Şimdi Ara

mühendisliklere giriş zorlaşabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkes geçen yıl sağlığa rağbet gösterildiğinden mühendisliklerin düştüğünü düşünüyor fakat bunun asıl nedeni normal yıllara göre çok daha fazla insanın sınav sistemi değişikliğinden dolayı tercih yapmaması ve bu seneye bırakması. yani bu sene tercih yapan insan sayısı daha fazla olursa işler zorlaşabilir

tabi bu yıl sıralamaları düşürecek (girmeyi kolaylaştıracak) faktörler de var. şifre olayları var, ygsnin zor olması geçen yıla göre az puanla daha iyi sıralama elde edilmesini sağlayacak (ama bu okulların puanını düşürüp sıralamayı etkilemeyebilir).

bu yıl neden herkes mühendislikler sıralama olarak düşecek (sayısal olarak yükselcek) diyor anlamıyorum. hani düşebilir tabiki ama kesin konuşmak imkansız.

• Bence çok şaşırtıcı olacak bu sene. YGS'nin etkisi düşürülseydi belki herşey çok kesin olabilirdi ama koskoaca bir YGS skandalı var. Bu sene YGS yüzünden seneye bırakan da çok kişi var. O yüzden düşmez diyemeyiz ama sıralamanın değişmemesi çok şaşırtıcı olur.
  • dostum şuan 2009 taban sıralamalarını inceliyorum, bi kaç bölüm hariç mühendisliklerde o kadar değişim var ki, sadece sağlığa yönelerek bu kadar düşüş yapılması olanaksız gibi. düşüşün en büyük nedeni ygs/lys'ye uyum sağlayamama neyle karşılaşılacağını kimsenin bilmemesinden ötürü çoğu öğrenci bidaki yıl daha iyi yapacağını düşündü ve tercih yapmadı. bakalım bu yıl neyle karşılaşıcaz
  • bazı bölümler düşerken bazıları yükseliyor. puanların düşmesi güzel birşey, böylece sadece puana göre tercih yapanlar yerine, istediği bölümü araştırığ bulmuş olanlar istedikerine girebiliyorlar. mesela ben itü kontrolü çok istedim sıralamam 12.131 di bi önceki taban sırası 9700dü ama şans oldu tercih ettim ve 12.900 ile kapadı benim girdiğim sene. 2009da itü uçak mühde oluyıordu o sıralamayla. şimdi bu 12.131le 2010da bakarsak itü kontrol oluyor ancak uçak olmuyor :D, 11binle kapadı geçen sene.Yani yükselen bölümlerde var, sayısal loto gibi :D, şans işi bence. Sınavın tek yağtığı şans oranını arttırmak. yoksa sıralaması 100 olan bi öğrenci 70 ki,şilk kontenjanlı olan bölüme bile yerleşmeyebilir :D, hala önnde 70 kişi var çnkü
  • Bende mezun gruptaydım öğretmenlerimizin söylediği geçen yıla göre mezun grupta belirgin bir artış olmadığıdı seviye olarakta mezun grup bizde hslarının genel olarak gerisindeydi
    Ygs geçen yıla göre çok farketti 1 puan fazla alarak 29 -> 21 bine yükseldim
    Lys de geçen yıla göre daha zordu
    Kontenjanlarda muhtemelen artışlar vardır
    Geçtiğimiz yıl daha önceki yıllara göre mühendisliklerin sıralamalarında gerilemeler yaşandı bu bu yılda devam edebilir
    Sonuç olarak ben puanların düşeceğini sıralamalarında düşebileceğini düşünüyorum tabi bu benim kendi görüşüm tercih sonuçları açıklanmadan neyin ne olacağını bilemeyiz
  • Tahmin yapmak çok zor aslında. Çok iyi 4-5 üniversitenin dışında kalan diğer üniversitelerdeki çoğu mühendislik bölümünün sıralamaları her geçen yıl düşüş yaşıyo ( veriler ortada ) , bu sene yaşanacak kontenjan artışı , yeni bölümlerin açılması , sınavların zorluk dengesinin ayarlanamaması bu sene sıralamaları çok değiştiricek diye düşünüyorum.
  • lys sanki daha kolaydı geçen seneye göre çalıştığım için bana mı öyle geliyor acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nasıl zorlaşabilir aday dan çok kontenjan var ben mi yanlış biliyorum
  • Bundan sonra sıralamalarda yükselme olması zor, sürekli yeni üni. açılıp kontenjanlar arttırılıyor. Giren sayısı artmadığı sürece tıp haricinde gerileme devam edecektir.
  • Gecen sene bekleyip bu sene girmek isteyenler,bu sene ygs yuzunden bekleyip seneye girecekler var.Bir anlamda sistem kendini tekrar sifirladi.Bu senede yeni acilan bolumler nedeniyle (sallamasyondan cok fazla bolum yok ) siralama gerilicektir
  • 2007'de de, 2008'de de, 2009'da da ÖSS vardı; ama taban başarı sıraları her yıl bir miktar geriledi, çoğu bölüm için.

