Şimdi Ara

NEDEN BU FORUMDA YERLI MARKA TVLER BEGENILMIYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir yildir yeni bir tv almak istedigim icin forumun bu bolumunede girdim, sokaktaki vatandasa gore yani disarda konusulan vestel arcelik falan bir dunya devi, yani tv konusunda diger markalar kadar kaliteli, bu foruma girene kadar bende oyle zannediyordum, bizim arcelik o bu panosonicten lgden ne eksigi var? neden turk markalari bu forumda adam yerine koyulmuyor? yabanci markalarla bu kadar kalite farki varmi aralarinda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Türk markalarını kötülemiyorum burda ama o ne eksiği var diyerek bahsettiğin firmalar teknoloji üretiyor, bizimkiler de satın alıyor.

20 senedir bilfiil çalışan Arçelik çamaşır makinemiz aslında Siemens. O tarihten 5-6 sene sonra Arçelik'in kendi ürettiği makineler ise yıllar önce çöp oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: treabacks

Türk markalarını kötülemiyorum burda ama o ne eksiği var diyerek bahsettiğin firmalar teknoloji üretiyor, bizimkiler de satın alıyor.

20 senedir bilfiil çalışan Arçelik çamaşır makinemiz aslında Siemens. O tarihten 5-6 sene sonra Arçelik'in kendi ürettiği makineler ise yıllar önce çöp oldu.

Vestel ve arcelik uretmiyormu ? yani yurt disindan geliyor malzeme turkiyede birlestirilipmi satiliyor? bekonun vestelin yurt disina cok tv sattigi konusulur genelde turkiyede gercek degilmi bu? gercek soyluyorum bu foruma girene kadar vesteli bekoyu baya baya tv konusunda cok buyuk markalar zannediyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LİVERPOOLYWNA -- 24 Mart 2013; 1:53:33 >
  • Tamamen tercih meselesi

• Tv ya da beyaz eşya montaj yapmak ayrı birsey,üretmek farklı birsey.bizimkiler milletten Parca toplayıp montajlarını için pek tercih edilmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: eternity

Tv ya da beyaz eşya montaj yapmak ayrı birsey,üretmek farklı birsey.bizimkiler milletten Parca toplayıp montajlarını için pek tercih edilmiyor.

Montaj yapiyorlarda kotumu yapiyorlar? yani philips lg ile beko ve vestel arasinda bu kadar cok fark varmi

• quote:

Orijinalden alıntı: 8888LİVERPOOL8888

quote:

Orijinalden alıntı: eternity

Tv ya da beyaz eşya montaj yapmak ayrı birsey,üretmek farklı birsey.bizimkiler milletten Parca toplayıp montajlarını için pek tercih edilmiyor.

Montaj yapiyorlarda kotumu yapiyorlar? yani philips lg ile beko ve vestel arasinda bu kadar cok fark varmi

Goruntu bakimindan baya var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • durum biraz karışık örneğin vestel lg ve samsung panel alıp kendi tv ürretiyormuş
    türkiyede satılan samsung ve lg tvleride vestel fabrikası üretiyormuş
  • kötü malları neden beyenelim ki

üst sınıf mallar sharp toshiba sony panasonic tabiki avrupaya yada türkiye ye gelen mallar vasat yada pahalı olmasa sharp ve toshiba gözü kapalı alınırdı...

orta sınıf bana göre philips

alt sınıf mallar samsung lg ve diğerleri ...

eskiden bizde arçelik beyaz eşya vardı kaliteydi ..şimdiki mallar çöp ... o yüzden yanına bile yaklaşmam ....
    tv konusunda ise samsung lg beyenmeyen biri olarak onları evime alır mıyım :)
  • Adamlar bize yerli muamelesi yapsalar :)
    vestelin avrupa da satılan malı çok daha ucuz ve malzeme kalitesi farklıydı 2-3 yıl önce :)

