Üst dönemden tanıdığın insanlarla bağlantı kur , önceki yılın sınav sorularını araştır. Zor dersleri öğren, okul başlamadan o dersin kitaplarına çalış. Kütüphanede birlikte ders çalışabileceğin bir arkadaş grubu edinmeye çalış. Hiçbir dersi hafife alma, ben ilk ve son hafife aldığım dersten 2 almıştım (100 üzerinden) ve en düşük alan da ben değildim. Seçmeli derslerde en kolay dersler ve en iyi hocalar hangileri onları soruştur/araştır, kimi seçmeli dersler olur 2.5 ort yapmak zor olur, kimi dersler olur 4 ort yapmak için dersi hafife almamak yeterli olur.
SporcuPcS
kullanıcısına yanıt
Deneyimini paylaştığın için teşekkür ederim hocam. Hepsini not aldım. Önerilerini dikkate alacağım
basit olacak ama amacın 4 ortalama ise deli gibi çalışacaksın. onun haricinde çıkmış sorulara bakacaksın. dersle ilgili her şeyi yüzde yüz öğrenmeye çalışma. zamanını akıllı kullan, akıllı çalış. sınavda sorular nereden çıkıyor, önem verilen konular neler onları çok iyi bileceksin. bunların haricinde ise bol not veren, iyi ders anlatan, ders notları iyi olan hocanın dersini almaya çalışacaksın.