Şimdi Ara

Neden kimse tobb yazmamış?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
3.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 3.sıraya tobb bilgisayar yazdım geçen sene 5k ile kapatmış. Tamam güzel bir kampüsü,sosyal ortamı olmayabilir(Bunun sebebi yeni olması) ama eğitimi ODTÜ derecesinde. Üstelik stajınızı Apple'da, İntel'de, Microsoft'ta yapabilirsiniz. Ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin açtığı bir üniversite olduğu için iş imkanları da çok geniş.

Buna rağmen neden kimse TOBB yazmamış?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sayın tufıiiii Hocam,

Size katılmıyorum. Tobbun isminin anılmamasının sebebi yeni olması ve herkesin önyargılarının olması. İyi yerlerde staj yapmaktan daha iyi bir tecrübe, iş felsefesi veren başka bir şey olamaz. Bu konuda da tobb önde gelen isimlerden. Yani kulaktan dolma bilgilerle gelip TOBB un öğrencilerine verdiği bir felsefesi yok diyemezsiniz. Akademik kadrosu da sağlam ve dinamik olduğu için çoğu zaman öğrencilerle birlikte proje yapıyor hocalar. Bunu ODTÜ'de pek göreceğinizi zannetmiyorum(kalabalıl olduğu için.)
  • ÇÖP
  • quote:

Orijinalden alıntı: tufiiiii

ÇÖP
    Ben bu üniversiteyi araştırırken bi'ton kişiyle görüştüm. Neden böyle bir önyargınız var?

• Up

• ÇÖP
  • Aslında çöp değil gerçekten iş garantisi de var sayılır ama eğitim Türkçe bildiğim kadarıyla ve 3 dönem olmasından dolayı çok yoğun programı var bundan dolayı pek tercih edilmiyor olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: limon1907

Aslında çöp değil gerçekten iş garantisi de var sayılır ama eğitim Türkçe bildiğim kadarıyla ve 3 dönem olmasından dolayı çok yoğun programı var bundan dolayı pek tercih edilmiyor olabilir
    Eğitimi %30 ingilizce orada eksikliği var evet. Ama derste ingilizce kaynaklar kullanıldığı için türkçeye pek yer verlimiyormuş.

3 dönem olması bir artı hocam. Diğerleri tatil yaparken siz büyük firmalarda staj yapıyor olacaksınız, bu size tanınırlık+ iş tecrübesi vericek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ÇÖP yazıp duran eksikbeyinliler çıksın konudan

• toB

• quote:

Orijinalden alıntı: İnekyılmaz

Eğitimi %30 ingilizce orada eksikliği var evet. Ama derste ingilizce kaynaklar kullanıldığı için türkçeye pek yer verlimiyormuş.

3 dönem olması bir artı hocam. Diğerleri tatil yaparken siz büyük firmalarda staj yapıyor olacaksınız, bu size tanınırlık+ iş tecrübesi vericek.

Alıntıları Göster
    Yani gerçekten çalışmayı seviyorsanız tabi ki artı ama daha sosyal ortamı seven insanlar için diğer insanlar yazın tatil yaparken TOBB çok az yapıyor yoksa TOBB da 2 dönem arası 2 hafta tatil var benim hocam tercih dönemi tam burslu tutarsa düşünmeden yaz demişti mesela yani başka kötü bir şey duymadım ayrıca yurtları çok güzelmiş

