Yaşım 15 boyum 1.75 kilom 55 şuanda vücut geliştirme ile ilgileniyorum ama bir türlü gelişemiyorum spor salonuna gittim ama yeniden gelişemedim bicepsim 26 cm şuan evde çalışıyorum dambıl kaldırıyorum hareket yapıyorum şınav çekiyorum ama şınavda çok zorlanıyorum nizami 5 tane çekebiliyorum kollarım gelişmiyor omzumun gelişmesi için çok uğraştım ama o da olmadı artık bırakma aşamasındayım lütfen yardımcı olun < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ne kadar çalışsamda gelişemiyorum acil
-
-
Merhabalar bende senin gibiydin hatta 52,5 kg lara kadar düşmüştüm 40 dan sonra spora basladım 84 kg a cıktım bu iş sabır ve azim işi erken yatıp erken kalkacaksın ki iyi dinlenesin,spordan önce karbonhidrat sonra da protein yükleyeceksin,hareketleride nizami yapacaksın ki gelişesin.Ben kilo almak için doktora gittiğimde senin tipın bu degısmez demisti ama o doktru bir daha bulsam gösterırdım ona tipitıpi minti mintiyi benim kolumu tutup ne kdar zayıfsın diyenler şimdi steven sagal gibisin diyor eski halimi bilen sne ne olmuşsun böyle diyor.Hiç moralini bozma bazen haftalarca aylarca gelismezsin sonra bir bakmışsın ki dinlenirken spor yapmadığın zmaan gelişmişsin asla pes etme 1-beslenme 2-dinlenme 3- hareket bunlara çok dikkat et
-
Çok teşekkür ederim sağol 🙏
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gelişmeye odaklandığın için gelişemiyorsun. Saplantı haline getirme ve odağını sağlıklı tarafa yönelt. 5 şınav çekebiliyorken bunu 50 ye çıkarırsan vücudun aynı kalmaz. Barfiks ve şınavı arttırmaya, genel olarak güçlenmeye bak. Evde vakit kaybetme, salonun verdiği havayı yakalayamazsın. O disiplin ve düzenin yeni başlayan birinde evde yakalanması çok zor. Önce antrenmanların hakkını ver, 1 tekrar mecalin kalmayana kadar düzgün form olmak şartıyla tükenişe git. İyi beslenip 8 saat gece uykusu almayı ihmal etme. Bu iş bir bütün. Herkes iyi idman yapabilir, beslenebilir fakat bunu düzenli ve istikrarlı şekilde sürdürenler gelişir. Az, orta yahut çok illa ki gelişir. Ne kadar yahut ne hızda gelişeceğin de genetiğine ve emeğine bağlı olarak değişir. Kesinlikle herkese göre bir iş değil. Naturel olarak kas inşası oldukça meşakkatli bir iş yani zora gelemiyorsan da başka işlere yönel, herkes kaslı ve estetik olmak zorunda değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam şuanda 25 şınav falan çekebiliyorum çalışıyorum ama bicepsim hala 26 cm kilom hala 53 protein de alamıyordum eskiden yumurta falan yemediğimden şuanda yiyorum bana beslenme için yardımcı olurmuşum instagramdan veya başka bir platformdan
bicepslerin kaç santimdi beslenmeni anlatırmışım lütfen
Gelişim kısa vadede olmaz, bu bir süreçtir. Bir çok etken barındırır. Beslenme, antrenman ve dinleme üçlüsü çok önemli. Kendi içlerinde de ayrı şekilde detaylı şeyler.
Progressive overload ı araştır ve bu mantıkta ilerle. Başlangıç için full body antrenman sistemi tavsiye edilir. Sonrası için bölgesel, alt-üst vucut ve ya itiş çekiş bacak şeklinde bir antrenman programı belirlenip programa sadık kalarak bu programda ilerlemeye çalışmalısın.
