Şimdi Ara

Muhtarlığın Kalkması Gerekliliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bildiğiniz üzere ülkemizde "muhtarlık" gibi bir kavram var. 25 yıldır aynı semtte oturmama rağmen henüz muhtarlığa gitmedim. Teknoloji çağında yaşamamıza rağmen çok basit evrak işlerini yapması için oraya konulan insanlar, görevlerini yapmaktan ziyade oturup çay kahve içiyorlar, sohbet ediyorlar.

Eminim ki tamamınıza yakını muhtarlığa gitmemiştir. Peki böyle bir meslek neden var o zaman?

Ülkenin ekonomik durumu belliyken, 60 binden fazla muhtara gerçekten ihtiyacımız var mı?

Köylerde muhtar olmasını bir şekilde anlayabiliyorum. Ancak şehirde muhtar olmasını gerçekten anlayamıyorum. Bu durum ülke ekonomisine ciddi bir zarar vermektedir.

Bu muhtarlara verilecek maaş yerine, Ankara'da olduğu gibi halk ekmek tarzı büfeler açılsa ve içerisinde köylerimizde üretilen ürünler satılsa hem istihdam azalmamış olur, hem yeni bir ticaret kapısı açılmış olur.

• AKP zihniyeti bu gerekli mi diye düşünmez oy getirir mi götürür mü diye düşünür

Reis c.baskanı iken salı günleri parti konuşması yapamazdı onun yerine muhtarlarla toplantı yapar gündemi belilerdi, hatta bir keresinde mahalledeki olumsuz kişileri raporlanmasını istemişti... Aslında buradaki aktrol denilen kimselerde KGB tipi raporlama yapıyorlar
  • Zaten ulkenin yonetimini foruma birakmak lazim, masAllah herkes herseyi cok iyi biliyor.

Merkezi yonetimlerin, yerel mikro yonetimlere ihtiyaci vardir. Sehir, ilce, koy, mahalle gibi statuler aslinda bu yonetim biciminin bir urunudur. Bugun, muhtarlik kaldirilir ise, yonetim sisteminde buyuk bir bosluk ortaya cikar. Olay sadece evrak idaresi degil, vatandasla iletisim kurup, yardimci olacak, yerel halkin nabzini tutacak insanlarin olmasi gerekiyor. Ki bu insanlar da secimle geliyorlar zaten. Demokratik bir kurumdur muhtarlik, madem tum gun cay iciyorlar siz de aday olun gorun sonra kolay mi degil mi?
  • Muhtar maaşları, eskiden çok azdı. Cumhurbaşkanı arttırdı.
    Şehirlerde muhtarlar, eskiden de bir iş yapmazdı zaten.
    Köylerde ise durum farklıydı. Su borusu patlar, angarya için adam lazım olur... Muhtar hallederdi.

Büyük şehir yasası ile o işleri de devrettiler. Dağ köyünde iki gündür su kesik. Muhtara söylüyorum..
    " Buski'yi ara hoca" diyor.

53 000 muhtar varmış. Bunların bazıları, 3-5 haneli yerlerin muhtarı. Asgari ücret... Oh mis...

Bu arada, son çalıştığım mahallede muhtarın pek çok avantası da vardı. Tekellerin arkasındaki meyhane odaları, hurda işi yapanlar, dükkan önüne tente, masa yapacak olanlar... Hep muhtarı görmek zorundaydı.
    E o da eşek değil ya.. Tabi ki sayın Cumhurbaşkanı isterse, fermaya da aporta da gelir.
  • Sadece köyde olmalı. Şehirde gereksiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Zaten ulkenin yonetimini foruma birakmak lazim, masAllah herkes herseyi cok iyi biliyor.

Merkezi yonetimlerin, yerel mikro yonetimlere ihtiyaci vardir. Sehir, ilce, koy, mahalle gibi statuler aslinda bu yonetim biciminin bir urunudur. Bugun, muhtarlik kaldirilir ise, yonetim sisteminde buyuk bir bosluk ortaya cikar. Olay sadece evrak idaresi degil, vatandasla iletisim kurup, yardimci olacak, yerel halkin nabzini tutacak insanlarin olmasi gerekiyor. Ki bu insanlar da secimle geliyorlar zaten. Demokratik bir kurumdur muhtarlik, madem tum gun cay iciyorlar siz de aday olun gorun sonra kolay mi degil mi?
    Uzun zamandır foruma giremediğimden mesajınızı göremedim kusura bakmayın.

20 yılı aşkın süredir aynı yerde oturmama rağmen bırakın muhtarla iletişim kurmayı, daha kendisini göremedim bile. Demek ki ihtiyacım olmuyor.

Köy gibi kırsal alanlarda belki halkın ihtiyacı olabilir ancak şehir gibi yerleşim yerlerinde muhtara kimin ihtiyacı olabilir? Her şeyi internetten de halledebiliriz diye düşünüyorum.

Ayrıca muhtarları çok gözlemledim, evet çoğu oturuyor, evet çoğu çay içiyor ve bunların karşılığında da ülkenin cebinden para alıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemi -- 8 Şubat 2020; 13:41:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Zaten ulkenin yonetimini foruma birakmak lazim, masAllah herkes herseyi cok iyi biliyor.

Bu konuya girerken, nedense aklıma ibo bu konuyada yazmıştır gibi bir düşünce geldi, sonra yok yok ne işi var burada yazmamıştır dedim, tüm bunlar mili saniyeler içinde olsa da konuya girince bir gülme tuttu ki sorma. Hala gülüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OTO SERAMİK KAPLAMA FAYDALI MI?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.