Şimdi Ara

Navigon Turkiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
7.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Navigon sonunda Turkiye verisyonu cikarmis. 65$ ile en mantikli secenek bu gibi su anda.

Deneyen var mi? Bir de sitede NAVTEQ haritalari yaziyor, Basarsoft kaynakli mi yani Turkiye haritalari?

• quote:

Orijinalden alıntı: lakenarr

Navigon sonunda Turkiye verisyonu cikarmis. 65$ ile en mantikli secenek bu gibi su anda.

Deneyen var mi? Bir de sitede NAVTEQ haritalari yaziyor, Basarsoft kaynakli mi yani Turkiye haritalari?

Ne diyorsuunn. hemen alıyorum :D
  • evet çıkmış. sonunda böyle bir ülke olduğunun farkına vardılar helal olsun. ilgilenenlere güney afrika ve rusya haritalarıda çıkmış. fiyatı uygun gözüküyor ama kullanıcılar 3g altında ağır çalıştığını belirtmişler. 3gs ile yorumlar olumlu. igo'dan daha kullanışlı gibi.
  • Aldim kullandim. Ankara icinde ve cevresinde 100km kadar.

Hic fena degil. POIler Igo dan kotu ama navigasyon daha kullanisli. Yollari genelde kisa cizmeye calisiyor mesela igo Golbasindan Ankara merkeze giderken konya yolu - eskisehir yolu tercih ederken bu eleman dikmen caddesini tercih etti. Daha kisa oldugu kesin ama ne kadar mantikli oldugu tartisilir :)
    Route algoritmalarindan biri (adini hatirlamiyorum simdi) daha saglam yol ciziyor default olan biraz abartiyor kisa yol olsun benim olsun seklinde.

Genel olarak iGo dan daha iyi oldugunu soyleyebilirim. En azindan adam gibi aciliyor calisiyor sikintisiz.

Cihaz 3GS, performans baya iyi.
  • Simdi indirip inceledim. Avantajlari soyle:

3GS'te hizli calisiyor.
      Harita cok guncel. Daha yeni insaa edilen bizim sitenin adini yazdim nerede oldugunu gosterdi.
      POI'ler daha once kullandigim navigatorlere gore iyi ama IGO Myway nasildir bilmiyorum.
      Adres/contacts defterinden adres alabiliyor. Gideceginiz yeri her zaman elle girmeniz gerekmiyor.
      Su anda Iphone'de tek ulke icin cikmis navigasyon yazilimlarindan 4-5 secenekten bir tanesi. Turkiye'ye bu kadar onem vermeleri cok sevindirici. Umarim jailbreakciler buna sekte vurmaz.
      Harita tek ulke olunca yazilim hafizada cok az yer kapliyor. IGO Myway tum Avrupa haritasiyla geldigi icin 1.2 GB yer kaplarken, Navigon Turkiye sadece 80 MB.
      Su anda en ucuz navigasyon yazilimi da bu ama Eylul 2009 sonunda zamlanacakmis. Kuzey Amerika paketi ciktiginda da ayni fiyattan piyasaya girmisti, simdi 80 USD. Herhalde Turkiye paketi de Ekim'de ayni seviyeye cikar.
      Navigasyon acikken muzik acip dinlemek mumkun. Yani IPOD entegrasyonu var. Telefon gorusmelerini de sorunsuz aliyor ve kaldigi yerden devam ediyor.
      Mevcut konumunuzu email ile gonderebiliyorsunuz. Bunu yapan baska programlar da var ve Turkcell Sobee de benzer bir is yapiyor. Bu programda da olmasi iyi olmus, birine adres tarif etmektense bu sekilde haberlesmek daha kolay.
      Birden fazla noktaya ugrayacaksaniz bastan rota planlamasi yapabiliyorsunuz. Teyzeyi evine biraktiktan sonra amca oglunu otobus duragina atip oradan eve gitmek gibi bir rotayi yola cikmadan yapmak mumkun.

