Şimdi Ara

nasıl hareket etmem lazım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese slmlar..amd phenom 2 x4 925 2.8 ghz işlemcim var..8gb ddr3 1333mhz ram .xfx r9 280x ekran kartı aldım...işlemci yetmiyor.yada yetiyor da benmi anlmıyorum belli değil.
    bulundugum trabzonda oem alabileceğim sadece vatan bilgisayar var...800-900 tl bütçem var..işlemci anakart almak istiyorum...

sorun şu forumlardan araştırdığım kadarıyla amd de sorunlar var..ne yapsam intel i5 ve uygun anakartmı...yoksa amd fx x8 serisi işlemci ve anakartmı almalıyım...

yardımcı olmak isteyen arkadaşlar vatanbilgisayarın sitesinden bana anakart-işlemci önerebilirmi?

• i5-4460 işlemci ile gigabyte GIGABYTE H97M-D3H anakart işini görecektir diye tahmin ediyorum hemserim. kasa ve psu ile ilgili de bilgi verir misin ? psu yetmiyor da olabilir.
  • 700w huntkey power var....2.el trabzonda baktım bulamadım işlemci anakart...
  • herkesin amdyle sorunu var bana göre
    x8 bi bana güzel geldi nedense

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum ucuz olduğu için çamur atıyorlar ben amdyi sevmediğimden yazmasım ki buyuk ihtima fx x8 8320 alacağım:) ama işi bilen arkadaşlardan bu işlerle hasır nesir olmus kişilerden yorum almak lazım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neophron

dostum ucuz olduğu için çamur atıyorlar ben amdyi sevmediğimden yazmasım ki buyuk ihtima fx x8 8320 alacağım:) ama işi bilen arkadaşlardan bu işlerle hasır nesir olmus kişilerden yorum almak lazım...

hocam ben forumda gezmedigim yer kalmadı. oyun icin istiyosan amd degil intel tercih etmelisin. amd ucuz diyosun da amd nin stok fan yetersiz kalıyormuş bir de fan alman gerekecek. bence biraz paraya kıy seni bayagı götürecek olan üstteki onerdiklerimi dikkate al. buraya 1-2 bilen arkadaşları cagırayım onlar daha iyi bilir.
  • Yuksrdaki intel onerisini dikkate al gerekirse anakart dusurulebilir biraz daha

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Intel Core i5 4590 + H97 Pc Mate

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neophron kullanıcısına yanıt
    Oyun için istiyorsan ve r9 280x kulanıyorsan kesinlikle intel i5 seçmelisin bunun nedeni ise amd nedendir bilinmez oyunda fx8 serisi işlemciler bir türlü istenileni veremiyorlar.Mesela günümüze göre bakarsak intel i3 4160 ile fx 8350 test yapılıyor ve neredeyse aynı sonuçları alıyorlar ve fx 8350 oc yapılınca i3 4160 sadece bir kaç fps daha iyi oluyor ama i5'e yetişmesi sadece bir hayal oluyor.gtx 980-970 r9 290-r9 290x-r9 390-r9 390x gibi kartları kullanmak istediğinde amd fx 8350 ile istersen 5ghz yap yine bu kartları bazı oyunlarda besleyemiyor bu nedenlerden dolayı amd mahkemelik oldu.İntel i3 4160 da bile söylediğim kartlar da daha iyi sonuçlar alınıyor evet i3 ile kıyaslamam yanlış olabilir ama durum böyle oluyor.Söylediğim kartlar için en ideal işlemci ve fazlası ile yetecek işlemci kesinlikle i5 serisidir.i5 2500k bile hala çok güçlü bir işlemci ve hiç bir amd işlemcisi 2500k yetişemiyor bile hatta i5 en düşük modeline bile rakip olamıyor.Peki amd hiç alınmaz mı tabiki de alınır render işi yapıyorsundur i7 almak için bütçen yoktur ve fx 8350 alarak çok iyi sonuçlar alabilirsin idarelik bir ekran kartı ile mesela senin kart olsun r9 280x ile çok güzelde oyun oynarsın ama dediğim gibi oyun için istiyorsan uzun ömürlü olsun 2 sene sonra ekran kartı almak istediğimde darboğaz olmasın diyorsan kesinlik i5 seçmelisin yoksa çok sorun yaşarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Neophron

herkese slmlar..amd phenom 2 x4 925 2.8 ghz işlemcim var..8gb ddr3 1333mhz ram .xfx r9 280x ekran kartı aldım...işlemci yetmiyor.yada yetiyor da benmi anlmıyorum belli değil.
    bulundugum trabzonda oem alabileceğim sadece vatan bilgisayar var...800-900 tl bütçem var..işlemci anakart almak istiyorum...

sorun şu forumlardan araştırdığım kadarıyla amd de sorunlar var..ne yapsam intel i5 ve uygun anakartmı...yoksa amd fx x8 serisi işlemci ve anakartmı almalıyım...

yardımcı olmak isteyen arkadaşlar vatanbilgisayarın sitesinden bana anakart-işlemci önerebilirmi?

Anakartın AM3+ ise Fx-6300 veya Fx-8300 işini görür. İkisi de 280x karta yeter. Gerekidse az OC.
  • su programin mainboard kismindan resim atabilir misin ya da anakart modelini soyle.

http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.htm

ben oc'li x6 1090t ve 8320 ile 280x kullandim bir sorun olmuyor.anakartin am3 ise 1090 1100 ara ikinci el, yok am3+ ise 8300 al oc yap biraz.ikinci el olmaz ve anakart da uyumlu degil dersen 350 liraya amd anakart 450 liraya da 8300 alirsin 800 yapar ama soyle bir sorun olur 280x uzeri ekran karti takmak istediginde sorun olur yoksa amd'de o kart icin bir sorun yok kaldirir ben kullandim 2 sene ama daha yuksek kart destegi icin intel 4460 alsan daha iyi olur ucuz h81 bi anakartla.
  • ilk olarak sistemi intele çevirmeyle başlayabilirsiniz
  • herkese teşekkürler....intel işlemci anakart i5 işlemci ile iyi bir anakart1200 tllere cıkıyor..ben amd fx x8 8350 ve msi gaming 970 anakart aldım..800 küsür tl verdim.gayetde memnunum .işlemci için cooler masterın kule tipi soğutucusunuda aldım...hiçbir sıkıntı yok...tekrar teşekkürler herkese....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.