Şimdi Ara

N11 kart bilgileri güvende mi? kartımdan bilgim dışında işlem yapıldı (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
11
Favori
14.438
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: halilcc

N11 tarafından 2.kez arandım n11 kesinlikle bizimle ilgili bir sıkıntı yok biz güvenlik önlemlerini, sertifika larını alıyoruz bu konularda denetleniyoruz diyor. Artık sanal karttan şaşmamak lazım. İş Bankası işlemin 20 gün kadar süreceğini söylüyor 76 tl değilde 7600 tl cekilseydi ekstre günü bize bu rakamı ödetecekler di anlaşılan.

Ödetiyorlar zaten ilk başta. Biz son ödeme tarihine yakın fark etmiştik, ödemesi yapılmadan geri iade işlemi yapamayız demişlerdi.
  • Genelde fatura ödemeleri yapılmış. Sanırım aynı kişiler bunu yapıyor.Odenen faturaların sahipleri de bu işin içinde olabilirler. Tanımadığım kişinin faturasını neden ödeyeyimki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thundere

Az önce benim maximum da patladı.TTnet 134 tl.

Üstad, senin kart ta patlatildiysa, vay halimize:)

• quote:

Orijinalden alıntı: sak0575

quote:

Orijinalden alıntı: thundere

Az önce benim maximum da patladı.TTnet 134 tl.

Üstad, senin kart ta patlatildiysa, vay halimize:)

Asıl patlaması gereken adios ve paraflydı.Ama maximum nasıl oldu anlamadım.N11,hb ya da sanalmarket olağan şüpheliler.Son 6 aya baktım başka sitede kullanmamışım.
  • n11'den alışveriş yaptıktan 4 gün sonra kart bilgilerim kopyalandı.Fakat n11 ile alakalıdır değildir bilemiyorum.Emin olduğum bir şey varsa o da e-ticaret'te güvenlik önlemlerinin artması gerektiğidir.

Olay Şöyle Oldu:
    1-)n11 üzerinden 89tl'lik ürün için ödeme yapmaya çalıştım.İlk iki 3D secure koduwww.n11.com adıyla geldi fakat doğru olmasına rağmen kabul etmedi.Daha sonra Doğus planet Elek.1 olarak geldi bu kodu kabul etti.
    2-)Alışveriş yaptıktan hemen sonra kartları e-ticarete kapatırım.Muhtemelen internet üzerinden alışveriş yapamayınca fiziki olarak kopyaladılar.Fakat tahminlerime göre Atm ya da pos cihazı kartı doğrulayamadı ve kartım iptal oldu.

Bu olayın n11 ile alakası vardır yoktur bilemiyorum ama bu kadar tesadüfün bir araya gelmesi çok mantıklı değil.

Buda gelen sms'ler;

N11 kart bilgileri güvende mi? kartımdan bilgim dışında işlem yapıldı

• Arkadaşlar benim kartlardan ilkin bundan takribi 1 ay evvel bonusumdan işlem yapmaya çalıştılar yabancı bir site banka mesaj attı sizinmi diye bende aradım hemen kartı iptal ettiler. Bir hafta sonra bu sefer bonus flexi kartımdan yine yabancı bir siteden alışveriş yapılmış onada mesaj geldi aradım hemen iptal ettiler. Paraf kartımıda geçen ayın 21 inde patlatmışlar aaynı gün ard arda 24 ve 75 liralık vodafone ivr ve 55 liralıkda ttnet çekimi yapmışlar. Bende hb ve n11 sitelerini sıklıkla kullanıyorum. bütün kartlarımı mail order ve internet alışverişine kapatıp sanal kart oluşturdum umarım bundan sonra sıkıntı olmaz.
  • az önce benim de başıma geldi ttnet 55 lira düzenli fatura diye çekmişl. kartı kapattırdım yarın harcama itirazı yapıcam. şu anda açık provizyon da görünüyor harcama o yüzden işem yapamıyorum
  • Neler oluyor anlamadım. Sizin banka yine iyi. alışverişten hemen sonra kartını kapatmış. Bizim HALKBANK uyanmadı bile. Ta ki ben inceledim geçmiş ekstreleri. Sanalkarta ttnet düzenli ödeme emri verilmiş. 52.50 TL lik ödeme yapılmış.
    Normal kredi kartından da vodafone cep lira yükleme olarak 15-26 TL arası 7 adet mühtelif çekim yapılmış.
    var bunda bir iş. birleiri forum DHe savaş açmış
  • furza kullanıcısına yanıt
    hocam sanal karttan nasıl düzenli ödeme yapılıyor alışveriş bitince sanal kart limiti sıfırlanmıyormu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halilcc

