Şimdi Ara

Netgsm: İlk defa bir operatör BTK kararına uymuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
2
Favori
5.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Netgsm: İlk defa bir operatör BTK kararına uymuyor
    Türkiye’nin ilk mobil sanal şebeke operatörü (MVNO) olan Netgsm tarafından yaşanan kriz devam ediyor. 2023 yılında ön talep toplamaya başlayan ve kısa sürede 100 binin üzerinde aboneye ulaşan Netgsm, hizmet aldığı operatör ile yaşadığı sorunlar nedeniyle tariflerine ciddi oranda zam yapmak zorunda kalmıştı. Firma yaptığı yeni açıklamada ise  hizmet alınan operatörün BTK’nın Kurul Kararı’na açıkça uymadığını ifade etti.

“Bir operatör ilk defa BTK kararına uymuyor”

Netgsm, yaptığı açıklamada BTK’nın 25.10.2024 tarihli 2024/UK-ETD/412 sayılı Kurul Kararı’nın ilgili operatör tarafından uygulanmasını beklediklerini, ilgili operatörün Kurul Kararı'nı açıkça uygulamadığını belirtiyor:

“BTK’nın 25.10.2024 tarihli 2024/UK-ETD/412 sayılı Kurul Kararı’nın ilgili operatör tarafından uygulanmasını halen beklemekteyiz. Haberleşme erişim sözleşmeleri, tamamen düzenleyici ve denetleyici kurum olan BTK'nın onayına ve gerektiğinde düzenlemesine tabidir. Türkiye’de bir operatör ilk defa BTK'nın Kurul Kararı'nı açıkça uygulamamaktadır.”

Ayrıca Bkz.Netgsm yaptığı zam hakkında suç duyurusu yaptı: Neler yaşanıyor?

Netgsm, Turkcell’in baz istasyonlarını kullanıyor

Bilindiği üzere Netgsm, bir MVNO olarak kendi baz istasyonlarına sahip değil. Yurtdışında yaygın olan MVNO uygulamasının Türkiye’deki tek örneği olan Netgsm, Turkcell’in baz istasyonlarını kullanıyor. Ancak baz istasyonları haricindeki diğer altyapı bileşenleri ise tamamıyla firmanın elinde bulunuyor.

Netgsm, Turkcell ile 11 yıl süren sözleşme sürecinden ve 4 yıllık altyapı-teknik entegrasyon yatırımın ardından 6 ay gibi kısa bir sürede 100.000 aboneye ulaştıklarını belirtiyor. Netgsm, hızlı büyümenin sonrasında ilgili operatörün, baz istasyonu hizmetine ilişkin BTK’nın belirlediği fiyatı fahiş şekilde artırma talebinde bulunduğunun altını çiziyor. Firma yaptığı açıklamada şu ifadelere yer veriyor: “BTK gözetiminde gerçekleştirilen farklı uzlaştırma süreçleri sonucunda üç ayrı Kurul Kararı verilmiştir. Netgsm’in mevcut ve yeni abonelerine baz istasyonu erişim hizmeti verilmeye devam edilmesine yönelik 25.10.2024 tarih ve 2024/UK-ETD/412 sayılı Kurul Kararı ve ücret artışına ilişkin kararlar ile süreç sonuçlandırılmıştır. Söz konusu Kurul Kararları yalnızca muhataplara tebliğ edilmiştir.”

Netgsm, daha önceki açıklamasında Kurul Kararı'na rağmen 5 Kasım 2024 tarihinden sonra Netgsm'e abone olanların baz istasyonuna erişiminin engellendiğini duyurmuştu.

• Turkcell ilk çıktığında Bursa'da ki ilk abonelerinden biriydim. Tam 11 yıl aralıksız Turkcell kullandım. Sonra yeni aboneye ayrı eski aboneye ayrı tarife uygulamalarına ayar olup Turkcell'den ayrıldım. Ayrılış o ayrılış. Telsim, Aria, Avea, TürkTelekom, ne varsa kullandım. Yaklaşık 6-7 yıl önce Vodafone'a geçtim. Doğal olarak yıllardır Vodafone kullanıcısıyım. Ses kalitesi ara sıra konuşma esnasında bozulsa ve robot sesi gibi birşeye dönsede tekrar arayınca düzeliyor. Eskiden kesilmeler sık yaşardım. Son yıllarda yaşamıyorum. Bir de eskiden hat kesildiğinde dk eklerdi. Şu an onu yapıyor mu bilmiyorum bile. Demek ki artık kesilmeler pek nadir oluyor. Kısacası memnun muyum? Hem memnunum, hem değilim, idare ediyorum. Başka seçeneğim yok çünkü. NetGSM'de geçen yazdığım sorunu yaşadığım için seçenek olmaktan çıktı. Vodafone'a devam. Turkcell'e bir daha asla dönüş yapmam. Zamanında yeni müşteriye ayrı 11 yıllık müşteriye ayrı muhabbetine çok büyük yemin ettim müşteri temsilcilerine.
  • Netgsm'in arkasındayız, Turkcell ne yapsa boş.

