Şimdi Ara

Neden kas yapıyorsunuz? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
533
Cevap
12
Favori
11.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kari kizdan dolayi veya kas icin veya cekicilik oda degil milleti dovmek icin yada saglik icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdamsınDrogba

quote:

Orijinalden alıntı: Vallex

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: filozofreyiz

quote:

Body gibi bir sporla uğraşmak yerine sağlık açısından daha faydalı olduğunu düşündüğüm; futbol, basketbol, voleybol atletizm tarzı sporlarla uğraşmak daha cazip bende.Sonuçta yapılan spor ciğerlerini açmalı.Bir futbolcunun fiziğini çoğu body yapan insanların fiziğine değişirim.Ve bu işi yapan adamlar belirli bir süre sonra protein tozu kullanmak durumundular.Proteinin fazla almak çok fazla karaciğeri yoruyor.15 tane yumurta yemek bence normal değil bunun sağlığa faydalı olduğunu düşünmüyorum.Bu arada her spor için geçerli.

Kafan mı güzel ? Ayran mı içtin ? Göğüs çalışınca ciğerler gelişiyor. Senin soluduğun havanın 2-3 katını çekiyorum ben. Proteini fazla almak acemi ve cahil işidir. Protein miktarı = Kilon x 2 'dir. + Bol su ile kesinlikle karaciğer falan da yorulmaz. Ayrıca güzel bir vücut için 15 yumurta değil, 4-5 yumurta beyazı + 1 ölçek protein tozu + 450 - 500 gr tavuk göğüs eti + 50-100 gr. beyaz peynir + komplex karbonhidrat + faydalı yağlar + meyveler yeterlidir. (opsiyonel olarak 5 gr.'ı aşmamak kaydıyla Kreatin tüketimi de faydalıdır.)

Yani sana kesinlikle sert konuşmak istemiyorum. Haddime de değil. Ama bilmiyorsun dostum. Lütfen sor, öğren. Öyle konuş.

Ne bicim konusuyorsun sen protein sentezi.Hiç mi biyoloji görmedin.Bir defa protein tozu dedigin olay karaciğerle alakalı.Karaciğerin gereğinden daha fazla çalışmasının ne gibi bir yararı olabilir.Ne kadar fazla yorarsan organlarını o kadar çabuk iflas bayrağını çekersin.Kaldı ki birde stereoid kullananlar var.Extradan erkeklik hormonu alıyorsun ve vücut bana zaten erkeklik hormonu geliyor diyerek üretimi durduruyor.Bu kez kullanmayı bırakamıyorsun cunku vucut uretimi durdurmus oluyor.Bak dostum hangi spor olursa olabildiğince az yemek gerekir.Peygamberimizin bile hadisleri bu yönde.Ki bu sporu sağlam olarak yapan adamların bir çoğu 10 yumurtadan aşağı yumurta yemiyor.Survivorda ki Hasan bile 30 yumurta yediğini açıkladı.Bu adam bir antrenör ve senin ondan daha iyi bildiğini düşünmüyorum.30 yumurta nedir adamım? Arabaya istediğin kadar benzin at motoru eskitirsin.Boş yapıyorsun kullansan bile karaciğere bu kadar fazla madde alımı doğru değil.Biliyormuş gibi yönlendirme insanları.2 3 süslü cumle kurunca bu isten anlamış olmuyorsun.Üstelik daha kemik gelişimini tamamlayamadigi halde bu sporu yapan ergenleri hic saymıyorum.

Bu konu hakkında hakikaten bir şey bilmiyorsun ama hala ısrar ediyosun zarar da zarar diye bu vücut geliştirmeyi düzgünce yaparsan hiç bir şey olmaz 70 yaşında adam bizim spor salonunda benden ağır çalışıyo peki sen 70 yaşına gelince ( Gelebilirsen ) ne yapabilcen ? Spor faydalıdır ve herkesin yapmasını tavsiye ederim ama body olsun ama futbol olsun maksat eğlenceğiniz bir spor yapmak.

Zaten body hakkında uzman biri değilim.Benim genel de araştırmalarım sağlıklı yaşamak yönünde.Tabi ki de kimsenin hangi yaşa kadar yaşayacağı belli değil.Algı yaratmaya gerek yok.Burda bildiğim birşey varki sentezleme görevi yürüten karaciğeri daha fazla protein maruz bırakarak daha fazla çalışmasını sağlıyorsun.Baska birşey dedigim yok zaten.Ayrıca az besin tuketmenin önemi her yerde belirtilmis zaten.Hadisleri onemsemiyorsan Canan Karatayın az yemek yeme ile ilgili yazıları var onlara bakacak olursak yine fazla besin tuketiminin zarari ortaya çıkıyor.