Sağlık bölümlerine artan ilgi ve artan kontenjanlardan dolayı bu yıl da yine bir miktar gerilemelerin yaşanması olasılığı yüksek. Tabii ki de "kesin" diyemeyiz hemen; ama olasılığı yüksek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zamancokzor

Tahmin yapmak çok zor aslında. Çok iyi 4-5 üniversitenin dışında kalan diğer üniversitelerdeki çoğu mühendislik bölümünün sıralamaları her geçen yıl düşüş yaşıyo ( veriler ortada ) , bu sene yaşanacak kontenjan artışı , yeni bölümlerin açılması , sınavların zorluk dengesinin ayarlanamaması bu sene sıralamaları çok değiştiricek diye düşünüyorum.

o en iyi dediğin üniversitelerin de puanları çok düştü...odtü bilgşsayar 4-5 sene öncesine kadar ilk binde kapatırken geçen yıl 5600 den kapadı...sağlık bölümleri yükselmeye 3-4 yıl daha devam eder...ben belki biraz iddaalı olacak ama odtü nün en yüksek puanlı bölümü elektrik elektronik in 3 sene içinde ilk 5000 den itü nün de 10000 den aşağıya düşeceğini düşünüyorum...diğer üniversiteler de düşecektir...belki sadece boğaziçi nin belli başlı mühendislikleri (elektrik bilgisayar endüstri) ilk 3000 den aşağıya düşmez bunun sebebi de kontenjanlarının az olması... bu sebeple mühendislik isteyen arkadaşlar umutsuz olmasınlar...tıpın puanları ancak kontenjan artışı etkisinin görülüp uzmanlık yapabilenlerin oranı düştüğünde düşecektir...

• muhtemelen mühendislikler yine düşecek, tıp ya yerini korur ya da artar.... mühendisliğin bu düşüşünde; mesleğin iş alanının daralması, her yeni üniversiteye mühendislik bölümlerinin açılması, özelleştirmelerin artması büyük etken....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kedimi Yedim

muhtemelen mühendislikler yine düşecek, tıp ya yerini korur ya da artar.... mühendisliğin bu düşüşünde; mesleğin iş alanının daralması, her yeni üniversiteye mühendislik bölümlerinin açılması, özelleştirmelerin artması büyük etken....

Sağlık sektörünün yükselişi devam eder.
    EE işte garanti mezun olduğunda döner sermaye hariç 2500tl para alıon bir ortalama bir mühendis 5yılda alır onu

Bir yerde görmüştüm yıl geçtikçe düşüyor mühendisliklerin puanı Allah sonumuzu hayır etsin

• Prestij ve Yüksek Maaş: Endüstri Mühendisliği

Endüstri Mühendisliği çalışmaları klasik olarak aşağıdaki gibi gruplanmaktadır:

1. Yöntem Araştırması: insan çalışmasının tüm yönleriyle incelenmesi (metot etüdü ve iş ölçümü için genel terim):

2. İşyeri Düzenleme ve Malzeme Yönetimi: İşyerindeki makine ve tesisatın yerlerinin, üretim sürecinde malzeme ve ürünün en düşük maliyetle, en kolay akışını sağlayacak şekilde tasarlanması ve yerleştirilmesi, işyeri güvenliği; kullanılan araç ve gereçlerin standardizasyonu, bakım-onarım;