iki kere al anlarsın. fiyatlarda, kalitede anlayamadın servise düşecen elin mahkum o zaman anlarsın
  • Yerli Tv lerin kalitesi diğer markalardan çok farklı değil. Yerli marklarda Vestel çok başarılı. Ama insanlar, bizimkiler yapamaz diye, Türk malına karşı biraz ön yargılı. Vestel Avrupa da balkanlar ve bir çok ülkede satış yapıyor. Vestel in yıllardır Rusya da bu iş için fabrikası bile var. Vestel sizin bildiginiz bir çok markalara yazılım yapıyor vs. vs. Ben bir çok tv yi izleme şansına sahibim. Led ler de öyle aman aman bir fark yok ben göremedim. Fiyat / Performans olarak bakarsak Yerli markaları direk tercih etmek gerekir. Para ülkede kalır. Türkiye kazanır. Yeni iş imkanı dogar. Yurdum insanı kazanır. Biraz daha bilinçli tüketici olmamız gerekiyor.

http://www.f5haber.com/teknolog/vestel-in-mega-fabrikasi-national-geographic-haberi-3768643/

• çok detaylı bilgim olmasada bence türk firmaları geriden geliyolar yenilik çok az diğer firmalara bakıyorsun lg, sony vs bunlar hep bu işin öncüsü ilkleri yapıyolar ve ondan dolayı türk markaları talep görmüyo.yani gönül isterki dışarıdan almayalım hep kendi markalarımız olsun ama olmuyo malesef.ben bi ara hemen hemen 10 sene önce arçeliğin çok ihracat yaptığını duymuştum dış ülkelerde saygın bi marka olduğunu duymuştum, ne kadar gerçek bilemem ama olduysa böle bişe bu pazarı kaybettiyse pek diyecek bişe yok haketmiş bu durumu diyosun
  • quote:

Orijinalden alıntı: justify

Yerli Tv lerin kalitesi diğer markalardan çok farklı değil. Yerli marklarda Vestel çok başarılı. Ama insanlar, bizimkiler yapamaz diye, Türk malına karşı biraz ön yargılı. Vestel Avrupa da balkanlar ve bir çok ülkede satış yapıyor. Vestel in yıllardır Rusya da bu iş için fabrikası bile var. Vestel sizin bildiginiz bir çok markalara yazılım yapıyor vs. vs. Ben bir çok tv yi izleme şansına sahibim. Led ler de öyle aman aman bir fark yok ben göremedim. Fiyat / Performans olarak bakarsak Yerli markaları direk tercih etmek gerekir. Para ülkede kalır. Türkiye kazanır. Yeni iş imkanı dogar. Yurdum insanı kazanır. Biraz daha bilinçli tüketici olmamız gerekiyor.

http://www.f5haber.com/teknolog/vestel-in-mega-fabrikasi-national-geographic-haberi-3768643/

bu nasil is bunlar dogruysa gercekten lgden sonyden bir farki yok vestelin, avrupada ikinci diyor cunku haberde

• quote:

Yerli Tv lerin kalitesi diğer markalardan çok farklı değil. Yerli marklarda Vestel çok başarılı. Ama insanlar, bizimkiler yapamaz diye, Türk malına karşı biraz ön yargılı. Vestel Avrupa da balkanlar ve bir çok ülkede satış yapıyor. Vestel in yıllardır Rusya da bu iş için fabrikası bile var. Vestel sizin bildiginiz bir çok markalara yazılım yapıyor vs. vs. Ben bir çok tv yi izleme şansına sahibim. Led ler de öyle aman aman bir fark yok ben göremedim. Fiyat / Performans olarak bakarsak Yerli markaları direk tercih etmek gerekir. Para ülkede kalır. Türkiye kazanır. Yeni iş imkanı dogar. Yurdum insanı kazanır. Biraz daha bilinçli tüketici olmamız gerekiyor.

lg , samsung vs. alsak türkiye ekonomisine yaramıyormu sanki. Türkiyeye getiren distiribütörlerde gavur adamlar çalışmıyor TÜRK milleti çalışıyor. HEr markayı tercih edelimki herkez kazansın.

