Şimdi Ara

Netflixteki dizilerdeki eşcinsel sahnelerden artık gına geldi. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
584
Cevap
2
Favori
27.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
599 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haklısın dostum bu bir tesadüf değil. Sex education dizisine başladım, gayet eğlenceli bir diziydi. Birinci sezon da çok göze çarpmayan eşcinsellik vardı. İkinci sezonda baktım "o da ne" bütün sezonu eşcinsellik üzerine kurgulamışlar. Yarıda bıraktım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çok bunalttı artik.
    la casa de papel ilk ve 2. sezonda ufaktan vardı.
    3ve 4 dizinin yarisi sadece eşcinsellik gay biraktim izlemeyi.
    şunu anladim netflix yapımcısı bir gay.
    midem bulandı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben cok merak ediyorum, biri bana bu sorunun cevabını versin,. Eşcinselliğe nasıl özendirilir?

Hiç aranızda hetero olup AA şu dizide oğlanlar ne güzel sevişiyor hadi kanka biz de bir birimizi gondikleyelim diyen var mı?

• Netflix yapımı filimlerin tamamında istisnasız hangi türde olursa olsun muhakkak eşcinselliği normalleşirmeye çalışan sahneler var. Üstelik çok sayıda ve film konusuyla da alakasız sahneler. Kesinlikle kasıtlı ve algı oluşturmaya çalışılan sahneler. Dahası bu eşcinseler ( gay,lezbiyen,trans) nedense hep ya filmin kahramanları veya en sevilen tiplemeleri.
    Daha önce Netflix yapımı olmayıp sonraki sezonlarda Netflix’e geçen bir çok dizide ya escinsel bir karakter dahil oluyor yada olan karakter escinsel oluyor. İşin kötü tarafı Avrupa’da ve Amerika’da bunun farkında olan birçok kişi bunu dile dahi getiremiyor homofobik damgası yerim diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

aslında bu akım netflix'e özgü değil. birçok hollywood filminde bu akımdan eserler görülüyor. hatta, eurovision şarkı yarışmasındaki son senelerde kazananlara bakın, orada bile bu konudan etkileniliyor. olay sadece LGBT'ye özgü değil, adamlar illa şunlardan birini senin gözüne sokuyolar:

- azınlık insanı
    - mülteci vs..
    - zenci vs gibi ırk farkı olan kişiler
    - şişman (şişmanlar zulüm görüyomuş vs)
    - LGBT kişiler
    - engelli kişiler
    - feminist kişiler

eskiden filmlerde iyi karakter beyaz-sarışın artist biri olurdu, kötü karakteri eşcinsel yaparlardı. şimdi ise, filmlere bakıyosun, iyi karakterlerin hepsi zenci, şişman, engelli, film içinde diğer kişilerden zulüm görmüş LGBT kişisi, film içinde şişman olduğu için zulüm gören şişman kişi.. ve filmin kötü karakteri de süt beyaz sarışın biri oluyo artık. bu olayın o kadar boku çıktı ki, eurovision'a bile zenci+gay+şişman özelliklere sahip şarkıcı yolluyolar, yarışmayı kazansın diye. çünkü onlar el üstünde tutuluyolar komiteler tarafından.

filmlerde bu kesimin "eziliyor olmasını" öyle abartıyolar ki, adam film çekmiş, film içinde şişman karakter şişman olduğu için eziliyor, ama ezen kişiler tam böyle klişe, adamlar şişmanı görünce Erol Taş kahkahası falan atıyolar böyle, o kadar saçma sapan yapımlar yani. Eurovision'u kazanan şarkıcı teşekkür konuşmasını yapmak için sahneye çıkıyo ve ısrarla üstüne basa basa: "farklı olanı seçtiğiniz için teşekkür ederim, farklı olana saygı duyduğunuz için teşekkür ederim" diyo. peki kendisinin "farklılığı" neymiş? cevap: şişmanmış kendisi. yahu kardeşim, normal yaşamda şişmanlar bu kadar eziliyor mu? hayır. ama, ABD'de hazır gıda (dondurulmuş yemek sektöründen tutun da fast-food zincirlerine kadar) çok aşırı gelişmiş bir sektör. adamlar neredeyse evde yemek yapmıyolar. yemek sektöründe dönen para akıl almaz seviyelerde. durum bu olunca, yemek şirketleri de şişmanlığı normalleştirmek için filmlere ve aklının alabileceği her yere etki edip gözümüze sokuyo bu şişmanlık olayını. şu anda: "şişmanlık bir sağlık sorunudur" dedirtmiyolar, eğer bunu söylersen seni linç ederler. şişmanlığı bir "seçim" olarak kaktırıyolar. şişmanlığın sağlık sorunu olduğunu söyleyenlere "fat-phobic" yani "şişman düşmanı" falan diyolar.