Bilimsel açıklama ile gelsen tamam eyvallah ama bana Canan karatay filan diyorsun ben kimsenin söylediğine körü körüne inanmam ispatlanmadıkça ve ayrıca kilo ve protein alımını hesaplayıp artı olarak bol su tüketirseniz herhangi bir sorun olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Cleak

quote:

Orijinalden alıntı: Lenna

quote:

Orijinalden alıntı: Litminov

Yaş ve boy kaç?

16 1.60

Sena sen misin ?

Hayır

• Göbekli olmak rahatsızlık veriyor , sık ve fit olmak çok daha iyi ve sağlıklı
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Body gibi bir sporla uğraşmak yerine sağlık açısından daha faydalı olduğunu düşündüğüm; futbol, basketbol, voleybol atletizm tarzı sporlarla uğraşmak daha cazip bende.Sonuçta yapılan spor ciğerlerini açmalı.Bir futbolcunun fiziğini çoğu body yapan insanların fiziğine değişirim.Ve bu işi yapan adamlar belirli bir süre sonra protein tozu kullanmak durumundular.Proteinin fazla almak çok fazla karaciğeri yoruyor.15 tane yumurta yemek bence normal değil bunun sağlığa faydalı olduğunu düşünmüyorum.Bu arada her spor için geçerli.

Kafan mı güzel ? Ayran mı içtin ? Göğüs çalışınca ciğerler gelişiyor. Senin soluduğun havanın 2-3 katını çekiyorum ben. Proteini fazla almak acemi ve cahil işidir. Protein miktarı = Kilon x 2 'dir. + Bol su ile kesinlikle karaciğer falan da yorulmaz. Ayrıca güzel bir vücut için 15 yumurta değil, 4-5 yumurta beyazı + 1 ölçek protein tozu + 450 - 500 gr tavuk göğüs eti + 50-100 gr. beyaz peynir + komplex karbonhidrat + faydalı yağlar + meyveler yeterlidir. (opsiyonel olarak 5 gr.'ı aşmamak kaydıyla Kreatin tüketimi de faydalıdır.)

Yani sana kesinlikle sert konuşmak istemiyorum. Haddime de değil. Ama bilmiyorsun dostum. Lütfen sor, öğren. Öyle konuş.

Ne bicim konusuyorsun sen protein sentezi.Hiç mi biyoloji görmedin.Bir defa protein tozu dedigin olay karaciğerle alakalı.Karaciğerin gereğinden daha fazla çalışmasının ne gibi bir yararı olabilir.Ne kadar fazla yorarsan organlarını o kadar çabuk iflas bayrağını çekersin.Kaldı ki birde stereoid kullananlar var.Extradan erkeklik hormonu alıyorsun ve vücut bana zaten erkeklik hormonu geliyor diyerek üretimi durduruyor.Bu kez kullanmayı bırakamıyorsun cunku vucut uretimi durdurmus oluyor.Bak dostum hangi spor olursa olabildiğince az yemek gerekir.Peygamberimizin bile hadisleri bu yönde.Ki bu sporu sağlam olarak yapan adamların bir çoğu 10 yumurtadan aşağı yumurta yemiyor.Survivorda ki Hasan bile 30 yumurta yediğini açıkladı.Bu adam bir antrenör ve senin ondan daha iyi bildiğini düşünmüyorum.30 yumurta nedir adamım? Arabaya istediğin kadar benzin at motoru eskitirsin.Boş yapıyorsun kullansan bile karaciğere bu kadar fazla madde alımı doğru değil.Biliyormuş gibi yönlendirme insanları.2 3 süslü cumle kurunca bu isten anlamış olmuyorsun.Üstelik daha kemik gelişimini tamamlayamadigi halde bu sporu yapan ergenleri hic saymıyorum.

Bu konu hakkında hakikaten bir şey bilmiyorsun ama hala ısrar ediyosun zarar da zarar diye bu vücut geliştirmeyi düzgünce yaparsan hiç bir şey olmaz 70 yaşında adam bizim spor salonunda benden ağır çalışıyo peki sen 70 yaşına gelince ( Gelebilirsen ) ne yapabilcen ? Spor faydalıdır ve herkesin yapmasını tavsiye ederim ama body olsun ama futbol olsun maksat eğlenceğiniz bir spor yapmak.

