(İntihar etmeyi falan düşünmüyorum) Hep merak etmişimdir. İnsanoğlu neden hayatını idame ettirir? Yani sizi hayatta tutan şey nedir? Hayatta kalmanızı sağlayan gücü nerden alırsınız?
Gücümü üfler bisküvilerinden alıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: blogisa
:) peki manevi gücünüzü?
efsaneman9100E
kullanıcısına yanıt
Olumden sonra bir devamin oldugu fikri yani ahiret inanci.
quote:
Olumden sonra bir devamin oldugu fikri yani ahiret inanci.
konuyu dini bir konuya çekmek istememekle birlikte, öldükten sonra yaşamın varlığına inansam da bu bana böyle bir güç vermiyor çünkü duyu organlarımızla hissedemediğimiz için böyle sanki uzak geliyor.Kısacası, başka şeyler de olduğunu düşünüyorum bizi hayatta tutan.Bu arada, bunun nedeni elbette ki kimi insanlar için ölüm korkusu olabilir yani hayatından memnun değildir ama ölmekten korktuğu için hayatını idame ettiriyordur.Sorum o tarz kişilere değil.
Peki sizin için ahiret inancı dışında başka bir neden var mı?
quote:
Güldürdün. Gücümü Lays ciplerinden alıyorum.
Konuya gelirsek, çocuklar yokken hiç düşünmedim bu konuyu, şimdi çocuklar var ve sadece hayatta kalmak değil bir çok sorumluluğum var. Hayatta bir boşluk hissediyorsanız, önce çocuk sahip olmayı amaç edinin, çocuk doğduktan sonra hayatla ilgili böyle şeyler düşünmeye fırsatınız kalmaz.
Burada yani dunyada yapilan islerin amaci hasat zamaninda yani mahserde eli bos kalmamak amaciyla onden bir seyler gondermektir. Bunu duyularinla hissedemezsin ama aklinla kavrayabilirsin... Dusunsene ne kadar cok ve faydali amel islersen o kadar iyi olacak. Durum bunun tam tersi olsaydi yani olumden sonra toprak olacagimizi dusunseydik ne varligin ne de aklin bir onemi olurdu. Ot gibi yasar giderdik. Bu ici bos bir dusuncedir. Ayrica bu sorunun "din" den baska bir cevabi olacagini dusunmuyorum.
Ben bir ateistim ve hayatımı devam ettirmemin tek sebebi yarını merak etmem. Gerçekten merak ediyorum yarını ve bu beni hayatta tutuyor yoksa çoktan gitmiştim. Hayat öyle boş ve saçma ki ne insanlar ne de bu ülke çekilecek dert değil
Yarin bir gun oleceksin ve hicbir sey olmayacaksin oyle mi? Evren, galaksiler, yildizlar, canlilik ve diger tum kusursuz duzen bosa ha?
quote:
Orijinalden alıntı: W.Amadeus
quote:
Güldürdün. Gücümü Lays ciplerinden alıyorum.
Konuya gelirsek, çocuklar yokken hiç düşünmedim bu konuyu, şimdi çocuklar var ve sadece hayatta kalmak değil bir çok sorumluluğum var. Hayatta bir boşluk hissediyorsanız, önce çocuk sahip olmayı amaç edinin, çocuk doğduktan sonra hayatla ilgili böyle şeyler düşünmeye fırsatınız kalmaz.
hocam belki bencilce gelecek ama ben çocuklarım için yaşamak istemem yani çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum. Anladım kadarıyla siz yaşamınızı çocuklarınıza adamışsınız, tahmin ediyorum ki güzel bir duygudur ama herkes üstesinden gelemez. Bu arada, konuya yazılan ve yazılacak her "yol gösterici" cevap için teşekkür ediyorum çünkü sizlerin düşüncesini öğrenmek istiyorum
quote:
Yarin bir gun oleceksin ve hicbir sey olmayacaksin oyle mi? Evren, galaksiler, yildizlar, canlilik ve diger tum kusursuz duzen bosa ha?
hocam inançsızlık ve iman mukayesesi bir başka konuda tartışılması gereken apayrı bir mevzu, o tarafa doğru gitmeyelim
quote:
Burada yani dunyada yapilan islerin amaci hasat zamaninda yani mahserde eli bos kalmamak amaciyla onden bir seyler gondermektir. Bunu duyularinla hissedemezsin ama aklinla kavrayabilirsin... Dusunsene ne kadar cok ve faydali amel islersen o kadar iyi olacak. Durum bunun tam tersi olsaydi yani olumden sonra toprak olacagimizi dusunseydik ne varligin ne de aklin bir onemi olurdu. Ot gibi yasar giderdik. Bu ici bos bir dusuncedir. Ayrica bu sorunun "din" den baska bir cevabi olacagini dusunmuyorum.