bu yukarıda yazdıklarımın tümüne: "Political Correctness" yani "Politik Doğruculuk" deniliyor. bunları bizim ekşisözlük'teki greta savunucularına benzetebiliriz. ota boka: "sen homofobiksin" diyen kesime de benzetebiliriz. önüne geleni: "sen zulümcüsün, sen şu şu kesime yönelik nefret taşıyorsun" diyen herkesi kapsıyor bu tanım.

Alıntıları Göster
    güzel bir yazı olmuş hocam elinize sağlık, noktasına kadar katılıyorum, çok başarılı bir gözlem yazısı

• ~Anor~ kullanıcısına yanıt
    Belki senin cinsel kimliğin oturduğu için sorun olmayabilir ama ergenlik döneminde özellikle 13-17 yaş arası hem kızlar hem de erkeklerde kendi cinsine ilgiyle ilgili düşünceler ortaya çıkar ve cinsel kimlik karmaşası yaşanır. Ya da cinsel hoşnutsuzluğu olan çocuk ve gençler vardır. İşte bu tarz gay-lezbiyen tarzı ilişkiler bu kafası karışmaya müsait olan ve karışan kişilerde soruna yol açabilir. Bu netflix’ in uyguladığı her hollywood filminde gördüğümüz yüceltilmiş Amerikan bayrağı ve yerin dibine sokulup terörist olarak gösterilen Müslaman ülkeler için aynı kapıya çıkmaktadır.
    Mesela en La Casa De La Papel de sadece eşcinsellik değil Türkiye ile ilgili de bilinç altına gönderilen bir mesaj vardı. Spoiler olmadın diye açıkça yazmıyorum.

• Olabilir edebiliri bırakın, var mı ben heteroydum, gayeleri gördüm, çok zevkli vurduruyorum artık diyen aranızda? İhtimallerle degil gerçeklerle yaşamak lazım.
  • slamdunk393 kullanıcısına yanıt
    İhtimaller üzerinden hikaye uydurmaya gerek yok. Bunun olacağini iddia eden de gizli gaydir. Meşrulaştırmaya çalışıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Anor~ -- 18 Nisan 2020; 14:56:18 >
  • ~Anor~ kullanıcısına yanıt
    Kimse karşına geçipte bu tarz düşüncelerini sana açıklayacak değil sen böyle kişilerin olmadığını düşünebilirsin ama ben olduğunu biliyorum. Sonuçta cinsel yönelim, ırklar, farklılıklar vs.. bu tarz şeylerin göz önüne serilmesi mutlaka bir amaca hizmet etmektedir. Bu tarz müdahalelerin nasıl sonuçlanacağını ilerki dönemlerde görürüz. Senin de dediğin gibi şimdi olasılıklardan konuşmuş oluyoruz.

• Netflix’in koyu fanları olduğunu bilmiyordum konuya göz atınca olduğunu gördüm ve nedense hiç şaşırmadım. Adamlar “ya sev ya terket” diyerek kodlanmışlar resmen, bir eleştiriye bile dayanamıyorlar. Kimsenin eşcinsel, siyahi veya asyalı karakter olmasın dediği filan yok, deniyor ki olacaksa o dizinin veya filmin hikayesine güzel bir şekilde yedirilsin diyor. Netflix’in bir çoğu yapımı hikaye’ye yedirerek yapmıyor, karakterleri o kadar bayık ve kötü işliyor ki izleyenler bir noktadan sonra sevişme sahnesini görünce “ne oluyor lan” tepkisine giriyor. Ondan sonra tüm olay karakterleri işlemekten çok, sevişme sahnesi üzerine dönüyor ve bu da bir noktadan sonra dayatma oluyor.

