|
Netgsm yaptığı zam hakkında suç duyurusu yaptı: Neler yaşanıyor? (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Diğer operatörlerin iki katına da hizmet verseler Netgsm ile devam edeceğim. Adaletin olmadığı yerde hiç bir şey olmuyor gerçekten.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sonuçta hem tekeller hemde Turkcell devlete ait. Umarım Turkcell borsada çakılır da şirket batmaya kadar gider yada zarara uğrar.
Türkcell iptal netgsme geçiyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Geçemezsiniz maalesef çünkü 5 Kasım itibariyle yeni geçişlerde sinyal yok diyorlar yani geçseniz bile hizmet alamazsınız sinyal alamazsınızquote:
Orijinalden alıntı: mrduran321
Türkcell iptal netgsme geçiyorum.
Vatandaşı kazıklamak için teşkilat olmuşlar. 3 operatör bir olmuş kazığı sokuyor. 2 tanesi zaten devletin ortak olduğu operatör.
-
Turkcell tek el değil ki !
Baz istasyonu olarak Vodofone ve Turk Tekekom'un da baz istasyonları var.
Ayrıca devlete ait değil Turkcell. Sadece %26 hissesi TMSF de... Yüzde 54'ü halka arz edilmiş durumda. Yüzde 19.8 de Alfa Group'un...
NetGSM hiç duymamıştım bu arada. Ama burada saçma sapan modlara girmiş birileri. Ticaret ve serbest piyasaya diye bir şey var. Turkcell yatırımı yapacak direkleri dikecek Baz istasyonları kuracak masraf edecek ve Netgsm kar etsin kendi kafasına göre fiyat versin piyasayı bozsun ucuza versin hemde Turkcell e rakip olup müşterisini çalacak bunu ticarette kim ister Allah aşkına azcık kafayı çalıştırmak lazım.
Sen bir yatırım yapıyorsun bir bakkal açıyorsun en basitinden milyonlarca TL borca girmişin ürünler satıyorsun flan. Birisi senden vergisiz topran aldığın ham fiyattan ucuza mal istiyor ve bu malları alıp tekrar senin kapının önünde bak başka yerde de değil hemen önünde sana karşı satıyor. Aaa tabii buyu kardeşim sat tabii senin hakkın kim der akıl alıyor mu ?
Netgsm kiminidir bilmem ama bu işe girmek istiyorsa yatırımını yapar Vodofone Turk Telekom kimi baz istasyonlarını direktlerini diker ve 4. GSM şirketi olarak yoluna devam edebilir tutan engelleyen yok ki !
Burada benim anladığım bunlar önceden Turkcell üstünden baz istasyonu kiralamış. ( 2-3 yıl önceki fiyatlardan tekrar istiyor. ) Ve ben buradan senin üstünden para kazanayım diyor gibi anladım ben buna hangi ticari firma tabii tabii der ki ? Sözleşmeyi fesh ediyorlar ve artık bizim üstümüzden sinyal vermeyecez diyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 10 Kasım 2024; 21:58:21 >
-
1) öncelikle çoğu yerde reklam olarak "4. gsm operatörüyüz" diye geçinen sahibi açıklamasında bundan bahsedememiş. bildiğin sanal operatördür netgsm, bunun altını çizelim.
2) sanal operatör olarak da turkcell ile hizmet anlaşması yapmış.
3) turkiye'de yerleşik 4 gsm operatörü varken ortak baz istasyonu kullanım anlaşması/ulusal roaming yapılmaması, üçüncü ve dördüncü gsm firmalarının pazara geç girmesi ve ekonomik nedenlerle sayı üçe indi. turkcell - vodafone - türk telekom
4) telkoder "Türkiye’de 3 Değil, 47 GSM Operatörü Var" dese de şebekesi olan 3 büyük gsm operatörü, hizmet anlaşması yapmış sanal operatörler ve henüz işlememe başlamamış ancak lisansı olan operatörler var.
5) telia sonera 2020'de hisselerini türkiye varlık fonuna sattı. tvf' bu parayı rus alfa gruba bağlı letterone'ın hollanda merkezli imtis holdings ile alışverişi ile yaptı.
6) turk telekom ise süreci malumunuz. en son akp iktidarı tarafından yönetiliyor.
7) 2g sözleşmeleri turkcell ve vodafone'un 2023, turk telekom'un 2026'da bitiyor.
2009 tarihinde 3G frekans ihalesi ile imtiyaz sözleşmeleri 20 yıllık olarak ve 2015 yılında ise 4,5G ihalesi ile imtiyaz sözleşmeleri 14 yıllık olarak yapılmıştı. Bu durumda 3G ve 4.5G’nin imtiyaz sözleşmeleri de 2029 yılında sonlanacak
5G için frekans ihalesi 2021 yılında yapılacaktı ve 8 yıllık bir imtiyaz sözleşmesi planlanıyordu, böylece tüm imtiyaz sözleşmeleri aynı anda bitecekti, fakat 5G ihalesi 2021 yılında yapılmadı,
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen ay 2026’da 5G’ye geçileceğini duyurdu. Bu, bir yıllık bir gecikme anlamına geliyor ve bu gecikmenin Türkiye ekonomisinden yıllık 120 milyar TL (9 milyar dolar) kaybettireceği öngörülüyor.
