Şimdi Ara

Netgsm, şimdi de Ev İnterneti ile yanınızda. (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.627
Cevap
52
Favori
63.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

VDSL müşterilerinde. Modem ücreti olmamasın dan kaynaklı. İlk faturayı ödedikten sonra. İndirimli ödemeye başlıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mattg -- 14 Aralık 2024; 16:2:24 >
  • KacaKTV kullanıcısına yanıt
    Öde kullan modeli. İlk kayıtta referans kodu girmediniz ise 299 TL görünüyor.
  • violason kullanıcısına yanıt
    İlk kayıtta referans kodu verenler 40 TL indirimli ödüyor. Sizin referans kodunuzu kullanıp hatti açılanlardan diğer faturanizdan indirim kazanacaksiniz.

Sistem öde kullan.
  • Diyelim ayın ortasında 15 Aralıkta geçiş yapınca hemen aynı gün fatura çıkıyor, 299 TL. Yani tam 1 aylık fatura.

Peki Ocak faturası ayın 1'inde mi 15'inde mi çıkacak?
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

Dostum ben zaten özellikle senin msj ların üzerine yazmıştım, genel bilgi olsun diye. Tam Şimdi yeniden modem reset atıp sonuçlar(kronometreli);

VDSL 2 Modem : ZTE ZXHN H168A V2.0 TTN.27T1_230919 Güç Düğme Kapat-Aç sonrası;

DSL Işığı Yanıp-Sönmeye(TT xDSL Altyapı Hat Sorgusu için) Başlamasına kadar ; 59 sn

DSL Işığının Sabitlenmesi : 20 sn.

DSL sonrası IP Alması (Internet Işığı yanması): 5 sn.

BURSA lokasyon SpeedTest : Ping 11ms Down/Up: 74.7Mbits/7.7Mbits

(Bu kadar detaylı yazmamın sebebi sizin gibi teknik jargona hakim olmayan arkadaşlar da faydalanabilirler diye, kusura bakmayın)

• memogecici kullanıcısına yanıt
    Hmmm.

Teknik jargona hakim olmayan.
    Bilişim mezunu musunuz? Sektör olarak bilişim yada internet üzerine mi çalışıyorsunuz.
    Ben de giriş yaparken referans kodu vererek girmiştim aslında. Mh ile görüşeyim bu durumu.
  • violason kullanıcısına yanıt
    Aa..

Öyle olursa indirimli olmasi lazım niye tam fatura çıkmış ki.
  • İlk kez abone olanlar ilk ay 299 TL tam fatura ödüyor, müşteri olurken girdikleri davet kodu ikinci aydan itibaren 40 TL indirimle fiyatı 259 TL yapıyor.
  • ronnettee kullanıcısına yanıt

Dostum Comnet 35di burada 75 e çıktığı için tabii daha hızlı, ama comnet ping 9ms iken burada 11ms, bazen de sanki yeni uykuya yatmış mahmurluğu hissi veren (speedtestte)1sn bir test başlama gecikmesi yapsa da genel olarak ben memnunum. Ani abonelik yüklenme sonucu olabilir diyorum, teknik desteğe bir de biz asılmayalım şimdi çok şükür geçişi yapabildik 259TL a. Şeyi bulduk şeylisini zorlamanın anlamı yok şimdilik. 

İyi yaa!. Bilişim/teknik biraz bilirim, şimdilik çalışmıyorum. Parantez içindeki açıklamaları -ışık yanma sönme- gibi 'herkese hitap edebilsin'i kastetmiştim.Netgsm, şimdi de Ev İnterneti ile yanınızda. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memogecici -- 14 Aralık 2024; 19:55:5 >
  • netgsm iki gündür arama kaydıma dönüş yapmıyor site üzerinden başvurdum taşıma için hala bekliyorum kimliğimi bile onaylamadılar yöntemini bilen var mı acaba

• Bana PM den;

@Hhgw xx/7

Alıntı

metni:
    Alıntı metni: selam, e-devlet onayını illa ki telefonda konuşurken mi vermek gerekiyor? görüşme bittikten sonra edevlete girip onaylama yapamıyor muyuz? sonuçta şu an internetim yok pc'de comnet kestiği için, anca görüşme bittikten sonra telefondan giriş yapıp onay verebilirim. ayrıca hangi çağdayız, her şeyi webden yazalım yükleyelim telefondan sesli onay alsınlar bitsin gitsin niye telefonda yarım saat konuşmak zorundayız.

Mesajını atan hgw xx/7 arkadaşım, özür dilerim PMden ulaşın dedik ama PM özelliğim bilmem neden kapalıymış, biraz uzadı cevap yazamadım, Forum Destekten yanıt beklerken buraya bırakayım belki görürsün hem başkalarına da faydalı olabilir.

Dostum, evet konuşurken veriyoruz, böylece MT onayı görüp hemen Başvurunu resmi olarak kabul edip Diğer Operatörden geçiş/Yeni altyapı tahsis işlemlerini başlatabiliyor ve sana Netgsm abonelik bilgilerin SMS olarak hemen geliyor.