Zaten body hakkında uzman biri değilim.Benim genel de araştırmalarım sağlıklı yaşamak yönünde.Tabi ki de kimsenin hangi yaşa kadar yaşayacağı belli değil.Algı yaratmaya gerek yok.Burda bildiğim birşey varki sentezleme görevi yürüten karaciğeri daha fazla protein maruz bırakarak daha fazla çalışmasını sağlıyorsun.Baska birşey dedigim yok zaten.Ayrıca az besin tuketmenin önemi her yerde belirtilmis zaten.Hadisleri onemsemiyorsan Canan Karatayın az yemek yeme ile ilgili yazıları var onlara bakacak olursak yine fazla besin tuketiminin zarari ortaya çıkıyor.

Bilimsel açıklama ile gelsen tamam eyvallah ama bana Canan karatay filan diyorsun ben kimsenin söylediğine körü körüne inanmam ispatlanmadıkça ve ayrıca kilo ve protein alımını hesaplayıp artı olarak bol su tüketirseniz herhangi bir sorun olmaz

Bilim dediğimiz olay konusunda uzman kişilerin yaptığı deney,araştırma yada dalına göre arge dediğimiz olayın ortaya çıkardığı sonuçlar değilmidir? Tabiki de körü körüne inanamamak gerekir lakin bahsettigimiz kişi konusunda Profesör olmuş bir nevi az önceki araştırmaları,deneyleri yapan kişi olmuş oluyor.Yani bilimsel verileri ortaya çıkaran binlerce insandan biri diyebiliriz.O halde yazdığım yazı bilime tezat olmamış oluyor.

• berkanenes kullanıcısına yanıt
    Salaklar işte... Bu arada telden girdiğimden cevap vereceğime yanlışıkla arkadaş olarak ekleye bastım önce

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bilim dediğimiz olay konusunda uzman kişilerin yaptığı deney,araştırma yada dalına göre arge dediğimiz olayın ortaya çıkardığı sonuçlar değilmidir? Tabiki de körü körüne inanamamak gerekir lakin bahsettigimiz kişi konusunda Profesör olmuş bir nevi az önceki araştırmaları,deneyleri yapan kişi olmuş oluyor.Yani bilimsel verileri ortaya çıkaran binlerce insandan biri diyebiliriz.O halde yazdığım yazı bilime tezat olmamış oluyor.

O dediğiniz Canan karatayın söylediklerine karşı çıkan profesörlere ne demeli o zaman dostum o kadın için pek olumlu şeyler görmedim ben ve bu olumlu olmayan lafları söyleyenler yine bu konuda uzmanlaşmış olanlar, bu konu uzun süredir tartışılıyor bazı uzmanlar az yiyin bazıları çok yiyin diyor hala net bir tez yok bu konu ile ilgili o yüzden ben şuan için vücudumu dinliyorum diyebilirim 6 ayda bir kontrollerimi de yaptırıyorum şimdilik bir sıkıntım olmadı günlük kilo×2 protein alımıyla

• Kas imparatorluğu kurmak için

• Sağlık, çeviklik, özgüven...
  • quote:

quote:

Ne gerek var?
    Edit: pc başında popo büyüten biri değilim lütfen gereksiz yorumlarda bulunmayın ben kimseyi çekememezlik yapmıyorum. Bu sadece bir soru.

Senin gibi insanlar konu açsın, bakıp bakıp eleştirsin, saçma bulsun, tak atsın ve arkamızdan konuşun diye kas yapıyoruz.

Şaka şaka. Umrumuzda bile değilsiniz. Vücut bir sanattır, vücut sporu da bu sanatın dile gelmiş halidir. Vücudu dişiler için yapan da en ağır amelenin ta kendisidir.

