Şimdi Ara

N11 kart bilgileri güvende mi? kartımdan bilgim dışında işlem yapıldı (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
245
Cevap
11
Favori
14.438
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benimde başıma gelen olayda baya ilginç. Bankadan arıyorlarmış gibi bir numara aradı ama bildiğimiz normal numara banka numarasıyla alakası yok. Arayan kişi kredi kartınızdan para çekilmek isteniyor yok bilgilerinizi veriniz işlemi engelleyelim diyorlardı, inanmayınca çat kapatıyorlar telefonu.
    İki kere aynı bilgiler kullanılarak dolandırmaya kalktılar.

İşin ilginç yanı arayan kişinin söylediği kredi kartın son dört numarası benim kredi kartımın son dört numarasıyla aynı olması dahada ilginç olan kısmı ise kart sahibi olarak beni dolandırmak için söylediği ismi sadece n11 üzerinde arkadaş için sipariş verirken kullandım yani n11 üzerindeki kartı kullandığım hesabın isim soy ismi kullanmaları. Yani nasıl olduysa n11 deki bilgilerim sızmış ve sızarken de kart numaramın bir kısmı ve kullanılan hesap bilgileri sızmış.
    İşin özeti dolandırıcının bana iletmiş olduğu bilgiler sadece n11 üzerinde kullanıldı. Sonuç olarak beni dolandırmak için kullanılan ismin ve kart numaramın sadece kesiştiği tek yer var oda n11.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanane360 -- 11 Ekim 2016; 10:21:37 >

• Benim iki tane kartım vardı iş bankası ve finans bank ikisinin biligilerini ele geçirmişler. İş bankası kartım ile steam üzerinden 3 kez alışveriş yapmışlar. Allahtan sonra banka kartı internet alışverişine kapatmış ve bize mesaj yollamış. Neyseki steamın müşteri hizmetlerine yazdım ödemelerin hepsini iptal ettiler. Oradan yırttık. Finans bank kartımla da Ttnet anonim diye ödeme yapılmış 3 defa bankadan mesaj geldi. Yapılan harcamalar bilginiz dahilinde değilse hemen arayın diye. Müşteri hizmetlerini aradım yapılan harcamalara itiraz ettim. Büyük ihtimalle 3d secrity kullanılmadan ödeme yapıldığı için o da iade edilecek. İki kartımın bilgilerini nasıl ele geçirdiler anlamadım. Bankalar bigi vermese kartları sıfırlayacaklarmış. Ucuz yırttık. Dikkatli olun arkadaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanane360 S kullanıcısına yanıt
    Bu önemli işte. N11 ne kadar kendini savunmaya çalışacağına sitedeki güvenlik açıklarını hemen kapatmalı.
  • n11 üzerinden en az 300'ün üzerinde alışverişim olmuştur. Kart bilgileri çalınsaydı benimki illaki bir şekilde çalınırdı. 3d'de aldık 3d'siz de.

n11 gibi bir firmanın ödeme sayfasında açık bırakma ihtimalinin olduğunu zannetmiyorum. Ya tarayıcıda bilgileri anlık çeken eklenti vb bişey vardır. Ya sistemde virus vardır. Ya şirket ağı ise ağı izleyen sistemde açık vardır. vs vs. Ama bu n11 ile alakalı değildir.

n11 işin en son ihtimali. 2015 yılında 10 milyon ürün satılan bir firmadan bahsediyoruz. n11'de açık olsa ciddi bir oranda kartın çalınması lazımdı. Burada binlerce kişi var alışveriş yapan. Böyle birşey olsa burası kaynardı. Ama bu konuda n11 üzerinden çalındı diyen sadece bir kaç arkadaş var. Belkide bir. Mesajları tam okumadım.
    + kullanmış olduğunuz ağ. O anda ağ bir şekilde izleniyor olabilir.
  • @bdullah kullanıcısına yanıt
    İzlendiğini var sayarsak kartın bütün bilgilerini tam bir şekilde almazlar mıydı. Benim durumumda n11 hesap isminde kullanılan isim ve kartın son dört hanesine ulaşabilmişler.
  • halilcc kullanıcısına yanıt
    N11 ile ilgisi var mi bilmiyorum ama benim-de basima geldi. banka aradi 53 tl ttnet harcamasi falan dedi. kredi kartini iptal edip odemeye itiraz ettik ve 53 tl yi banka geri odedi.
  • Bende mart ayında aldığım money bonusu nisan ayında sadece hepsiburada 3d ile alışverişte kullanmıştım(Birde 3-4 yerde fiziksel posla alışveriş yaptım). Ramazan Bayramının ilk günü BU KARTIM yurtdışı alışveriste kullanılmaya çalışılınca sms geldi (yabancı bir otelden işlem başarız olmuş) bankayı arayıp kartı İPTAL etmiştim. Hepsiburadadan çalındığı aklıma gelmedi.
    Kurban bayramın ilk gününde GAMESULTAN.com üzerinden ininal kartımdan 252 tl lik 3dsiz 17 işlem yapılmış. Bu işlemlere itiraz dilekçesi verdim(1-2 aya ancak çözümlenir). Aynı şekilde İninalde de 17 ağustosta hepsiburadadan alışveriş yapmıştım. Her iki kartta ortak alışveriş yaptığım yer hb idi.
    Son 6 ayda kredi kartı hırsızlığı tavan yaptı. Devlet bu işe bir el atmazsa daha çok kişinin canı yanacak.
    Merhaba sanane360,