Asla kullanmayacağım bir operatör haline geldi Turkcell.
  • Milletvekillerine sunulan ekonomik paketlerin halka sunulmamasından sonucun böyle olacağı belliydi
  • İşin ucunda Turkcell varsa herşey beklenir

BTK nında işe yaramadığını böylelikle görmüş oldunuz
  • DÜN turkcell'den NETGSM'e geçen arkadaşımla KONUŞTUM.. Daha doğrusu konuşamadım. Ses o kadar kötü ki anlatamam... Turkcell'den Turkcell e HD ses özelliği vardı. VODAFONE gibi olmuş resmen... AMAAAA kopma yaşamadım Vodafone gibi.... Turkcell dolaylı yoldan kazıklamaya çalışıyor ama VODAFONE açık açık kazıklıyor... Bu da işin farklı boyutu......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi termometre -- 11 Kasım 2024; 21:48:56 >
  • Operatörler şımartıldı.Müşteri olarak hizmet kalitesi noktasında onlara baskı yapmak durumundayız fiyat olarak hepsi aynı telden çalıyorlar.
  • termometre T kullanıcısına yanıt
    Vodafone kötü mü? Harika ses alıyorum. Hadi onu geçtim, fiyatlar Kazıkçı Turkcell'in yarısı. Git bakalım Turkcell'den 318.5 liraya 30 GB Ultra Her Şey Dahil, 3000 Dakika her yöne, 250 SMS al da göreyim. 5 GB Hediye çakından geldi. Sınırsız Müzik, Sınırsız Sosyal, Sınırsız Video. Hadi al da göreyim. İnanmazsan telefonumu yazayım. Arayıp gör bakalım konuşma ses kalitesi iyi mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 11 Kasım 2024; 22:09:12 >
  • Bugün aboneleri ararken sesler hep kesik kesik bozuk geliyordu zaten
    Soba borusu gibi Turkcell in işinden ne beklenirdi ki zaten
  • Kimmiş bu Netgsm'in CEO'su "Adem Öcal" diye arama yaptım, görselini paylaşıyorum, yorum yapmıyorum.

• OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Hocam ilden kaynaklı da olabilir, denizlide Vodafone leş. Sizin ili bilmem. Burada böyle. Türktelekom bile daha iyi.Ve şehir merkezleri daha çok kötü. Çekmiyorum demiyor ama, kesik kesik geliyor sürekli Vodafone. Bende Turkcell yıllık kampanya var, yılda 160GB 20.000dk görüşme v.s. v.s. 400TL kullanıyorum. 1 kez çekmedi, SMS geldi müşteri temsilcisi aradı, faz mı artırılıyor bişi dedi, 3 saate geçecek dedi.
  • Netgsm: İlk defa bir operatör BTK kararına uymuyorMesut Çevikyoutube
    Kemalettin Bulamacı'nın Net GSM CEO'su ile yaptığı röportaj: https://mstcvk.com/aOAbI Uygun fiyatlı sanal ağ operatörü Net GSM, kimleri nasıl rahatsız etti? Videoda #netgsm #turkcell ve benzeri operatörlerin isimleri geçtiği için herhangi bir işbirliği olmamasına rağmen #reklam etiketi koyuyorum ki başım belaya girmesin :D Bağımsız yayıncılığımı desteklemek için ELYT üzerinden kart paketleri alabilirsiniz: https://mstcvk.com/MesutDestekKartlari Kullandığım ekipmanlar: https://mstcvk.com/ekipmanlarim Desteğiniz çok önemli. Sosyal medya hesaplarımda beni takibe alarak fark yaratmamı sağlayabilirsiniz. https://instagram.com/mesutcevik https://twitter.com/mesutcevik https://twitch.tv/mesutcevik Videolarda yer alan duvar kağıtları ve müziklerin listesi; https://www.mesutcevik.com/2020/02/24/post_kullandigim-duvar-kagitlari/
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=sT5grdg0Jeg
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Hocam görselin kendisi kendi yorumunu yapmış zaten, bize bir şey düşmemiş.