Bu yorumuma rağmen hala inatla “sevmiyorsan izleme veya kullanma yeaa” diyecek olanlara, tek diyeceğim şey kocaman bir “SANA NE”. Aylık 30₺ verdiğim hizmeti severek kullanırken, olumsuz yanlarını eleştirip eleştirmeyeceğim için senden izin mi alacağım? Lafa gelince herkes tarafsız, herkes objektif ama işe gelince kitleler halinde linç. Bir karar verin artık taraf mısınız yoksa tarafsız mı?

• Her izlediğine yöneliyorsa bir insan karakterini oturtamamıştır ve en ufak aklı yoktur. İstemeyen izlemesin yani bunda zor bir şey yok. Babanızın malı değil netflix istediğini yayınlar yani. Şöyle bir şey de var yani; bence de yaptıkları yayınlarda etnisite ya da cinsiyet unsurlat7na bağlı kalmalılar eğer bir kitapni uyarlaması yapılıyorsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: mr. solucan

Bu şeye benziyor, forumdaki ben dahil çoğu arkadaş muhalif(hoş ben kendimi onlarla bir tutmaktan pek hoşlanmıyorum ama..) muhtemelen sen de öylesin. "AKP'yi beğenmiyorsanız oy vermezsiniz gider seçimde başka partiye oy verirsiniz olur biter kardeşim" desem nasıl olur? İşinize gelen konularda en acımasızca eleştiren sizler, ama işinize gelmeyen noktalarda "beenmiosanız izlemein qardsm" oluyor.

Biz zaten izlemiyoruz, ne yayınlandığı umurumuzda da değil, biz yaptıkları "toplum mühendisliğinden" rahatsızız. İsteyen istediğini yaşasın ama kamuyu ilgilendiren konularda bir müdahale gereklidir.

Alıntıları Göster
    Hayır o şeye benzemiyor. Bu örneği verirken 2 saniye düşünseydin alakası olmadığını görürdün.

Akp seni yönetiyor, başka şansın da yok. Netflix izlemezsin olur biter. Bir dünya yapımcı var. Zaten dizileri de dandik oluyor. Eşcinsellik sosunu fazla kaçırdıkları ve eğreti durduğu konusuna katılıyorum ama zorla da izlettirmiyorlar. Ben şimdiye kadar 2 dizisini izledim sadece. Çoğu dizisi de eh işte kıvamında. Nerede hbo dizileri nerede bu klişe diziler.

• Üyeliğini iptal et, izleme o halde.
  • muratoloji64 kullanıcısına yanıt
    Son sezonda şok oldum. Öpüşen şahsın sözde ahlaki değerleri vardı bide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0rka -- 18 Nisan 2020; 15:21:37 >
  • Bugüne kadar netflix kullanmadım, bu saatten sonra da kullanmam.

• İzleme o zaman. Ben de uzun zamandır netflix kullaniyorum. 10 dizi filmde 1 tane oluyor. Bu da gayet normal, günümüzde de bu böyle çünkü. Memnun olmayan izlemesin bu kadar basit

• Konuyla ilgisi olmadığı halde zorlayarak içine yerleştirince çok emanet duruyor. Dizi içine kola reklamı koymak gibi samiyetsiz birşey. Işınla beni scotty yi **** yaptı adamlar. Pes yani.

• Herkes eşcinsellere bayılıyor anlaşılan bu forumda. Her konuda savunma durumu var. Disko giriş sahnelerinde mutlaka eşcinsel var neredeyse birçok dizide. Toplumu algı olarak eşcinselliğe yaklaştırmak hatta buna yönlendirmek amaç. Nüfusu azaltmak için kadın ve erkeğin birleşmeyip kendi cinsine ilgi duyması lazım. En büyük algı yeri de netflix gibi özel kuruluşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

aga kaç sene geçti hala aynı videoyu atıyorsun

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.