Dezavantajlari:

Harita guncellemeleri ucretli olacakmis.
      Sesli navigasyon Ingilizce (duzeltme: sonradan gordum ki, iPhone hangi dildeyse o dil paketi yukleniyormus. iPhone'un kendi Ayarlar/Uluslararasi/Dil seceneginden Ingilizceyi Turkce yaptim, Navigon'daki sesli komutlar Turkce oldu. Demek ki ses paketlerinin hepsi yuklu geliyor)
      Reality view denen ozellik yok.
      Lane assistant ozelligi de yok ama Turkiye yollarinda pek anlami olmaz zaten.
      Istanbul icin guvenlik kamerasi ya da yol durumu henuz hic bir navigasyon yazilimina entegre edilmedi. Umarim ilerde boyle bir guncelleme olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asksarabi -- 20 Eylül 2009; 13:18:25 >

• Update:

Bugun Ankara Kizilayda sola donmemi soyledi salak. Yillardir kizilay gobekten sola donus yok ve memleketin baskentinin en islek noktasi burasi, ayrica armada civarinda insaatlarin icine sokmaya calisti, israr etti bir sure sonra cetin emec den tekrar cizdi yolu. iGo yapmadi bunlari daha once. Basarsoft haritasi kesinlikle daha iyi anlasilan :)

Donemeyip gidince yolu degistiriyor ama bu salakliklari yapmasa belki en basindan daha kisa yol cizecek o yuzden hosuma gitmedi bugun.

iGo updateini bekleyin diyorum karar vermeden once.
  • Rekor yol tarifleri devam ediyor, buyrun:

http://www.darkvenue.com/IMG_0110.PNG

Konya yolundan karsi seride atlayip sonra koprudan asagi ucmam lazim sanirim. Cok problem degil ne oldugu goruluyor ama sacma bu programin map i :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lakenarr -- 21 Eylül 2009; 21:36:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lakenarr

Rekor yol tarifleri devam ediyor, buyrun:

http://www.darkvenue.com/IMG_0110.PNG

Konya yolundan karsi seride atlayip sonra koprudan asagi ucmam lazim sanirim. Cok problem degil ne oldugu goruluyor ama sacma bu programin map i :)

Bravo yaratıcı program

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WWoF -- 22 Eylül 2009; 0:17:19 >

• Ben programi parasini odeyerek aldim ve su ana kadar cok memnunum.

Yaptigim tum denemelerde cok basarili sonuclar aldim. Bir tek bir seferinde yaya konumunu secmeme ragmen yine de araba yolunu tarfi etti.

Daha once iGo My Way kullanan biri olarak Navigon'un kesinlikle cok daha basarili oldugunu soyleyebilirim.
    Oncelikle baglanti hizi iGo dan cok daha iyi. Zirt birt kopma kesinlikle yok. Direktiflerde gecikmeye hic bir sekilde rastlamadim simdiye kadar.

Dedigim gibi yaya konumunda israrla araba yolunu tarif etmesinden baska bir sikintim yok simdilik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 22 Eylül 2009; 3:11:40 >
  • Ben bu cihazın araç içi iPhone tutucusunu arıyorum nereden bulabilirim bilen varmı?
  • jailbreakli versiyonu var mı bunun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: semion17

jailbreakli versiyonu var mı bunun?

bir üstteki mesajın tarihine baktın mı? Ayrıca crackli program istemek yasak burada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

quote:

bir üstteki mesajın tarihine baktın mı? Ayrıca crackli program istemek yasak burada.

program istemedimki sadece var mı yok mu diye sordum gerekli gereksiz atlamayın herşeye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semion17 -- 28 Mayıs 2011; 20:47:30 >
  • quote:

Olmazmı installous ta search turkey yaz türkiye haritalı nav prog. bir bir dökülüyor
  • S3 e "NAVIGON Europe" yükledim. Gayet iyi çalışıyor.
    Ancak ses konusunu halledemedim. Hiç bir şekilde ses çıkmıyor.
    Sessiz sessiz kullanıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.