• adını tob yerine cöb koysalar daha iyiymiş
  • Eğitim dili İngilizce değil, 3 dönem olması verimliliği düşürür kanısındayım. Daha çok yeni bırakıp başka okula yatay geçiş yapan 3 kişi ile görüştüm. Torpil işliyormuş bazı şeylerde. Açıkçası burs imkanı falan da iyi ama bilmiyorum güven vermedi hiç.
    Edit:Tikilerle uğraşmak da istemedim pek.
    Not: ODTU-ITU Bilgisayar Mühendisliği yazdım. %70 ITU gelecek ama inşallah ODTU gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheFourBarMechanism -- 24 Ağustos 2018; 15:57:59 >
  • Arkadaşlar ben tobb bilgisayar mezunu ile görüşmüştüm tercih döneminde. Yurtları otel tadında, bursları çok iyi demişti. Zor bir bölüm olduğunu, bunun sebebinin de nitelikli bir mühendis yetiştirmek olduğunu söyledi.( tobbda ingilizcenin yanında bir yabancı dil daha öğrenmek zorundasınız, kullanılan kaynaklar da ingilizce olduğundan dolayı dil konusunda sıkıntı çekileceğini düşünmüyorum.). Bu görüştüğüm kişi staj yaparken tanıştığı kişilerle birlikte işe başlamış, yani 3 dönem olması avantaj sağlıyor. Çalışmaya başlayalı 4.senesi olmasına rağmen de 9k maaş aldığını söylemişti(kendisi istanbulda çalışıyor.)

• Sayın İnekyılmaz Hocam,
    İş garantisi veren bir yer üniversite veya akademi olmaktan çok meslek yüksek okulu statüsüne girer. Buradaki fark; dört duvarı olan, içinde derslik ve sıra bulunan, ders anlatan bir hocanın olması orayı üniversite yapmaz. İnsanlar bu forumda neden kendilerini ODTÜ, Bİlkent ve BOUN için yırtıyorlar zannediyorsunuz. Üniversite bir felsefe işidir ve bu okulların öğrencilerine aktardıkları birer felsefeleri vardır. TOBB'un ismi bile anılmıyor. TOBB size iş bulabilir ancak farklı bir düşünüş tarzı veya kavrayış kazandıramaz. Sadece diploma verir, onu da AÖF'de veriyor zaten. Ha! benim için sadece para önemli diyorsanız o başka. O zaman TOBB tam size göre.
  • tufiiiii kullanıcısına yanıt
    Hocam ITU sayılmaz mı ya :( ODTU, Bilkent, BOUN yazmışsınız

• Ablam TOBB mezunu, dediklerinin hiçbirinı bulamayacaksın. Gazi falan yazsan daha iyi yani

• quote:

Orijinalden alıntı: tufiiiii

Sayın İnekyılmaz Hocam,
    İş garantisi veren bir yer üniversite veya akademi olmaktan çok meslek yüksek okulu statüsüne girer. Buradaki fark; dört duvarı olan, içinde derslik ve sıra bulunan, ders anlatan bir hocanın olması orayı üniversite yapmaz. İnsanlar bu forumda neden kendilerini ODTÜ, Bİlkent ve BOUN için yırtıyorlar zannediyorsunuz. Üniversite bir felsefe işidir ve bu okulların öğrencilerine aktardıkları birer felsefeleri vardır. TOBB'un ismi bile anılmıyor. TOBB size iş bulabilir ancak farklı bir düşünüş tarzı veya kavrayış kazandıramaz. Sadece diploma verir, onu da AÖF'de veriyor zaten. Ha! benim için sadece para önemli diyorsanız o başka. O zaman TOBB tam size göre.
    Sayın tufıiiii Hocam,

Size katılmıyorum. Tobbun isminin anılmamasının sebebi yeni olması ve herkesin önyargılarının olması. İyi yerlerde staj yapmaktan daha iyi bir tecrübe, iş felsefesi veren başka bir şey olamaz. Bu konuda da tobb önde gelen isimlerden. Yani kulaktan dolma bilgilerle gelip TOBB un öğrencilerine verdiği bir felsefesi yok diyemezsiniz. Akademik kadrosu da sağlam ve dinamik olduğu için çoğu zaman öğrencilerle birlikte proje yapıyor hocalar. Bunu ODTÜ'de pek göreceğinizi zannetmiyorum(kalabalıl olduğu için.)

• quote:

Orijinalden alıntı: natrak

Ablam TOBB mezunu, dediklerinin hiçbirinı bulamayacaksın. Gazi falan yazsan daha iyi yani
    Neden hocam?

• tufiiiii kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi üninin hangi felsefeyi verdiğini söyler misiniz önceden bir bilgimiz olsun bize uygun olanı seçelim

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.