Şimdi Ara

Naruto'nun 3 Yılı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Naruto'nun 1. sezonunu izlemiştim 2. sezonunda 140. bölümlerine kadar geldim fakat izlediğim süreç boyunca kendime sürekli şunu sordum bu adam 1. sezonun sonunda gitti 3 yıl sonra 2. sezonda geldi sadece şu kocaman rasenganı mı öğrendi?
    Sasuke ondan daha fazla şey öğrenmiş ve güçlenmiş Naruto ise ondan daha düşük bir seviyedeydi. Ya adam daha yeni çakrasının elementini öğrenip kullanmaya başladı. 2. sezon görmek istediğim şey Naruto'nun daha değişik bir stilinin olması ve birsürüde yetenek öğrenMİŞ olmasıydı. Siz buna bir anlam verebiliyor musunuz? Yani 2. sezonu izlerken kafama takılan ciddi bir soruydu gerçekten.
    3 yıl mıydı yoksa 2 yıl mıydı tam olarak hatırlamıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KahveninRengi -- 6 Ekim 2013; 17:00:52 >

• Farklı bir yetenek öğrenmenin çok kolay olduğunu mu sanıyorsun ?.
  • Nauto için evet. çok azimli ve arkadaşları için herşeyi yapabilen biri olarak tanıttılar bir zahmet daha gelişmiş olarak getirselerdi önümüze. Mesela 2. sezon kakashi(baktım adı böyleymiş ^^) ona gölge klonu tekniğiyle daha hızlı öğrenebileceğini göstermişti bunu jiraiya neden göstermedi bilmesi gerekiyordu adam efsanevi sanninlerden. Ayrıca 3 yılın az bir süre olduğunu düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KahveninRengi -- 6 Ekim 2013; 17:14:13 >
  • Oodama rasengan dışında hiçbir şey öğrenmedi. Manganın büyük açıklarından biridir bu jiraiya gibi bir adamdan naruto kalası bile daha fazla teknik öğrenmeliydi. Diğer power-up'ları da 1-2 günlük(yuhhh diyorum yuh) kısacık sürelerde oluyor. Bence kafana takma özellikle naruto serisinde timeskip sonrası güç dengesi,power-up'lar,hikaye anlatımı çok bozuldu.
  • Demek ki iyi izlememişsin.

-Genjutsu'dan kurtulma
    -Oodama Rasengan
    -Kyuubi'yi üç kuyruğa kadar kontrol etme