Benimde bir çok tv yan yana ve aynı görüntüde izleme avantajım var fakat lg veya başka markayla vesteli, arçeliği yanyana koyduğumda kimse türk mallarının yüzüne bile bakmıyor. Görüntü farkı baya oluyor. türk markaları dışarıdan parçaları toplayarak Türkiye'de montaj yapıyor. Vestel'in lg den panel aldığı söylentisi var ve lg aynı kalitede paneli vestel'e doğal olarak satmaz. Buda görüntü kalitesini farklılığını açıklıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nazif_brs

quote:

lg , samsung vs. alsak türkiye ekonomisine yaramıyormu sanki. Türkiyeye getiren distiribütörlerde gavur adamlar çalışmıyor TÜRK milleti çalışıyor. HEr markayı tercih edelimki herkez kazansın.

Benimde bir çok tv yan yana ve aynı görüntüde izleme avantajım var fakat lg veya başka markayla vesteli, arçeliği yanyana koyduğumda kimse türk mallarının yüzüne bile bakmıyor. Görüntü farkı baya oluyor. türk markaları dışarıdan parçaları toplayarak Türkiye'de montaj yapıyor. Vestel'in lg den panel aldığı söylentisi var ve lg aynı kalitede paneli vestel'e doğal olarak satmaz. Buda görüntü kalitesini farklılığını açıklıyor.

hocam bende bakıyorum magazalarda falan bir fark göremiyorum, vestelin tvde teknosadaki lgde aynı gösteriyor gibi geliyor bana, tabi belli fiyattaki tvleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LİVERPOOLYWNA -- 25 Mart 2013; 19:04:50 >

• Diger markları aldıgında da elbette Türkler çalışıyor ama Ekonomiye direk yerli malı gibi katkısı olmuyor.
    Yerli markların panel üretebilmesi için büyük yatırımlara ihtiyac var. Yapabilirler ama yapmıyorlar. Yurtdışından almak daha cazib geliyor demekki.
    Onu da zamanla yapacaktırlar. Görüntü farkı bayagı oluyor demişssin ama dogru ayarlarda bakarsan çok da aman aman fark olmadığını görürürsün.
    Bir de kıyaslamayı f/p olarak yapıyoruz. yani sony hx850, samsung es serisi philips in üst modelleri vb. ile yerli tvleri sini karşılaştırırsan tabiki görüntü farklı olacaktır bir defa arada fiyat olarak neredeyse yarı yarıya fark var. Bunu da göz ardı etmemek gerekir.
  • bence bu forumdakiler bilgili olduğu içindir çünkü yapamıyoruz bunu kabul etmek lazım bi kere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 8888LİVERPOOL8888

quote:

Orijinalden alıntı: Nazif_brs

quote:

hocam bende bakıyorum magazalarda falan bir fark göremiyorum, vestelin tvde teknosadaki lgde aynı gösteriyor gibi geliyor bana, tabi belli fiyattaki tvleri

mağazalara bakarak fikir edinemezsiniz orda satılmak istenen ürüne blurayli özel yapım demolar gösterilir diğerlerine çoklu seçenekten yayın verilir ayarları bozulur falan falan ,yerli ürün derseniz fiyatlarının biraz daha uygun olması gerek diye düşünüyorum biraz yüksek fiyatlar ama servis konusunda yerliler açık ara önde (gerçi servis elemanları pek teknolojiden anlamıyor ayrı) yani değişim veya tamir konusunda muhatab bulabilirsiniz yabancılarda bu pek mümkün değil,bir kaç mağaza gezerseniz internette de biraz dolaşırsanız objektif olarak fikir edinilebilir gibi geliyor hemen karar vermeyin

• Yerli malı yurdum malı herkes onu kullanmalı ile olmuyor maalesef. Günümüz dünyasında en kaliteli ürün en uygun fiyata kimdeyse, herkes onu tercih ediyor. Doğal olarak Sony,Panasonic, Philips gibi kaliteli markalar. Ucuzluğu tercih edenler nispeten daha kalitesiz ama uygun fiyatlı Samsung, LG gibi markalara yöneliyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.