Şimdi Ara

muayeneye girecekler lastiklere dikkat edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dün zorunlu muayeneye girdim. egzos emisyonundan geçemedim :( fakat muayenenin bitimine 3 gün kaldığından sorun olmadı muayeneye. ne yazık ki muayene sırasında lastiğimin tekinde bulunan 2,5 cm lik yırtık sebebiyle muayeneden kaldım:( muyeneye girecek olanlar varsa buna muhakkak dikkat etsin, ben hiç dikkat etmemiştim ne yazık ki

• normal ölçülerde ama kalın yanaklı lastikle muayeneden geçebilirmiyiz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest_1999

normal ölçülerde ama kalın yanaklı lastikle muayeneden geçebilirmiyiz
    zannedersem yırtık boyutundan ziyade yırtığın içinde lastik telleri görünüyorsa problem yaratıyor. benim lastiğimde ki yırtık gerçekten ufak ebatta ama içinde ufaktan tel görünüyordu. tarihine bakmıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaferdurukan

zannedersem yırtık boyutundan ziyade yırtığın içinde lastik telleri görünüyorsa problem yaratıyor. benim lastiğimde ki yırtık gerçekten ufak ebatta ama içinde ufaktan tel görünüyordu. tarihine bakmıyorlar

Alıntıları Göster
    Adam hayatınızı ve başkalarının hayatını kurtarmış.
    Egzoz emisyonu ve lastikten kalmak... Bunlar ZORUNLU muayenede elemanların tespit ettikleri.
    Arada sırada arabanızı bakıma falan sokun. Sadece yakıtla gitmez o araba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 3 Nisan 2016; 12:03:14 >
  • benimde kapi icinde yazan olculerden farkli lastiklerim. Ince yanak kalin taban yaptim muayneyede 2 ay kaldi iyice gerildim : )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

Adam hayatınızı ve başkalarının hayatını kurtarmış.
    Egzoz emisyonu ve lastikten kalmak... Bunlar ZORUNLU muayenede elemanların tespit ettikleri.
    Arada sırada arabanızı bakıma falan sokun. Sadece yakıtla gitmez o araba.

Doğru soyluyorsun da ulkemızdekı gelısmıslık ve refah sevıyesınıde göz önünde bulundurmalısın...

Tabı hangı marka olursa kaç model olursa olsun bakımlı olmalı özellikle yürüyen aksamı ama kendımden de biliyorum mecbur oluyorsun kımı zaman...

ıns bırgun hepımız senın gıbı bilinçli davranıcak refah sevıyesıne ulaşırız...

• Kimse fabrika ölçülerinde lastik mi diye bakmıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motorcular kendinize dikkat edin
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • lastikteki yirtik lastik derinliginden daha buyuk riske neden olur, zaten bilinen bir durum bu, yirtigi gectim fazla catlama yapmis lastikler de muayeneden gecmiyor

• Arabam cok bakimlidir,bakimlarini aksatmiyorum lakin sag ön tekerlekte ki cok ufak olan yirtigi fark edemedim ne yazik ki! Bu benim umursamazligim degil rica ediyorum :( bugün egzost icin acik olan servise goturdum hic bir sorun bulamadılar. Ne yapacam bilemiyorum:(
    Sag teker icin stepne yi takacagim hic kullanilmamis çünkü

• quote:

Arabam cok bakimlidir,bakimlarini aksatmiyorum lakin sag ön tekerlekte ki cok ufak olan yirtigi fark edemedim ne yazik ki! Bu benim umursamazligim degil rica ediyorum :( bugün egzost icin acik olan servise goturdum hic bir sorun bulamadılar. Ne yapacam bilemiyorum:(

Muayneden geçmek için kullanılabilir. Ama sonrası için sorun teşkil eder. Sıfır 6 yıl beklemiş lastikle diş derinliği azalmış diğer lastik. Sence ne kadar sağlıklı olur? Mümkünse ön iki lastiğinizide değiştirin yenileriyle. Duruma göre 4 tanesinide. Stepneyi takıp muayneden geçmekte büyük ihtimalle hafif kusur olarak geçer. Çünkü diğer lastikler eskimiştir.