Konu ile ilgili sizinle görüşmek ve yardımcı olmak isteriz. irtibat bilginizi, PM olarak iletmeniz halinde ilgili ekibimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.

n11.com donanım haber ekibi
  • arkadaşlar bu sabah tekrar kartımdan apple hepsiburada çiçeksepeti gittigidiyor ve koton mağazalarından alışveriş kullanımı yapılmış smsleri geldi limit olmadığı için ve dün yaşadığım olaydan sonra kartı kullanıma kapattığım için alışverişi tamamlayamamışlar. bankayı tekrardan aradım provizyon numarasından sipariş noyu ordanda sitelerin müşteri hizmetlerini arayıp sipariş veren kişinin adres telefon ve kimlik bilgilerini alıp polise vermek istiyorum dedim. bunu direk polise gidip yapmanız gerek biz yardımcı olamayız dediler. chrome tarayıcı kullanıyorum vpn uzun zamandır bilgisayarda kurulu bu zamana kadar hiç böyle birşey yaşamadım. dün antalya su işleri ASAT kullanıp faturamı yatırdım sabah akşamına böyle bir sorun yaşadım. Tekrar ediyorum kesinlikle VPN veya bir başka bişey değil belki olabilir ama başıma ilk defa böyle birşey geliyor ve bu olay ASAT faturası ödendikten 5-6 saat sonra yaşanıyor. Dikkat edin şansıma kartta para yoktu zaten öğrenciyim 400 tl limit var kartta. ama ya eğer çalışan olsaydım 1000 tl veya 2000 tl lik tutarlar çekilseydi ?? bu konuda birlik olup bişeyler yapmalıyız kalpazanlara ve kimlik hırsızlarına geçit vermeyelim.

• ceramicer43 kullanıcısına yanıt
    Mrb. Benim de halkbankasından kart bilgilerim kopyalanmış ve 190yl çekildi kartımdan. Kaç günde iade ettiler paranızı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 gunde..ama provizuondaydi benim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • benim de geçen ay axess kartımdan 1500 tl çektiler. banka aradı bilginiz dahilinde mi diye sordu, hayır deyince kartı kapatıyorum dedi. ortalama 3-4 hafta sonra da çekien tutar iade edildi. işlem blizzard entertainment tarafından yapılmıştı -ki ben daha 1 kez olsun warcraft oynamadım.
  • Benimde bu gün başıma geldi Microsoft store dan 270 tl çekildi bankaya ulaşıp hemen iptali sağladım. İşlem şuan provizyon da 24 saat içerisinde belli olacakmış, bu karttan sadece N11 üzerinden alışveriş yaptım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde 16 eylül tarihinde kredi kartı bilgilerim çalınmıştı, en son N11'den alışveriş yapmıştım. Bilmiyorum rastlantı mı ama N11'den olta takımı aldıktan sonra kartımdan 595 liralık işlem yapılmaya çalışılmış, telefonuma mesaj gelmese haberim olmayacaktı

Not: Kendim hali hazırda bilgisayar programcısıyım, cihazlarım temiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reobig -- 11 Ekim 2016; 22:03:31 >
  • Abimin de kredi kartından geçen ay turktelekomdan yaklaşık 800 tl işlem yapılmıştı. Zar zor aldık parayı ama fark etmesek gidecekti. Yalnız bu tarz şeylerde genelde yapılan işlem turktelekom üzerinden oluyor, neden acaba?
  • Bende 200 geçkin N11 den sipariş geçtim ki N11 açıldığından beri kullanıyorum aynı kartı hiç sorun yaşamadım taki 2 hafta öncesine kadar sabah n11 den 228 tl lik siparişim oldu aynı gün kartımdam 3 adet vodafone fatura ödemişler 4. ne banka izin vermedi yoksa hesabı boşaltıcaklar ya n11 açığı ya bankanın diyeceğim tüm bankalar var mağdur bir hayli çok bir yerde açık var nerde
  • Farkındaysanız genelde hep fatura ödeniyor bu kartlarla. bence fatura ödeme merkezlerinden ttnet vb. faturalar ödeniyorsa "fatura ödeme merkezleri" de işin içinde olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smd

Abimin de kredi kartından geçen ay turktelekomdan yaklaşık 800 tl işlem yapılmıştı. Zar zor aldık parayı ama fark etmesek gidecekti. Yalnız bu tarz şeylerde genelde yapılan işlem turktelekom üzerinden oluyor, neden acaba?

Fatura tahsilat büroları işin içinde olabilir diye düşünüyorum. Kart bilgisi çalınan herkes muhakkak polise detaylı olarak bilgi vermeleri. Nerdeyse herkes bankaya bilgi vermek dışında, hatta bankanın müşterisini uyarması haricinde hiçbir yere müracaat etmiyor. Polis bu olayların çok azını biliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gariptir konu başlığına baktım bende de oldu diyecektim 1-2 kişide değil kaç kişide olmuş resmen şaka gibi.
    Benden de 3 adet ttnet faturası çekilmiş 63-59-57 tl toplamda 179 tl aradım TTNET umursamadı bankaya harcama itirazında bulundum kart kapandı ve harcama itirazının sonucunu beklemekteyim. Ortalama kaç günde sonuçlanıyor bu harcama itirazı?

Yukarıda arkadaşların dediği gibi herkes tarayıcı ve eklentiyi yazarsa belki ortak birşeyler çıkar.
    Chrome - AD block - google translate
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.