Şimdi Ara

Neden BAND20 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
5.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teknik olarak anladığım tek şey band20 nin kırsalda gördüğü ama burada neden bize band20 veriliyor? Önceden hızlıydı büyük ihtimalle band değişikliği yapıldığını düşünüyorum.

Neden BAND20 ?

Neden BAND20 ?
    Neden BAND20 ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi circassianman -- 6 Ocak 2020; 19:47:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çünkü ilk öncelik kapsamadır ve 4G kapsaması ülkemizde en iyi olan bant en düşük frekanslı 20. banttır. Şehir merkezinde de olsa baz istasyonunun kör noktasında kalıp 20. bant olmadan 4G sinyali alınamayacak pek çok yer var.
    Ben mesela telefonumu 4G'ye kilitledim. 20. bant sayesinde Trakya'da bir çok yerde telefon neredeyse çekmiyorum diyecek olsa da verimli bir iletişim sağlayabiliyorum mesela. Turkcell kurulum yaptığı her baz istasyonunda 20. bandı aktifleştiriyor kapsama meselesini öncelikle çözmek için. 3. bant ondan sonra ve 7. bant da daha sonra geliyor öncelik olarka. Yani sıfırdan 4G kurulan tüm istasyonlarında 20. bant var diyebiliriz. Bazı istasyonlarda ise halihazırdaki donanım ile 3G frekansını kısıp 1. banttan 4G veriyor. Bazı yerlerde sanırım L900 ile de veriyor ama kendim görmedim.

Arkadaşın bölgesinde muhtemelen bir baz istasyonu kaldırılmış ya da bir şey için devre dışı alınmış ve uzak bir yerden 20. bant sinyali alabiliyor sadece.
    Yapay Zekanın Yanıtı

BAND20: Mobil İnternet Deneyimini Geliştiren Frekans Bandı

4G ve 5G ağlarında kullanılan BAND20, 800 MHz frekans bandında çalışan bir frekans bandıdır. Bu band, uzak bölgeler ve binaların iç kısımları gibi sinyallerin zayıf olduğu alanlarda kapsama alanını ve sinyal kalitesini önemli ölçüde artırır.

BAND20 olmadan, bu alanlarda mobil internet bağlantısı yavaş, kesintili ve hatta erişilemez olabilir. BAND20, bu sorunları giderir ve bu bölgelerde daha hızlı ve güvenilir bir bağlantı deneyimi sağlar.

BAND20, 4G ve 5G cihazlarda desteklenir. Cihazının BAND20 desteği olup olmadığını kontrol ederek, bu banddan yararlanıp yararlanamayacağını öğrenebilirsin.

BAND20'nin sağladığı avantajlar şunlardır:

• Kötü sinyal alanlarında kapsama alanının genişletilmesi
    • Sinyal kalitesinin iyileştirilmesi
    • Daha hızlı indirme ve yükleme hızları
    • Kesintisiz ve güvenilir mobil internet bağlantısı

BAND20, özellikle kırsal alanlarda veya binaların iç kısımlarında mobil internet erişimini iyileştirmek isteyenler için önemli bir özelliktir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal olması gereken bu. Band 3 sinyali bulunduğunuz yerde zayıf. Band 20 engellerden rahat alabiliyor. Bodrum katlarda işe yarıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • imei atilip bant 20 si giden telefonlar biliyorum resmen çöp oluyorlar bant 20 candır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    15.kattayım camdan baz istasyonu çaprazımda kalıyor. Önümüzde hiçbir engel yok. Band 7den verilse fena olmaz mıydı?

• Türkiyede sinyallerin çoğu buradan verildiği için böyle. Yoksa en düşük hızı sunan bir band.

• Bendede ayni gibi. Hiz 20 40 arasi degisiyor. Merkezde kaliyoruz. Sis hocam daha iyi bilir.

Neden BAND20 ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SYLAS -- 7 Ocak 2020; 15:12:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SYLAS S kullanıcısına yanıt
    Kimdir o hocam etiketleyin de görsün

• şimdi bende band20 yok mu :(

Neden BAND20 ?

• circassianman kullanıcısına yanıt
    Bende 13 katta, tüm şehri gören yerde, 2 bina yanda baz istasyonu olmasına rağmen şebeke sorunu yaşıyorum. Sürekli baz istasyonu değiştiriyor. Eğer sabit band 20den hizmet alabiliyorsan şükredin. Sebebide baz istasyonlarında kapsama karmaşası olmaması için belli bir eğim ile yere bakıyormuş.

• __kadıköyRAP__ kullanıcısına yanıt
    Sizin gibi haberleşme bölümünde aktif biri band 20 olmayan telefon kullansın :). Telefon modelimiz merak ettim. Xiaomi min Çin versiyonu telefonların da band 20 yok. Ama kaç yıllık lg g2 mde band 20 var.

Hocam 4g hız 1mbit neyine şükredeyim?

aynen o telefonlardan Redmi 5 Plus

• __kadıköyRAP__ kullanıcısına yanıt
    cift imei atilan xiaomilerdede band 20 gidiyor mesala bende mi9 var band 20 duruyor ama 1.sim yuvasi devre disi kaldi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Attığınız imei 4g destekleyen telefona ait mi? 4g imei olmayınca 4g kullanılmadığını okudum ama band 20 desteklemeyen destekleyen diye imei seçeceğini zannetmiyorum.

Eğer sabit bağlantı varsa şükredin 2 dk bir internet kesilmesinden iyidir. Telefonunuzda frekans şeçme seçeneği varsa band 3 deki sinyal seviyenizi atabilirmisiniz? Ben genelde netmonitor uygulamasını kullanıyorum.
    Neden BAND20 ?

• vardı da imei atıldığı için gittiğini zannetmiyorum donanım olarak yok band20, orijinal imeili r5p de de yok çünkü

Kendimiz herhangi bir banda bağlanmayı tercih edebiliyor muyuz?

Network signal guru ile band lock yapılabiliyor root varsa

• Peki mesela oneplus 5t ve xiaomi mi9t nin 4 tık çektiği yerde galaxy a50 neden tek tık çekiyor? Bu ne ile ilgilidir hepsi garantili cihazlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3042DE2E5 -- 8 Ocak 2020; 10:24:26 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.