Vücut yapmak yaşlandıktan sonraki kemik ve kas kaybını %50-%60 oranında önler.
    Vücut yapmak eklem iltihaplanmalarını önler.
    Vücut yapmak ve buna paralel olarak şekersiz beslenme alışkanlığı diyabetten olabildiğince uzak tutar.
    Vücut yapmak güzel uyku almayı öğretir. Hormon dengesini yerine oturtur.
    Vücut yapmak disiplin gerektirir. İradeyi güçlendirir.
    Vücut yapmak azmi geliştirir. Cefa ister. Ödülleri büyüktür.
    Vücut yapmak bilinçliliktir. Yediğin 1 paket çikolatayı yarım saatte bile koşsan zor yakacağını öğretir. Böylece enayi gibi yaşamazsın.
    Vücut yapmak her şeyi bilerek yaşamayı sağlar. Neyde, ne var bilirsin. Kendini her zaman güvende ve sağlıklı hissedersin.
    Vücut yapmak psikolojiyi toparlar. Sosyal fobiyi, depresyonu, pesimistliği tedavi eder.
    Vücut yapmak yardımsever olmayı getirir. Ağırlık kaldıran, hiç tanımadığın bir adama yardım etmektir vücut geliştirmek. Ve bunu hayat felsefesine yansıtmandır.
    Vücut yapmak daha sayamayacağım birçok maddedir. Buralara sığmaz. Ben kaçar. Şu an forumdan daha önemli işlerim var. Kuruyemişlerimi tüketip yararlı yağları vücuduma geçireceğim :)) Yarın güzel bir antrenmanım var.

Edit: 1 tane eksi yetmez. 1 adet asosyal, pısırık çok az bir sayı. Daha fazla beklentim vardı

İşte budur aga, on numara yazmışsın

• Konu " kim kimi döver" e dönmüş durumda
  • Vücut geliştirme herkesin yapbileceği bi olay olmadığından bazılarına saçma geliyor olabilir çünkü bazı insanlar hayatta kendilerini zorlamak yerine kolay yolu seçmeyi tercih ederler. Aranızda başka bi hayatı olan varmı bilmiyorum ama yaşabildiğim tek hayatımda en iyisi olmasını istediğim için bu sporla uğraşıyorum. Bu spora başlamadan düzenle alakalı hiçbir olayım yokken hayatımı düzenledi. Bu aslında doğru çalışanlar için gayette bir terapidir. Sadece yazdan önce 1 ay gidip arnold olamadım yeaa benden olmazmış deyip spora çamur atanlar veya sadece kaslı oluyum da karı kız düşsün kafasında olanlar bu sporu devam ettiremez zaten

• yatak performansini artirmak ve kadinimi iyi tatmin etmek icin
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bak izle kardeşim:https://www.youtube.com/watch?v=jJs2nNu1sdI

Canan Karatay profesördür eyvallah. Ama gitsin, kendi alanının dışındaki konulara bulaşmasın. Her kalp doktoru, mideye çare bulabilir mi ? Veya her doktor sentez uzmanı mıdır ? Ya da dünyanın en iyi beyin cerrahı, diyetle, sentezle ilgili bir şey diyorsa o alanda da mı en iyi olmuş oluyor ?

Canan Karatay babanne ön yargısı ile ve profesörlüğün verdiği aşırı ego ile konuşuyor çoğu zaman. Bu bir gerçek.

Üstte attığım linki izlersen beni daha iyi anlayacaksın.

Ayrıca bu tarz şeyler bilimadalarınca araştırılır, feedbackler yapılır, denekler üzerinde denenir v.s. ve Youtube'da rastlayabileceğin "Savaş Cebeci" bu konuda iyi bir araştırmacı ve antrenördür. Biz sporcu olarak bilimsel araştırmalara ve geribildirimlere bakarız hocam. Her şeyin fazlası zarar. Ama benim vücudum gelişip, kilo alıp daha fazlasını istiyorsa bu bana zarar değildir. Sen depoya mazotu koyup, yağ bakımı yapmazsan istediğin kadar mazot kalitesi olsun.

Protein, karbonhidrat v.s. de böyledir. Bunları alırken suyunu da içeceksin, tahlillerini de yaptıracaksın, hatta bunları kullanmadan önce taramadan da geçeceksin (ben).

Mevzu bu.