• cesmuru kullanıcısına yanıt
    Lastiğin eski diye kusur yazmazlar.

Minimum 3,5mm derinlik şartı var eğer karşılamazsa ağır kusur gözle kontrolde arkadaşın başına gelebilecek durumlarda birakilir.

• Kesinlike cok haklisiniz.kendi menfaatim ve karsimda ki insanin menfaati icin yeni lastikler alacagim.tabi su bir iki ay içinde maddi imkanim duzelsin.
    Muayene tekrarina girince sadece agir kusur verilen lastige bakilacagini soyledi kontrolcu.aracin diger her seyi kusursuz cikti

• cevap gelmedi
    normal ölçülerde ama kalın yanaklı lastik muayeneden geçmeye engel değil sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest_1999

cevap gelmedi
    normal ölçülerde ama kalın yanaklı lastik muayeneden geçmeye engel değil sanırım
    2012 yılında muayeneye girdiğimde aracın üzerindeki lastikler orijinal ölçüden büyükmüş (bilmiyordum), lastikle ilgili her hangi bir sıkıntı olmadı. Yani, sorun olmaz diye düşünüyorum, tabi o zamandan bu zamana bir şeyler değişmediyse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dukkha

Minimum 3,5mm derinlik şartı var eğer karşılamazsa ağır kusur gözle kontrolde arkadaşın başına gelebilecek durumlarda birakilir.

Onun için demedim. İki lastik arasındaki farktan dolayı hafif kusur yazabilirler dedim. Ancak bilgim yok. Sadece tahmin.

• quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

quote:

Orijinalden alıntı: Dukkha

Onun için demedim. İki lastik arasındaki farktan dolayı hafif kusur yazabilirler dedim. Ancak bilgim yok. Sadece tahmin.

Alıntıları Göster
    http://forum.donanimhaber.com/m_83588993/tm.htm

azami yük ağırlığı gözümü korkuttu
    şöyleki ruhsatta yakıt benzin+lpg yazan ve en son muayenesi 2014 yılında yapılan aracımın net ağırlığı 1438 kg azami ağırlığıda 1438 kg olarak yazılmış
    kalırmıyım

muayeneye girecekler lastiklere dikkat edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest_1999 -- 3 Nisan 2016; 20:24:32 >

• quote:

Kesinlike cok haklisiniz.kendi menfaatim ve karsimda ki insanin menfaati icin yeni lastikler alacagim.tabi su bir iki ay içinde maddi imkanim duzelsin.
    Muayene tekrarina girince sadece agir kusur verilen lastige bakilacagini soyledi kontrolcu.aracin diger her seyi kusursuz cikti

Nasıl yani? Muayeneci "Tekrar muayenede sadece ağır kusurlu lastiğe bakılacak" dediyse aslında size pas atmış olabilir, "git lastiklerin yerini değiştir gel" diye.

• Kicker kullanıcısına yanıt
    yok aslında yerini değiştir olarak değilde,dört lastiğe bakarlar yerini değiştirmiştir diye :) ama stepneye bakıp ta stepneye kusur bulurlarsa yandık ozaman :) tam parasızlık zamnına denk geldik arkadaş ya hu! işveren maaşları ödeyemiyor kriz yüzünden kaç zamandır :(
  • quote:

Arabam cok bakimlidir,bakimlarini aksatmiyorum lakin sag ön tekerlekte ki cok ufak olan yirtigi fark edemedim ne yazik ki! Bu benim umursamazligim degil rica ediyorum :( bugün egzost icin acik olan servise goturdum hic bir sorun bulamadılar. Ne yapacam bilemiyorum:(

tüv den çoğu araç geçmiyor normal bir emisyon testi yapan yere gidin hemen verirler pulunuzu
  • cesmuru kullanıcısına yanıt
    bu konuda dert yapma bence çünkü aynı zaman da ben klasik vosvosçuyum. orjinal ebatları 165 olmasına rağmen 185 ile,195 ile girenler var. önü 165 olup arkası 195 olanlarda griyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.