Dostum bende de pc'de internet yoktu; telefondan kulaklıkla/hoparlörle konuşurken enpara banka hesabıma girdim, menüsünden e-devlete giriş yaptım. e-devlete girince arama menüsünden "BTK e-onay" arattırıp sonuçlardan seçip girecek ve önce haberleşme seçeneği ve sonra Netgsm alt seçeneğini seçip sana gelen onay belgelerinden Netgsm Abonelik Sözleşmesi karşına çıkıyor, okudum kutucuk, ONAYLA diyorsun (Ben kısaca anlattım, -belki bilmiyorsun diye- problem edilecek birşey değil acelesi de yok) MT her konuda yardım ediyor, zaten hiç acele etmiyor, hatta bana o kadar acele etmenize gerek yok yanlış yapabiliriz diye espri bile yaptı)

Telefonda uzun konuşmanın sebebi dostum, önce senin sabitintoim.netgs... adresinden doldurduğun formu tekrar üzerinden geçip, yanlış-eksik olabilecek bilgileri doğrulatıyor ve sözleşmen hazırlanıp e-devlete gönderebiliyor. Konuşup muhabbet ederken e-devletten geleni yukarıda anlattığım şekilde onaylıyor işi bitiriyorsun. Aslında benimki daha kısa sürerdi ben her şeyi hazırlayıp; "işi çabuk bitirelim" diye Destek Talebi bile açmıştımNetgsm, şimdi de Ev İnterneti ile yanınızda.  onların sistemde bir sıkıntı olmuş, paketi bulamamış, beni 10-15 dk fazla bile beklettiler.

Hangi aşamadasın bilmediğim için sorularına karşılık karışık cevap yazdım. Ama Özet kısaca;

- Comnet Hizmet No bul hazırla, Kimliğin Ön/Arka temiz fotolarını (ben windows paintte JPG yaptım) birleştir hazırla telefona at.

- 0850 309 03 09  ara 2'yi tuşla, telefon kapanınca SMS gelecek, "sabitint... girin doldurun biz sizi arayacağız" diye başlayan.

- Telefonundan, forumda buradan adresine tıkla git, çıkan forma Farklı Operatörden Geçiş seçeneği, Comnet Hizmet Numarası ve buradaki Referans Kodu(çıkmadıysa) girip ileri diyerek adımları ve istenen bilgileri doldur.

- Son adımdan sonra Tek Kullanımlık Şifre ile Giriş yap sayfası açılacak (bu arada telefonuna Tek Kullanımlık Giriş SMS şifresi gelecek) GİRİŞ YAP, Ön Abonelik hesabına girmiş olacaksın.

- Menüsünden Hesabım altında Belgeler menüsüne girip orada Kimlik Fotokopi belgeni telefonundan yükle. 

- Eğer bunları çabucak yapıp bitirdiysen sistemde seni görüyorlar zaten arayacaklar. Ben bunlar yapıp bitirdikten 2 saat sonra aradılar. Görüşmede Ref Kodu tekrar soracaklar hazırda tut, böyle yaptım İlk faturam da 259TL gözüküyor.

- Arama sırasında da doldurduğun bilgiler teyit alınıp sözleşme oluşturulup e-devlet onayına açılıyor, sen de konuşurken bir banka hesabından girip MT ile sohbet ederken onaylıyorsun, Sana 1-2 gün içinde comnet ne zaman onay verirse aktif edeceğiz diyorlar. telefonu kapatıyorsun. Yeni Abonelik Bilgilerin SMS olarak geliyor. Bunları modemine (Benim kendi VDSL medemimdi) girip bekliyorsun. Benimki 3-4 saat sonra açıldı. -

Umarım karışık olmamıştır, önce senin soruların sıralamasında sonra akış sırasında yazdım, anlatamadığım yer olursa çekinme ilk fırsatta yine cevaplarım.Netgsm, şimdi de Ev İnterneti ile yanınızda. 

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Dura-Ace kullanıcısına yanıt

Kimlik onaylanmıyor sadece yüklenmiş mi diye bakıyorlar o kadar. Bana ertesi gün dönüş yaptılar.

• Dura-Ace kullanıcısına yanıt

Dostum benim tüm süreç yaklaşık 8 saatte, 2 mesaj önce anlattığım gibi tamamlandı. 13.12.24 15:55'de MH aramışım, 14.12.24 00:45'de modem canlandı, Google merhaba dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memogecici -- 14 Aralık 2024; 21:12:2 >
  • radtv213 R kullanıcısına yanıt
    Taahhütsüz ücreti Türk telekom mh ye sorun, o ücret üzerinden kullandığınız gün kadar ücretlendirme yapmaları gerek.
  • 2-3 akşamdır hızlar akşam böyle umarım çözerler yakın zamanda yoksa akşamları youtube ip vs her şey donuyor.. Comnet 70 görüyorduk saturasyon var gibi ek takviye vs çözmezlerse taşınma başlar burdan da 1 aya yeni geçecekler düşünsün.

Netgsm, şimdi de Ev İnterneti ile yanınızda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forver101 -- 14 Aralık 2024; 21:35:52 >

Dostum; şimdi fark ettim üzgünüm;

Alıntı

metni:
    (Bu kadar detaylı yazmamın sebebi sizin gibi teknik jargona hakim olmayan arkadaşlar da faydalanabilirler diye, kusura bakmayın)

cümlemi şimdi okuyunca, aslında söylemek istediğimin tam tersini söylemiş olabileceğini fark ettim.   Bilirsin, "Virgül" meselesi; oku da adam ol baban gibi, meselesi...

Hatta ilk cevabımda bile fark etmemişim. Dediğim gibi sizin birkaç arkadaşla trace/ping paylaşım sohbetiniz üzerine yorum gönderdiğimden bahsetmiş ve bazı verdiğim bilgilerde parantez içinde "modem ışığı yanmaya başlaması vb..." gibi ayrıntı veriyorum, SİZİN İÇİN değil, belki JARGONA SİZİN KADAR HAKİM OLMAYAN arkadaşlar olabilir, üstünüze alınmayın! demek istemiştim.  

Umarım şimdi maksat hasıl olmuştur, yanlış anlaşıldıysa tekrar özür, tanımadığım birine o şekilde ithamda bulunacak kadar çiğ değiliz.

• 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.