• Burasının Türkiye olduğunu ve hukuk diye yazılan kelimenin anlam kayması yaşadığını ne çabuk unutuyorsunuz. E tabi bir de şey var: Elin neyiyle gerdeğe girilmiyordu?
  • termometre T kullanıcısına yanıt
    Turkcell ilk çıktığında Bursa'da ki ilk abonelerinden biriydim. Tam 11 yıl aralıksız Turkcell kullandım. Sonra yeni aboneye ayrı eski aboneye ayrı tarife uygulamalarına ayar olup Turkcell'den ayrıldım. Ayrılış o ayrılış. Telsim, Aria, Avea, TürkTelekom, ne varsa kullandım. Yaklaşık 6-7 yıl önce Vodafone'a geçtim. Doğal olarak yıllardır Vodafone kullanıcısıyım. Ses kalitesi ara sıra konuşma esnasında bozulsa ve robot sesi gibi birşeye dönsede tekrar arayınca düzeliyor. Eskiden kesilmeler sık yaşardım. Son yıllarda yaşamıyorum. Bir de eskiden hat kesildiğinde dk eklerdi. Şu an onu yapıyor mu bilmiyorum bile. Demek ki artık kesilmeler pek nadir oluyor. Kısacası memnun muyum? Hem memnunum, hem değilim, idare ediyorum. Başka seçeneğim yok çünkü. NetGSM'de geçen yazdığım sorunu yaşadığım için seçenek olmaktan çıktı. Vodafone'a devam. Turkcell'e bir daha asla dönüş yapmam. Zamanında yeni müşteriye ayrı 11 yıllık müşteriye ayrı muhabbetine çok büyük yemin ettim müşteri temsilcilerine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setcom_2000 -- 11 Kasım 2024; 22:28:51 >

• setcom_2000 kullanıcısına yanıt
    TURKCELL in pahalı olması, alına bakılırsa ÇOK DOĞAL.

Nedeni ise; GSM sistemleri ülkemizde 2 bant ta yayın yapıyor. 900MHz ve 1800MHz.

Sadece TURKCELL 900MHz de yayın yapıyor. Diğerleri 1800MHz.

Farkı ise; 900'ün gücü daha azdır ancak, çok kalitelidir. Misal 5km sinyal gönderecekse dibindeki adam ile 5nci km deki adam arasında kalite bakımından çok fark olmaz

1800 ise, Misal 10km gider ancak, dibindeki adamla 5nci km deki adam arasında CİDDİ KALİTE vardır... 7-8-9-10 söylemeye bile gerek yok...

KISACA; TURKCELL bir ile 1000 istasyon kuruyorsa, DİĞERLERİ 500 tane bile kurmuyor...

Elektrik, kira, cihaz, bakım, ulaşım, sigorta, yıpranma payı, yıldırım v.s. v.s. 2kat daha ucuza sistem kurdukları için, 2 KAT DAHA UCUZ olması gerekli...

Yarı yarıya değil ama %35 falan daha ucuzlar. Kalite malum... Yani adamlar 1800 ile çok daha fazla kar ediyor, vatandaşı düdüklüyor...

Valla ben de fiyattan memnun değilim, kontörlüye geçeyim dedim, vazgeçtim. Kaldım yine turkcell de...

Kalite isteniyorsa Turkcell, iadare edelim deniyorsa diğerleri gibi düşünebiliriz...

TURKCELL den aynı dakikayı, aynı GB ı aynı fiyata beklemek çok yanlış olur...

2 kat daha pahalı olması gerekir, ama tam 2 kat bile pahalı değil... Yani TURKCELL daha ucuz denilebilir....

Olay bu hocam, adamlar 2 kat parayı basıp sistem kuruyor, saat gibi işleyen, ona göre de para istiyor

• Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

Üye 2 G bandından bahsetmiş ama çuvallamış

Siz 4g bandını YazmışsınıZ

Band görmek için root a gerek yok çoğu ios Android gösterir

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt

Haklısınız gözümden kaçmış, bu konuyla alakaşı 2 görsel herşeyi açıklıyor, daha iyi frekansta daha fazla baz kullanımı saçmalığını ve daha sık baz kurulması saçmalığı kabul edilebilir değil. Neyse görselleri atıp diğer mesajı sileceğim. Bir operatör sadece 1800 diğeri sadece 800 kullanıyor demek saçmalıktır.

Bu arada malesef şuanki cihazımda rootsuz hangi banttan sinyal aldığını göremiyorum, belki cihaza özeldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 11 Kasım 2024; 23:49:25 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.