Hiç bir zaman bir araştırmacı antrenör, bir bilim insanından daha fazla bilemez.Bur da senin kast ettiğin araştırma elde edilen bilgileri herhangi bir yolla öğrenilmesidir.Örnek verecek olursak Canan Karatay kalp ile ilgili çalışmalar yapar.Araştırmacıda var olan bu konuyu öğrenir.Bilimin doğasında var bu geçmişten de gördümüz gibi uzmanlar yada bir konu hakkında prof olmus kişiler birbirinin tam tersi görüş söyleyebilir.Sen hangi belgeye yada arastirmana dayanarak Canan Karatayın babaanne tarzında yorum yaptığını soyluyorsun? Yukarıdaki yorumunda kendinin Hasandan daha iyi bildiğini iddaa etmişsin.Neye dayanarak daha iyisin.Bak söylediklerin şu sekilde bile boşa çıkıyor.Çalışmana göre protein ihtiyacın artıyor vücut istiyor demişsin.Aksini iddaa etmiyorum lakin yine bu artan protein ihtiyacını karaciğerin karşılaması gerekiyor.Vücut daha fazla protein istiyor fakat bu karaciğerin daha fazla çalıştığı gerçeğini degistirmezki.Burda sorunu kendin yaratmış oluyorsun vucudunun daha fazla protein ihtiyaci istemesine maruz birakarak karacigere iş çıkarmış oluyorsun.Göz önünde bulunmuş bütün Body yapan insanların bir çoğu stereoid yada aşırı miktarda protein tozu kullanıyorlar.Çünkü daha fazla gelişemedikleri için miktarı artırmak zorundalar.Senin göğüs antrenmanında bol nefes alman ciğerlerini tam olarak açmış olmuyor.Çünkü ciğerlerini zorlayacak bir durum yokki.Ciğerlerini açmak icin kosma vb eylem yaparak onun hacmini buyutmektir.Cigerlere alınan hava yetersiz kaldığı için iceriye daha fazla hava almak adına ciğerler açılır.Daha sonra nefes egzersizi ile vucudun stabil bir sekilde nefes almasini sağlarsin.Ortada kondisyon namına birsey yok.Bunu halı saha maçlarında bir çok body yapan arkadaşımdan daha çevik daha hızlı oldugumdan ve onların hantal kalmasından anlayabilirsin.Üstelik hepsi esnekliğini de kaybetmiş.Senin vucudunun fazla proteini verimli olarak yakması onun karaciğerin daha fazla çalıştığı gerçeğini degistirmez.Bak buda zararları anlatan başka bir kaynak.http://multiyasam.com/protein-tozu-zararlari/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdamsınDrogba -- 14 Temmuz 2015; 3:59:32 >

• Rhaegar kullanıcısına yanıt
    Hocam ben onlara Mart'çı diyorum. Mart ayında salona yazılırlar, yaza kadar biraz toparlansam yeter derler. Plajda şov yapacak çünkü o, kızlar ona baksın istiyor. Tabi ilk hafta ağrılarına dayanamaz ve ay sonu gelmeden bu işin "faydasız" olduğunu düşünüp sporu bırakır. Spor salonu sahiplerinin en sevdiği insan tipidir bu (:

Bu spor öyle bir şey değil. Yukarda bir arkadaş müthiş anlatmış. Kıssadan hisse bu bir yaşam tarzıdır ve kesinlikle insanı düzene sokar. Sokakta baygın baygın yürüyen, Cafelerde Bezgin Bekir gibi oturan gençleri gördükçe bu sporun değerini daha iyi anlıyorum. Ne diyor ağalar," Never Give Up! " (:
  • Valla millet e güçlü görünmek zorundasın yapmak şart görüntü yani. Niyetim var bende çalışmaya başlayacam bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Erkekler nasıl guzel kız arzularsa guzel vücutlu kız arzularsa kızlarda yağlı dombili keşkül kıvamlı erkek arzulamaz kaslı erkek arzular. Ayrıca aynaya bakınca kendini iyi hissetme mevzusu var. Spor salonunun stres attırma olayı var. Kas yapmak için dengeli beslenme ve hayat gerektiği için sağlıklı yaşama mevzusu var. Ayrıca çok kaslı bir adam kassız bir adamı döver. Bir de bu var.

Hocam ben geçen sene bir ayda dibe vurdum. Millet 20 20 takarken ben 2,5 2,5 takıyordum utanç içinde bıraktım sonra pişman oldum ama iş işten geçti

• quote:

quote:

Ne gerek var?
    Edit: pc başında popo büyüten biri değilim lütfen gereksiz yorumlarda bulunmayın ben kimseyi çekememezlik yapmıyorum. Bu sadece bir soru.

Senin gibi insanlar konu açsın, bakıp bakıp eleştirsin, saçma bulsun, tak atsın ve arkamızdan konuşun diye kas yapıyoruz.

Şaka şaka. Umrumuzda bile değilsiniz. Vücut bir sanattır, vücut sporu da bu sanatın dile gelmiş halidir. Vücudu dişiler için yapan da en ağır amelenin ta kendisidir.