En önemlisi ise hayata bakışı değişti Naruto'nun. Olaylara Jiraiya gibi bakabilmeyi, onun felsefesini, hayat görüşlerini, amacını benimsedi. Bu sayede Nagato'yu güçle değil, sözlerle yendi.
  • melkor23 cevabı vermiş. zaten orochimaru ile jiraiya'nın öğreteceği şeyler arasında çok fark olur. o yüzden sasuke'nin daha çok güçlenmesi normal. hem ileride naruto bayağı güçleniyor, seri dehşet şu an. devam et.
  • Gölge klonlarıyla daha hızlı öğrenileceğini Kakashi keşfetmişti. Bu yöntemi Naruto dışında kullanabilecek biri olmadığı için keşfetti o da. Jiraiya'nın eğitimi daha çok kyubinin kontrolden çıkmasını engellemek ve kyubinin gücünü kullanmak üzerine olmuş. Naruto gibi bir geri zekalıya yeni teknik öğretmektense elindeki teknikleri geliştirmek daha mantıklı. Rasengan'ı küçümsememek lazım, A seviye bir jutsu. Oodama Rasengan ile daha da güçlendi. Kaldıki Naruto bunu klonlarıyla birlikte kullanıyor ki yakın mesafeli bir jutsu olduğu için ıskalaması da zor. Jiraiya'dan daha çok dövüş taktiklerini, savunma yapmayı, temel dinamikleri (adam okulda hiç bir şey öğrenmemiş ki) ve elindekileri en iyi şekilde kullanmayı öğrendi. Şüphesiz daha çok şey öğrenebilirdi ama diğerlerini de düşünürsek dengeli bir gelişme göstermiş bana kalırsa. Sasuke zaten Kyuubiyi kullanmadığı sürece Naruto'dan daha güçlüydü, o konuda bir değişme olmaması şaşırtıcı değil. Ama mesela Naruto'nun Orochimaru ile dövüştüğü zamanki haline karşı o zaman hiçbir şansı yoktu Sasuke'nin. Azimli olması öğrenmesine yardım ediyor ama öğrenme süresini kısaltmıyor ne yazıkki. Belki bir iki Fuuton öğrenebilirdi ama Jiraiya'nın Fuuton'dan anladığını pek sanmıyorum, Fuuton kullanan pek fazla kişi yok. Diğer elementleri öğrenmek ise Naruto'ya göre bir iş değil. Azimle bile beceremezdi 2 yılda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Genjutsu'dan kurtulma olayı geçici birşey ayrıca yapan itachi'nin üçte biri çakrasına sahip klon olmasına rağmen o genjutsu'dan bile kurtulamadı. 3kyuubi kontrolü jiraiya ile alakalı olduğuyla ilgili bir bilgi yok. Azimle 2,5yıl öğrenemezdi ne demek yahu adam 1günde lak diye sage modunda uzman oldu. Naruto'nun her power-up'ında ya kage bunshin ile hızlı öğrenme dalgası oldu ya da göbeğinden bir yerlerinden annesi babası çıktı öyle gelişti. Yani koskoca seride naruto şimdiki haline kage bunshin'ler ve kyuubi sayesinde geldi kendisinin kazandığı dövüş kakuzu ile olandı orda da 6v1 vardı. Mangaka durum sıkışınca 2,5yılda bunu öğrenmişti deseydi naruto serisi bu kadar düşüşe geçmezdi. Ha tabi yine de en saçma power-up'ları alan kişi tabi ki de Sasuke dangalığı.
  • -Genjutsu'dan kurtulma
    -Oodama Rasengan
    -Kyuubi'yi üç kuyruğa kadar kontrol etme
    Evet bunları öğrendiğini biliyordum ama yazsamda birşey değişeceğini düşünmediğim için sadece oodama rasengandan bahsettim.
    Naruto 3 yıl içinde Kyuubi'yi daha ileri bir seviyede kontrol etme potansiyeline sahpiti bence. Genjutsudan kurtulma olayı ise itachi onu genjutsusu altına aldığında yanındakiler kurtardı yani bu bilgiyi bilmese bile kurtulmuş olurdu. Ayrıca rasengan görmekten ACAYİP derecede sıkılmışken Oodama rasengan da neyin nesi o.o
  • ilerde yeni bi teknik öğrenecek. hatta animede yeni yeni gösterildi. o heralde alabileceği en sağlam power-up'tı. ayrıca çocuk elementini öğreneli aradan bikaç ay geçmişken ve idman yapmaya zamanı yokken yeni teknikler beklemek doğru olmaz. bizim naruto zaten öğrendiği bikaç şeyi geliştire geliştire gidiyor. çeşitlilik yok ama o bikaç teknikte de inanılmaz ustalaşıyor.
  • Bence izleyenlerin sıkılmaması için çeşitlilik en iyisi gerçekten rasenganı görmekten sıkılmıştım. Zaten 2. sezonda geldikten sonraki gösterdiği gelişmeye değilde 3 yıl boyunca gösterdiği gelişmeye tepkiliyim ben.
  • Bence Naruto yakın zamanda bitebilir. Bildiğimiz herkes herşey ifşa oldu, geriye pek bişey kalmadı.(Sonradan başka bişey pörtlemez ise biter.)

Yetenek konusuna gelicek olursak, Narutonun Rasengan haricinde dayanıklılık kısmıda çok önemli. Kiyubinin çakrası olmasa, Naruto'nun çok inanılmaz bir çakrası var bunu biliyorsunuz, ama ne yazıkki kiyubinin çakrasını bastırmak için kullanılıyor çakrasının bir kısmı. Artı olarak çakra gücü okadar fazla ki adam her seferinde zilyon tane kagebunshi yapıp klonluyo kendini. Rasenganında birkaç çeşidi var zaten adamda daha ne olsun. Şimdi narutoya 50 tane özellik yerleştirseler düşmanlara yerleştiricek özellik kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarpuzTüccarı -- 7 Ekim 2013; 2:44:27 >
  • aslında bunun cevabı ilk bölümde yatıyor kakashi'yle savaşlarında. Basic'lerini geliştirdi. Tam olarak bir ninja olarak dönüş yaptı köye. Kısmen olgunlaştı ve savaşlarda beynini kullanmaya başladı ( neji savaşı hariç 1. seride ben beyin namına bişey görmedim, sadece lpg ile gaz ile birşeyler yaptı hep).

