Şimdi Ara

Neden ülkeler meritokrasi ile yönetilmiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "Meritokrasi, yönetim gücünün, yetenek ve kişilerin bireysel üstünlüğüne yani liyakata dayandığı yönetim biçimidir. Bu yönetim şeklinde idare gücü, üstün özellikleri olduğu düşünülen kişiler arasında paylaştırılmaktadır, kayırma yoktur."

• ilkesel olarak dogru ama devletci bir cumhuriyette senin altindaki adamin seninle farkli goruste olabilir ve seni alasagi etmeye calisiyor olabilir o adam da sonucta belirli bir ideoloji sahibi, durum boyle olunca liyakatten once sadakat gerekiyor istikrarli yonetebilmek icin, liyakat bile yarin obur gun bu adam benim koltuguma otururmu korkusu yaratiyor. iktidarlari kartel yapilanmasi olarak incelemek gerek bence, hem orgut olarak, hem de halk destegi olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 9 Temmuz 2020; 19:54:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tanım güzel fakat liyakat (merit) dediğimiz şey fazlasıyla nicel ve öznel verilere dayanıyor. Bu yolla hükümet tayin etmek imkansız. Kimde en üstün nitelik olduğunu neye göre karar verilecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1AB9A40D5

Tanım güzel fakat liyakat (merit) dediğimiz şey fazlasıyla nicel ve öznel verilere dayanıyor. Bu yolla hükümet tayin etmek imkansız. Kimde en üstün nitelik olduğunu neye göre karar verilecek?
    Yaptığı başarılara, işlere göre karar verilebilir.
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Yine çok nicel ve öznel. Kimin başarısının işe daha uygun olduğuna biri ya da birileri karar vermek zorunda. Öncelikle bir yönetici zümre belirlemek zorundasın. İstersen monarşi olsun istersen demokrasi. Geleneksel otorite veya halkın oyuyla iktidara gelmiş bu zümreyi liyakatla belirlemeye kalkarsan hükümet tayin etmen imkansızlaşır. Milyonların oturup liyakat tartışması lazım. Daha sonra tayin ettiğin bu yönetici zümreden vatandaş olarak eğitimli, başarılı, pozisyona uygun insanların gereken yerlere gelmesini beklemek gayet makul. Ki şu ana kadar işlevsel meritokrasilerde de bu metot olarak belirlendi.
  • Pek tercih edilmemiş nedense.
  • Cahil adama anlatamazsin 1
    2.si insanlarin 120 iq super ahlakli olmasi lazim ahlaksizlarin elinde oyuncak olur bu sistem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayaller hayaller..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.