Vücut yapmak yaşlandıktan sonraki kemik ve kas kaybını %50-%60 oranında önler.
    Vücut yapmak eklem iltihaplanmalarını önler.
    Vücut yapmak ve buna paralel olarak şekersiz beslenme alışkanlığı diyabetten olabildiğince uzak tutar.
    Vücut yapmak güzel uyku almayı öğretir. Hormon dengesini yerine oturtur.
    Vücut yapmak disiplin gerektirir. İradeyi güçlendirir.
    Vücut yapmak azmi geliştirir. Cefa ister. Ödülleri büyüktür.
    Vücut yapmak bilinçliliktir. Yediğin 1 paket çikolatayı yarım saatte bile koşsan zor yakacağını öğretir. Böylece enayi gibi yaşamazsın.
    Vücut yapmak her şeyi bilerek yaşamayı sağlar. Neyde, ne var bilirsin. Kendini her zaman güvende ve sağlıklı hissedersin.
    Vücut yapmak psikolojiyi toparlar. Sosyal fobiyi, depresyonu, pesimistliği tedavi eder.
    Vücut yapmak yardımsever olmayı getirir. Ağırlık kaldıran, hiç tanımadığın bir adama yardım etmektir vücut geliştirmek. Ve bunu hayat felsefesine yansıtmandır.
    Vücut yapmak daha sayamayacağım birçok maddedir. Buralara sığmaz. Ben kaçar. Şu an forumdan daha önemli işlerim var. Kuruyemişlerimi tüketip yararlı yağları vücuduma geçireceğim :)) Yarın güzel bir antrenmanım var.

Edit: 1 tane eksi yetmez. 1 adet asosyal, pısırık çok az bir sayı. Daha fazla beklentim vardı

Disiplini, hastalıkları, gece uyuyup gündüz yaşamayı, bilinçlenmeyi, yardımseverliği (ki buna hiç inanmıyorum [iyilik sever insanlara] ve sayamayacağın daha bir çok şeyi 'vücut yapmaya' sığdırdığını algılarak geldim huzuruna. Doğa sana o kadar çok şey sunmuşken bu saydıklarını kolay ve gerçekten huzurlu bir şekilde yapasın diye ki - sen plaka/bar, ağırlık sehbası veya dambılın altında mı bir hayat felsefesi edinip bu saydıklarının hepsine ulaştın? Saydıkları nı elde etmek zor değil zira algılama kıtlığı olmayan zeki insanlar için. Dambılların altında bir çok manzarayı görmeyi kaçırıyorsun, bir çok duymadığın doğanın insansız halinin sesini kaçırıyorsun, soğukla/sıcakla başa baş kalıp gölgenin altında yalnızlığı yaşamayı kaçırıyorsun veya battaniyene sarılıp sabırla beklemeyi kaçırıyorsun veya sesizliği dinlemeyi yine kaçırıyorsun. Asıl oksijeni kaçırıyorsun. Gerçek ve vahşi doğa vücudunun attığı terlerin anlamı sadece kas yapmatan çok daha fazlası anlam katıyor ve hissettiriyor. Kusuruma bakabilirsin ama gözümde bir çoğunuz narcissus gibisiniz. Ve sen bence saydıklarına erişememişsin ki bu ''1 tane eksi yetmez. 1 adet asosyal, pısırık çok az bir sayı. Daha fazla beklentim vardı'' deyişinden çok belli oluyor. İstediğin kadar vücudunu geliştir ama ön yargılarını, kibirini ve narcissus luğunu gideremezsin. Konuyu açan arkadaşın sözlerin de bu denli bi hasetlik araman dahi fazlasıyla yanlış bir hareket bir 'filozofreyiz' e gore. Ben derim ki gel bahsettiğin antremanın sana ayak uydursun, senin saatine, senin fikirlerine, senin biyolojik saatine ayak uydursun. Ve o antremanını yaptığın da kendine daha fazla yaklaşasın. Ah ama ben... bana bakma kas yapmak tabi ki çok faydalıdır, bir çok şeyini güçlendirirsin elbette.

• kas iyidir ama göbek olmadıktan ya da çok zayıf olmadıktan sonra sıkıntı yok bence. tabi kas ayrı bir hava katar

ayrıce 41 kilo nedir, kendimi acayip şişkö hissettim
  • Kas yapmak icin agirlik kaldirmak falan filan cok sacma geliyo bana. Bi sporla ilgilenin zaten gayet fit olursunuz. Yani kas yapmak icin spor yapmayin(ki ben ona spor bile demiyorum), spor yaptiginiz icin fit olun.

Ne bilim tekvando, futbol, basketbol, boks, bisiklet vs. sporlari yapin. Gidip kas yapmak icin agirlik kaldirip spor yapiyorum demek sacma geliyo bana.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.