sizi tanımadığım için kişisel "almayacağınızı" tahmin ederek şunu söylemek isterim: sizin gibi insanlar ekseriyetle her şeyi yolunda giden, deyim yerindeyse bir eli yağda bir eli balda insanlar, o nedenle sizin Yaratıcı'ya karşı duyduğunuz imânın bu denli güçlü olmasını yadırgamıyorum.Resme öbür taraftan baktığımızda ise hemen her şeyi ters giden, istedikleri olmayan, özellikle bu güya inançlı insanların dolandırdıkları insanlar var, onların da tıpkı sizin gibi yaratıcıyı bu kadar sevmesini beklemeniz gerçekçi olmaz. tekrarlamakta fayda var; kişisel olarak almayacağınızı ümit ediyorum zira sizi tanımıyorum
efsaneman9100E
kullanıcısına yanıt
Dostum yolcuya kizip yola kusulmez. Allah adina insanlari dudukleyen allahsizlar var ben de farkindayim ancak ben sadece bir yaraticiya inanmanin daha mantikli oldugunu savundum. Sahsen benim de ailemde, maddi durumumda, isimde ve cevremdeki arkadaslarimla olan iliskilerimde yolunda gitmeyen pek cok sey var ama bunlarin gelip gecici oldugunu biliyorum.
Sonunu merak ettiğimden.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-9D1F6CB07
Sonunu merak ettiğimden.
Hayatta kalınca ne olacağının merakından.
Tanrıyla satranç oynayabilmek için. Beni nasıl yeneceğini merak ediyorum.
lütfen soruyu gören arkadaşlar da cevap yazsın.ne kadar farklı bakış açısı, o kadar iyi
Kafanı boşalt hiçbişey düşünme ve bıçağı boynuna daya bakalım.devamı geliyomu.gelmez.işte hayat bu.bi amacım var merakım var boşver bunu.ölümü bilerek hayatı yaşıyoruz işte.lafa gelince berbat birsürü şey var ama bıçağı boynuna saplayabilirmisin.elin gitmez
quote:
Orijinalden alıntı: efsaneman9100
lütfen soruyu gören arkadaşlar da cevap yazsın.ne kadar farklı bakış açısı, o kadar iyi
Konuyu dine çekmek istemesem de(tartışma çıkıyor çünkü) hayatta kalmamın tek nedeni din diyebilirim.
Çok gereksiz buluyorum hayatı ya da bilmiyorum ben zevk almayı beceremedim. İsterseniz dünyayı yönetin yaşayacağınız topu topu 70 yıl ya da ne bileyim sokaklarda yaşayın yine 70 yıl. O 70 yılda da bir çok acı yaşıyorsunuz. Ayrıca iki durumda da ölünce öldünüz işte. Başkalarının sizi hatırlaması o kadar da önemli olmasa gerek siz öldüğünüzde. 70 yıllık süreyi doldurup sahneden çıkıyorsunuz ve oyun devam ediyor.
Yaşım 23 oldu çok kötü bir hayatım olmadı şükür ama rahat bir hayatım da olmadı. Gelecek hakkında da aynı şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Bir amacım yok şu anda. Belki de eksiğim budur bilemem ama hiç doğmasaydım keşke dediğim çok oldu. Dünya desen sevilecek bir yer değil zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: TMoE
Konuyu dine çekmek istemesem de(tartışma çıkıyor çünkü) hayatta kalmamın tek nedeni din diyebilirim.
Çok gereksiz buluyorum hayatı ya da bilmiyorum ben zevk almayı beceremedim. İsterseniz dünyayı yönetin yaşayacağınız topu topu 70 yıl ya da ne bileyim sokaklarda yaşayın yine 70 yıl. O 70 yılda da bir çok acı yaşıyorsunuz. Ayrıca iki durumda da ölünce öldünüz işte. Başkalarının sizi hatırlaması o kadar da önemli olmasa gerek siz öldüğünüzde. 70 yıllık süreyi doldurup sahneden çıkıyorsunuz ve oyun devam ediyor.
Yaşım 23 oldu çok kötü bir hayatım olmadı şükür ama rahat bir hayatım da olmadı. Gelecek hakkında da aynı şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Bir amacım yok şu anda. Belki de eksiğim budur bilemem ama hiç doğmasaydım keşke dediğim çok oldu. Dünya desen sevilecek bir yer değil zaten.
Alıntıları Göster
survival instinct dedikleri şeyden dolayı. yaratılış gereği