Örneğin şuan 5 şınav çekiyorsan bir sonraki antrenmanda bunun hedefi 6 olmalı. Squat, bench, row gibi temel egzersizlere odaklanıp bunlarda tekrar ve ağırlık arttırmaya yönelik ilerlemek gerekiyor. Başlangıç seviyesinde güç kazanımı ve ilerleme zaten hızlı olur.
Üstteki arkadaş da belirtmiş tükenişe gitmen gerekiyor. Örneğin 8-10 tekrar aralığıysa hedef ağırlık seçimine göre bu tekrar aralığında son tekrar tükeniş noktasında olmalı. 10 tekrara ulaştığında ağırlık arttırıp 8 tekrar hedeflenebilir.
Beslenme uyku ve dinlenme çok önemli. Bunlara da dikkat etmen, pirinç yulaf, tavuk, yumurta bu 4 besin mutlaka beslenmende yer almalı.
Bundan sonrası zamanla yolda şekillenmeye devam edecek. Her gün yeni bir detay öğreneceksin illa ki. Zamanla genetiğine de bağlı olarak gelişim kaydedeceksindir.
-
Yaklaşık 1 haftadır falan tavuk pilav yumurta et falan yiyorum genelde her gün Ağırlık çalışıyorum akşam yürüyüşe gidiyorum Yemek yemeye başladıktan 5 gün sonra falan ölçüldüm yarım kilo düşmüşüm moralimi bozdu napabilirim
Metabolizman hızlı, bu durumda yapman gereken şey kalorileri arttırmak. Ağırlık idmanlari da kalori yakmana sebep oluyor aynı zamanda. Gelişimin için yaktigin kalorinin üzerinde beslenmelisin.
Mutfak tartısı alabilirsin kendine. En iyi yolu bu olur. Sabah yediğin yulafi ve gün içinde tukettigin pirinci tartarak ilerle.
Şuan tukettigin miktarlar neyse onları biraz daha arttır. Bir hafta sonra aç karnına tartil sonuca göre bir miktar daha arttirabilirsin. Gittikçe kilo alımı zorlaşacak buna göre arttirabildigin kadar arttiracaksın. Sağlıklı yağlar tüket. Temiz beslen. Yağ, protein ve karbonhidrat miktarlarını dikkatli ayarla. Temiz büyümek zor bir süreçtir. Senin yaglanmadan ziyade temiz bir şekilde kas kütlesi kazanman gerekiyor ki zayıf basladigin için zor da olsa avantaj olarak estetik bir görüntüye kavusmani sağlar bu.
Sürece sadık kal ve beslenmeni arttır. Yiyeceksin tek yolu bu. Yeri gelecek öğünlerin bitirmekte zorlanacaksin ama yemelisin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Muhakkak akşam erken aytıp sabah erken kalkacaksın ki dinlenmen tam olsun ve erkenden çok sıkı bir kahvaltı yapıp öğlene kadar acıkasın.Sabahları leblebi gibi zeytin ye zeytinyağına ekmek ban portakal suyu iç.günde 4 öğün ye muhakkak gece yatmadan yumurta ye muz süt fıstık ezmesi yulaf ezmesi karışımı yap tavuk pilav şart değil iştahını açık tutmaya çalış hareketli ol
-
62/02 yi bırakacaksın gece tv de bilgisayarda vakit geçirmeyeceksin et ve süt ürünlerine ağrlık vereceksin kendine inanıp güveneceksin alkol ve sigaradna uzak duracaksın yüksek ağırlık az tekrar ile mesafa kaydedebılırısn
-
Sağolun hocam peki benim boyun şuanda 1.78 kilom 53 falan bicepsim 26 kilomun düşüklüğünden dolayı biceps büyüklüğüm normalmi birde babam hiç spor yapmamış bicepsi 35 kilosu normal ben 35 i geçememmi nasıl oluyor o
ZAMANLA pes etmeden ağır kilolarla çalış iyi beslen iyi dinlen sabret bak nasıl olacaksın seni görenler öyle güzel tepkiler verecek ki moralin tavan yapacak onun için çok takma kafana ve başla hemen çalışmaya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X