Şimdi Ara

Netgsm yaptığı zam hakkında suç duyurusu yaptı: Neler yaşanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
6
Favori
16.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Netgsm yaptığı zam hakkında suç duyurusu yaptı: Neler yaşanıyor?
    Sunduğu uygun fiyatlı paketleri ile tanınan Türkiye’nin dördüncü operatörü Netgsm, bir süredir tartışmaların odağı haline gelmiş durumda. Geçtiğimiz yıldan bu yana aktif bir şekilde faaliyet gösteren firma, kısa bir süre önce tüm tarifelerinde ortalama yüzde 68 gibi ciddi bir zam yaptığını açıkladı. Netgsm Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal ve Netgsm, bu konu hakkında yaşanılanları sert bir dille açıkladı.

Netgsm’de neler yaşanıyor?

Netgsm esasında bir mobil sanal şebeke operatörü (MVNO) konumunda. Türkiye’nin tek MVNO operatörü olan Netgsm’in kendine ait bir baz istasyonu bulunmuyor. Türkiye’de bu pek yaygın olmasa da Avrupa ve ABD’de bunun yaygın olduğu görülüyor. Tüm MVNO firmaları gibi Netgsm de toptan satış ağ hizmetlerine toplu erişim elde etmek için bir mobil şebeke operatörü ile protokol anlaşması yaparak müşterilerine hizmet verir.

Ayrıca Bkz.Netgsm tüm tarifelere ortalama yüzde 68 zam yaptı

Netgsm, bu anlaşmayı Turkcell ile yapmış durumda ve firma, Turkcell’in baz istasyonlarını kullanmakta. Çalkantılı süreç de burada başlıyor. Netgsm, kamuoyuna yaptığı açıklamada baz istasyonu hizmeti alınan operatörün BTK Kurul Kararı'na rağmen 5 Kasım 2024 tarihinden sonra Netgsm'e abone olanların baz istasyonuna erişimini engellediğini duyurdu. Firma, “Anayasal hak olan haberleşmenin engellenmemesi ve BTK Kurul Kararı’nın ivedilikle uygulanmasını bekliyoruz.” dedi.

Netgsm Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal ise LinkedIn hesabı üzerinden ise sert bir açıklama paylaştı. Adem Öcal’ın tüm açıklamasını ise buradaki veya kaynakçadaki bağlantıdan okuyabilirsiniz. Açıklamanın bir kısmında şu ifadelere yer veriliyor:

“Netgsm'in erişim hizmeti aldığı mobil operatör; 5 Kasım 2024 ten itibaren Netgsm'den yeni hizmet alacak abonelerin mobil çağrı başlatma erişimini, BTK'nın "engelleyemezsin" kararına rağmen engelledi. Yani devleti dinlemedi.

Mevcut çalışmakta olan 100.000 abonenin hizmet almasını engelleyemediler. Çünkü o zaman halka mal olurdu.

Maalesef halka mal olmayan hiçbir şeye neredeyse hiç çözüm getirilmiyor.

Devletimize güvenerek 3 gündür sesimizi çıkarmadık. Bekledik. Durum hala devam ediyor.

Üstelik maliyetlerimiz 19 Nisan’dan bu yana geriye dönük olacak şekilde %257 artırıldı. Yani geçmişe dönük haraç da ödeyeceğiz. Üstelik hem geriye dönük aboneden almamız söz konusu değil hem de mobil operatörden aldığımız hizmetin 3 katını ödemişken 9 kat ödeyeceksin deniliyor.”

Öte yandan Netgms’in kendisine ait Tier III seviyesinde 2 adet veri merkezi ve Türkiye’nin farklı lokasyonlarında 6 farklı veri merkezi bulunuyor. Bununla birlikte Netgsm, Turkcell’in baz istasyonlarını kullanıyor. Diğer altyapılar ise şirketin kendisine ait. Firmanın halihazırda 198 binden fazla abonesi bulunuyor.

Kaynak:https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7260913744996671488/

• Milletin ucuza hizmet almasını istemiyorlar. Bu kadar milletine düşman bir iktidar görülmemiştir. Şunları düşünene kadar halka nasıl faydamız dokunur diye düşünseler ülke de ne milyonlarca sıgınmacı olurdu ne ekonomi bu halde olurdu. Tek düşünceleri kendilerinin ve yandaşlarının ceplerini doldurmak
  • Milletin ucuza hizmet almasını istemiyorlar. Bu kadar milletine düşman bir iktidar görülmemiştir. Şunları düşünene kadar halka nasıl faydamız dokunur diye düşünseler ülke de ne milyonlarca sıgınmacı olurdu ne ekonomi bu halde olurdu. Tek düşünceleri kendilerinin ve yandaşlarının ceplerini doldurmak
  • BursaliEfsane B kullanıcısına yanıt
    Yarın sandığı koy milletin önüne değişen hiçbir şey olmaz
  • Bu milletin insan gibi yaşamasına bile karşı bu hükümet
  • Şaka gibi olay gerçekten.

• Pahalı olunca serbest piyasa derler birileri ucuza satınca engellemeler çamur atmalar mahkemeler..... vay efendim ucuza nasıl satarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 10 Kasım 2024; 14:41:8 >
  • Turkcell abonesi olarak rahatsız oldum. En kısa zamanda Turkcell den çıkacağım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 150 liralık paket 300 oldu. Nasıl %68 zam oluyor anlamadım
  • turkcelle kuruş para yok.
    Netgsm yaptığı zam hakkında suç duyurusu yaptı: Neler yaşanıyor?
  • Turkcell acilen özelleştirilmeli, Türk Telekom ise altyapı ve telekomünikasyon işletmecisi olarak iki farklı birime ayrılmalı, altyapı birimi tam kamu iktisadi teşebbüsü haline getirilip işletme tarafının çoğunluk hissesi özelleştirilmeli... 3 tane operatörün var 2'si devletin yönetiminde. Böyle iş olmaz... Vodafone da şikayet ediyor bu durumdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero fear -- 11 Kasım 2024; 1:20:18 >
  • Turkcell'den kurtulalı yıllar oluyor ve son dönemde ki bazı gelişmeleri görünce de ne kadar doğru bir karar verdiğimi tekrar anlıyorum. Nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum milleti düşünen kimse kalmamış ama bundan daha acısı millet de kendisini düşünmüyor.
  • @BursaliEfsane

Muhalefete göre fetö ve pekeke cici oluyor.

6+2 masa seçmeni de sessiz. Acaba cebinize ne giriyor sizin ??

@BursaliEfsane
  • Turkcell den nefret ediyorum.

• İşbanktan nefret ediyorum
  • Turkcell bildiğin bu firmayı bitirmeye çalışıyor, rekabet kurulu nerede?

• Türkcell kullanmamak için bir sebeb daha iyiki kullanmıyorum.
  • Milletin gözü önünde olan durumu firmanın yinetisi de teyit ederek açıklama yapıyorsa sormazlar mi adama Devlet ve kanunları nerede el ele vermişler bu milletin kuruşuna gözünü dikmiş soyguncuları görmezler mi elbette görürler görürler ??...başka daha neler yazacağımı siz düşünün
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    sanki diğerleri çok mu iyi hocam, al birini vur ötekine.
  • Turkcell denen kötülüğün vücut bulmuş hali şirket yine bürokrasinin aç yamyamlığını kullanıp bize zarar vermeyi başarmış

Starlinke de bunlar engel olmuştu sanırım

Ne iğrençtir ki bunu denetlemesi ve anında düzeltmesi gereken bürokrasi sakalının peşinde, iğrenç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 10 Kasım 2024; 19:47:52 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.