N11 tarafından 2.kez arandım n11 kesinlikle bizimle ilgili bir sıkıntı yok biz güvenlik önlemlerini, sertifika larını alıyoruz bu konularda denetleniyoruz diyor. Artık sanal karttan şaşmamak lazım. İş Bankası işlemin 20 gün kadar süreceğini söylüyor 76 tl değilde 7600 tl cekilseydi ekstre günü bize bu rakamı ödetecekler di anlaşılan.

sanal karta kimse güvenmesin. Cepteteb sanal kartımda limit olmadığı halde dün 279 tl lik alışveriş yapılmış.

bu hata kesinlikle n11 vs gibi sitelerin değil koskoca bankanın 3d siz işleme izin vermesinin mantıklı açıklaması yok. tarafıma alışverişle ilgili hiç bir mesaj gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yahyademirci

hocam sanal karttan nasıl düzenli ödeme yapılıyor alışveriş bitince sanal kart limiti sıfırlanmıyormu.

işte ben de ondan şaşırdım ya

• Arkadaş ben iyice paranoyak oldum bu mesele yüzünden,
    Tüm kartlari mail order ve internet alisverisine kapattim, 2 tane sanal karti kullaniyorum son gunlerde, ama suphelenmiyorum degil, tüm kartlari sakin kafayla geçmişe dönük incelemem lazim, 20-25 tane kart var. incelemem birkaç gün sürer sanırım,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piri.reis -- 12 Ekim 2016; 22:01:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruling_S

n11'den alışveriş yaptıktan 4 gün sonra kart bilgilerim kopyalandı.Fakat n11 ile alakalıdır değildir bilemiyorum.Emin olduğum bir şey varsa o da e-ticaret'te güvenlik önlemlerinin artması gerektiğidir.

Olay Şöyle Oldu:
    1-)n11 üzerinden 89tl'lik ürün için ödeme yapmaya çalıştım.İlk iki 3D secure koduwww.n11.com adıyla geldi fakat doğru olmasına rağmen kabul etmedi.Daha sonra Doğus planet Elek.1 olarak geldi bu kodu kabul etti.
    2-)Alışveriş yaptıktan hemen sonra kartları e-ticarete kapatırım.Muhtemelen internet üzerinden alışveriş yapamayınca fiziki olarak kopyaladılar.Fakat tahminlerime göre Atm ya da pos cihazı kartı doğrulayamadı ve kartım iptal oldu.

Bu olayın n11 ile alakası vardır yoktur bilemiyorum ama bu kadar tesadüfün bir araya gelmesi çok mantıklı değil.

Buda gelen sms'ler;

Bu kopyalama işlemi anlık yapılıyor belli ki. Bankaların kredi kartını internet alışverişlerine açıp kapatabilmesine imkân tanıması gibi 3D olmayan sitelerdeki alışverişlere de kapatma imkânı tanımalı. Bazı siteler nedense 3D kullanmıyor fakat banka buna bir ayar çekmeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arada haberlerde izlediniz belki yargıtay yeni bir karara imza attı. Vatandaşın kredi kartı ile internetten alışveriş yapılmış ve vatandaş bankayı mahkemeye vermiş ama yerel mahkeme yüzde elli yüzde elli borcu taraflara pay etmiş. Vatandaş bunun üzerine yargıtaya başvuruyor ve yargıtay bankayı suçlu buluyor ve tüm parayı bankaya odettiriyor. Yargıtay banka Müşterisinin güvenliğini sağlamak zorunda şeklinde karar veriyor.

• bu dolandırıcılar aslında yıllardır bu yöntemlerle geçiniyor, bizim muhteşem hukuk sistemimiz bu konuda hala sınıfta kalmış, hiç gelişme olmamış..

benim de başıma gelince öğrenmiştim bu çalıntı kart mevzusunu. normalde çok kolay olduğunu düşünmezdim; ancak artık çağrı merkezi vs. hiçbir kuruma güvenmiyorum. bunu yapanlar öyle çok başarılı yöntemlerle sistemlere sızan insanlar vs. değildir emin olun. kart bilgileriniz herhangi bir siteye geçince ya da restoranda falan ödeme yaparken kullanılan pos vasıtasıyla/garsona verdiğiniz kartın bilgilerinin alınmasıyla falan oluyor bunlar. 3D zorlamayan birçok sistem de kartınızdan çatır çutur alıyor paraları.