3. Üretim Planlama ve Kontrol: Üretilecek ürün miktarına ve işyeri kapasitesine bağlı olarak üretimin çizelgelenmesi, tezgah yükleme, hammadde, yarı-ürün ve ürün envanter kontrolü, ekonomik sipariş miktarlarının saptanması;

4. Maliyet ve Bütçe Kontrolü : Üretim maliyetlerinin tahmini, maliyetlerin saptanması ve kontrolü için kayıt düzeni, gereksiz malzeme işgücü kullanımının önlenmesi;

5. Kalite Kontrolü: Üretilen ürünlerin istenilen kalitede olup olmadığının çoğunlukla istatistiksel yöntemlerle kontrolü;

6. Ücret Yönetimi: İş değerleme ve ücretleme, ücret sistemlerinin oluşturulması.

Ancak günümüzde Endüstri Mühendisliği işlevleri iki düzeyde incelenerek gruplanmaktadır;

İnsan İşlevleri olarak adlandırılan düzey, insan çalışmasının yürütüldüğü çalışma ortamı ile ilgilidir ve aşağìdaki unsurları içerir:
    İmalat işlemleri (hizmet örgütleri için işleme yöntemleri), malzeme, makine ve donanım, işlerin yapılmasına ilişkin yöntemler, tesis iç yerleşimi ve malzeme akışının belirlenmesi, malzeme taşıma araç ve yöntemleri, işyeri tasarımı, depolama yeri ve alanı, veri kayıt yöntemleri ve raporlama, bakım yöntemleri ve güvenlik işlemleri.

Planlama ve Kontrol İşlevleri adlı düzey, aşağıdaki konuları kapsamaktadır:
    Üretim planlama sistemi, üretim yöntemleri, bütçeleme ve ekonomik çözümlemeler, maaş ve ücret yönetimi, personel yönetimi, özendirme ve iş görenle diğer ilişkiler planlaması, işçi alımı, eğitimi ve görevlendirilmesi, malzeme ihtiyaç planlaması, envanter kontrol yöntemleri, üretimin çizelgelenmesi, sevk, faaliyet ve durum raporları, düzeltici işlevler, bütünleşik bilgi sistemi, kalite kontrol sistemi, maliyet kontrolü, kaynak dağıtımı ve organizasyon tasarımı.

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİNDE EN İYİ 5 ÜNVERSİTE
    KOÇ ÜNİVERSİTESİ (Tam Burslu) Endüstri Müh. (İng) 2010 taban sırası:589
    BİLKENT ÜNİVERSİTESİ (Tam Burslu) Endüstri Müh. 2010 taban sırası:3546
    ODTÜ Endüstri Müh. 2010 taban sırası:4704
    TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ (Tam Burslu) 2010 taban sırası:7067
    İTÜ Endüstri Müh. 2010 taban sırası:7920

Tercih döneminde tüm genç arkadaşlarıma başarılar dilerim.
    Umarım Faydalı Olmuştur.

• Zaten tıpta 1000e yakın kontenjan artışı var.Mühendisliklerin geri gitmemesi imkansız.
  • Devlet üniversitelerindeki mühendisliklerin yükseleceğini düşünmüyorum.. Ama yükselse iyi olur tabi iyice ayağa düştü..

Umarım insanlar tıp fakültesinin çok da bir avantajı olmadığını yakın zamanda anlayabilirler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hermés

Devlet üniversitelerindeki mühendisliklerin yükseleceğini düşünmüyorum.. Ama yükselse iyi olur tabi iyice ayağa düştü..

Umarım insanlar tıp fakültesinin çok da bir avantajı olmadığını yakın zamanda anlayabilirler..

ilk paragraf doğru da ikinci paragrafa hiç katılmıyorum. bu devirde tıp çok avantajlı, zaten puanlar herşeyi gösteriyor.
  • Kardeşim zaten LYS 2 yani Fen Bilimleri sınavına giren sadece 290 bin küsur aday var bunların kaç bini hedefi var ve gerçekten tercih yapmak için girdi ki?? bence sıralamalar bu sene baya yükselicek mühendisliklere giriş daha kolaylaşıcak.Özellikle geçen sene 360-420 puan aralığında öğrenci alan üniversitelerin mühendislik programlarında ciddi bir düşüş olmasını bekliyorum.
  • bence pek bi değişiklik olmaz
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.