Şimdi Ara

Netflix’den RTÜK sansürü hakkında ilk açıklama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
24.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Netflix’den RTÜK sansürü hakkında ilk açıklama

Netflix gibi dijital yayın platformları Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) denetimi altına girdi. Dijital yayın platformlarının yayına devam edebilmesi için RTÜK lisansı satın alması ve abonelik ücretlerinin binde beşini kuruma ödemesi gerekiyor.

İnternet yayınlarına RTÜK denetiminin gelmesi ile birlikte en çok merak edilen konu, Netflix’in ne yapacağı oldu. Yayına giren yönetmeliğe göre dijital yayın platformlarının RTÜK’ün denetimini kabul etmesi gerekiyor. RTÜK dilerse içerin bir bölümünü veya tamamına erişimi engelleyebilecek. Dilediği içeriği (film, dizi vs. gibi) firmanın sunucularından silebilecek.

RTÜK denetimi hakkında Netflix’den ilk açıklama geldi. Görünen o ki Netflix, RTÜK lisansı almak ve yayına devam etmek istiyor.

Yeni düzenlemeyle ilgili olarak Medyakoridoru‘na konuşan Netflix sözcüsü şu sözleri söyledi:

“İnternet yayınlarına yönelik getirilen düzenlemeyi yakından takip ediyoruz. Türkiye bizim için çok önemli bir pazar. Bu nedenle Türk yetenekleriyle birlikte film ve dizi sektörüne yatırım yapmaya, üyelerimizin bu içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlamaya devam etmek istiyoruz.”

• bırakıp gitme bizi sakın aslanım

sonu booking, vikipedi, paypal, uber gibi olacak diye korkmuyor değilim.

aylardır tv açmıyordum netflix sayesinde. Aylardır insanları aptal yerine koyan programları, ahlaksız-yalancı-şarlatan yalakaları, malum kişiyi, saçma sapan aşk dizilerini, sansürlü sigaraları, sansürlenen küfürleri duymadığım için aşırı mutluydum. Resmen özgürlük gibi bir şeydi bu netflix.

Şimdi sakın gitme.
    Bu konu RTÜK değil BTK nın konusudur. İlgili sitelere BTK tarafından yasak getirilmemiştir. Burada yapılan tamamen yayıncıları bezdirerek denetime tabi tutulmasıdır. RTÜK ulusal yayın ve kuruluşları denetler. Bu kafayla parayla üyelik olunan her şeyi denetleyecekse bu işin altından kalkamaz. Bütün dünyayı denetleyemezsin. Sen internette yayın yapanları denetleme kurumu değilsin. Sen örneğin kalkıp Narkos dizisini kaldırtırsan ya da adamın elindekini sansürlersen sana gülerler. Çoluk çocuğun olmadığı bir platformada yetişkinlerle dalga geçemezsiniz. Denetlemek mi istiyorsun birsürü abonelikle özel hizmet veren siteler var. Kimisi soyunuyor kimsi program anlatıyor. Onları da denetleyecek misiniz? Abonelik ile yapılıyor ama? TV den browserdan giriliyor?

Demek ki bu iş sizin üzerinize vazife değilmiş. İşte onları denetlemeyeceksiniz. Çünkü sizin üzerinize vazife değil. Bu iş için BTK sorumludur ve netflix, youtube gibi sitelerin ülkemizde yayın yapması ile ilgili herhangi bir sorun yoktur. Bir konuda sıkıntı varsa BTK kısıtlama getirir rtük değil. Israrla insanların nefretini kazanmakta saolsun kurumlarımız rekor üstüne rekor kırıyorlar. Bak kardeşim şu konuda anlaşalım. Ben yetişkin miyim? Evet... Sokakta gay görünce gay olmuyorsam TV de görünce de gay olmam. Anladın mı? Ben çünkü aklı başında bir yetişkinim. Sen beni yetişkin olarak görmüyorsan o zaman piyasada iş ehliyetimide benden geri alırsın sürücü belgemi de alırsın. Ondan sonra annem babam gibi eve yiyecek içecekleri alır getirirsin. Benden sorumluluk beklemezsin. Bana sorumluluk hakkı ve yetişkinlik ehliyeti veriyorsan benim izlediğim içeriklerden etkilenmeyeceğimi de bilmen gerekiyor. Yetişkin insanlara saygı gösterin artık. YETER
  • You dizisi yerine Aşk-ı Memnu tekrarlarını izleriz artık full hd

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Size RTÜKlü netflix ile iyi seyirler. Ben torrent ile şakır şakır izlemeye devam edeceğim. Sansürlü yerleri forumda yazarım okursunuz orada :)

• Allah belanı versin RTÜK.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bırakıp gitme bizi sakın aslanım

sonu booking, vikipedi, paypal, uber gibi olacak diye korkmuyor değilim.

aylardır tv açmıyordum netflix sayesinde. Aylardır insanları aptal yerine koyan programları, ahlaksız-yalancı-şarlatan yalakaları, malum kişiyi, saçma sapan aşk dizilerini, sansürlü sigaraları, sansürlenen küfürleri duymadığım için aşırı mutluydum. Resmen özgürlük gibi bir şeydi bu netflix.

Şimdi sakın gitme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 1 Ağustos 2019; 18:58:38 >
  • Yakında Netflix'de Türkiye'den çekilme kararı alır. Bu kadar sansüre fazla dayanacaklarını sanmıyor, özellikle çoğu üyenin şimdiden iptal talepleri başlamıştır diye tahmin ediyorum.
  • la'flix

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Torrente devam

• Diriliş mi battı sana

• Netflix e söndür gelir ise bir çok kullanıcı bırakır

• Hata ettiler. Netflix Türkiye ne kadar takar bilmiyorum ama neden Türkiye'den çekilmelerini ve Türkiye'ye resmi olmadan, tanımadan hizmet vermesi gerektiğini anlatacağım bir mail gönderme gereği duyuyorum. Yoksa ilk sansür dalgasında kapatacağım Netflix'i. Ofisi olmayan, tanımayan servisleri seçeceğim (HBO, Disney)

• Abartıyorsunuz biraz.

• Parasını verdiğimiz şeyin nasıl izleneceğine badem bıyıklı bikaç tip karar verecekse eğer kusura bakmasınlar ve faturaya ortak olsunlar lütfen...

• XrebeLLiousX kullanıcısına yanıt
    Abartı yok, daha 1 saat önce arkadaşla konuşurken üyeliğini iptal edeceğini söylüyordu.
  • Netflix izlemeyenler olarak Netflix kullananların yorumlarını okumaya geldim (hiç bir şey izlemiyorum)

• 2023 e az kaldı sonunuz yakındır.

• Rtük önce ulusal kanallara sansür uygulasın. Genel izleyici kitlesi diye ahlakı bozan yayınlara sansür getirsin. En azından adamlar +18 yazıyo.

• Böyle saçma bir şey mi var ya yıl 2019 para verilerek izlenen platforma sansür koymak nedir sansürlü seyrediceksek boşuna para vermiyelim ulusal kanaldan seyrederiz

• Binde 5 diye başlar binde 50 yüzde 10 diye devam eder.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.