Eğer tüm lisans sürelerini 2029 yılında tek sözleşme haline gelecek şekilde bir hedef belirlenirse buna da GSM operatörleri sıcak bakmayacaklar, 5G yatırımının geri dönüşü için gerekecek zamanın öngörülen süreden uzun olacağını söyleyecekler ve 5G ihale şartlarının esnetilmesini isteyecekler. Hele bu yüzden ihaleye girmezlerse daha büyük sorunlar ortaya çıkacak
8) şimdi netgsm'in durumuna bakalım;
şirket eski bir ptt çalışanı aynı zamanda akpli bir şahsa ait. 2009'da lisans almış ancak 1 yıl önce sanal mobil operatör olarak turkcell ile hizmet anlaşması yapmış ve aktif hale getirilmiş.
9) gsm'de anormal tarife fiyatları uygulanırken biri ingiliz ikisi türk olsa da akp iktidarı tarafından yönetilen yüzde 66'lık bir gsm şebekesi var. ücretleri indirimleri de belirleyen akp iktidarı.
10) memurların çoğunluğu indirimi turkcell değil turk telekom üzerinden alıyor. bu bir seçenek!
iktidarın kendi çalışanlarına imtiyazı diyelim
11) ekonomik krizle beraber pasta küçülüyor, tarife ücretleri artıyor kullanıcılar isyanda!
böyle bir surumda ucuz tarife sağlayan netsgm'e, en yüksek tarifeyi uygulayan turkcell ne kadar tahammül eder? etmez. bu sebeple 8 kasım 2024'te netgsm tarifelerine yüzde68 oranında zam yaptı.
yetti mi? hayır
turkcell btk kararına ragmen 5 kasım sonrası netgsm abonesi olanlara hizmet vermek istemiyor. bu gidişle yeni bir vestelcell-turk telekom olayı dönecek gibi!
ne kadar ağlarsanız ağlayın, bu bir siyasi seçim ve ucu herkese dokunacak
-
Netgsm Geçtim hattım 3 gündür kapalı Turkcell hak hukuk dinlemiyor ve Btk da buna seyirci kalıyor gerçekten yazık. Resmen haberleşme hakkımız elimizden alındı.
-
Millet secimini sandikta yapti
Daha cok vergi ve zamlara evet dediler
Sesizce yok olmalari dilegi ile
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 10 Kasım 2024; 22:36:17 >
Turkcellde vatana ihanet durumu var üşenmeyin terk edin başka operatöre geçin emin olun daha pahalısı yok. Ve diğer operatörlerde paso her hafta hediye geliyor. Turkcellin salla kazanından bile bipde dakika çıkıyor utanmadan. Turktelekomda günde 5gb çıktı kaç kere. Vodafoneda sosyal medya pass var örneğin youtube cok kullanıyorsun sınırsız youtube oluyor normal internetin sadece haber okumaya gidiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Admlar DEVLETİMİZİ BEKLEDİK mi demiş..
BEN Mİ YANLIŞ GÖRDUM OKUDUM.
-
Türkcell pişmanlıktır
-
Ilgili kurumlar gerekeni yapacaktır.
AKP’liler bu kadar uzun yorumu okumazlar keşke onlar için direkt özet geçseydin
Benzer şeyi yıllardır Avea -turk telekom yapmıyor mu? Pekcok kişi bimcell pttcell kartalcell vs kullanıyor ve bunlar avea-turktelekondan ucuza veriyor . Ucuza vermek sözleşmeyi iptal etmeyi gerektirmez süresi dolmuşsa bilmiyorum ama süresi varken sinyal vermemesi hukuksuzluk
-
Aralarında ki sözleşmeyi veya anlaşmayı ben bilemem. Ama ben 2009 dan beri verdiğim hizmetten vaz geçtim şu tarihten itibaren vermeyecem diyor Turkcell görülen o ki...
Anladığım daha önce alınan abonelere 200 bin kadar gene sinyal verecek hizmet verecek ama Netgsm adı altında yeni abonelere sinyal vermeyecek. Bu yasal hakkı mı dır değil midr ben bilemem.
Ama baz istasyonu Turkcell'in ise istediğine kiralar istemediğine kiralamaz bunu anlayamıyor bazıları. Sözleşme varsa aralarında bozma gerekçeleri veya cayma bedelleri tazminatlarıda vardır onların bileceği şeyler.
Ama bu işi siyasete iktidara bağlamaya çalışanlardan tut. Yok vatan hainliğinden tut teroristliğe götürenler çıkmış işi. Böyle saçma yorum mu olur. Çocuk eğlendirmiyor orada insanlar şirket yönetiyor... Ve şirketler kar - zarar dengesi ile bakarlar işlere. Sözleşmeler anlaşmalar ile yönetilir. Sanki Turkcell ben sonsuza kadar Netgsm e baz istasyonu verecem diye bir tahahütü var sanıyor birileri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 10 Kasım 2024; 23:57:17 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X