2014'te bu durum gelmiş insanların başına:
    http://www.ytpara.com/e-ticaret/59225-20-indirim-ile-ttnet-fatura-odemeleriniz-gerceklestirilir.html
    http://www.ytpara.com/sikayetim-var/64409-osman-durdu-cecenistan-adli-arkadasa-ulasmam-lazim.html
    https://forum.donanimhaber.com/showProfile.asp?memid=1945133

ttnet adı geçen birçok şikayet yazılmış:
    https://www.sikayetvar.com/finans/bankacilik/ttnet
    https://eksisozluk.com/kredi-kartindan-ttnet-adina-izinsiz-para-cekilmesi--5171154

• Isbankasi kartimdan 1290 lira lik mexikadan alisveris yapildi. Alisveris yaptigim en son siteler n11 ve hb bilmiyorum bu konuyu goruncede iyice iskillendim.
    Unutmadan 5 gun icinde meblag geri yatirdi isbankasi itiraz formu bile doldurmaya gerek kalmadi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CHARISMATIC -- 13 Ekim 2016; 20:22:24 >
  • Tüm kartları internet ve mail ordera kapattım. Bankalara kişisel şikayetlerden ayrı olarak BDDK gibi resmi ve BKM gibi kuruluşlara toplu olarak şikayette bulunulması lazım.
  • GENÇLER BU ARA KREDİ KARTLARI ÇOK PATLATILMIŞ NAÇİZANE TAVSİYELERİM:
    1. İNTERNET E KAPATIN, YURTDIŞI ALIŞVERİŞE KAPATIN
    2. MAİL ORDER KAPAT
    3. TELEFON BANKACILIĞI İLE ALIŞVERİŞ KAPAT
    4. SADECE SANAL KART KULLAN
    5. BKM YE SANAL KART KAYDET
    6. KULLANMAYACAKSAN SANAL KARTTA HİÇ LİMİT KALMASIN
    7. NUVO KULLANIYORSAN BANKA KARTI İÇİNDE SANAL KART OLUŞTUR
    8. NETTE PUAN YOKSA İNNİAL İLE ÖDE (İNNİAL 3D DIŞI ÖDEME YOKMUŞ YALAN BEN ÖDÜYORUM)
    9. BANKA VE AVM DIŞINDA KARTINI BANKAMATİKLERDE KULLANMA
    10. KREDİ KARTINI POSDA KULLANACAĞIN YERLERİ SEÇİCİ OL GÜVENMİYORUM DİYORSAN İNNİAL KULLAN
    11. BİLMEDİĞİN YERDEN ALIŞVERİŞ YAPMA
    12. Banka veya bağımsız ATM'de kart kullanılsa bile şifre girerken eliniz ile kapatınız. (investigation tşkler) SAYGILAR SELAMLAR ☺☺

• patlamaz dedim benimki de patladı,
  • quote:

Orijinalden alıntı: n_medya

GENÇLER BU ARA KREDİ KARTLARI ÇOK PATLATILMIŞ NAÇİZANE TAVSİYELERİM:
    1. İNTERNET E KAPATIN, YURTDIŞI ALIŞVERİŞE KAPATIN
    2. MAİL ORDER KAPAT
    3. TELEFON BANKACILIĞI İLE ALIŞVERİŞ KAPAT
    4. SADECE SANAL KART KULLAN
    5. BKM YE SANAL KART KAYDET
    6. KULLANMAYACAKSAN SANAL KARTTA HİÇ LİMİT KALMASIN
    7. NUVO KULLANIYORSAN BANKA KARTI İÇİNDE SANAL KART OLUŞTUR
    8. NETTE PUAN YOKSA İNNİAL İLE ÖDE (İNNİAL 3D DIŞI ÖDEME YOKMUŞ YALAN BEN ÖDÜYORUM)
    9. BANKA VE AVM DIŞINDA KARTINI BANKAMATİKLERDE KULLANMA
    10. KREDİ KARTINI POSDA KULLANACAĞIN YERLERİ SEÇİCİ OL GÜVENMİYORUM DİYORSAN İNNİAL KULLAN
    11. BİLMEDİĞİN YERDEN ALIŞVERİŞ YAPMA
    12. Banka veya bağımsız ATM'de kart kullanılsa bile şifre girerken eliniz ile kapatınız. (investigation tşkler) SAYGILAR SELAMLAR ☺☺

Hocam ben sadece banka kartları kullanıyorum ne gibi önlemler alabilirim Enpara, Cepteteb ve Nuvo banka kartlarım var.

Enpara ve nuvoda internet alışverişlerine kapadım nuvo da sanal kartta oluşturulabiliyor oluşturdum ama artısı ne hala asıl kart bakiyede kullanılabilir limit tüm bakiyem yazıyor bkm express de felan normal kart bilgilerim tanımlı nuvo için sanal kart bilgilerinimi tanımlamalıyım alışveriş yaparken sanal kart bilgileriylemi alışveriş yapmalıyım nuvo da bunun için limit belirlemem lazım galiba sanal karta sanal karta para nasıl aktarılır limit belirleyince otomatik vadesiz hesabımdanmı çekiyor?

Yardımcı olursan sevinirim hocam bilgisizim bu konularda.

Edit: Birde nuvo ibanıma bağlı yapı kredi tl kartım var onada sanal kart oluşturdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay1910 -- 14 Ekim 2016; 2:49:19 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.