Aslında iyi olduğu şeyleri değil kötü olduğu şeyleri geliştirdi, böylece overall'ını arttırdı diyebiliriz. Sasuke gibi ordan burdan havadan bir anda power-up alan bir karakterle emekçi Naruto kardeşimizi yarıştırmayalım lütfen
  • Bakın şöyle söyleyeyim narutoyu o kadar güçlü görüyorsanız o 3 yılda bu yaptığı şeylerden çok daha fazla şey yapabileceğini bilmeniz gerekiyor. En azından seyircilerin beklentisi bu yöndeydi bence. Ne doğru düzgün bir stilini değiştirmişler ne de bir teknik öğrettirmişler. Dedim ya zaten rasenganı narutoda görmekten sıkılmışken oodama rasenganda neyin nesi.
  • KahveninRengi kullanıcısına yanıt
    Bide hocası Jiraiya düşün durumun garipligini. Mangakanin sacmalamasi işte diğer tekniklerin hepsini 1 günde öğrendi ama 2,5 yilda Jiraiya gibi çok güçlü birinden hiçbir şey ogrenmedi. Güç dengesi diye birşey kalmadı seride.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basit,naruto iyi yeteneklerini değil,kötü yeteneklerinin üstüne gitti ve iyi yetenekleriyle eşitledi,yani gücünü yükseltti,eğer iyi yeteneklerini tamamen geliştirip,kötü yeteneklerini bıraksaydı ne olurdu?dengesiz bir güç değişimi olurdu,bana göre yaptığı bütün savaşlarda yenilirdi,çünkü düşün bütün savaşlarda aynı yeteneği kullansa 3.adam artık anlar ve yaptığı yeteneğin zayıf noktasını bulur ve savaşı kazanır,böyle olması daha mantıklı bulmuş ve ayrıca yeni yetenekler bulmak o kadar kolay değil,ve naruto'yuda çok abartmışsınız,bu kadar abartılacak bir yanı yok,eğer oraya başka adamı yok,geçtiği eğitimler ve jiraiya'dan eğitim alsın,naruto'dan 10 kat teknik olur,tabi ki sasuke daha çok power-up olur,bu işler gaz ile değil,teknik ve zeka ile olur,ayrıca jiraiya ve orochimaru'yu bir tutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DDE054007 -- 7 Ekim 2013; 13:50:52 >
  • Jiraiya ile Orochimaru'yu nasıl bir tutmayalım ikisi de sannin yakın seviyedeler. İyi teknik kötü teknik yok bla bla falan değil mangaka saçmaladı işte. Jiraiya denilen elaman serideki en güçlü kişileri eğitti Minato(serideki en güçlü 4-5kişiden biri),Nagato ve Naruto. Ayrıca Sasuke'nin power-up'ları naruto'dan bile saçmadır.
  • Ben bir tutmayın derken,jiraiya daha üst seviyede diye kastetmiştim,Jiraiya tabi daha güçlü kişileri eğitti,tam bir eğitmendi ama orochimaru gücünü daha farklı başka şeyler için kullandı,gücünü jiraiya gibi kullansaydı belki de jiraiya'dan daha iyi,ve daha güçlü kişiler eğitebilirdi,potansiyel vardı ama şimdi akıllandı ne diyelim,onun dışında sasuke power-upları çok üst seviyede doğrudur,eğer sasuke'ye böyle power-up veriyorsan başrol yap derler adama ama sasuke naruto'nun yerinde olsa,sasuke daha iyi yerde olurdu bu savaş bu kadar uzamazdı belkide(tabi sasuke'nin o anki düşüncelerine bağlı)sasuke'de güvenilecek biri değil,ama senin dediğin gibi naruto'nun kalas olduğunu değiştirmez.
  • Ayrıca Naruto bu arada gölge kolnlarının sayesinde daha hızla powerup ve antreman olayının temellerini orada attı diye haırlıyorum. Bakınız rassengan antremanları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kurosaki Ichigo*

Basit,naruto iyi yeteneklerini değil,kötü yeteneklerinin üstüne gitti ve iyi yetenekleriyle eşitledi,yani gücünü yükseltti,eğer iyi yeteneklerini tamamen geliştirip,kötü yeteneklerini bıraksaydı ne olurdu?dengesiz bir güç değişimi olurdu,bana göre yaptığı bütün savaşlarda yenilirdi,çünkü düşün bütün savaşlarda aynı yeteneği kullansa 3.adam artık anlar ve yaptığı yeteneğin zayıf noktasını bulur ve savaşı kazanır,böyle olması daha mantıklı bulmuş ve ayrıca yeni yetenekler bulmak o kadar kolay değil,ve naruto'yuda çok abartmışsınız,bu kadar abartılacak bir yanı yok,eğer oraya başka adamı yok,geçtiği eğitimler ve jiraiya'dan eğitim alsın,naruto'dan 10 kat teknik olur,tabi ki sasuke daha çok power-up olur,bu işler gaz ile değil,teknik ve zeka ile olur,ayrıca jiraiya ve orochimaru'yu bir tutmayın.

İyi yetenekleri-kötü yetenekleri? Adam zaten sadece gölge klonuyla rasenganı kullanıyordu geldiğinde de hiçbirşey değişmemişti(oodama dışında). Eğer şu genjutsudan kurtulma kyuubi v.s v.s yeteneklerinden bahsediyorsanız bunlar eğlendirici değil. Zaten geldikten sonra orochimaruyla 4 kuyruklu şekliyle yaptığı savaştan sonrada onu kullanmamaya karar vermişti. Sonrada adamda ne tilki namına birşey gördüm ne de başka birşey. Demiştim çeşitlilik en iyisidir, narutoyu sıkıldığım için bıraktım çeşitlilik denen birşey yoktuki adamda 1. sezondakiyle arasında çok bir fark olmadığını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KahveninRengi -- 7 Ekim 2013; 19:26:37 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.