk bi yuk kalkti.

• Emre kullanıcısına yanıt
    Allah razi olsun cok tesekkur ederim. Kasko yaptirmadigimiz durumda bu isin bi dezavantaji yok degil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: kompressorpower

Allah razi olsun cok tesekkur ederim. Kasko yaptirmadigimiz durumda bu isin bi dezavantaji yok degil mi

Hayır aldığınız belge kasko değeri için sadece, herhangi bir acentadan alabilirsiniz. Trafik sigortanızı yapan acentadan rica edin verirler, ıslak imza & kaşe istenebilir direk orjinalini götürün.
  • Emre kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Allah razı olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.